Ce merita acest doctor?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Scuze, n-am vrut sa te jignesc, intrebam doar.

Sa stii ca si eu mam simtit jignita cand doctora mea, m-a intrebat de ce se da spaga in spitalele din tara (vine des in romania la difeite stagii, seminarii, etc). Eu am dat vina pe salariile mici cere la au doctori, si rusne sa le fie daca cer, nu toti au livada de dolari pe balcon) si ca nu se uita la un pacient din aceasta cauza. si m-a intrebat DE CE? Cum de poate face asta? cand i-am povestit nasterea puiului meu (pe care n-o s-o insir aici)

si da incompetenti sunt peste tot, eu fug de cei care au studiat in tari ca filipine si india (se ia foarte usor diplomele pe acolo) ex: unui pacient cu picior in gips, i s-a dat sa maseze cu crema....peste gips nu e gluma, e fapt real.

Hai, sanatate la toata lumea!

Scuze de offtopic!

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Annie , eu in sesiune stau de dimineata pana seara in casa , ma trezesc la 7 si ma culc la 10 seara, nu prea ies din casa decat in weekend daca apuc,am dat examen cu un doctor superdestept si arogant care ne-a terorizat un semestru intreg si care dadea note gen "zero , zero barat de 3 ori ,1,3(3) ,etc).Din toata seria mea am trecut doar vreo 15 si am mancat pe paine cardiologia, am invatat-o din 3 carti , in loc sa ies afara stateam si interpretam ekg-uri pe net , si tu vii si intrebi intr-o doara daca dam examene?
Nu , nu dam . Platim examenele cand ne vedem la un suc sau intr-o camera de hotel cu profii si trecem toti.Aia care au bursa evident trebuie sa presteze mai mult , ca deh!

Si eu m-am intalnit in avion cu o romanca plecata de aici de peste 10 ani . A spus ca este jenant ce se intampla in tara cu doctorii si ca salariile sunt penibile, ca asa ceva nu s-a ai pomenit.
Mi-a spus ca a nascut prin cezariana in Canada , ca nu a dat nici macar o floare , dar ca doctorul venea o data pe zi sa vada daca este bine, asistentele erau unele dragte , altele mai reci.
I-am spus ca daca era cineva din Romania si doctorul venea o data pe zi si dupaaceea gata spunea ca precis nu vin pt. ca vrea bani.Daca asistentele alea plictisite isi faceau treaba fara entuziasm spunea ca precis fac asta pt. ca vor bani. A inceput sa rada si a spus ca a auazit si ea de prostiile astea.
Mentalitatea e la noi,si se vede destul si pe acest forum.
dupa cum a sus si tipa aceea , eu as creste considerabil salariile doctorilor , asistntelor(spunea ca ea n-a dat nimic acolo , dar ca doctorul castiga peste 50 de dolari pe ora , asistentele fac bani cu lopata, nu ca la noi), as legaliza foloasele necuvenite impozitandu-le si as trage o amenda de 300.000 de euro pt. doctorii care pretind bani , iar la a doua abatere i-as zbura din medicina.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

intrebam daca aveti examene de conduita, etica ? si nu la anatomia inimii, ekg, sau etc,

si ca ai spus de examene platite, evit medici care au studiat in romania, caci mi se pare suspect de cum iau examelele, mai ales daca cursurilesa fac numai in romana, poate gresesc ca ii evit, poate sunt profesionisti (nu si dentistul meu care a studiat acolo).

si Xio, vazand ofurile a multor dintre cele care posteaza, cred ca vei fi un medic bun, ce specializare finala ti-ai ales? cardiologia?

------------------------
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Hmmm , nu am inteles cum eviti(adica de ce ) eviti medicii romani.
Sa stii ca sunt serii care fac medicina in romana si serii care fac in engleza , iar strainii fac doar in engleza tot.
In Canada au spus toti ca dpdv profesional europenii sunt mult peste canadieni(la fel si cu scolile de fapt), iar ca doctor , sa ajungi sa lucrezi in America , Canada , trebuie sa dai inca o data examenele din facultate in 3 stepuri, in engleza evident . In tarile din uniune este recuoscuta facultatea,deci altii considera ca sunt buni romanii, italienii , samd.
In canada spre exemplu chiar m-am speriat ca 80% din doctorii care apareau la TV erau indieni,asiatici,straini.
In fine , ideea era sa judeci omul dupa ce stie si nu dupa prejudecati.

Se dau examene si la materiile astea care desi sunt unele optionale prezenta e obligatorie , altfel nu mai dai examenul , si pe langa invatat mai faci si eseu si citesti o bibliografie de specialitate.

Sigur o sa fiu un doctor bun . Iar in afara de pediatrie(si neonat,chirurgie pediatrica) , oftalmo si ORL imi place absolut tot , dar inclin spre chirurgie oncologica-gineco-orto-uro-plastica-urgente

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Sa-ti ajute Dumnezeu, sa ajungi ceea ce-ti doresti, chiar si mai mult sa schimbi sistmul medical roman .

de ce evit? Dar nu-i evit pe toti. De ex, abia astept sa ajung in ro sa-mi repar maseaua, pe care cel de aici (cu fac. in ro) mai mult mi stricat-o.. Nu stiu....hmm de frica sa nu mor sanatoasa, de mana unui om nemutumit ca nu i-am bagat in buzunar (n-am generalizat) bine multumesc lui Dumnezeu ca nu prea am avut nevoie de doctori, dar asistenta pediatra de cand am nascut..offf...nici nu vreau sa-mi mai amintesc, totusi a trecut destul demult timp de atunci

------------------------
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

[quote]citat din mesajul lui XIO

In Canada au spus toti ca dpdv profesional europenii sunt mult peste canadieni(la fel si cu scolile de fapt), iar ca doctor , sa ajungi sa lucrezi in America , Canada , trebuie sa dai inca o data examenele din facultate in 3 stepuri, in engleza evident . In tarile din uniune este recuoscuta facultatea,deci altii considera ca sunt buni romanii, italienii , samd.
In canada spre exemplu chiar m-am speriat ca 80% din doctorii care apareau la TV erau indieni,asiatici,straini.

Cine a zis ca sunt mai buni Europenii profesional? Poate un frustrat de doctor roman care nu a luat acele examene ca in rest ma cam indoiesc. Uite ca eu m-am speriat de doctorii romani nu de cei 80% de alte culori din Canada.. Asa cum in orice domeniu Romania are cativa buni profesionisti asa si medicina din Ro e la pamant dpdv al pregatirii medii si are cativa doctori buni.. vorbim de medie nu ca exista nu stiu ce doctor bun. Ca sa iti mai dau un exemplu de neprofesionism am avut 2 plombe puse in Ro si o masea imbracata... plombele au cazut, sub maseaua imbracata a aparut o carie ca nu fusese curatata bine si totul s-a intamplat in 2 cabinete particulare diferite din RO. Deci nu se mai pune problema ca ce salariu ii da statul medicului sau alte "scuze" pe care le gasesti. Doctorul ala a fost platit cu cat a cerut si nu si-a facut treaba. Sa iti mai spun ca din punct de vedere al pacientului ( nu suma totala) am platit mai putin in Canada decat in Ro?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Cine a zis ca sunt mai buni Europenii profesional? Poate un frustrat de doctor roman care nu a luat acele examene ca in rest ma cam indoiesc. Uite ca eu m-am speriat de doctorii romani nu de cei 80% de alte culori din Canada.. Asa cum in orice domeniu Romania are cativa buni profesionisti asa si medicina din Ro e la pamant dpdv al pregatirii medii si are cativa doctori buni.. vorbim de medie nu ca exista nu stiu ce doctor bun. Ca sa iti mai dau un exemplu de neprofesionism am avut 2 plombe puse in Ro si o masea imbracata... plombele au cazut, sub maseaua imbracata a aparut o carie ca nu fusese curatata bine si totul s-a intamplat in 2 cabinete particulare diferite din RO. Deci nu se mai pune problema ca ce salariu ii da statul medicului sau alte "scuze" pe care le gasesti. Doctorul ala a fost platit cu cat a cerut si nu si-a facut treaba. Sa iti mai spun ca din punct de vedere al pacientului ( nu suma totala) am platit mai putin in Canada decat in Ro?

Frustratii aia care au spus-o erau canadieni dar e de inteles ca cine nu-i de acord cu "mine" e frustrat , si ca "eu" le stiu pe toate.
Exemple de neprofesionalism iti dau si eu , din tarile din lumea intreaga. Doar ca nu vad ce sens ar avea.
Pe scurt:
-in Romania medicii au mult mai multa practica
-in Romania se descurca fara aparatura ultraperformanta , prin urmare sunt mai buni diagnosticieni, e teribil de simplu .
Astea sunt 2 motive pt. care medicii romani sunt vazuti cu ochi buni si apreciati.
Evident au si minusuri, eu iti punctam doar argumentele la ce am spus mai devreme.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

[br as legaliza foloasele necuvenite impozitandu-le

[/quote

Mai, ca sugubeata mai esti!!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Xio,
La varsta ta cam tot ce zboara se mananca.... cam asta e raspunsul meu la motviele pentru care medicii romani sunt mai buni. Nu cred ca acei medici canadieni au habar de pregatirea medicilor din ro, dar am vazut destui romani pe aici care se cred mult mai destepti decat alte natii cu toate ca asta nu se vede sub nici o culoare in nici un domeniu. Daca asta ar fi fost parerea canadienilor aduceau medici pe banda sa lucreze in Canada unde este o lipsa acuta... nu m-ai lamurit de ce nu a curatat ala corect caria ca aparatura avea la fel ca aici. Sa iti mai spun un lucru... e cam dur, dar "doctor" nu o sa fi niciodata din moment ce la sistemul medical din Nord America ai observat ca doctorii era chinezi si indieni... un doctor adevarat nu observa asta... era atent la cu totul altceva, si in plus un doctor nu are vederi rasiale. Maine o sa observi in Ro cand o sa vina un pacient ca e chinez care lucreaza in constructii prin ro si probabil nu o sa il tratezi cu aceeasi atentie cu care ai trata un alb, sau o mamaie de la tara care nu o sa aibe plicul la fel de mare ca "albul" de la oras.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Xio,
La varsta ta cam tot ce zboara se mananca.... cam asta e raspunsul meu la motviele pentru care medicii romani sunt mai buni. Nu cred ca acei medici canadieni au habar de pregatirea medicilor din ro, dar am vazut destui romani pe aici care se cred mult mai destepti decat alte natii cu toate ca asta nu se vede sub nici o culoare in nici un domeniu. Daca asta ar fi fost parerea canadienilor aduceau medici pe banda sa lucreze in Canada unde este o lipsa acuta... nu m-ai lamurit de ce nu a curatat ala corect caria ca aparatura avea la fel ca aici. Sa iti mai spun un lucru... e cam dur, dar "doctor" nu o sa fi niciodata din moment ce la sistemul medical din Nord America ai observat ca doctorii era chinezi si indieni... un doctor adevarat nu observa asta... era atent la cu totul altceva, si in plus un doctor nu are vederi rasiale. Maine o sa observi in Ro cand o sa vina un pacient ca e chinez care lucreaza in constructii prin ro si probabil nu o sa il tratezi cu aceeasi atentie cu care ai trata un alb, sau o mamaie de la tara care nu o sa aibe plicul la fel de mare ca "albul" de la oras.

Mai , nu te supara pe mine , la varsta mea(iubesc expresia asta ) , s-o fi mancand tot ce zboara, dar macar in setea mea de dreptate nu creez scenarii cu oameni pe care nu-i cunosc.
Asa ca hai sa pastram limita bunului simt , si oricat de arzatoare ar fi dorinta asta de "universal knoledge" sa ne dam seama ca a arunca cuvinte unei pers. pe care nu o cunoastem , si a "prezice" viitorul e ca-ca!
Prin urmare , e jenant sa ma faci tocmai pe mine rasista Crede-ma!
In al doilea rand , vad ca nu ai inteles de ce am spus ca majoritatea doctorilor erau straini: din simplul motiv ca nu erau canadieni.E despre ce discutam noi.
Doctori romani si straini se importa. Chiar mi-a spus un canadian sa merg in Canada dupa ce termin facultatea , ca aici nu sunt doctori si e cautare mare , plus ca in cativa ani vor recunoaste si facultatile din alte tari.
De ce ma pui sa-ti vorbesc de carii? Crezi ca doar in Ro ti se intampla sau in toata lumea? Iti spun eu ca in toata lumea.
Dupa cum ti-am scris , exemple iti pot da si eu . Dar nu vad cu ce te-ar ajuta , in afara de concluzia pe care o stim cu totii , si anume ca sunt doctori si doctori , avocati si avocati , constructori si constructori , samd.
Iar plicurile...tine-le pt. tine si nu ma balacari pe mine doar ca sa ai dreptate, ca e urat sa jignesti o persoana. da-ti jos ochelarii si incearca sa gandesti obiectiv.

Ramona , sorry dar n-am timp sa ma uit pe linkuri. Mi se pare de bun simt impozitarea "cadourilor", e la fel si in alte tari si cred ca ar functiona atat pt. cei care dau spaga cat si pt. cei care o iau.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput