Alaptatul-Help Line-(9)
Raspunsuri - Pagina 31
machus spune:
Multumesc mult pentru informatii. In prima faza am sa incerc sa ma descurc fara pompa.
Anul acesta s-a intamplat
cu Bogdan Andrei
Bubu
Poze
puisorul spune:
Machus, eu mi-am luat pompa, dar de nevoie. Cand avea bebelina doua saptamani am facut o pielonefrita acuta cu febra foarte mare si atunci am folosit pompa pentru ca nu sugea fata. Ulterior am mai folosit-o de cateva ori cand a trebuit sa plec de acasa si i-am lasat lapte muls. Asa ca daca o sa fie neaparat nevoie poti sa o cumperi atunci.
Sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos si mancacios
Ani de Stefana (23.01.2008)
www.helpsonia.com
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
ama1357 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puisorul Machus, eu mi-am luat pompa, dar de nevoie. Cand avea bebelina doua saptamani am facut o pielonefrita acuta cu febra foarte mare si atunci am folosit pompa pentru ca nu sugea fata. Ulterior am mai folosit-o de cateva ori cand a trebuit sa plec de acasa si i-am lasat lapte muls. Asa ca daca o sa fie neaparat nevoie poti sa o cumperi atunci. Sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos si mancacios Ani de Stefana (23.01.2008) www.helpsonia.com Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery |
pediatra de la cursul pe care l-am facut eu zicea ca se poate intampla sa simti nevoia unei pompe la 12 noaptea... in acest caz se poate ocupa sotul... ...
furnicusa spune:
Buna seara fetelor,
Va rog spuneti-mi si mie cum sa procedez. Am nascut natural pe 14.11 un baietel de 4420g si 57 cm. Am inteles ca dupa nastere a avut glicemia foarte mica si i-au dat glucoza si l-au indopat cu lapte praf. Nu e vorba, ca tuturor li se da lapte praf, iar la ora de alaptat (din 3 in 3 ore) majoritatea bebeilor dorm si nu le este foame. Eu am acum cateva picaturi de colostru, insa m-am ales si cu niste rani. Ce sa fac, il mai pun la san, ma mulg (am incercat, dar nu iese mai nimic), sa folosesc mamelon de silicon ...? Si mai am vreo sansa sa imi vina laptele daca in spital a mancat lapte praf?
Va multumesc din suflet,
Raluca
puisorul spune:
In primul rand linisteste ca lapte o sa ai. Cum ai zis si tu la toti bebei se da in spital lapte praf. Ranile le face bebe pentru ca nu prinde corect sanul. Trebuie sa fii atenta sa nu prinda numai sfarcul ci si o parte din mamelon. Eventual cand suge poti sa ii bagi degetul mic la coltul gurii sa o deschida mai larg si sa ii bagi in gurita cat mai mult din mamelon. Sa te speli pe san inainte de alaptat si pentru rani poti folosi Garmastan sau Bepanthene. Si foarte important e sa stai cu sanii goi la aer. Asa se vor vindeca mult mai repede.
De muls nici eu nu reuseam mare lucru dar se pare ca pitica scotea cat ii trebuia . Sa il pui la san cat de des vrea el si eventual poti sa il alaptezi intinsa in pat intr-o parte intr-o pozitie cat mai relaxata. Nu te gandi ca nu ai lapte si fii optimista.
Sper sa va descurcati si daca mai ai intrebari te asteptam cu drag
Felicitari pentru puisor
www.helpsonia.com
puisorul spune:
Despre mameloanele de silicon nu stiu ce sa iti spun ca eu nu le-am folosit. Cred ca mai bine incerci sa il faci pe bebe sa prinda corect sanul.
www.helpsonia.com
ama1357 spune:
citat din mesajul lui furnicusa Buna seara fetelor, Va rog spuneti-mi si mie cum sa procedez. Am nascut natural pe 14.11 un baietel de 4420g si 57 cm. Am inteles ca dupa nastere a avut glicemia foarte mica si i-au dat glucoza si l-au indopat cu lapte praf. Nu e vorba, ca tuturor li se da lapte praf, iar la ora de alaptat (din 3 in 3 ore) majoritatea bebeilor dorm si nu le este foame. Eu am acum cateva picaturi de colostru, insa m-am ales si cu niste rani. Ce sa fac, il mai pun la san, ma mulg (am incercat, dar nu iese mai nimic), sa folosesc mamelon de silicon ...? Si mai am vreo sansa sa imi vina laptele daca in spital a mancat lapte praf? Va multumesc din suflet, Raluca |
nu are nici o treaba glicemia cu glucoza pe care o dau bebelusilor.
stai linistita, bebelusul tau este ok daca ti-au dat deja drumul acasa. in romania, mai la toate spitalele se da cate ceva... glucoza sau lapte praf. cum crezi ca reusesc alea sa-i linisteasca pe bb? mai ales ca nu inteleg de ce nu te lasa sa-i pui la san cat mai repede!!! in sfarsit, asta este o alta problema.
1.) stai linistita, o sa-ti vina si laptele... e pe drum... sunt mame adoptive care isi alapteaza copii... tu ai atuul hormonilor... asa ca stai cat mai linistita si o sa fie ok.
2.) nu trebuie sa te mulgi, cel mai indicat este sa-l pui pe bb la san de fiecare data cand cere... stiu ca doare, am avut si eu la primul baietel... dar cum zicea si puisorul, stai cu sanii pe la aer, chiar daca nu e un sezon care sa te ajute prea mult. eu am folosit bepanthen, dar nu pot zice ca a fost ok... au trecut ranile, dar sfarcul continua sa ma doara. cumnata mea in schimb a folosit GARMASTAN si i-au trecut foarte repede.
3.) eu zic sa eviti mamelonul de silicon, nu vine stimulat bine sanul pentru ca bb nu reuseste sa prinda bine mamelonul.
4.) pune-l pe bb bine la san. in pozitia corecta. trebuie ca buza de jos sa prinda mamelonul tot (este oricum relativ... depinde si de cat de mari sunt mameloanele tale.) iar nasucul sa atinga marginea de sus a mamelonului. ma duc sa caut o poza pe undeva sa pun link...
http://www.sosmama.altervista.org/drupal/files/allattamento_2.jpg
una mai clara nu am gasit...
5.) cand alaptezi, pune-te intr-o pozitie cat mai relaxata, nu trebuie sa te arcuiesti asupra copilului, nu trebuie sa te incordezi... cum zicea si puisorul...
rabdare multa si pupici la mari si mici
sa ne scrii sa ne zici ce progrese ati facut
veronicka spune:
fetelor stiti unde ma mulg eu?in fata calculatorului citind alaptatul help-line.peste 8 zile o sa avem 9 luni si eu continuu mulsul. el suge noaptea si uite asa ne ajutam reciproc.. ziua nici sa nu auda de titi ca se apuca si o musca si o pisca si rade. nu stiu cat o sa ma mai mulg dar as cam vrea pana cand o sa incercam sa il facem pe bebe doi adica cam cand o sa aiba marc 1 anisor
eu reusesc sa mentin lactatia la un nivel cat de cat constant adica aprox 300 plus cat suge el noaptea. dar nu stiu care ii necesarul lui la aceast varsta. ma puteti ajuta?
http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi
Veronica -mami lui Marc-Andrei
ama1357 spune:
citat din mesajul lui veronicka fetelor stiti unde ma mulg eu?in fata calculatorului citind alaptatul help-line.peste 8 zile o sa avem 9 luni si eu continuu mulsul. el suge noaptea si uite asa ne ajutam reciproc.. ziua nici sa nu auda de titi ca se apuca si o musca si o pisca si rade. nu stiu cat o sa ma mai mulg dar as cam vrea pana cand o sa incercam sa il facem pe bebe doi adica cam cand o sa aiba marc 1 anisor eu reusesc sa mentin lactatia la un nivel cat de cat constant adica aprox 300 plus cat suge el noaptea. dar nu stiu care ii necesarul lui la aceast varsta. ma puteti ajuta? http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi Veronica -mami lui Marc-Andrei |
veronica, eu zic ca este ok... inteleg ca cei 300 ml ii dai sa bea peste zi... la varsta asta ar trebui sa aibe 2 mese pe baza de lapte plus pranzul si cina... deci ceea ce nu bea el in timpul zilei o face noaptea...
andy_galro spune:
Buna fetelor! Am un bebe de 3 luni si am o mica problema: el nu mai vrea sa mai adoarma decat la san....si nu neaparat ca asta ar fi problema dar si cand e satul si vrea sa doarma tot la san vrea si se enerveaza ca ii curge lapte din san si el nu vrea...si intr-un final accepta sanul trage ceva din el si apoi doar molfaie...si asa la fiecare masa dar mai grav este seara cand ma tine si 2 ore si pe mine ma dor sfarcurile deja de nu mai pot si nu stiu ce sa fac...suzeta nu accepta....am incercat sa ma mulg si seara sa-i dau cu biberonul dar nu iese atata laptic cat ar trage el....ma dau cu garmastan dar dupa ce molfaie el o zi intreaga iar mi se inrosesc si ma dor....oare cum sa fac???
Andreea de Andrei(18.08.2008)
Povestea bobocelului nostru
Poze:
http://picasaweb.google.com/AndreeasiPompiliu