Canada, noul El Dorado...?
Raspunsuri - Pagina 10
dayanara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ktrinel amalia delacaplacoada, iar dezgropi subiectul asta...pana la urma vad ca e tara de care se scrie si se leaga lumea cel mai mult ...inseamna ca e un lucru cel putin interesant daca nu si atractiv ...dar chiar nu avem nevoie de atata publicitate ...MAI LASATI-NE !!!nu era mai bine sa lasi subiectul unde era...ai calcat vreodata aici?atunci lasa-ne cu varul tau...daca de 8 ani se chinuie sa supravietuiasca, spune totul despre el ...nu stie ce sa faca sa se intoarca?...zi-mi mie ca il duc eu la aeroport...pe bune! ii fac eu serviciul de a-i prezenta aeroportul......"f. multi" inseamna x > 3, 4 ...50 ?..tot nu ar fi relevant, crede-ma, ca lumea care o duce bine nu are timp sa isi faca "reclama"....cine o duce greu nu stie sa se descurce, nu stie limbile si pacat ca a uitat drumul spre aeroport ...multumim de urare ! suntem atat de fericiti!!! nici nu iti dai seama...mai ales ca am scapat de atotstiutori ...yuhuhuhuuuuu imi vine sa ma apuc sa scriu la vreo 30 de subiecte ca sa va dispara de pe retina acest subiect ... Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006) |
e off topic , dar faza cu dusul la aeroport m.a amuzat tare, sotul meu mereu spune ca pe cei care se plang ce rau e aici dar nu se intorc, ii duce si pana la granita cu franta nu doar pana la aeroport :))
ivan si dayanara
maru spune:
acu, sincer eu sunt unul din romanii din Canada care nu stie ce sa spuna:
ca mi-e bine aici, sa mai zic si cat castig anual? pai m-ar descoperi rude prin Romania si ar incepe cu cereri de ajutorare...nu-si dau seama ca 30 la suta din salariu meu anual e impozit curat...
sa le zic ca nu mi-e bine aici? pai ha, nu s-a descurcat, ar veni acasa da nu stie cum sa faca...ce nu stim noi?
asa ca la majoritatea le-am zis sa isi stranga bani de bilet de avion, dus si intors, ca le ofer cazare pentru 2 saptamani, sa vada cum ma descurc...
amaliadelacaplacoada, daca mai stii pe cineva care nu gaseste PEarsonul, da-mi un pm, ca ii duc eu, chit ca sunt 80 de km...
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Amnesty spune:
Catre Ailama
“De ce credeti voi ca se vor inghesui romanii acolo”?
Hmm…hai sa ne gandim. Oare din aceleasi motive pt care se inghesuiesc in Italia si Spania? Dap, oamenii pleaca de bine ce le e. Daca tie iti este bine in Romania ma bucur sincer pt tine. Mi-as fi dorit si eu sa duc o viata normala, comfortabila si lipsita de stres in tara mea de origine. Nu s-a putut. Asta e. Un sut in fund un picior inainte.
Ktrinel nu ar fi putut sa o spuna mai bine. Daca varul tau a plecat din Romania, de la job bun, caldurica, mancarica, si a venit aici asteptandu-se sa vada totul in roz din prima, nu-i de mirare ca a ajuns la un dead end aici. Nu vreau sa vorbesc cu pacat, nu am de unde sa stiu exact circumstantele varului tau, dar precum am spus intr-un post anterior Canada nu e locul potrivit pentru toata lumea. Il admir totusi ca a avut rabdare 8 ani. Sunt sigura ca nu i-a fost nici lui usor. Unii se dau batuti nici dupa un an, isi iau jucarelele si o taie acasa. Nu ii judec, fiecare face ce-i mai bine pt el si familia lui. Si da, pt mine Canada este intr-adevar minunata. Mi-a oferit oportunitati pe care niciodata nu le-as fi avut in Romania. Si nu ma refer la situatia financiara, ci la tot pachetul.
“Ma apuca si rasul...stiu f.multi romani care o duc f.greu acolo dar le este rusine sa se intoarca” – ai vrea sa fii mai concreta? Toti romanii pe care stiu eu (nu exagerez, chiar toti) sunt perfect fericiti aici. Da, au dat cu fundul de greu cand au venit, dar au luptat, au fost puternici. Incearca tu sa o iei de la 0 in Romania… pe MINE ma apuca rasul. Si de unde stii tu ca le e rusine sa se intoarca? O gandire egoista. Inca mai exista persoane in Romania carora daca le zic ca-mi merge bine nu ma cred...tipic. Nici nu ma asteptam la altceva. De ce sa manance capra vecinului iarba mai verde?! Intr-un fel imi convine sa nu ma creada, asa macar nu se asteapta la cadouri prea multe sau prea costisitoare.
Sincer, nu mai invenina acest subiect.
Eu iti doresc si tie si familiei tale multa fericire si bunastare financiara si spirituala, si sper sa nu fii vreodata nevoita sa-ti parasesti tara in care te-ai nascut in speranta ca vei avea o viata mai buna.
P.S. Si eu extind oferta sa-l conduc la aeroport, daca doresti fac si un fund raise pt biletul de avion. Sa nu-si uite vreo jucarica...
Minds are like parachutes. They only function when they are open.
Annie80 spune:
O gandire egoista. Inca mai exista persoane in Romania carora daca le zic ca-mi merge bine nu ma cred...tipic. Nici nu ma asteptam la altceva. De ce sa manance capra vecinului iarba mai verde?! |
Da, incredibil
am observat si eu asta... le aduci si argumente cat iti e de bine bine :in alta tara: si nuuu ca nu e posibil sa-ti fie asa de bine Si enerveaza la culme,astia atotstiutori care vb in lipsa de cunostinta.
si nu coteaza tara inceputurile toate sunt dificile si grele dar cu grade diferite de greutate.
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
dodo spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Annie80
Da, incredibil am observat si eu asta... le aduci si argumente cat iti e de bine bine :in alta tara: si nuuu ca nu e posibil sa-ti fie asa de bine Si enerveaza la culme,astia atotstiutori care vb in lipsa de cunostinta. si nu coteaza tara inceputurile toate sunt dificile si grele dar cu grade diferite de greutate. |
Mey, o fi si asta o forma de ipohondrie.., tu cauti sa-i convingi ca esti ok, ei nu, nu stii tu, esti bolnav....Insa mai nasol e sa creada lumea din RO ca ai bani girla si esti zgircit cu ei, am eu pe cineva care e convinsa ca noi o ducem extra aici si-am cistigat la LOTO pt. asta, si tot bate apropoul ca daca va cistiga la LOTO o sa vina in vizita la mine...I-am zis, ok, pune aplicatie pt. viza si vino, daca indeplinesti conditiile, ti-o vor da cu sigurantza..Aici a lasat-o moarta, probabil miza pe ajutorul meu directpe care nici o secunda nu mi-a dat prin cap sa-l ofer, nici nu era cazul, situatia ei financiara e mai mult decit multumitoare..Cel mai bine e sa lasi lumea sa prosupuna ce doreste ea, nu esti datoare sa te justifici nimanui si cui nu-i place, sa nu te mai bage-n seama, de-aia nu mai ploua!
Annie80 spune:
Da Dodo si asta e funny caci tot odat cred ca iti merge super rau *aici* si totodata ai gradina de dolari in spatele casei sii ii culegi in fiecare seara de la 5 la 7 uitasem aspectul asta.
dar atata timp ct tu esti multumit de viata care o ai si fericit si esti cu familia langa tine, e cel mai important nu mai conteaza altceva.
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
iulia_b spune:
Da, exact Annie, la fel..cand spui ca-ti merge bine in Romania, nu-i adevarat, nu stii ce vorbesti, nu exista asa ceva, ori esti prost ori imbogatit peste noapte, apropo de iarba vecinului...
Amnesty spune:
citat din mesajul lui iulia_b Da, exact Annie, la fel..cand spui ca-ti merge bine in Romania, nu-i adevarat, nu stii ce vorbesti, nu exista asa ceva, ori esti prost ori imbogatit peste noapte, apropo de iarba vecinului... |
iulia_b, situatiile sunt evident diferite. Scepticismul celor care au plecat din Romania e de inteles. Au experienta ambelor tari, stiu ff bine cum se pune problema in Ro, ba chiar mai sunt si "ajutati" de presa (verifica si tu Hotnews.ro zi de zi). In schimb scepticismul celor din Rom (care nu au petrecut o singura zi in canada si care nici nu stiu cu ce se mananca) ca mie imi este bine aici, da, il interpretez ca egoism sau chiar in unele cazuri pizma.
E de fapt o forma de imbarbatare: lasa, ca nici alora la dracu` in praznic unde s-au dus, nu le e chiar asa bine.
Ailama, si inca ceva. Te-ai gandit ca poate sunt Romani carora le este greu in tara natala dar le este rusine sa admita? Si poate nici nu au posibilitatile materiale sa se care in alta parte ca sa o ia de la capat. De aici se nasc frustrarea si fruntile alea incretite.
Pana la urma care din noi, (Romania, diaspora) ar admite deschis ca ii merge prost si ca inchina steagul? Asa ca sa nu ne mai punem piedeci unul altuia.
iulia_b spune:
Pai cred ca se raporteaza totul la propria persoana, daca unuia i-a fost greu, nu i-a placut, n-a facut nimic etc intr-un loc, probabil ca e sceptic, dar daca si-a gasit multumirea de sine in acel loc atunci e optimist, si degaja optimism. Si un om multumit nu vine pe forum sa se convinga ca-i multumit.
Apropo, de unde stii tu ca unii din Romania n-au petrecut o singura zi pe oriunde altundeva? Am uitat, eu sunt cel mai tare...am Audi A6.
principe spune:
Eu nu inteleg de ce trebuie sa dovediti ceva,de ce trebuie sa fie o competitie intre ro din diaspora versus cei din ro. Fiecare dupa posibilitati isi alege cum si unde vrea sa traiasca.Eu nu trebuie sa demonstrez celor din ro.ca traiesc bine sau rau,si nici cat de rau sau cat de bine cred eu ca traiesc ei.nu toti traim la fel in aceeasi tara,nu toti avem aceleasi oportunitati si abilitati,fiecare cantareste ce este mai bine ptru el,ptru familia lui... si fara ca aceasta sa fie facuta o masura universala ptru restul.
aceasta competitie mi se pare infantila.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i