Ce merita acest doctor?
Raspunsuri - Pagina 5
adlemi spune:
Maddie, ce diagnostic ti-a dat dr de la Gr Alexandrescu? Ce scrie pe biletul de trimitere ?
partea cu chinuitul este greu de demonstrat,atata timp cat ati fost numai voi in cabinet. Iar partea in care dr chirurg nu-si mai sustine afirmatiile...e de inteles in lumea lor.
Insa daca vrei sa-i faci o reclamatie te poti baza strict pe diagnostic si nu pe manevrele facute, manevrele nu ai cum sa le demonstrezi. Aici ma refer la o reclamatie catre CMB.
In ceea ce priveste reclamatia catre superior, acolo poti mentiona manevrele facute-dar iarasi nu ai nici o dovada in acest sens, ci doar vorbele tale impotriva vorbelor ei.
Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105
http://community.webshots.com/user/adlemi_airal
http://craiustefan.3x.ro/
http://www.dropshots.com/adlemi
adlemi spune:
CONSULTUL DE SPECIALITATE
Trebuie consultat imediat un medic specialist atunci cand:
- copilul are o hernie inghinala ce nu poate fi reintrodusa in abdomen printr-o presiune usoara aplicata pe hernie
- adultul sau copilul prezinta semne de incarcerare sau de strangulare a herniei si anume greata, voma, febra, crampe severe in zona inghinala. Aceste simptome indica ca intestinul a pierdut circulatia sangelui la nivelul portiunii sale ce a fost prinsa in hernie.
Trebuie consultat medicul specialist atunci cand:
- copilul are o umflatura bine definita la nivelul zonei inghinale sau a scrotului, chiar daca aceasta dispare in pozitie culcata
- exista, la aplecarea in fata sau la ridicare, o accentuare a disconfortului sau durerii de la nivelul zonei inghinale sau la nivelul scrotului.
Trebuie consultat un specialist inainte de a purta un corset sau un brau pentru hernie. Aceste proceduri nu sunt recomandate pentru tratarea herniilor si uneori pot face mai mult rau decat bine.
RATAMENTUL HERNIEI LA COPII
La un copil hernia incarcerata poate fi introdusa in abdomen de catre medic insa operatia ramane in continuare indicata din cauza riscului crescut de incarcerare si strangulare. Daca doctorul nu poate reduce hernia in timpul examinarii, copilul va fi sedat si culcat cu capul mai jos decat corpul si se va pune o punga de gheata peste hernie. Daca hernia se reduce, operatia chirurgicala poate fi amanata pentru putin timp. Daca hernia nu se reduce, operatia se impune imediat.
De retinut!
Daca hernia poate fi impinsa inapoi in abdomen si nu este strangulata, operatia se poate amana cu cateva luni. Daca strangularea este posibil sa apara, operatia se impune cat mai curand. Riscul de complicatii si de reaparitie a herniei este mai mare cand se efectueaza operatia dupa ce a aparut strangularea herniei decat daca se efectueaza operatia inainte de aparitia acesteia.
Herniile mici ce bombeaza prin peretele abdominal si care nu se maresc sunt tinute sub observatie indefinit de catre medic. Daca aceste hernii nu determina simptome, operatia nu se recomanda. Experienta chirurgului are o mare importanta asupra riscului de reaparitie al herniei. Daca se impune operatia herniei, trebuie intrebat chirurgul ales cate astfel de operatii a efectuat si despre rata recurentelor postoperatorii.
Cei cu probleme majore de sanatate, ca de exemplu diabet necontrolat, trebuie ca inainte de interventia chirurgicala sa obtina controlul afectiunilor preexistente. Conditiile ce determina tuse (boli pulmonare) sau tensiune la eliminarea scaunului sau a urinii (boli ale prostatei) necesita a fi corectate inainte de operatie astfel incat riscul postoperator de reaparitie a herniei sa fie mai mic.
Cam acestea sunt procedurile in caz de hernie inghinala.
Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105
http://community.webshots.com/user/adlemi_airal
http://craiustefan.3x.ro/
http://www.dropshots.com/adlemi
Bedrosmart spune:
Citat: |
citat din mesajul lui try Poate ca la acest capitol duce lipsa pregatirea medicala din Ro: esueaza in a-i antrena pe viitorii doctori sa ramana permanent sensibili la suferinta si problemele oamenilor, sa invete ce inseamna empatia si sa respecte pacientul. Nu zic ca n-or exista astfel de materii prin fac. de medicina, dar daca ele sunt tratate precum tratam noi orele de constitutie in generala pe vremea lu iceasca... atunci nu e de mirare. "Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic" |
Off topic: Try, in facultatile de medicina din Romania NU se studiaza astfel de materii, de fapt nu se vorbeste absolut deloc despre psihologia bolnavului si alte chestii din astea "minore".
Inca o precizare: s-a vorbit despre Helicobacter pilorii, ca ar fi "recent" descoperita. Acuma depinde ce se intelege prin recent, ca bacteria asta e cunoscuta de 20 (douazeci) de ani, iar de cel putin 15 tratamentul ulcerului gastric cu (mai exact si cu)antibiotice este unanim recunoscut. Asa ca Bird70 are dreptate: medicii romani care l-au consultat pe sotul ei ar fi trebuit sa se gandeasca si la diagnosticul (respectiv tratamentul) asta, chiar daca ei or fi facut facultatea acum 30 sau 40 de ani. E datoria lor sa se informeze cu ultimele nouatati medicale, mai ales ca in domeniul asta lucrurile se schimba si evolueaza (din fericire) cu o rapiditate extraordinara.
Multa sanatate tuturor si mai ales copilasilor vostri!
Bedrosmart
maddie spune:
Petra, am zis sa il intreb si pe chirurgul care l-a operat, pentru ca el imi zisese despre tesuturi ca erau cum erau, altfel eu n-as fi stiut si nu m-as mai fi gandit sa o reclam pe doctora de la Alexandrescu. Si nu ma asteptam sa ma sustina, dar as fi vrut sa fie mai deschis la un dialog, chiar daca era 8 seara. El stie cum se procedeaza si mi-ar fi putut spune "Doamna, l-a apasat mult mai tare decat trebuia" si-mi era de ajuns. Dar el mi-a taiat-o scurt, ca e o prostie, ca maine o sa-l dau si pe el in judecata, ca ce vreau acum daca copilul e bine si nu are niciun handicap in urma manevrei. A, si mi-a mai zis ceva de genul ca "sa nu-mi cereti sa va sustin cu vreo declaratie ceva". Si cum sotul meu era oricum impotriva demersului pe care intentionam sa-l fac, reactia doctorului a picat la tzanc...
Adlemi, multumesc pentru informatii! Din ce scrie acolo am retinut partea cu "presiune usoara aplicata pe hernie", doctora mai avea un pic si impingea si cu picioarele, ca sa nu mai zic ca i-a prins umflatura intre degete si i-a strans-o cu toata puterea ei, spre binele copilului, bineinteles. Data viitoare cand mai merg la vreun medic cred ca-mi iau o camera de filmat minuscula, sa am dovezi. La noi e a doua oara cand merg cu el la urgente la Alexandrescu si avem parte de tratamente inadecvate. Ca sa nu mai zic ca prima oara era o tanti care introducea datele in calculator si a avut tupeul sa ne intrebe "Dar ce ati facut toata ziua, de aduceti copilul la 12 noaptea la urgente?" Imi venea sa-i zic cateva vorbe de bine, dar mi-era teama sa nu casune medicii pe micut :))
Dar nici in sistemul sanitar privat nu e totul roz - de felul in care a decurs operatia si internarea la Medlife n-am nimic de zis, jos palaria, nu credeam sa avem sansa de a ne trata la nivel occidental in tara noastra, dar uite ca exista. Numai ca ieri, la controlul de dupa operatie, pe langa faptul ca am asteptat o ora si ceva ca sa intram, nici nu i-a mai dat jos pansamentul sa-i vada operatia, pentru ca statea prea bine... Dar a trebuit sa platim!
adlemi spune:
:)
De cateva zile ma chinuie o durere de mana,miercuri imi fa curaj si imi fac o programare la CMU. Ok, ma programeaza pt azi la ora 16.
La ora 15.30 ma suna sa-mi spuna k dr intarzie si k ma roaga sa vin la 16.15.
Ajung la 16.15 punct si ma pun pe asteptat, pt k dl dr nu sosise. La 16.45 ma duc sa intreb la receptie ce se intampla si dc mai soseste dl dr. Dra de la receptie imi spune k va ruga un coleg sa-l sune si apoi ma anunta.
Cobor la cabinet,iar ma pun pe asteptat...La ora 17 mainfiintez iarasi la receptie si o intreb pe dra daca are un rasp pt mine. M-a intampinat cu - Ha??? si apoi imi comunica faptul k dl dr e pe drum dar nu se stie cat va dura.
Asta in conditiile in care imi fac o programare si am pretentia sa fie respectata ora si in conditiile in care sunt abonat cu state vechi la CMU.
Urmarea: i-am comunicat drei k imi anulez programarea, m-am intors la birou si voi face o sesizare scrisa dl director.
Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105
http://community.webshots.com/user/adlemi_airal
http://craiustefan.3x.ro/
http://www.dropshots.com/adlemi
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Bedrosmart
Off topic: Try, in facultatile de medicina din Romania NU se studiaza astfel de materii, de fapt nu se vorbeste absolut deloc despre psihologia bolnavului si alte chestii din astea "minore". Inca o precizare: s-a vorbit despre Helicobacter pilorii, ca ar fi "recent" descoperita. Acuma depinde ce se intelege prin recent, ca bacteria asta e cunoscuta de 20 (douazeci) de ani, iar de cel putin 15 tratamentul ulcerului gastric cu (mai exact si cu)antibiotice este unanim recunoscut. Asa ca Bird70 are dreptate: medicii romani care l-au consultat pe sotul ei ar fi trebuit sa se gandeasca si la diagnosticul (respectiv tratamentul) asta, chiar daca ei or fi facut facultatea acum 30 sau 40 de ani. E datoria lor sa se informeze cu ultimele nouatati medicale, mai ales ca in domeniul asta lucrurile se schimba si evolueaza (din fericire) cu o rapiditate extraordinara. Multa sanatate tuturor si mai ales copilasilor vostri! Bedrosmart Nu va ingrijorati dar de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6,33) |
Ba da se studiaza. ;) Se numeste psihologie clinica, se studiaza dupa psihologia studiata in anul 1 , iar impreuna cu psihologia din anul 5, cu cea din anul 1 si cu bioetica si intr-o oarecare masura cu psihiatria , sunt materii care se fac pt. a intelege pacientul in toate "modelele" sale de "prezentare".
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Annie80 spune:
XIO, pacat ca nu dati si examene!, caci se pare ca o parte din doctori (deci nu generalizez, da?) scapa cursurile !
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Annie80 XIO, pacat ca nu dati si examene!, caci se pare ca o parte din doctori (deci nu generalizez, da?) scapa cursurile ! ------------------------ Someone's pleasure is another's pain! Alergic at stupidity. |
Adica? Cum nu dam examene?
Annie80 spune:
Da-ti? pai se pare, ca unii medici uita ce invata in scoli, la bioetica
dar in fine venisem sa editez postul anterior, fiind o ora asa de matinala aici, Edit: totusi nu as vrea sa fiu tratata de un doctor care ar incepe sa planga din pricina suferintei mele, dar nici de unul plictisit de meseria care o practica, si ca a facut sute de operatii de apendicita si crede ca toti oamenii sunt la fel.
anyway, e o rusine pt romania sistemul asta sanitar, imi doresc sa nu ajung vreodata acolo, nici macar dusmanilor mei. si sa stii ca am fost tratata si de doctori "painea lui Dumnezeu: care iti lua durerea cu mana, dar nenorocul face sa dai de cate unu/a, care strica tot...
Asa ca din partea mea rusine!
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
XIO spune:
Annie, materiile astea au fost introduse de curand.
Iar pt. mine este jignitoare intrebarea ta .
Iar in Romania sunt putini profesionisti in toate domeniile, pofesionisti in sensul in care ti-ai descris tu pasurile.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/