Constiinta (nationala)

Constiinta (nationala) | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Ma intrebam (si, de ce nu, va intreb si pe voi) cati dintre noi ne gandim la binele familiilor noastre viitoare...adica copiii nostrii, nepotii...atunci cand:
-taiem copaci sau, daca nu o facem noi, nu ne pasa prea mult;
-abuzam in consumuri de energie (sub diverse forme), hrana, bunuri
-fentam statul la impozite si alte dari
-iesim la pensie pe caz de boala, pe pile, evident, si ne angajam la negru, ca sa avem doua venituri;
-poluam la greu, sub toate formele;
-in general nu avem nici un scrupul cand scopul este banul de moment
...si multe altele.
Avem tot felul de scuze, motive, dar, daca tot sustinem ca ne iubim copiii, ne putem, oare, imagina lumea lor...sau a urmasilor lor, atunci cand pe noi nu ne va mai afecta nimic?
Sau, mai precis, ce le dam lor, in afara de casa, mobila, masina, firma, relatii...Or avea ce face cu ele, in contextul in care mediul (natural, social) in care traiesc va fi ostil?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Ai perfecta dreptate, Rufus draga, in viteza ametitoare cu care ne miscam, neglijam orice aspect care poate avea o importanta covarsitoare pentru copiii nostri, din punct de vedere al sanatatii, fizice si morale sau chair al vietii

Avand in vedere ca intr-un interval de trei ore doar eu ti-am raspuns, desi postarea a mai fost citita de mai multi forumisti, perspectiva e cam sumbra, fara a avea pretentia ca judec acum motivele pentru care altii au citit si au preferat sa "treca" mai departe....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Chiar pe aceasta tema discutam ieri cu mama mea (o mica dezbatere intre generatii) dar punand accent pe un alt aspect: politica. Eu cred ca in tot ce facem, de la cele mentionate de Rufus si pana la modul in care alegem si acceptam politica dusa de "alesii" poporului, este vorba de ceea ce facem pt. copiii nostri.
Degeaba le dam copiilor case, masini, bani, daca nu le lasam mostenire o societate civilizata, ne pacalim si-i pacalim si pe ei ca ii ajutam. Cum, lasandu-i intr-un mediu in care se cultiva goana dupa bani cu orice pret, dispretul fata de mediul inconjurator, dictatura burtii si a aparentelor ?
As fi mai linistita sa ii stiu traind intr-o tara in care respectul fata de om si fata de mediu este regula, in care societatea este condusa dupa principii sanatoase care sunt respectate de majoritatea cetatenilor, fara discriminari (chiar daca stiu ca nu exista perfectiune).

Trist, foarte trist ca oamenii nu se gandesc la asa ceva. Daca ar exista constiinta, am duce-o cu totii mai bine, dar oamenii in Ro prefera sa se minta singuri.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Rufus,bune intrebari!
Seamana cu subiectul lui b.nica( cind ne vom schimba?) Cind intr-adevar ne vom schimba ,atunci poate ne vor "lovi" aceste preocupari...cele de viitor,de viitorul copiilor si nepotilor nostri.
Pina atunci mergem pe principiul "scapa cine poate".

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

Brucan a fost gingas cand a spus-o p-aia cu 20 de ani! Cand balcanismul va dispare din genele noastre, atunci... si asta nu ia 20 de ani. Cel mai interesant e cand vezi o gramada de diasporisti care sustin sus si tare ca au plecat din Ro ca sa scape de sindromul descurcarelii, de coruptia intrata pana-n maduva oaselor societatii romanesti.... si continua sa aplice aceleasi non-principii in locurile in care s-au dus (nu fac nici o referire la persoanele de fata! )
Atunci cand oamenii vor invata sa-i respecte pe cei din jur, fara a cere nimic in loc, cand vor invata sa-i traga la raspundere pe beizadelele din varful piramidei si sa-i sanctioneze atunci cand calca pe de laturi, cand legile vor fi facute drept si aplicate de asemeni, si nimeni nu va mai incerca sa se "descurce", cand competenta va fi mai importanta decat reteaua de relatii, cand........ si muuulte, multe altele. Atunci vom stii ca mediul (de orice fel) ce-l lasam mostenire copiilor nostri este sanatos.

edit: dislexia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

Din pacate nu suntem ajutati noi oamenii nici de 'regulile' impuse de oameni ai statului sau de ex ce ma agaseaza pe mine enorm REGULILE UE..cu mancarea asta care este in ziua de astazi mai mult chimicala decat naturala...Si asta DOAR CA SA SE IMBOGATEASCA FIU LU FIU LU SEFU ....Nu as vrea sa traiesc nici ca pe vremuri ceaushiste cand era tvu 2 ore pe zi..dar sa ca sa fiu sincera ...nu cred ca ma uit pe zi mai mult de 2 ore...de multe ori poate nici atat.Nu inteleg cum alti oameni se duc pana la colt cu mashina.Eu una ador sa merg pe JOS!Nu inteleg cum naiba se poate strange atata mizerie in apa din herastrau de ex.Suntem clar multi oameni needucati..
Cred ca este un subiect care curpinde FOARTE multe ASPECTE..

Mami de Alexandru din 13.07.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Da, e un subiect cu multe aspecte si nu am pretentia ca se pot discuta toate sau ca eu le-am observat primul.
Dar suntem intr-un cerc vicios: primim prost si dam si mai prost.
Cred ca nu stim sa le dam copiilor ce au nevoie. Nu stim si nici nu invatam. Le facem mai mult rau. Asa cred eu...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Uite sa stii ca pe mine nu ma macinau astfel de preocupari in Ro fiind, e adevarat pe atunci n-aveam baietii si optica e total diferita. Dar de cand sunt in Ca ma trezesc uneori ca sting lumina dupa mine mereu sau nu las in priza aparate care n-au nici un rost sa ramana aiurea in priza... pe motivul sa nu fac risipa aiurea-n tramvai (nu ca as salva bani), ca atunci cand pun in gunoiul organic (aici se imparte gunoiul pe categorii) nu adaug deseuri interzise pt ca ma gandesc ca aia fac din asta ingrasaminte pt pamant si ca, daca toti ar scapa aiurea ambalaje nepermise in acest gunoi organic, nu mi-ar placea sa stiu ca peste 3 luni cumpar pamant/ingrasamant pt gradina care contine x% plastic.
Putin, as spune, dar macar e un inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Rufus,sigur nu te "PLICTISESTI" si tu?
Eu mi-am luat o portie de rosii suficienta 2 ani pt.bulion,cel putin!
Sincer ma bucur ca mai sunt persoane lucide si responsabile care sa se intrebe:PANA CAND VOM MAI LASA GOLANEALA SA FACA LEGEA IN TARA ASTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oocristina spune:

Rufus,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Cred ca am putea face ceva.
Am fost luata la rost ca deschid subiecte plictisitoare,Rufus a scapat de ironii.
Eu cred ca tocmai asta este calea de a trezii constiinta unor oameni:sa se discuta tot mai mult,incepand de aici unde participa la acest Forum o groaza de persoane, daca prin presiunea unei atitudini constante si tenace,prin exemplul personal al fiecarei persoane care vrea sa traiasca intr-un mediu mai bun,cred ca poate sa fie un inceput.

Ar trebui ca si cei din media sa inteleaga ca pe langa interesul pt. vanzarea ziarului,de a avea rating,trebuie sa inteleaga ca au obligatia cel putin morala ca sa transmita si alt fel de mesaje...nu stiu cum sa le numesc ca sa fiu bine inteleasa,as zice educative,dar e prea putin zis,daca se pretind oameni de cultura.

Oprobiul public cu cat este exprimat de mai multe persoane cu atat este mai eficient.
Cu asta sa se inceapa si cu initierea unor sanctiuni materiale pt. cei care au obrazul ff. gros dar care are tendinta sa se subtieze cand sunt arsi la buzunar.

Mergi la inceput