Canada, noul El Dorado...?
Raspunsuri - Pagina 3
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui monicutza_bbquote:
citat din mesajul lui DidiAlexquote:
citat din mesajul lui Ana Stroe
si ce poti deveni aici
Ce poti deveni?
Alina
Fiecare "devine" dupa calificare (si cat de capabil este sa isi faca meseria), sansa, networking, suport (familie, prieteni), vointa...
Nu am gasit articolul, dar cred ca este vorba doar de nevoia de a vinde (ziarul respectiv). Nu cred ca accepta Canada asa ceva, cu siguranta USA nu va fi de acord la randul lor. Va dati seama ce oportunitate pentru cei care au visat toata viata lor sa ajunga in USA? Ce mai loteria vizelor, ce viza de lucru... hai sa emigram in Canada, luam viza de rezident si de acolo hop in USA. Asta cred ca ar fi doar un criteriu pentru care nici Canada nici USA nu vor face chestia asta.
Revin cu alte idei, ca acum sunt la munca si cam am treaba
P.S. prevad ca subiectul va isca doar polemici inutile intre o parte necunoscatoare a realitatii, dar care se bate cu pumnul in piept ca asa a zis vecina sau fostul coleg de servici, si romanii-canadieni care stiu in ce "innoata"
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
Monicutza, stai linistita ca au fost discutii cu SUA pe marginea retragerii vizelor.
Desigur ca multi se imbata cu apa rece,insa sunt convinsa ca in 2-3 ani se vor ridica si vizele pt SUA.
E o chestiune politica la mijloc.
Si da,romanii care au visat la SUA se vor inghesui...dar doar in primele luni.Pana ii vor prinde ca lucreaza la negru(daca gasesc vreun joob printre multitudinea de emigranti latini..si nu numai).
In rest,cine va pleca in SUA? Ei,ca si pana acum: cei care-si permit o vacanta acolo, cei care vor sa emigreze avand la baza studii si ceva bani.Iar studentii degeaba se vor inghesui sa lucreze sezonier acolo,ca oricum locurile sunt dinainte stabilite.Ei ajung in SUA,dar nu inseamna ca isi gasesc de lucru.Si se vor intoarce frumusel acasa(marea majoritate)
E valabil si pentru Canada ce am scris.Va fi probabil un val,apoi se vor linisti lucrurile.
try spune:
quote:
oamenii sunt destul de reci, vecinii nu te viziteaza, nu te saluta.
Intr-o relatie de nevoie de 2, asa zice o vorba. Pai daca eu nu l-am chemat niciodata pe vecinu’ pe la mine sau nu i-am dat cat de puti nde inteles ca m-ar interesa asa ceva, atunci putin probabil sa ma invite si el pe mine. Buna ziua pe strada mi se da mereu si uneori chiar mai mult decat ma astept. Cand ne-am mutat unde stam acum, am iesit sa greblez iarba din fatza casei si au venit vecinii pe rand sa ne felicite pt mutare si sa se prezinte. M-au impresionat placut. Nu ma ramas cu ei la mai mult de buna ziua, buna ziua cum e vremea, dar nici n-am vrut asta. N-am cautat niciodata sa imi fac din ei prieteni, probabil ca daca as fi dorit, as fi reusit.
N-as zice ca-s reci, ci doar rezervati, nu dau buzna peste om si viatza lui, isi vad de treaba lor. Faptul ca nu vine nimeni la usa sa imprumute doua cepe sau 100g de zahar nu inseamna ca-s oameni reci, neprimitori sau neprietenosi. Asta ca experienta proprie.
De s-ar scoate odata vizele astea ne-ar scapa pe noi, cei de aici si pe cei din tara, de tot trambalajul cu vizele, taxe suplimentare etc. Nu cred c-ar incuraja asta emigratia ilegala pt ca aici munca la negru este foarte redusa si restransa ca domenii. Iar daca vii chitit pe munca la negru, nu te impiedica nici viza actuala, poti veni lejer in vizita aici cu viza (ai nevoie doar de cineva care te cunaoste si-ti trimite invitatia) si apoi poti munci la negru. Dar putin probabil sa ajunga Canada o a doua Spanie pt romani. Aici experienta canadiana de munca e de multe ori o piedica pt un nou venit, angajarile nu se fac asa usor (adica fara dovezi de legalitate – iti trebuie un SIN number ceva acolo cand te angajezi, nu ai cum sa pacalesti). Oamenii astia de pe aici nu prea iubesc ilegalitatile de genul asta si mie teama ca cine vine croit pe munca la negru o sa se cam loveasca de-un zid. Nu stiu cat poate absorbi piatza muncitorilor in constructii (unul din putinele locuri unde se poate face munca la negru aici), dar ma tem ca nu-i nisa de speculat.
Legat de romanu’ care vrea sa ajunga in SUA transitand prin Canada… iar nu vad cat de realizabila e chestia asta. In sensul de profitorie. Nu e simplu pt un canadian sa lucreze in state, sunt niste legi si reguli care nu incurajeaza aceasta migratie de forta de munca (e mult de vorbit pe tema asta si nu are sens la acest subiect). Insa daca vii legal prin cerere de emigrare si devii rezident Canadian si apoi urmaresti sa ajungi sa lucrezi in State… nu vad nimic rau in asta, ai urmat o cale legala. Unul care urmareste un profit rapid si mare (prin nepaltire de taxe, impozite etc) nu se incurca cu imigratie legala, cu cozi de asteptare, cu adaptari si integrari in sistem, cu cautari de munca, etc., pt asta exista europa care are avantajul proximitatii si al acceptarii intr-un grad mai mare al muncii la negru.
Andrada spune:
quote:
........acolo daca iti trebuie ceva te urci in masina si mergi la store sa-ti cuperi....
si multe altele,
Kari
Asta e unul din lucrurile care ma departeaza de America. Faptul ca in America masina personala nu mai inseamna independenta ci dependenta.
In Romania de extrem de putine ori s-a purtat cineva necivilizat cu mine in ultimii ani (numai odata sau de doua ori s-a luat vreun batrin de fiu-meu dar asta e clasica deja). E adevarat ca n-am avut nevoie de guvern, de spitale, de autoritati...etc. Iar impostura, jegul si mizeria umana care le caracterizeaza pe ultimele ma tin EXTREM de departe de Romania,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
kariguld spune:
quote:
citat din mesajul lui khristin
Kariguld, eu nu prea ti-am inteles mesajul....e cam ambiguu, poate vrei sa reformulezi nitel....daca tie tie se pare ca esti respectata in RO, atunci poate ala e Eldorado-ul tau, ce zici?
Cristina
care mesaj????
sigur ca ma simt respectata, dar depinde de unde privesti... despre ce fel de respect vorbesti...de la cine il astepti...
ca de obicei, lipsa de respect pentru parerea celuilalt si atac la persoana...
monicutza_bb spune:
quote:
citat din mesajul lui try
...Iar daca vii chitit pe munca la negru, nu te impiedica nici viza actuala, poti veni lejer in vizita aici cu viza (ai nevoie doar de cineva care te cunaoste si-ti trimite invitatia) si apoi poti munci la negru.
si cel care a facut invitatia nu este luat la intrebari? unde s-a evaporat prietenul? nu cred ca nu, dar nu am auzit cazuri nici asa nici asa.
quote:
citat din mesajul lui try
Unul care urmareste un profit rapid si mare (prin nepaltire de taxe, impozite etc) nu se incurca cu imigratie legala, cu cozi de asteptare, cu adaptari si integrari in sistem, cu cautari de munca, etc., pt asta exista europa care are avantajul proximitatii si al acceptarii intr-un grad mai mare al muncii la negru.
cum ramane cu cei care stau pe ajutor social cu anii, castiga peste 2000 cad pe luna de persoana prin munca la negru (de obicei sotul) si mai primesc si cate 800-1000 alocatie pentru copii (ca deh, nu au venituri)
Cazurile stiute de mine (2 familii) ai stat intre 2 si 3 ani pe social (primeau cam 1000 pe luna), un job la negru de vreo 2500 pe luna (poate chiar mai mult), alocatie 1000 pentru 2 copii, nu stiu ce ajutor pentru chirie, sotia la francizare, alte jobulete micute la negru (tot mai aducea si ea vreo 1000 pe luna)... asta inseamna un venit de 5500 dolari pe luna. Hmmm... in 2-3 ani strangi o mica avere (cunostintele in cauza lucreaza acum legal, dar au bani frumosi pusi deoparte sa dea avans mare pt o casa). Stiu ca pe termen lung nu merge asa, dar tot nu ma pot abtine sa nu mor de invidie (kiddin')
Total de acord cu restul
khristin spune:
quote:
citat din mesajul lui kariguldquote:
citat din mesajul lui Lorelaiquote:o persoana respectata (acasa, la servici si pe strada) care is permite sa ofere familiei o viata linistita.
citat din mesajul lui DidiAlexquote:
citat din mesajul lui Ana Stroe
si ce poti deveni aici
Ce poti deveni?
Alina
adika??? ce aici in RO, nu poti fi respectat??? am mai spus, am locuit in canada, oamenii sunt destul de reci, vecinii nu te viziteaza, nu te saluta. si in alte tari e asa...
respectul se dobandeste, oriunde....
cunosc foarte multi romani care au emigrat, in SUA, Australia, Canada, si chiar daca nu sunt pe deplin multumiti si impliniti acolo (caci si acolo sunt alt gen de probleme, sa fim realisti!!!) nu recunosc acest lucru. bunicii mei, au muncit multi ani pentru a realiza ce au realizat in Canada, au prins si alte timpuri, au emigrat acolo in 1979. si imi amintesc cand mergeam in vacante, bunica imi spunea sa fiu atenta, sa nu trec pe pajistea vecinilor, sa nu alerg, sa nu plec aiurea...nu-mi amintesc sa fi venit la ea vecinii, acolo daca iti trebuie ceva te urci in masina si mergi la store sa-ti cuperi....
si multe altele,
Kari
Kariguld, de acest mesaj era vorba....daca tie ti se pare ca atunci cand stai la cozi interminabile sau cand dai spaga esti respectat, nu pot decat sa te las sa visezi in continuare. Iar despre atac la persoana, cred ca ar fi cazul sa citesti cu atentie definitia regulamentului ca sa intelegi exact ce presupune acesta. O zi buna si tie!
Cristina
le bébé 27w +
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
kariguld spune:
quote:
Kariguld, de acest mesaj era vorba....daca tie ti se pare ca atunci cand stai la cozi interminabile sau cand dai spaga esti respectat, nu pot decat sa te las sa visezi in continuare.
nu inteleg care e legatura intre ce am spus eu si statul la cozi? sau spaga?
nu am dat si nici nu voi da spaga in veci! iar de stat la coada... in foarte rare ocazii...
Kari
maru spune:
statul la negru, in afara de faptul ca iti aduce ceva cash, nu te ajuta pe termen lung, nu faci credit history. Da, ai avans de casa, dar nu gasesti o dobanda buna, pentru ca nu ai credit history!
Canada m-a invatat sa ma relaxez, sa privesc viata cu alti ochi! daca e Eldorado? nu cred...
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
khristin spune:
quote:
citat din mesajul lui kariguldquote:
Kariguld, de acest mesaj era vorba....daca tie ti se pare ca atunci cand stai la cozi interminabile sau cand dai spaga esti respectat, nu pot decat sa te las sa visezi in continuare.
nu inteleg care e legatura intre ce am spus eu si statul la cozi? sau spaga?
nu am dat si nici nu voi da spaga in veci! iar de stat la coada... in foarte rare ocazii...
Kari
Kariguld, logica dintre statul la cozi si spaga e una simpla....cea a lipsei de respect aratat cetatenilor acelei tari, nu cred ca ai sesizat dar aici nu era vorba despre individ ci despre masa . Faptul ca tu nu ai dat spaga in veci e absolut remarcabil , viziteaza niste subiecte cu nasteri in RO si vei vedea care sint taxele doctorilor si cat de absenta e aceasta practica in RO fie ca ne place sau nu sa recunoastem , asta ca amintim doar de un mic aspect al problemei. Totusi nu ti-ai explicat mesajul cu pricina...
Cristina
le bébé 27w +
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
ioanaiub spune:
quote:
citat din mesajul lui Ana Stroequote:
citat din mesajul lui ioanaiub
stati linistiti, nu da nimeni navala ... nici in canada nu mai umbla cainii cu colacii in coada ... am multi prieteni care s-au intors de acolo si altii care s-ar intoarce dar le e rusine, ca au plecat pentru "o viata mai buna" si au dat de altceva ... eu cred ca cine s-a descurcat in canada se putea descurca foarte bine si aici in tara
chestia cu canada e cam ca si cu "pomul laudat"
dada, comentarii la obiect din centrul evenimentelor...din auzite si dupa ureche;
nu m-as fi lansat in discutie daca nu aveam exemple concrete si nu din auzite ... era vorba de niste prieteni care au emigrat in canada, pentru copii spuneau ei, dar nu le-a mers asa de bine si au fost nevoiti sa-si trimita copiii inapoi in tara, pentru o perioada, pentru ca nu isi pot permite un apartament destul de spatios, asa cum cer "normele canadiene de trai", nu pot merge amandoi la serviciu pentru ca cineva trebuie sa stea cu copiii iar dintr-un salariu nu se pot descurca ... asa ca nu vad unde e binele copiilor cand acestia trebuie sa stea despartiti de parinti
mai am exemplul unor colegi de serviciu care s-au intors din experienta canadiana cu un gust amar si au ajuns la concluzia ca au facut gresala vietii lor si ca tot mai bine e in romania
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)