Unde gasesc o familie defavorizata care sa merite?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Dulcetico, zi-mi si mie piata unde gasesti tu rosii cu 2 lei, ca ma duc si-mi iau o suta de kile acuma .

In plus, tare as vrea sa fiu o musca , tu sa fii "defavorizata" si sa vad si io cam ce conditii pui pt. "acoperisul" ala de deasupra capului .
Nu stiu de ce nu accepti ca munca la camp nu se face gratis.
Eu (bnica)- o persoana nu tocmai vai de capu' meu- ii dau familiei bani lunar pt. ce imi munceste, familia imi da mie bani pt. ca sta in casa mea si imi mai da bani pt. pentru legumele/fructele/fanul pe care le consuma.

De asemenea, sa zicem ca nu le platesc manopera pt. renovarea casei (fiindca ei vor sta in rpimul rand acolo) dar, cu siguranta le platesc toate materialelel pt. manopera. E casa mea, nu a lor!

Restul de bani, cei proveniti din vanzarea marelului surplus de recolta , vad io ce fac cu ei. Fiindca sunt defavorizati, s-ar putea sa le dau si lor o parte ;).

Nu mi se pare normal sa aduci acolo niste oameni si sa le spui sa se descurce, ca pe tine nu te intereseaza decat sa vii de cateva ori pe an si sa gasesti totul in buna stare.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

Actualul Cod Fiscal prevede o acciza de 375 euro/hl alcool si obliga pe producatorii de palinca sau tuica sa foloseasca numai cazanele autorizate si inregistrate.
Faceti o socoteala simpla si vedeti daca se mai poate vorbi de profit.

Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Printesa de Miorlau se lupta din nou

"Nowhere else have I seen such lions led by such lambs."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by dulcetica
Pai voi ce-ati vrea sa ii sponsorizeze ea sa traiasca bine?

pai asa ceva reiesea din mesajul ei,ca asigura unei familii vrednice traiul zilnic... in cazul asta jos palaria! dar pe masura ce-au inaintat mesajele se pare ca ea ar trebui sa fie vrednica sa-si gaseasca o familie care sa-i munceasca pamintul in schimbul unui acoperis deasupra capului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by V
In cazul descris de b.nica ar avea de curatat pomii incepand cu lunile febr-martie, dupa aia stropit pomi de 5-6 ori pana la recolta, solutii care costa destul de mult dar sunt necesare pt ca altfel s-ar strica fructele si nu ai productie.

pai daca sunt stropiti mai sunt bio?

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Daca se vrea productie bio, nu mai raman nici 10% din fructe,ceea ce nu e in avantajul familiei "defavorizate".

Sincer, cred ca nu vei gasi pe nimeni care sa accepte conditiile tale.
Ce intelegi prin renovare? Ca poate fi vorba de o simpla zugraveala sau de o consolidare a casei, ceea ce implica multi bani, bani pe care familia defavorizata daca i-ar avea si-ar face undeva 2 camere ale lor ca s-o gasi cineva sa le dea o bucata de pamant.
Tu spui ca pomii sunt batrani si neingrijiti, deci munca inutila.
Poate ar trebui sa pui altfel problema ca sa gasesti oamenii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Unde anume e locul?
Eu locuiesc la vreo 15 km de Pitesti!
E prin zona?Sau in ce directie din Pitesti?Spre..unde?

Sorana 19+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

quote:
Originally posted by denizel

Dulcetico, zi-mi si mie piata unde gasesti tu rosii cu 2 lei, ca ma duc si-mi iau o suta de kile acuma .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

In piata Colentina! Am luat eu acum 2 zile, si inca din alea bune!
Serios vorbesc! Doar ca nu aratau asa rotunde ca la carte, erau exact cum trebuie sa fie o rosie de gradina; mare si carnoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Eu cred ca respectiva familie va trai ca orice familie din satul acela, ba poate oamenii vor avea serviciu in alte domenii decat agricultura, iar gospodaria o vor "tine" pe langa serviciu. Sunte atatea familii tinere care locuiesc in casa cu parintii pt. ca nu au unde sa se duca.

Si nu-mi vine sa cred ca B.nica asteapta sa fie slugarita de oamenii aceia, ci sa gaseasca o casa locuita si ingrijita cand merge acolo de 2 ori pe an.

Mai bine sa ne spuna B.nica ce pretentii are de la familia pe care si-o doreste, ca sa nu mai apara tot felul de speculatii pe tema asta.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

quote:
Originally posted by olympia

Incercam sa-mi imaginez cum ar arata scrisa intr-un contract o asemenea idee( cu toate clauzele, cu termen si celelalte). Te ia durerea de cap...E ca si cum te-ai scarpina cu mana altuia.... nimeni n-ar fi multumit! Nici rude sa fie, n-ar merge!

E un banal contract de comodat,in care propietarul isi pastreaza un drept de abitatie de 3 ori pe an ,cite o saptamina.Clauzele sint alea de bun simt:sa nu fie balariile cit casa,accesul la constructie sa fie facil(nu cu tabul),daca pui mina pe clanta sa nu pice usa si, daca se defecteaza s-o repare , ca sa nu-i traga curentul la sale,etc.
http://www.dreptonline.ro/modele_contracte/model_contract_comodat.php
Foarte complex!Contractul de comodat e cu titlu gratuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

quote:
Originally posted by tlaura

quote:
Originally posted by denizel

In piata Colentina! Am luat eu acum 2 zile, si inca din alea bune!
Serios vorbesc! Doar ca nu aratau asa rotunde ca la carte, erau exact cum trebuie sa fie o rosie de gradina; mare si carnoasa!

Laura, mama lui Andrei

Poze

Denizel,eu si Laura le luam de la piata.Tu de unde le iei mai scump,de la vreo proprietate data in comodat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Mie nu mi se are chiar de lepadat oferta totusi, din moment ce chiriile peste tot in Romania au luat-o razna de-a dreptul.Totusi, nu-i putin lucru sa ai un acoperis deasupra capului gratis.
Bineinteles, orice ban ar intra in renovari ar fi de la proprietar asa cum este si in cazul celor care inchiriaza.

Si de ce nu ar putea avea si un alt serviciu in Pitesti de ex cei care ar sta acolo?Sau doar unul dintre soti sa zicem. La tara la bunicii mei(pe langa Ploiesti-sat de gradinari)_ majoritatea tinerilor au si serviciu pana la ora 4 si lucreaza si in gradina.Sau doar unul dintre ei.E adevarat ca nu au asa mult pamant.Acolo parcelele sunt mult mai mici insa se descurca si scot bani buni cu gradinaritul( nu este insa bio deloc ) .

Nu mi se pare chiar imposibil pentru niste tineri casatoriti care nu ar avea alta alternativa.

Mergi la inceput