Am gresit omorand ursoaica?
Mi-e greu sa explic copiilor necesitatea de a omora mama a doi pui de urs. Sigur "dinte pentru dinte" nu e alegerea cea mai pedagogica. Ati dezbatut stirea cu copiii vostri? Cam ce le-ati spus, adecvat varstei?
Raspunsuri
viviana spune:
Copiii nu trebuie sa se uite la asemenea stiri.
Al meu nu se uita deci nu am de dat explicatii.
Si in alta ordine de idei nu este vorba despre ursoaica idilica cu 2 pui din povesti care a speriat-o pe bucle aurii ci este vorba de un urs feroce cu comportament aberant.
Dar, ce ar trebui sa le explicam copiilor despre moartea prematura si in chinuri a unui tanar?
Chiar crezi ca e cazul?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Qamar spune:
oarecum offtopic, dar nu 100%
am urmarit stirea respectiva intr-o zona unde, din loc in loc puteam vedea clar marcaje mari pe care scria cu litere mari: ATENTIE, ZONA FRECVENTATA DE URSI sau alte avertismente cu privire la aceste animale...
(undeva prin Bucegi)
unele astfel de "marcaje" aveau si detalii, scrise cu litere ceva mai mici, dar clare: citez, printre ele:
- nu aprindeti focul
- nu lasati mancare afara, nesupravegheata
- deplasati-va doar in grupuri mari sau in masina
- nu va abateti de la traseu/drum
- etc etc
Nu cred ca era macar O/UNA regula din cele de mai sus care sa fie respectata in zona respectiva; gratare peste gratare, care unde apuca, corturi in afara zonei de campat, cate unul doi turisti ametiti pe carare in sus, intre doua cabane, gunoaie, resturi, etc etc
Daca nu ma credeti, am si poze
Ideea este ca, trecand peste tragedia pierderii unei vieti omenesti- care nu ne poate lasa indiferenti, sau cel putin pe mine nu ma poate lasa indiferenta,... fiecare dintre noi -si mai ales cei care traiesc/locuiesc in aceste zone frecventate de ursi sau alte animale salbatice- ar trebui sa cunoasca si sa respecte anumite reguli.
Atata timp cat exista turisti care hranesc animalele salbatice, care nu isi strang gunoaiele, campeaza in locuri interzise si fac pe teribilistii filmandu-se langa ursi sau alte creaturi cu care nu ar trebui sa intre in contact direct--- asemenea tragedii se vor intampla, every once in a while ...macar cat sa ne reaminteasca unde ne sunt limitele...
M-am intins si poate mesajul meu suna aiurea, moralizator, insa sunt sub impresia proaspata a celor vazute in Bucegi si trebuia sa il scriu, mai ales ca printre turistii "rebeli" erau si f multi cu copilas mici si foarte mici...
Theiuta spune:
Subscriu celor mentionate de Noe.As vrea sa adaug ca noi, romanii nu avem respect pentru natura cu tot ceea ce inseamna ea(animale, paduri, ape, etc).
I-am raspuns baietelului meu ca au impuscat ursul pentru ca a mincat un om si odata ce a vazut cum e carnea de om, va mai ataca si alti oameni.Asta stiam si eu.
De tot penibilul mi se pare faptul ca nu se stie sigur daca era ursul ucigas sau nu.
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
diuna spune:
Ai dreptate, @viviana, copiii nu trebuie sa se uite la asemenea stiri. Dar nu pot sa cred ca nu discuti cu ei despre efectele invadarii naturii de catre noi, Omul. Nu cred ca te lasa inima sa cunosti incidente cu oameni atacati de ursi si cu ursi omorati dupa aceea si sa treci prin Gradina Zoologica cu copilul de mana fara sa-i povestesti nimic, nici o pilda, ca si cum nimic nu s-ar intampla...
@Noe, si eu subscriu cu totul la cele semnalate te tine in ceea ce priveste atitudinea noastra, iar a Omului, fata de natura noastra. Dar revenind la tragedie, aceasta s-a petrecut intr-o zona urbana, intr-un loc de promenada si relaxare, nu in munti, unde esti avertizat...
Da, @Theiuta, asta a fost explicatia pe care am gasit-o si eu prin memorie. Nici macar nu stiu daca e reala, sau e doar folclor.
Theiuta spune:
quote:
citat din mesajul lui diuna
Dar revenind la tragedie, aceasta s-a petrecut intr-o zona urbana, intr-un loc de promenada si relaxare, nu in munti, unde esti avertizat...
Diuna draga, au aratat la tv ca pe Timpa sunt puse din loc in loc panouri care avertizeaza pericolul ursilor. Dar asa sunt multi dintre turisti si, poate si localnici: ii tenteaza cu gratare, oase, ii intarita si apoi nu stiu unde sa mai fuga.Mi-a povestit o prietena din Brasov.Brasovencele de pe forum pot confirma sau infirma.
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
Andrada spune:
Pentru ca ursul a fost omorit din razbunare pura, sa se invete minte de animal ce e! Ar fi putut sa recunoasca vina si sa i se dea inchisoare pe viata, dar a ales moartea cu cuvintele: mor-mor!
A
PS: Fie ne bate soarele pe DC, fie ne batem de muste!
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
mi_ro spune:
Letitia: Din ce am vazut la stiri cica o ursoaica ar fi omorat un om dupa care ar fi mancat ceva din el. Pe urma a tarat lesul in padure sa-l ingroape pentru mai tarziu. Padurarii spun ca, daca ursoaica a simtit gust de sange va mai omora asa ca s-au dus frumusel si au omorat ursoaica. Azi se anunta insa ca dupa omorarea ursoaicei presupuse ca ar fi omorat omul se pare ca nu e ursoaica cu pricina pentru ca dupa disectie i-ar fi gasit in stomac papadie. Era la cura de slabire biata ursoaica si padurarii nu s-au prins. Acu' cica trimit ursoaica nu stiu prin ce tara sa vada daca nu cumva acum cateva zile ar fi mancat din om. E o nebunie. Au alungat ursii din padure cu defrisarile si acum se mira ca ataca. Pai sa nu ne miram daca o sa mai vedem ursi in Romania numai in poze.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
Andries spune:
Nu e numai vina ursilor sau a turistilor.
Mai sunt si cei de la ocolul silvic care ar trebui sa puna mancarea primita de la stat in locurile special amenajate in padure (porumb si alte furaje) dar pe care ei o vand si lasa animalele sa se descurce.
Mai sunt si conationalii nostri romi care culeg absolut toate fructele ca sa le vanda tot la piata de nu mai ramane nimic.
Eu in busteni m-am intalnit cu ursul in piata, la pranz, era un urs tanar, cam de un an jumate, doi si ...flamand. Nu venise la gunoaie ci la rosii, pepeni si altele, a fost luat la goana si a plecat.
Si tot acolo acum vreo 2 ani ne-a intrat ursoaica in curte, a daramat un gard din placi de beton, a mai sarit unul, a luat porcul vecinului si a plecat.
De foame coboara ursii, n-au ei nici o placere la gunoaiele din tomberoane.
Andries
buli spune:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-3815587-ursul-impuscat-vineri-seara-brasov-nu-este-cel-care-ucis-aproape-centrul-orasului.htm
se pare ca n-au impuscat pe cine trebuie
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@