Vreau alt copil in banii aia care i-am dat lui!
Raspunsuri - Pagina 5
Natasa spune:
Anca, tu nu-i crezi din principiu, pentru ca-s tigani. Si cum vreo caseta nu au, bietul doctor o sa iasa cu fata imaculata (cum ies absolut toti, indiferent de ce crime fac). Sa spunem ca am mai multe experiente recente cu doctori care au cerut bani, ca sa cred niste bieti tigani amariti ca spun adevarul. EU am vazut cum sint tratati tiganii in spitalele noastre dragi. Daca e unul umil si amarit e luat in suturi, daca e unul cu lanturi de aur la git si cu gura mare e pupat si-n fund. Bine, asta nu depinde neaparat de culoarea pielii, dar lor li se vorbeste si mai urit si de sus!
Prin urmare, daca se dovedeste ca oamenii aia mint, o sa-mi cer scuze. Daca nu se face nicio ancheta si dr ala o sa stea ascuns, iar directorul spitalului o sa dea o declaratie intepata cum ca nimic nu e adevarat, o sa cred a mia oara ca sistemul medical romanesc e intr-o mizerie si degradare umana fara limite si o sa ma rog la Dumnezeu sa nu ajung pe mina lor.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=122781
Sheannamp spune:
quote:
citat din mesajul lui Natasa
SI oamenii aia disperati crezi ca te atacau pe tine care stateai la usa spagarului?? E trist ca nu vezi pericolul in javra aia de doctor care si-a permis sa ceara bani, ci in iesirile zgomotoase ale victimelor. Si stii ce o sa faca "dl" doctor de acum incolo? (ca nu doar nu ne imaginam ca-l pedepseste cineva!) Nu o sa mai ia pacienti tigani pentru ca va sti ca ei nu pun capul in pamint ci sar la gitul unor criminali de genul asta, pe care noi doar ii bombanim pe forumuri, iar colegiul medicilor le arata mustrator degetul (lor unul, noua altul, ca asa meritam)
Mi-e sila de asemenea exprimari si acuzatii, cel mai adesea nefondate.
Iar pentru ca se pare ca stii exact toate amanuntele cazului respectiv de ai si dat sentinte si ai catalogat un medic "javra" te rog sa imi raspunzi la urmatoarele intrebari:
1. Pacienta si copilul au asigurare de sanatate?
2. Stii cumva exact la ce costuri se ridica o zi de spitalizare in cazul unui prematur? Iar daca mama sau tata nu au asigurare de sanatate cine ar trebui sa plateasca aceste costuri?
3. Ce varsta gestationala avea copilul si ce complicatii asociate?
Dar mama? S-a prezentat ea la consulturile prenatale stabilite de lege?
4. Care sunt sansele de supravietuire la prematuri?
5. Cam cat crezi ca este pretul unei fiole de surfactant, medicament ce poate fi indispensabil pentru viata unui prematur, si pe care nu toate maternitatile il pot achizitiona (ca nu si-l pot permite)?
6. Care e cauza exacta a decesului in cazul acestui prematur?
7. care sunt faptele medicului respectiv pentru care sa merita sa il faci tu javra?
Si ca o concluzie, pentru ca nu am de gand sa mai intru vreodata in dialog cu persoane care au o asemenea gandire la adresa medicilor:
O tara in care www.ziare.com/Timis_Un_medic_a_fost_omorat_pentru_ca_nu_a_administrat_tratamentul_cerut-358927.html" target="_blank">medicii sunt OMORATI de PACIENTI merita exact ceea ce primeste de la sistemul sanitar!
Natasa spune:
Sheannamp, cu tot respectul (si nu e nimic ironic aici) si mie mi-e sila de mor de povesti de genul asta si de concluzia general valabila "mortul e de vina". Mi-e sila de doctorii care nu se uita la tine fara spaga (si din pacate am avut de-a face numai cu d'astia!!), mi-e sila de asistentele gretoase care se comporta de parca ar fi Dumnezeu, de mizeria din spitale (cauzata de cei care conduc spitalul si au alte ocupatii decit sa luceasca de curatenie), de lipsa absoluta de comunicare cu pacientul (lasa ca ala e idiot si asa nu intelege), mi-e sila de justitia care nu face NIMIC sa pedepseasca asemenea specimene (care sa nu mai afecteze si imaginea doctorilor profesionisti si onesti care presupun ca mai exista). Da, mi-e sila. Iti inteleg revolta ca indirect toti doctorii ti se par bagati in aceeasi cloaca mizerabila, dar poate le mai ajunge si oamenilor sa fie tratati ca animalele si sa puna in capul in piept.
Si pentru ca la intrebarile medicale de mi le-ai pus nu-ti pot raspunde, te intreb eu altceva: femeile gravide nu au asistenta GRATUITA indiferent daca sint sau nu asigurate? Sa banuiesc ceva mult mai grav, cum sa amarita aia nu avea asigurare si un prematur costa prea mult? CA altfel nu inteleg ce sens au intrebarile astea. Salvam selectiv, doar pe cei cu bani sau asigurare?
http://www.expres.ro/articole/detalii-articol/813063/Ce-inseamna-sa-fii-asigurat-la-stat/
denizel spune:
quote:
citat din mesajul lui Sheannamp
Si ca o concluzie, pentru ca nu am de gand sa mai intru vreodata in dialog cu persoane care au o asemenea gandire la adresa medicilor:
O tara in care www.ziare.com/Timis_Un_medic_a_fost_omorat_pentru_ca_nu_a_administrat_tratamentul_cerut-358927.html" target="_blank">medicii sunt OMORATI de PACIENTI merita exact ceea ce primeste de la sistemul sanitar!
Si cu asta ai spus tot! In primul rand, despre tine!!!
P.S. Si, pentru a milioana oara, ma intreb: ce caracteristici te-or fi recomandat pentru calitatea de moderator?
cristi_2003 spune:
oricat comentam noi adevarul il stiu doar cei direct implicati, cei care au fost acolo. daca banii au fost ceruti pentru medicamente atunci ii inteleg pe doctori - nu cer numai pt ca pacientii nu au asigurare, dar si pt ca spitalele chiar nu au bani de medicamente. la fel cum la nastere trebuie sa iti duci trusa de epidurala cu tine. si romanii angajati si care au asigurari de multe ori isi cumpara singuri medicamentele pentru tratamentul din spital - asa ca nu e chestie de rasism. bunica sotului meu a facut asta saptamana trecuta, desi are asigurare si tot. avea chiar si pile in spital si degeaba. eu initial intelesesem ca medicii cerusera spaga dar se pare ca nu e asa si atunci retrag ce am spus inainte.
pana nu stim daca copilul a murit ca nu a putut fi salvat sau a murit din cauza nepasarii nu putem acuza medicii.
si intr-un fel stiu ca la disperare omul face lucruri de neimaginat, da sa iei cu asalt spitalul e cam mult. ca totusi in spital nu e doar doctorul acela, sunt si multi oameni bolnavi. si nu asa se face dreptate. ce ar fi daca am lua toti parul si am face dreptate?
iar comentariul din titlu nu cred ca apartine mamei care a pierdut copilul, ci cuiva din familie.
17+ cu Traian Carol
the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
Fomalhauti spune:
Unu: nu vad de ce atatea discutii daca un subiect e "bun" sau nu, daca trebuia sau nu postat in alta parte. Eu, daca citesc un subiect si vad ca nu ma intereseaza (sau nu mi se pare "bun") sau stiu ca am mai citit de cateva ori "variatiuni" pe tema respectiva, nu-l mai urmaresc si gata. Poate pe altcineva intereseaza. Daca nu intereseaza pe nimeni, dispare si gata...
Doi: Daca reactia mamei poate fi justificata (in situatia ei orice reactie este justificata), reactia familiei de a bate personalul medical, nu este de acceptat sub nicio forma. Medicii au gresit? Se face o ancheta si se stabileste exact vina lor. Puteau salva copilul? Au cerut bani? Pentru ce anume au cerut bani? Dar cum e posibil sa fie atacati? Am trecut de comuna primitiva cand oamenii isi faceau singuri dreptate cu bata. Pana si pe vremea inchizitiei existau tribunale. Chiar si pe vremea comunismului. Si Ceausescu a avut parte de ceva care a vrut sa semene cu un proces. Oameni buni, trebuie sa ne civilizam. Medicii trebuie pedepsiti aspru in situatia in care au gresit si cei care au agresionat pe cineva (indiferent cine ar fi) trebuie de asemenea pedepsiti aspru. Remarcati, n-am spus ca trebuie batuti!
Natasa spune:
Si inca ceva, ca sa-ti raspund la remarca oribila cu tara care primeste ceea ce merita. Descreieratul si disperatul ala care a ucis un medic o sa faca inchisoare, citi dintre confratii tai care au gresit grav si care au lasat oameni sa moara (sa nu-mi spui ca nu stii cazuri), care nu i-au operat spunind aberatii de genul "nu operez rebuturi", care nu au avut "loc" pe lista de operatii pina a murit pacientul si multi alti imbecili d'astia lacomi ii stii sa fi facut inchisoare? Aud? pai ca sa-ti raspund cu aceesi moneda (desi nu stiu de ce ma cobor) si voi aveti tratamentul pe care il meritati (nu ma refer la gestul singular si aberant dat exemplu de tine)
Natasa spune:
quote:
citat din mesajul lui cristi_2003
o
p
si intr-un fel stiu ca la disperare omul face lucruri de neimaginat, da sa iei cu asalt spitalul e cam mult. ca totusi in spital nu e doar doctorul acela, sunt si multi oameni bolnavi. si nu asa se face dreptate. ce ar fi daca am lua toti parul si am face dreptate?
17+ cu Traian Carol
Corect, dar pentru a nu se mai intimpla asa ceva ar trebui ca politia sa-si faca treaba, dar nu si-o face in niciun domeniu, ce sa ne mai miram.
anca_a spune:
quote:
citat din mesajul lui Natasa
[quote]citat din mesajul lui cristi_2003
o
p
17+ cu Traian Carol
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">
Corect, dar pentru a nu se mai intimpla asa ceva ar trebui ca politia sa-si faca treaba, dar nu si-o face in niciun domeniu, ce sa ne mai miram.
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">
Natasa vad ca esti de acord cu afirmatia lui cristi_2003 ca la disperare oamenii pot face lucruri de neimaginat... deci, acesti oameni pot inclusiv sa puna in pericol viata unui copil aflat la locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Asa ca raspunde singura la intrebarea pe care mi-ai adresat-o, retorica de altfel "SI oamenii aia disperati crezi ca te atacau pe tine care stateai la usa spagarului??"
Natasa spune:
Anca, exista multe riscuri daca ies din casa (si chiar si-n casa). Despre ele vorbim? ai deschis subiectul pentru ca tiganii aia sa fie blamati, presupun, si ca sa vezi ce chestie, lumea a inceput sa povesteasca ce experiente neplacute are cu medicii.
Altfel, evident ca nu-s de acord ca ceva sa se rezolve prin forta, dar repet, asta se intimpla in satele fara ciini, fiecare se comporta ca pe tarlaua proprie. Doctorii conditioneaza actul medical in spitalele de stat, pacientii sar la bataie daca nu le place ce se intimpla, iar cei care ne conduc se trateaza la Viena...Trist.