Alaptatul-Help Line-(9)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Mereu a facut fite, comparativ cu dreptul care este un izvor nesecat. :)

De ce cred ca face fite? Bebe il refuza uneori, i-l dau mai mult in somn, ca sa il accepte. Cand incerc sa vad ce curge din el abia ies 2 -3 picaturi, cand din dreptul iese in jet. Bebe trage uneori de el, ii da drumul, il apuca iar, incearca sa suga si apoi, dupa cateva incercari, se enerveaza.

Sunt si zile ok, dar rare. De la inceput au fost probleme cu el, l-am muls cu pompa Avent, de cate ori am putut (nu foarte des, ca nu aveam timp sa sterilizez pompa, sa-i dau laptele lui bebe). Pe bebe l-am pus cat de des, am avut perioade cand il puneam acolo, adormea si sugea din el si o ora, insa nu-i auzeam sa inghita ceva decat raaaar... Am facut tot ce am putut sa-l stimulez, tot ce am citit ca s-ar face, masat sub dus, asa l-am tinut pana acum cu lapte. Asta e, tot trag de el cand se leneveste, apoi merge o perioada, sa produca si el, cat de putin. Ma bazez pe dreptul :).

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicka spune:

de la 6 la 7 luni a lau in greutate 340 de grame. eu zic ca ii bine. acum are 8 kg si nu ii gras deloc , dar nici nu imi doresc sa fie. vreau sa fie un copil normal chaiar daca al vecinei are 10 nu ma intereseaza.
azi se lauda o mamica ca are copilu 12, 5 kg la 8 luni si ca manaca paine cu unt. nu stiu ce sa zic dar eu una nu as vrea sincer sa aiba atat si nu i-as da paine cu unt in niciun caz daca ar avea atatea kg

http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi

Veronica -mami lui Marc-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta

Mereu a facut fite, comparativ cu dreptul care este un izvor nesecat. :)

De ce cred ca face fite? Bebe il refuza uneori, i-l dau mai mult in somn, ca sa il accepte. Cand incerc sa vad ce curge din el abia ies 2 -3 picaturi, cand din dreptul iese in jet. Bebe trage uneori de el, ii da drumul, il apuca iar, incearca sa suga si apoi, dupa cateva incercari, se enerveaza.

Sunt si zile ok, dar rare. De la inceput au fost probleme cu el, l-am muls cu pompa Avent, de cate ori am putut (nu foarte des, ca nu aveam timp sa sterilizez pompa, sa-i dau laptele lui bebe). Pe bebe l-am pus cat de des, am avut perioade cand il puneam acolo, adormea si sugea din el si o ora, insa nu-i auzeam sa inghita ceva decat raaaar... Am facut tot ce am putut sa-l stimulez, tot ce am citit ca s-ar face, masat sub dus, asa l-am tinut pana acum cu lapte. Asta e, tot trag de el cand se leneveste, apoi merge o perioada, sa produca si el, cat de putin. Ma bazez pe dreptul :).

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

posibil ca sanul respectiv sa aibe mai putine canale. si sa nu ii placa lui bb jetul. dar daca a supt din el, el face cantitatea ceruta de bebe. se poate intampla sa-ti refuze si sanul cu mai multe canale, sa suga si sa-i vina jetul prea puternic sa se inece... de obicei asta se intampla la inceputul alaptarii cand sanul inca nu si-a reglat productia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:
citat din mesajul lui _irina_

Nicoleta,blue_hat,stancutza, ama va multumesc mult pentru sfaturi. Imi pare rau ca mai sunt fete care trec prin asta, e asa de urat cand ti se spune ca laptele tau nu e bun pentru bebe, eu m-am simtit foarte prost. Chiar mai prost decat daca as fi aflat ca nu mai am laptic.
Si am destul laptic, azi abia cred ca a reusit bebelina sa goleasca un san, desi cand incercam mai ieseau picaturi bebelina era agitata cand sugea la sanul ala. Si cand i l-am dat pe celalalt a supt putin si s-a calmat si a adormit.

va dati seama ca a intrebat daca am laptic mult si sa vedem cum facem sa il oprim ca nu e bun pentru bebe

Multumesc inca o data pentru sfaturi, o sa incerc sa le aplic desi e greu la inceput cu bebelina mai mult singura si bolnavioara.

fericita de - Andreea

Draga mea,
sunt de-a dreptul furioasa sa citesc ce recomanda unii medici, sa le fie rusine!!
te rog insistent sa te mai documentezi inainte sa incerci cumva sa-ti opresti lactatia! Fetele ti-au spus deja, NU EXISTA LAPTE DE MAMI PROST!!!!! Doctorita aceea e o cretina sa spuna asa ceva, si in mod sigur are alte interese, cum ar fi contract cu o firma producatoare de formula!!!
Eu te sfatuiesc sa continui sa alaptezi bebelina, mai ales ca ai lapte mult, asta e cel mai bun lucru, ca EXISTA DIN BELSUG!!
eu sunt fericita ca inca alaptez si lactatia mea a sporit de vreo saptamana, nu stiu de ce ..poate ptr ca-s relaxata in ceea ce priveste alaptatul, papa ce trebuie, sanatos...
nu te lasa indusa in eroare, nu ii da supliment lapte praf, alapteaza linistita si va fi bine, copila ta a luat ff bine in greutate, exact la fel ca puiul meu,cand era de varsta ei.Acum noi am inceput diversificarea de 2 saptamani! si merge ff bine!
mult succes si perseverenta!

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

si din pacate sunt multe mame care aud aceste lucruri si nu vin sa ceara ajutorul nostru sau al altor persoane...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Veronicka intervin si eu, te inteleg perfect.
Pe scurt eu m-am chinuit 2 luni sa aduc copilul la san si sa il fac sa manance numai asa cu exceptia mesei de seara de la biberon. Pentru asta am muls, am tras, am baut ceai, galactogil de toate.
Am reusit, am alaptat cca 2 luni dupa care iar am luat-o de la capat pentru ca a refuzat sanul. Si ma lupt in continuare tot asa. Acum are 5 luni. Mai suge noaptea si cateodata ziua. Eu insistent ii ofer sanul de fiecare data. Mananca piure de fructe, branzica, legume si cereale, introducem si carnita in curand. Dar eu insist cu sanul. Ma mulg, ma trezesc din ora in ora, ii bag tzitzi cand doarme, in fine duc o campanie intensa. Am simtit ca si tine ca se prabuseste tot cand a inceput sa refuze sanul. Am plans, am vrut sa renunt, dar pt alea cateva minute cat suge, consider ca merita sa ma lupt sa pastrez laptele. Nu am mari succese dar insist, cateodata accepta. Sfatul meu e sa nu te lasi, eu cred ca tb sa opresti alaptarea cand simti si tu ca esti pregatita, in rest chiar si din biberon este aur pentru copil. Eu nu sunt pregatita sa il intarc, degeaba insista el sa se intarce singurel. Asa ca...capul sus, nu mai plange si baga pompa daca altfel nu merge, promoveaza intens tzitzi, poate se razgandeste.

Sebastian

Mergi la inceput

Socrate, imi imaginez cat de greu iti este..offf...te felicit pentru vointa si perseverenta de care dai dovada! mult succes in continuare, mare dreptate ai in ceea ce ai spus!

Mergi la inceput

noi am lipsit o sapt pt ca am fost in spital a avut bebelinul meu angina acuta cu febra 39 . timp in care a paapat numai titi adica ziua muls si noaptea a supt. ieri am iesit din spital iar aseara a facut iar 38 cu 3 am vb cu dr si i-am dat panadol iar peste noapte nu a mai facut dar nu a vrut nici sa suga nici din biberon . dimineaat nu a vrut mai mult de 50 de g nu stiu ce ii cu el . in rest ii ff vesel
am fost gasiti si cu anemie (9.3)din cauza ca nu mananca carne ca nu ii place , ne-a dat sa luam fier., am citit pe undeva ca lipsa de fier poate duce la lipsa poftei de mancare.
in rest ce sa zic lupt si eu sa pastrez lactatia care se pare ca se mentine si chiar cu toate ca ii ff greu mergem inainte asa

http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi

Mergi la inceput

ama stiu ca zic o prostie dar lapticul meu ii asa de ...transparent....?
si cum se face ca ii asa de anemic de la lapticul de mama?ai ceva informatii suplimentare in ac sens?
si uite ca cu tot alaptatul racim si facem febra.. sunt ingrijorata

Mergi la inceput

veronika la inceput lapticul e transparent, prima parte, care tine de sete, partea consistenta si hranitoare este mai spre sfarsit! continua cu lapticul tau...anemia poate fi si din alte cauze cred...nu cred ca are legatura cu alaptatul..plus ca am citit ca lapte;le uman nu e neaparat alb ca cel de vaca, si nu inseamna ca e prost..

Mergi la inceput