Personalul din spital...oribil (2)
Raspunsuri - Pagina 3
badjoke spune:
Da.A sunat si la Medlife si i-a zis ca inca nu au un spital pentru copii. Au doar cateva cabinete iar sfatul lor a fost s-o tinem tot la Budimex pentru tratament si observatii.
nuschu spune:
Ca peste tot in Ro, nici serviciile de sanatate publica nu-s tocmai cum ar trebui si scartaie mai ales la capitoul "Relatii clienti", adica unul dintre cele mai importante. Pentru ca pe alocuri s-a pastrat atitudinea aroganta fata de pacient (ce stie el, un profan?), pentru ca personalul medical e suprasolicitat in unele cazuri, pentru ca e prost platit (si de-aia ia spaga si de-aia nu mai terminam cercul asta vicios) si tot asa.
Stiu ca in scoala de medicina nici vorba de predat notiuni elementare de comunicare specifica medicinei, dar si studentii la medicina, si medicii tineri se mai uita si ei la TV, ca si noi, restul profanilor, mai vad si ei cum sunt explicate diagnosticele si tratamentele, cum sunt oamenii in situatii de criza tratati. Si nu-i opreste nimeni sa mai cerceteze si internetul asta mare sa mai citeasca despre relatia cu pacientul. Si unde mai pui ca exista si o doza de bun simt individuala care l-ar putea face sa empatizeze cu pacientul un pic.
Acum cativa ani, sa fie vreo 3, m-am dus cu mama la Spitalul Giulesti sa i se faca o biopsie. Era, saraca, terminata de teama, de durere, de neliniste. In sala de asteptare, alte femei in situatia ei. Asteptand-o, m-am ingrozit ce mi-au auzit urechile, modul in care tinerii rezidenti se refereau la paciente, sau li se adresau! Si nu era unul, strigau peste holuri unul la altul ca in grajd! "Ai facut-o, ma, p-aia?" "S-a terminat aia de [un cuvant foarte urat]?"
Cand a mai iesit si mama de la dr Ranga, care i-a repetat sec in usa, de fata cu mine, ce-i spusese in cabinet - ca moare daca nu se opereaza urgent -, eram ingrozita, oripilata, revoltata, i-as fi bagat pe toti la "reeducare"!
Mama nu s-a operat, s-a linistit, amers la o doctorita in varsta la Policlinica cu plata, care a sfatuit-o sa aiba rabdare sa termine tratamentul hormonal si apoi sa vada daca se retrage chistul ala, sau ce era. Si s-a retras, nu era nevoie de nici o operatie!
Asa e, sunt medici si medici, pacienti si pacienti, insa doctorita de a linistit-o pe mama a fost una, iar la Giulesti gemea de acoliti ai dr Ranga! Ce mai conteaza ca te miri cine are o parere buna ds dr Ranga, cand eu cu urechile mele am auzit asa o grozavie din partea ei, pe un ton de parca spunea ca a luat cartofi!
Chiar si doctorita ginecolog la care mergeam, desi o clinica privata, habar n-avea sa povesteasca doua vorbe despre ce se intampla cu mine, imi dadea tratament si trebuia sa fiu multumita.
Ca ne permitem sau nu sa generalizam, din pacate cei mai multi sunt insensibili, "tociti", nepasatori, parveniti. Sa ne fereasca Dumnezeu de boli.
voljena spune:
experienta bat-o vina! ... dar pe mine una nu ma mira nimic din ce scrieti voi ca se intampla prin unitatile medicale romanesti... cum era vorba aia cu 'pestele de la cap se impute'?...
pai v-ati uitat un pic sa vedeti cine ii reprezinta pe medicii romani? d'alde astarastoae pe post de presedinte la colegiul medicilor din romania - un habotnic obtuz care crede ca 'transplantul este o forma de canibalism non-oral' specimenul asta este rector la universitatea de medicina si farmacie din iasi de ce va mirati ca avem doctori nepregatiti si fara etica? ce sa invete doctorii romani? de la cine?
badjoke spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nuschu Ca peste tot in Ro, nici serviciile de sanatate publica nu-s tocmai cum ar trebui si scartaie mai ales la capitoul "Relatii clienti", adica unul dintre cele mai importante. Pentru ca pe alocuri s-a pastrat atitudinea aroganta fata de pacient (ce stie el, un profan?), pentru ca personalul medical e suprasolicitat in unele cazuri, pentru ca e prost platit (si de-aia ia spaga si de-aia nu mai terminam cercul asta vicios) si tot asa. Stiu ca in scoala de medicina nici vorba de predat notiuni elementare de comunicare specifica medicinei, dar si studentii la medicina, si medicii tineri se mai uita si ei la TV, ca si noi, restul profanilor, mai vad si ei cum sunt explicate diagnosticele si tratamentele, cum sunt oamenii in situatii de criza tratati. Si nu-i opreste nimeni sa mai cerceteze si internetul asta mare sa mai citeasca despre relatia cu pacientul. Si unde mai pui ca exista si o doza de bun simt individuala care l-ar putea face sa empatizeze cu pacientul un pic. Acum cativa ani, sa fie vreo 3, m-am dus cu mama la Spitalul Giulesti sa i se faca o biopsie. Era, saraca, terminata de teama, de durere, de neliniste. In sala de asteptare, alte femei in situatia ei. Asteptand-o, m-am ingrozit ce mi-au auzit urechile, modul in care tinerii rezidenti se refereau la paciente, sau li se adresau! Si nu era unul, strigau peste holuri unul la altul ca in grajd! "Ai facut-o, ma, p-aia?" "S-a terminat aia de [un cuvant foarte urat]?" Cand a mai iesit si mama de la dr Ranga, care i-a repetat sec in usa, de fata cu mine, ce-i spusese in cabinet - ca moare daca nu se opereaza urgent -, eram ingrozita, oripilata, revoltata, i-as fi bagat pe toti la "reeducare"! Mama nu s-a operat, s-a linistit, amers la o doctorita in varsta la Policlinica cu plata, care a sfatuit-o sa aiba rabdare sa termine tratamentul hormonal si apoi sa vada daca se retrage chistul ala, sau ce era. Si s-a retras, nu era nevoie de nici o operatie! Asa e, sunt medici si medici, pacienti si pacienti, insa doctorita de a linistit-o pe mama a fost una, iar la Giulesti gemea de acoliti ai dr Ranga! Ce mai conteaza ca te miri cine are o parere buna ds dr Ranga, cand eu cu urechile mele am auzit asa o grozavie din partea ei, pe un ton de parca spunea ca a luat cartofi! Chiar si doctorita ginecolog la care mergeam, desi o clinica privata, habar n-avea sa povesteasca doua vorbe despre ce se intampla cu mine, imi dadea tratament si trebuia sa fiu multumita. Ca ne permitem sau nu sa generalizam, din pacate cei mai multi sunt insensibili, "tociti", nepasatori, parveniti. Sa ne fereasca Dumnezeu de boli. ************ Nus |
Eu si cu Giulestiul am fost patita.
Din cauza unei renumite doctore de acolo am facut extrauterina.
Dar sunt si medici de care am fost multumita. Cei de la Caritas fata de care am tot respectul. Si am fost internata acolo de 2 ori.
Stanescu spune:
Cum adica "am facut extrauterina din cauza unui doctor"? Multe sunt cauzele care pot duce la aparitia unei sarcini extrauterine, dar de originea iatrogena eu n-am auzit nimic pana acum.
lia popescu spune:
"Cum adica "am facut extrauterina din cauza unui doctor"? Multe sunt cauzele care pot duce la aparitia unei sarcini extrauterine, dar de originea iatrogena eu n-am auzit nimic pana acum."
Pai tot asa cum am facut eu torticolis uitandu-ma la un zgarie nor, din cauza ca inginerul il facuse prea inalt si am facut si coxartroza pentru ca tot inginerii, bata-i vina, au facut trotuarul cu denivelari.http://forum.desprecopii.com/forum/batutincap.gif
batut in cap