Pana unde merge nepasarea?????

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
citat din mesajul lui Letitia1

Pe mine mai tare m-au socat niste imagini de la un accident din Bucuresti, unde o fata era moarta de sosea, politistii acopererau cadavrul cu foi dintr-un ziar(oar vantul le sufla de unde le puneau politistii) iar soferita care a fost vinovata zicea ca poate nu a omorat pe nimeni!!! Asta DA indiferenta si nepasare.

ExactPetra, asa Da nepasare. Si pe mine m-a socat enorm accidentul ala si imi pare rau ca nu l-am pus pe site la BBC sa vada o lume intreaga ce se intimpla in Romania secolului 21. Vedem paiul din ochii italienilor dar nu vedem birna din ochii nostri!

Ba nu, fetelor...singura diferenta intre barna si pai este aroganta cu care suntem priviti dinspre apus pentru intamplari...intamplate si pe alte meleaguri. Orice eveniment pe care l-ai pune pe BBC se poate intampla (si se intampla!) in oricare colt al lumii.
Pana la urma era vorba in subiect de nepasarea unor oameni (indiferent de natie) care isi desfasurau activitatea normal langa doi copii (indiferent de natie) morti.
Poate merit si eu sa apar pe BBC, ca am indraznit sa nu ma ploconesc in fata civilizatilor...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Am citit articolele, am vazut pozele si filmuletul.
Personal nu mi se pare ca cei din jur si-au continuat ziua din rasism. Si chiar nu mi se pare o lipsa de respect ceea ce am vazut in poze.
In prima, este o femeie cu un barbat, amindoi se uita in zare, ea parca vorbeste la telefon. Nu se holbeaza la cadavre, pozitia corpului lor denota retinere si este decenta, nu stau tolaniti la soare (cum este spus in articole), nu se giugiulesc sau sparg seminte privind la corpurile neinsufletite...
A doua poza cu cei de la casa mortuara trecind cu sicriul... sa fim seriosi, puteau sa treaca si la vreo 20 de metri de unde s-a intimplat tragedia, fara ca cei de acolo se stie exact ce s-a intimplat!

Jurnalistii interpreteaza stirile dupa cum o sa cada bine la vinzari!
Iar cei care citesc si se la sa impresionati dar mai ales care cred tot ceea ce citesc in ziare sint targetul lor. Punct lovit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Probabil daca stateau buluc in jurul fetelor moarte, atunci erau considerati foarte sufletisti, civilizati si de mare bun simt. De rasisti nici nu putea fi vorba!Povestile astea de prin ziare care vin direct cu o opinie formata si coafata numai buna de inghitit pe nemestecate..punct lovit cum bine zicea Happy!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medeea_m spune:

inforator... sunt sub orice critica, cum mai pot comenta despre altii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
citat din mesajul lui Rufus

quote:
citat din mesajul lui Letitia1

Pe mine mai tare m-au socat niste imagini de la un accident din Bucuresti, unde o fata era moarta de sosea, politistii acopererau cadavrul cu foi dintr-un ziar(oar vantul le sufla de unde le puneau politistii) iar soferita care a fost vinovata zicea ca poate nu a omorat pe nimeni!!! Asta DA indiferenta si nepasare.

ExactPetra, asa Da nepasare. Si pe mine m-a socat enorm accidentul ala si imi pare rau ca nu l-am pus pe site la BBC sa vada o lume intreaga ce se intimpla in Romania secolului 21. Vedem paiul din ochii italienilor dar nu vedem birna din ochii nostri!

Ba nu, fetelor...singura diferenta intre barna si pai este aroganta cu care suntem priviti dinspre apus pentru intamplari...intamplate si pe alte meleaguri. Orice eveniment pe care l-ai pune pe BBC se poate intampla (si se intampla!) in oricare colt al lumii.
Pana la urma era vorba in subiect de nepasarea unor oameni (indiferent de natie) care isi desfasurau activitatea normal langa doi copii (indiferent de natie) morti.
Poate merit si eu sa apar pe BBC, ca am indraznit sa nu ma ploconesc in fata civilizatilor...

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus,
cu tot respectul si fara suparare, la aceasta postare ai fost rau ! Nici eu, nici Letitia1 nu am afisat nici un aer de aroganta fata de ceea ce se intampla in Romania, ci din contra m-as bucura sa vad pasi facuti inainte spre respect si compasiune fata de o persoana aflata intr-o situatie disperata sau un cadavru.

Am dat exemplul cadavrului acoperit de politistii romani cu ziare pentru a face o paralela intre acea situatie si situatia descrisa pe plaja italiana.
Revenind la cazul din Italia - Chiar nu m-i se pare ca acei oameni au reactionat gresit.
SAu poate suntem obisnuiti ca intr-un asemenea caz sa vedem multime stransa si fiecare din spirit de compasiune pentru victima isi da cu presupusul !
Cine stie unde este cu adevarat dreptatea ? Ce nuante imbraca nepasarea la romani si in ce culori este vazuta nepasarea la alte natii ???

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui Happy_in_TO

Am citit articolele, am vazut pozele si filmuletul.
Personal nu mi se pare ca cei din jur si-au continuat ziua din rasism. Si chiar nu mi se pare o lipsa de respect ceea ce am vazut in poze.
In prima, este o femeie cu un barbat, amindoi se uita in zare, ea parca vorbeste la telefon. Nu se holbeaza la cadavre, pozitia corpului lor denota retinere si este decenta, nu stau tolaniti la soare (cum este spus in articole), nu se giugiulesc sau sparg seminte privind la corpurile neinsufletite...
A doua poza cu cei de la casa mortuara trecind cu sicriul... sa fim seriosi, puteau sa treaca si la vreo 20 de metri de unde s-a intimplat tragedia, fara ca cei de acolo se stie exact ce s-a intimplat!

Jurnalistii interpreteaza stirile dupa cum o sa cada bine la vinzari!
Iar cei care citesc si se la sa impresionati dar mai ales care cred tot ceea ce citesc in ziare sint targetul lor. Punct lovit!

sincer, tu ai sta pe plaja in apropierea unor ccopii morti, contempland orizontul si vorbind la mobil?

nu cred ca e vorba de o interpretare jurnalistica de dragul vanzarilor. chiar daca ar fi, poza vorbeste de la sine. chiar crezi ca diferenta ar fi facut-o semintele sparte sau giugiuleala celor doi?

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui vikinga

Probabil daca stateau buluc in jurul fetelor moarte, atunci erau considerati foarte sufletisti, civilizati si de mare bun simt. De rasisti nici nu putea fi vorba!

Povestile astea de prin ziare care vin direct cu o opinie formata si coafata numai buna de inghitit pe nemestecate..punct lovit cum bine zicea Happy!

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

[/quote

statul buluc in jurul cadavrelor nu era singura alternativa a nepasarii... eu, de exemplu, nu ma pot imagina nici in postura de gura-casca, nici in cea de contemplator al orizontului langa doi copii morti... e sinistru...

cat despre stirile care ne sunt servite, de-asta are fiecare cap pe umeri, sa discearna, sa aiba propriile opinii. din punctul meu de vedere, poza spune tot. nici nu am citit articolul. mi-a fost de-ajuns...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Petra, dar de ce te-ai suparat asa? :-)

Eu nu cred ca stirea/poza trebuie privita prin prisma etniei respectivilor spectatori. Nu cred ca asta era ideea.
Ideea (cel putin asa am inteles-o eu) este ca niste oameni (nu conteaza tara) isi vad de treaba alaturi de cadavrele a doi copii.

Da, asta s-ar intampla si in Romania, da, ceva asemanator a povestit cineva ca s-a intamplat si in Statele Unite, da, asta s-a intamplat si in Italia.

Chestia e ca s-a intamplat asa ceva. Nu conteaza unde, nu conteaza cat de acoperite sau descoperite erau cadavrele, nu conteaza daca s-a incercat sau nu salvarea acelor vieti.
Pur si simplu sunt unii oameni care considera nefiresc si trist ca asta s-a intamplat. E ceva gresit in asta?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Petra, nu-i vorba de rautatea mea sau aroganta ta (desi, sincer, chestia cu pusul pe BBC a unui caz de nepasare din Romania -stiu, nu tu ai zis-o- da ca nuca-n perete); toti ne exprimam pareri la un subiect, in functie de ce simtim si chiar nu au loc discutii despre altceva.
Parerea mi-am spus-o. Poate ca jurnalistii infloresc o stire, dar citeam ca reprezentantii bisericii catolice a avut o pozitie foarte virulenta, la fel organizatii care apara drepturile omului; si aia nu au nici o treaba cu ce se intampla in Romania sau in Africa, in acest caz. Pur si simplu declara ca este o rusine pentru orasul Napoli. Si intreb si eu: de ce trebuie sa polemizam, in acest caz, pe tema similitudinilor cu Romania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

pot spune multe pareri ...

dar cea mai pe scurt : constat ca sunt doua categorii de oameni : cei care po sa faca plaja bine mersi , cu doi morti langa ei

a doua categorie, cei care nu pot sta relaxati langa niste morti ... ma rog , plaja, sau picnic sau alte chestii ..

cam atat

A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .
pagina mea: http://www.dianabostan.evonet.ro/

Mergi la inceput