Canada, noul El Dorado...?

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Citat:

Io incerc rau de tot sa ma lamuresc ce se dezbate la subiectul asta si sunt sincer in ceatza. Acolo raman...

Pentru ca nu s-a "dezbatut" ci s-a facut linsare publica ! Cu o lipsa de consecventa in idei cum rar am mai intalnit intr-o discutie, cu o logica bazata pe convingeri nefondate si deci cu un argumentar lipsit de orice obiectivitate.
2 exemple doar din cele citite azi :

ideii ca printre cei carora nu le-a corespuns Canada mai exista totusi si oameni competenti, harnici, adaptabili etc, nu sant chiar toti "looseri" s-a raspuns in cor Nu Exista ! si voi taceti din gura ca vorbiti din auzite si prin urmare n-aveti dreptul la opinie ca n-ati trait aici. Ca pe urma sa ni se spuna sa ne informam mai bine. Cum? Din auzite ! :
Citat:
Uitati-va si voi pe montreal.ro cati invata intrebarile de interviu pe de rost si aia e toata franceza lor si dupa aia veniti sa imi ziceti mie ca sunt ingineri nedreptatiti.

Citat:
hahaha... daca tu ii crezi competenti, iti spun eu cu convingere ca nu sunt....asta pentru simplu fapt ca vad cum judeci tu lucrurile..
(Iti recomand un exercitiu de imaginatie : hai sa ne imaginam cum esti tu dupa "simplul fapt ca vad cum judeci tu lucrurile" ...)

Linsarea fiind terminata, cred ca puteti continua dezbaterea canadiana in liniste, nu cred ca o sa va mai inoportuneze nimeni incercand sa spuna ca un mod de gandire diferit nu inseamna neaparat un mod de gandire gresit ci doar un alt punct de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui avmaria

Pentru ca nu s-a "dezbatut" ci s-a facut linsare publica ! Cu o lipsa de consecventa in idei cum rar am mai intalnit intr-o discutie, cu o logica bazata pe convingeri nefondate si deci cu un argumentar lipsit de orice obiectivitate.
2 exemple doar din cele citite azi :

ideii ca printre cei carora nu le-a corespuns Canada mai exista totusi si oameni competenti, harnici, adaptabili etc, nu sant chiar toti "looseri" s-a raspuns in cor Nu Exista ! si voi taceti din gura ca vorbiti din auzite si prin urmare n-aveti dreptul la opinie ca n-ati trait aici. Ca pe urma sa ni se spuna sa ne informam mai bine. Cum? Din auzite ! :
[quote] Uitati-va si voi pe montreal.ro cati invata intrebarile de interviu pe de rost si aia e toata franceza lor si dupa aia veniti sa imi ziceti mie ca sunt ingineri nedreptatiti.

Maria, dintre cei care au venit aici, s-au facut administratori de bloc in opt ani, si apoi au plecat in Romania sa proiecteze centrale nucleare sau sa fie directori la connex sunt desigur foarte foarte multi, am putea spune chiar toti, toti asi in franceza, ce rau ca n-au prins si accentul chebecos, ca de la aia li s-a tras.
Sa fim seriosi; e ok sa te vaiti de aproape orice, dar nu de lipsa oportunitatilor profesionale; si nici de sosete albe, % mai mare de venit disponibil face accesul la cultura mai facil, nu mai dificil, dar e dificila matematica sa intelegi chestia asta.
Si e normal ca noi sa avem o opinie puternica, traim in Canada, platim taxe in Canada, lucram in Canada. Inversunarea ta ce explicatie are? eu stiu dar nu zic, iar vecinul Edip a zis-o voalat.
Papa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

numai cei care au lucrat ca si administratori de bloc in Canada sau intors in Romania? ... si jur ca io is buna la matematica :)

Llaura, da' inversunarea ta ce motive are? doar ca unii stau prost cu matematica? ... asta cu platitu' taxelor, imi place :) te ajuta cumva platitu' taxelor sa-ti creezi o opinie puternica? ... se pare ca totusi nu stau asa de bine cu matematica precum credeam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Hai ca am ajuns la Canada versus restul lumii...

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

nu s-a ajuns la nici o Canada vs restul lumii.. nu zice nimeni ca e Canada buricul pamantului ca nu e...

Adela99... noi nu vorbim de cei ce s-au intors in Ro.... noi vorbim de cei care s-au intors in Ro, sau stau in Canada si afirma ce sunt niste competenti dar nu le recunoaste Canada valoarea. Nu a zis nimeni nimic ca X s-a intors in Ro ca vrea sa isi creasca copilul cu bunicii aproape sau vrea sa fie aproape de parinti si chiar daca a crezut ca se va adapta la distanta nu a putut, nu a zis nimeni nimic ca Y s-a intors in Ro ca i s-a parut prea frig in Canada sau alte motive de genul asta.
si am zis ca nu mai scriu, dar tot nu m-am abtinut....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Pt avmaria:
Ca ai lucrat in Ontario si US si tot revine un cuvant in postarile tale. Cred ca te referi la LOSER, nu LOOSER.
...........................
Canada da sanse fiecarui imigrant. Limitele sunt in general in imigrant. Ca-i limba, experienta in a manevra regulile noi, mentalitatea.
Boala e singura limitare evidenta.
Daca salariile sunt diferite la inceput, sunt diferite din cauza lipsei de experienta, mai ales in negociere. Imigrantul este stresat: ajunge intr-o tara noua, are nevoie de un job, este stresat ca nu-si poate intretine familia si spune "Da" primei oferte. Este vinovat? Da si nu.

Eu am mai vazut o statistica acum cativa ani undeva care spunea ca dupa 15 de ani de Canada, imigrantul este mai bine decat nativul. Presupun ca dupa o perioada incepe sa "master" si el regulile pietei.

Scoala?
In general merita sa mergi la scoala in Ca daca ai timp si chef. Nu exista comparatie intre scoala canadiana si scoala romaneasca.
Dupa ce termini scoala, iti permiti sa platesti 100$/luna din salariu rata pt scoala. Este o investitie excelenta din punctul meu de vedere. Scoala este ieftina in Ca in comparatie cu US. In Quebec este chiar pomana. Nu mai stiu cum este acum dar inainte jumatate din banii imprumututati pentru scoala erau bursa daca invatai la timp plin; nu-i mai plateai inapoi. Doua persoane primeau vreo 1500/luna iar chiria era pe undeva pe la 500, mancarea 400. O viata studenteasca destul de comoda. Trebuia numai sa vrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Hai ca am ajuns la Canada versus restul lumii...

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Sau restul lumii determinata sa dovedeasca cu orice pret si fantezie ce rau ne merge noua aici in Canada....

da'tu valentina cu ce interes pe topic,intreb din curiozitate? tot vecinu'fratele/bunicu' venit la colaci in coada, ca doar vine telectualu' fost CEO de multinationala din Romania, vazut, intors si dat cu critica?

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:

da'tu valentina cu ce interes pe topic,intreb din curiozitate? tot vecinu'fratele/bunicu' venit la colaci in coada, ca doar vine telectualu' fost CEO de multinationala din Romania, vazut, intors si dat cu critica?

http://www.floriinro.ro/

De ce,daca nu am pe nimeni care sa se fi intors din Canada,trebuie sa cer voie cuiva ca sa pot citi subiectul asta si eventual sa-mi dau cu parerea?

Edip,cu siguranta Canada nu-i buricul pamantului,perfecta nici pe departe!Eu n-as emigra in Canada,dar de ex as face-o in Australia daca mi s-ar pune pata!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Laura, la bataie de joc ai nota zece !

"Papa" am stat si m-am gandit ce-nseamna : ciao sau ca n-am mancat bataie destula (da si tu la ceafa ca vezi ca la glezne nu-i destul, iar-am aparut -desi teoretic eram hors-jeu, si rusine sa-mi fie - ti-am dat vise desarte)

Daca tu confunzi "mie nu-mi plac sosetele albe la fel de bine cum altii nu suporta fitele frantuzesti - fiecare cu parerea si gusturile lui" cu "MA VAIT de sosetele albe", intradevar e dificila matematica.

Daca tu consideri ca "mie personal nu-mi corespunde Canada desi multi sant impliniti si fericiti aici" e totuna cu "lipsa oportunitatilor profesionale", iarasi e dificila matematica.

Daca tu pui semnul egal intre o parere care nu coincide identic cu a ta, care in afara de 0/1 mai cuprinde si zone de gri - si "inversunare", cred iarasi ca e dificila matematica.

Daca tu esti convinsa ca "m-ai mirosit" si mi-ai demascat incompetenta si frustarea-mi respective, nu pot decat sa te aplaud si sa-ti doresc in continuare note mari la psihologie, unde excelezi (desi te ascunzi dupa umarul lui Oedip din modestie), la fel de mari ca la bataia de joc !

Daca tu mergand la servici pasesti in fiecare luni dimineata cu dreptul, mandra fiind ca traiesti in Canada, lucrezi in Canada si platesti taxe in Canada, nu pot decat sa ma bucur ca am contribuit si eu cu un fir de nisip la cladirea edificiului tau de "bien-être". Caci pe bune dreptate, cei ca mine trebuie striviti cu tocul pantofului drept, mama lor de incapabili frustrati !

Mergi la inceput

Hilde, ca nu-s buna la gramatica in engleza, ai perfecta dreptate ! Nici nu mi s-a cerut asta, am scris dupa ureche si nu s-a suparat nimeni, si asta mi-a placut mult la americani. Precum tin sa precizez ca nu am lucrat in Ontario ci am fost cu lucrul in Ontario, pe salar californian. Da ce importanta are? Ca tot nu vad ce legatura au ideile dezbatute aici cu postarea ta. Vrei sa vorbim despre conditia emigrantului? I'm open, deschide te rog un post nou. Si acolo o sa discutam cat vrei ideea "In general merita sa mergi la scoala in Ca daca ai timp si chef." versus "Sa zicem ca ai timp si chef da nu te tine buzunaru'..." si orice alteceva doresti. Dar hai sa nu ne mai tot departam de la "miezul discordiei", ca nu rezolvam nimic.

Ana, uite ca iara te vad pe aici. Spune-mi te rog tu cu ce te ocupi in Canada de te simti atat de neindreptatita la orice postare a oricui? De unde-ti vine furia asta permanenta pe care nu poti nicicum s-o contii?

Mergi la inceput