Constiinta (nationala)
Raspunsuri - Pagina 2
AYSHA 2 spune:
Iata, intamplarea face ca am posibiliatea materiala de a avea menajera acasa. Acest lucuru ma ajuta sa am mai mult timp pt mine si pentru familie.
mama mea ma invidiaza ca am menajera, nu pentru ca o am, ci pentru ca atunci cand eu si fratele meu am fost mici, ea nu a avut menajera si asta a impidicat-o sa petreaca mai mult timp cu noi, sa rada cu noi, se se prosteasca, sa se distreze, etc, pt. ca era pur si simplu zidita in bucatarie, in piata, in baie....la batut covoare samd
va rog din suflet, petreceti quality time cu puiutii vostri si peste ani veti primi ceea ce ati semanat !
incercati, daca puteti, sa le mai lasati incolo de treburi, de sters parful, de facut ordine in sifonier, etc. nu o sa fie o tragedie daca nu sunt toate ca la carte
mergeti intr-un muzeu cu copilul, la teatrul de papusi,cumparati-le carti, cat mai multe, din diverse domenii, cultivati-le gustul pentru frumos, invatati-i sa fie manierat renuntati la un gratar cu prietenii (poate nu se vor supara..)si stati pur si simplu de vorba sau cititi-le o poveste in parc
Macar o singura data incercati...
CU ASTA RAMAN
cristi_2003 spune:
quote:
citat din mesajul lui AYSHA 2
Iata, intamplarea face ca am posibiliatea materiala de a avea menajera acasa. Acest lucuru ma ajuta sa am mai mult timp pt mine si pentru familie.
mama mea ma invidiaza ca am menajera, nu pentru ca o am, ci pentru ca atunci cand eu si fratele meu am fost mici, ea nu a avut menajera si asta a impidicat-o sa petreaca mai mult timp cu noi, sa rada cu noi, se se prosteasca, sa se distreze, etc, pt. ca era pur si simplu zidita in bucatarie, in piata, in baie....la batut covoare samd
va rog din suflet, petreceti quality time cu puiutii vostri si peste ani veti primi ceea ce ati semanat !
incercati, daca puteti, sa le mai lasati incolo de treburi, de sters parful, de facut ordine in sifonier, etc. nu o sa fie o tragedie daca nu sunt toate ca la carte
mergeti intr-un muzeu cu copilul, la teatrul de papusi,cumparati-le carti, cat mai multe, din diverse domenii, cultivati-le gustul pentru frumos, invatati-i sa fie manierat renuntati la un gratar cu prietenii (poate nu se vor supara..)si stati pur si simplu de vorba sau cititi-le o poveste in parc
Macar o singura data incercati...
CU ASTA RAMAN
imi place foarte tare cum gandesti - de cate ori nu am vazut copii trimisi la tv sau in curte cu ceilalti ca mama era ocupata sa faca de mancare sau sa dea cu aspiratorul.
e o chestiune de definire a prioritatilor.
am auzit la radio ca la diverta de exemplu in fiecare sambata dupa masa merg parinti si copii sa citeasca din carti de povesti si sa se joace - sper sa dureze initiativa si sa apara si altele pana viitorul meu bebe va avea 2-3 ani sa il pot duce si pe el.
17+ cu Traian Carol
the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
AYSHA 2 spune:
uite ca pe asta cu diverta nu o stiam
off topic sau on topic, depindeam citi azi despre un targ de carte organizat de un tip vara, in parcuri, unde editurile vand carti cu discounturi consistente
cica in acest week-end vor fi in parcul Moghioros stiti cumva in care parc se va mai organiza, care este programul ???? pls
viviana spune:
Da chiar, Rufus si tu te plictisesti?
Ce inseamna binele urmasilor nostri?
Binele pe care il lasam noi cu judecata noastra sau binele pe care il considera ei ca le este necesar?
Ca un bine universal nu exista, iar copacul pe care il plantezi trebuie sa dea si roade.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Oliv75 spune:
Cand am citit titlul subiectului mi-am imaginat un cu totul alt continut al acestuia. Am gasit un citat fain despre constiinta nationala : "Constiinta nationala inseamna mai intai recunostinta si respect inaintasilor, apoi raspunderea si grija urmasilor."
Cred ca e de prisos sa amintesc sondajele alea de la tv in care poporul (prin reprezentantii sai de toate varstele) era intrebat despre anumite personaje de notorietatea ale istoriei noastre. Raspunsurile erau dureros de amuzante, asa ca, da, singurul lucru care ne-a mai ramas de facut e sa nu uitam lumina aprinsa cand iesim din casa
b.nica spune:
Si gazele in bucatarie,mancare la caine si la pisica si geamul la baie.
Chiar asa sa fim setati pe activitati repetitive si cotidiene,in detrimentul creatiei?
XIO spune:
Daca ai intrebat......eu de exemplu ma gandesc la viitor .
Ma gandesc si sa-mi cumpar un hibrid , da' n-am bani , si chiar ma enerveaza ca toate lucrurile bune sunt mult mai scumpe.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Ramona J spune:
Aysha, ai si de la mine o floare galbena.
Exact asa am procedat si eu si am incurajat-o si pe prietena mea sa faca la fel. I-am recomandat femeia care ma ajuta pe mine si a luat-o... sa aiba grija de copii. Deci femeia plimba copiii prin parc si prietena mea facea curat in casa. Cica nu suporta sa ii umble cineva prin lucruri. Dar nu avea nici o problema ca altcineva sa se ocupe de copii...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Fomalhauti spune:
Subiectul asta a luat-o in mai multe directii....
Dar as vrea sa raspund, macar partial la problema initiala (la una din ele, macar). Eu consum prea mult. In multe domenii, stiu asta. Mi se pare ca sunt manipulata sa cumpar. Dar nu stiu sa ma opun. Tot timpul am impresia ca ceva IMI TREBUIE, eventual "imi trebuie chiar acum" si apoi, dupa ce cumpar, imi dau seama ca nu imi trebuia. Uneori obiectul/alimentul ramane pe undeva prin casa si apoi este aruncat.
Intr-o vreme sotul meu mergea la cursuri in Anglia, intr-un orasel. Am mers si eu cu el...In centrul orasului exista o strada principala. La inceputul acestei strazi erau fast-food-uri. Unul langa altul, pe ambele parti. Cu tablite in fata, cu "oferte". Am studiat ofertele: nu erau reduceri de pret. Toate, chiar toate, erau de tipul "cumperi ceva si mai primesti inca ceva". Cumperi un hamburger si primesti doi - in cel mai bun caz. Sau: cumperi un hamburger si o portie de cartofi, primesti gratis o prajitura. Adica, pleci de la servici la pranz sa-ti cumperi un hamburger. Daca esti ca mine (si presupun ca pe asta se bazeaza) vezi oferta si te gandesti: "Aaaa, daca iau si o portie de cartofi, primesc si ceva gratis!" Si in loc sa mananci un hamburger, mananci un hamburger, o portie de cartofi si o prajitura....Partea amuzanta (sau trista?) acum vine. Dupa ce se termina zona cu fast-food-uri, incepeau magazinele. Unde gaseai zeci si zeci de....produse de slabit. Nu am vazut nicaieri atatea produse de slabit ca in Anglia (eu nu am fost in America): pastile si prafuri si sucuri si plasturi de lipit pe piele pentru scaderea poftei de mancare, scaderea poftei de dulciuri, arderea grasimilor, arderea grasimilor in somn si cate si mai cate. Ciorba de varza in pastile, de exemplu. Si, fireste, "buy 2, get 1 free". Cum poate cineva sa cada intr-o asemenea capcana stupida? N-as putea intelege daca n-as fi chiar eu "victima". Dar nici asa nu inteleg. Dar continui sa consum...
AYSHA 2 spune:
Ramona J, nu imi fac iluzii ca o sa conving prea multa lume, dar daca macar o persoana care a citit postarea mea a meditat o fractiune de secunda la ce am scris, ma declar fericita...