Canada, noul El Dorado...?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Rosiela, daca isi permit sa-si cumpere bilete de avion, ca eu nu le iau decit celor pe care ii invit!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

mai, cred ca am fost inteleasa gresit
eu spuneam in legatura cu ridicarea vizelor ca nu cred ca romanii vor da navala ... nu am generalizat ca in canada ar fi rau, spuneam doar de unii prieteni care au cam dat-o in bara, adica nu au gasit acolo ceea ce se asteptau sa gaseasca ... asta depinde de asteptarile fiecaruia si de sacrificiile pe care e dispus fiecare sa le faca pentru o viata mai buna ... am spus doar ca situatia nu e doar "roza", nu numai in canada ci si in alte tari, de afara vedem doar lucruri frumoase, dar nici acolo nu curge doar lapte si miere.
am si prieteni care o duc bine in canada, sau in alte tari din europa, dar pentru asta au muncit si s-au zbatut pana au demonstrat ca sunt buni in ceea ce fac ... si stiu ca tuturor celor plecati in strainatate le e dor de tara lor, asa cum e ea, cu bune si rele (poate mai multe rele )

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Dar de ce va mai agitati? treaba cu venitul, plecatul in Canada si din Canada este foarte subiectiva. Bineinteles ca peste tot sunt neajunsuri precum si lucruri mai bune sau mai putin bune si tine de fiecare persoana in parte si de ce isi doreste fiecare (daca ti se implinesc nevoile si cautarile intr-un loc ramai, daca nu pleci).

NU se ridica vizele in urmatorii ani - nici pentru state nici pentru Canada, nu in urmatorii 5 ani. Asa ca avem tot timpul sa ii ajungem din urma, sa vina ei la noi

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

printesa mea Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

quote:
citat din mesajul lui kariguld

quote:
citat din mesajul lui dana d

Sora mea a terminat aici ASE si era buna si apreciata unde lucra chiar a ajuns director economic dar degeaba, nu avea nici o sansa sa-si ia o casa sa-si intemeieze o familie....

mie personal, mi se pare cam ambigua chestia asta...(nu fac referire la acest caz, vb in general...) sunt convinsa ca realizarea in viata tine de caracterul omului, de modul cum munceste, nu de locul sau tara unde se afla! poate, doar intr-o mica masura!
si eu sunt un exemplu, am facut facultate, am muncit, mult, am locuit in Canada trei ani, am muncit si acolo, apoi dupa ce m-am casatorit am muncit mult, foarte mult in anii in care nu am avut copii...si tot ce am realizat, cred ca as fi realizat si in alta tara, oriunde!!
sotul meu a locuit in Germania 7 ani, a lucrat acolo, cand s-a intors in tara si-a facut o firma, si apoi impreuna am lucrat si inca lucram...
e alegerea fiecaruia, unde si cum vrea sa traiasca!

Kari

Nu e chiar asa. In Romania poti sa fii muncitor cinstit o viata sa sa nu iesi din statutul de muritor de foame. Nu ma refer chiar la a muri de foame ci la acela de sarac lipit, adica tot ce castigi se duce pe mancare, haine si facturi si nu reusesti sa pui ceva deoparte ca sa-ti faci o casa a ta. In primul rand pentru ca salariile sunt foarte mici (comparativ cu Canada), in al doilea rand pentru ca preturile sunt foarte mari (tot comparativ cu Canada) si in al treilea rand pentru ca locuintele sunt foarte scumpe (idem).
Iar cel mai important avantaj pe care il vad eu la Canada este faptul ca acolo te poti simti OM si daca nu ai fost acolo si nu ai simtit asta niciodata nu stiu daca poti intelege, sau daca nu stai in Romania si nu stii cum e sa fii dispretuit, umilit si furat de cei care au puterea sa faca asta, iar e posibil sa nu apreciezi asta ca pe un avantaj important.
Nici eu nu stiam nimic pana am fost acolo si am intrat in atmosfera timp de cateva saptamani suficient ca sa simt diferenta.
Kari, nu ma refer la tine, ci vorbesc in general, le spun celor care nu inteleg sau nu recunosc diferenta de mentalitate, educatie, civilizatie si cat sunt ele de importante.
Si e adevarat ca multi se realizeaza si in Romania, dar nu asta e problema- banii, nu pentru asta pleaca romanii in Canada, ci chiar pentru a gasi respectul ala de care vorbeam mai sus, pentru a putea avea intredere in autoritati, pentru a avea drepturi respectate si pentru a putea tine coloana vertebrala dreapta.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

quote:
citat din mesajul lui khristin

quote:
citat din mesajul lui DidiAlex

quote:
citat din mesajul lui Ana Stroe
si ce poti deveni aici

Ce poti deveni?

Alina

Cred ca poti deveni ceea ce-ti doresti sub toate aspectele daca iti doresti cu adevarat, vrei sa fii un muncitor, inginer, profesor, doctor de valoare nu-ti ramane decat sa dovedesti cata ambitie posezi, the sky is the limit. Bineinteles ca nimic nu e usor pe lumea asta si trebuie sa faci anumite sacrificii uneori materiale alteori personale, perfect de acord, insa nimic nu se realizeaza usor in lumea asta. M-a amuzat un comentariu de mai sus, cel cu masina, apartamentul, serviciul bun samd...paradoxal unii dintre noi am avut asta in RO si tot am emigrat...asa ca nu mai conectati emigratia intotdeauna cu situatia materiala. Comparatia Spania-Canada, iar nu-si are rostul, se stie foarte bine ca multi romani pleaca in Spania pt. munca fizica (deloc rusinoasa dupa parerea mea) si platita bine spre deosebire de Canada unde concurenta pe posturi bune este cu nativii si in acelasi timp cu salariile/beneficiile lor. sint de acord cu realizarea aproape oriunde in lume, cu exceptia locurilor unde coruptia predomina si te impiedica sa realizezi asta. Vis-a-vis de Eldorado, mi se pare cam mult spus avand in vedere situatia economica globala nu prea pe roze.

Cristina

le bébé 27w +

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".

Eu am un apartament intr-un ansamblu rezidential si o masina buna, un serviciu comod unde stau pe dc cat vreau si as renunta bucuroasa la toate astea pt Canada. Daca as putea sa renunt la tot si sa o iau de la zero acolo... "ieri" as pleca. Partea materiala nu are nici o valoare in fatza sentimentului ca esti cu adevarat OM.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Cred ca cei care au avut de plecat in Canada/SUA au si facut-o, nu s-au impiedicat ei de viza. Altele erau "incercarile", nu viza in sine....

Scoaterea vizelor ii va ajuta acum pe cei care merg in vizita la cei plecati cu vize :-) (bunici si alte rude)
------------------------

Cand nu ai copii, emigrezi unde-ti este tie mai bine....odata ce ai copii, te gandesti unde le e lor bine .....si cred ca lor, copiilor,cat sunt mici, le este mai bine in Ro, in "satul" lor cu rude si toata familia. Dupa ce cresc, cand sunt la liceu, de exemplu, daaa, poti emigra unde vrei tu, unde crezi ca esti respectat, etc.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

quote:
citat din mesajul lui Llaura

Kari, cei din generatia bunicilor tai nu atat plecau in Canada, cat fugeau din Romania, oricum, in orice fel si conditii, cu tot felul de meserii si experiente, si de cele mai multe ori fara sa stie nici un pic de engleza ori franceza. Integrarea lor imi imaginez ca a fost foarte grea, cunosc o familie asa aici, intre ei si copiii lor educati si cu mastere si doctorate e o prapastie.
In secolul internetului si al economiei globale, lucrurile stau altfel, toate lumea stie o limba straina acolo, multe meserii sunt foarte portabile (genul calculatoristi, dar nu numai), te uiti pe google earth si vezi si apartamentul in care vei locui, etc.
Cam asa a fost pentru noi, imi imaginez ca pentru cei ca nepoata-mea, nascuti dupa revolutie si care au avut profesor de franceza si de engleza de la 3 ani, si care au sansa sa studieze practic cam pe unde vor ei in lumea asta, problema plecarii sau ramanerii undeva (nu neaparat in Romania) arata intr-un fel cu totul diferit.
Nu va mai agitati, e de bine

ai mei bunici nu fugeau de Romania, au stiut limba foarte bine cand au plecat, au avut joburi bune, in cativa ani si-au cumparat acolo trei proprietati, atunci, in anii `70-`78. au plecat singuri fara copii, copii erau deja mari, a fost alegerea lor sa plece acolo, sa traiasca acolo, desi aveau si aici o situatie foarte buna.

acuma, in era super-tehnologizata e cu mult mai simplu sa ajungi oriunde, sa te stabilesti unde simti ca-ti este locul.

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Kari, nu ii cunosc personal pe bunicii tai
Eu ziceam ca in anii aceia 70-80 se trecea Dunarea inot sau se trecea frontiera cu calauza, multi erau prinsi si stateau prin puscarii, incercau de mai multe ori pana reuseau sa ajunga in lagar in Germania, de unde canadienii acceptau absolut pe toata lumea, aproape fara conditii.
Cale lunga pana la circulatia fara vize de acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

kariguld, bunicii tau au venit in Canada in misiune? (trimisi de servici?) ca eu nu prea am auzit de plecari de buna voie si nesilit de nimeni intre 1965 si 1990, ba mai mult am prieteni veniti in anii 70, in care el a trecut Dunarea inot, sotia ramasa acasa a fost divortata la ordin, copii exmatriculati! Din Germania, omul si-a rascumparat familia si au plecat impreuna spre Canada. au o viata realizata, sunt doar cetateni canadieni pentru ca romanii le-au retras cetatenia...vin greu in tara ca trebuie sa aplice pentru viza, si cum spun ei, e mai usor sa ia viza pentru Japonia decat pentru Romania!

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

imi pare rau ca trebuie sa atac chiar userul «desprecopii» ..

Dar topicul, ori e rau voit, ori nu are ce face si vrea sa provoace lumea, ori e intr-adevar ...pe alta lume. …desi m-as indoi tinand cont ca parca nu traieste in Ro.

nici bunica nu si-ar mai pune astfel de intrebari azi, in luna iulie a anului de gratie 2008 …WAKE-UP ! ElDorado-ul il ai sub nas,la tine acasa, in Romania. ACOLO e ElDorado ! acolo , unde dupa zeci de ani de frustrari,se consuma in draci , orice, cat de mult si scump, in timp ce intreaga lume se cam domoleste fenomenul …, acolo lumea isi ia 3 masini la scara, in timp ce altii se intorc la biciclete,.... acolo poti lovi salarii ..(si cuvantul a lovi spune tot, nu mai trebuie sa dezvolt ideea )…acolo creste pretul la imobiliare la vrejul de fasole….in timp ce la altii scade, numai acolo lumea shoppinguieste la sute de km distanta, …SO ??

Numai un om total paralel, care nu citeste nici o stire internationala, de nici un fel…isi mai poate pune astfel de intrebari…nu va fie cu suparare...Canada este ELDorado-ul celor care isi cauta linistea, calmul si …care apreciaza modestia si toleranta.In rest nu are nimic de a face cu notiunea de ElDorado pe care o stie romanu, la care se refera, probabil initiatorul topicului.Never ever averi si fitze !

Deci care e rostul?

Ca sa fiu mai ontopic, nu cred ca or sa vina decat cei care au familie aici (si astia in vizita), iar o mica parte or sa vina de curiozitate, in concediu, odata si atat....ca la cata reclama proasta se face, stiu ei totul despre tara asta inainte de a ajunge aici ...traiasca netu' si vecinu' ..intors!

Mergi la inceput