Responsabilitate! -3 adulti, 1 copil si 1 masina

Responsabilitate! -3 adulti, 1 copil si 1 masina | Autor: fianna

Link direct la acest mesaj

Azi am tras cea mai mare spaima de 11 luni incoace. De cand sunt mamica. Eram cu Matei, bebe mic de 11 luni, cu mama si cu sotul in parcarea unui showroom auto. La un moment dat M mi-a luat cheile de masina din mana sa se joace cu ele. Intru-cat s-a mai intamplat l-am lasat, caci am o chestie colorata si zaganitoare care ii place. Cum ne pregateam noi de plecare, il pun in scaunul de masina, fixez scaunul in masina si inchid usa. Exact in acest timp, mama mea tocmai ocolea masina ca sa se urce pe partea cealalta si descoperea cu stupoare ca nu se deschide usa. In clipa in care a deschis gura sa-mi spuna ca nu se deschide eu am inchis usa din partea lui Matei. In clipa aia am crezut ca-mi cade cerul in cap. Matei in masina, cu cheile de masina si cu usile blocate! In afara de faptul ca m-am simtit foarte proasta ca am lasat sa se intample asa ceva evident m-am simtit si ca ultimul om, cea mai iresponsabila si nenorocita mama.

Cheia de rezerva era la tatal meu, cam la 20-25 de minute cu masina. L-am sunat repede sa vina. Mana imi tremura pe telefon, vocea imi tremura de nu ma recunosteam. Mama mea s-a dus in showroom sa ceara ajutorul baietilor de acolo. Eu si sotul ne uitam pe geam si mimam apasarea butonului de deschidere a usii. Nu ma puteam gandi decat ca puiul meu e singur in masina si o sa ramana fara aer. Ma uitam la el pe geam si-i vedeam lacramioarele. La un moment dat cheile i-au cazut din mana pe scaun, si m-am gandit ca nu mai e nici o sansa sa apese din greseala pe buton si sa deschida masina. Sotul meu cauta in masina lui ceva, orice ca sa putem sparge geamul. Cand, ce vad? Puiul meu reuseste sa se aplece si sa apuce cheile. Da! Da!!! Bravoo!! Strigam eu la geam. El se uita si mi le intinde incantat!O vad pe mama ca vine cu 2 baieti si o ranga. Mai aveam putin si dadeam in bocet cand am auzit click-ul de la deschiderea centralizata. Nu va spun ce sentiment de usurare am avut cand am deschis usa si l-am luat pe Matei in brate. Mai mult de 4-5 minute nu a durat, dar indeajuns sa imbatranesc 5 ani.
Nu pot sa zic decat ca am un copil minunat care la fix 11 luni a salvat situatia care pe noi, cei 3 adulti responsabili din jurul lui, ne-a pus la pamant.

Mi-am invatat lectia si niciodata de acum inainte nu voi mai lasa copilul in masina cu usa inchisa, nici pt 5 secunde. Pana nu mai e cineva cu el in masina o usa va ramane deschisa. O clipa de neatentie costa enorm!

Pentru toti parintii care sunt putin mai neatenti, sau mai aerieni, grija mare! E posibil sa fiu eu singura care pateste o asa faza de filme dar tot simt nevoia sa trag un semnal

fianna cu printisorul Matei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da. Este o lectie. Da, se poate intampla oricui. Da, e bine ca ai scris. E un semnal pt oricine.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Ceva asemanator era sa patesc eu acum 2 saptamani... Din fericire Matei-ul meu nu era in masina. Din nefericire eram in Bulgaria, vineri seara, spre noapte si eram gata-gata sa ne intoarcem de la Balchik, de bine ce ajunsesem, pana in Bucuresti cu un geam spart...

Abia imi instalasem alarma la masina si desteptii de la service mi-au activat o optiune care inchidea usile automat dupa 1 min si mai inchidea odata cu ele, si geamurile. Sotul meu, avand acelasi tip de alrma pe masina lui, dar fara aceasta optiune activata, deci nebanuind nimic, a lasat cheile pe scaunul soferului si, din instinct, a impins usa... Noroc ca geamul era deschis si a apucat sa bage mana inainte de a se inchide complet si l-a oprit... pe urma am scos cheile cu un bat.

Am tras o spaima teribila... asa ca imi dau seama prin ce ai trecut tu! Bine ca s-a terminat cu bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns squirrel spune:

Va povestesc pe scurt si patania mea, poate ca ajuta pe cineva. Are legatura tot cu o cheie dar de data aceasta de usa.

Proaspat mutati in casa cu etaj, cu scarile in living iar accesul catre bucatarie tot din living. Din bucatarie iesire in gradina care era izolata de orice acces in alta parte.
Eu la chiuveta, V la vremea aceea de 1an 10luni se juca langa mine. Deodata il vad ca iese din bucatarie si inchide usa dupa el. In momentul acela m-am gandit numai sa nu inchida usa cu cheia si nu bine am terminat ca am auzit 'clic'. M-au trecut toate transpiratiile , eu izolata total, fara tel, copilul in camera cu scari fara gardulet de protectie, deja aveam cele mai groaznice scenarii in cap. Am insitat sa deschida usa dar nu a reusit. Ma gandeam sa ii spun sa scoata cheia din usa si sa mi-o dea pe sub usa-dar daca pleca cu ea prin camera , o scapa pe jos... A realizat la un moment dat ca era serioasa treaba si a inceput sa se panicheze. Am insistat si incurajat si la final a reusit. La noi a durat cam 15 min dar parca a fost o vesnicie.
Si ca sa fie complet cand ne suna bunicii piticul meu le zice ' am inchis-o pe mama cu cheia in bucatarie'. Binenteles ca bunicii au luat-o ca o gluma iar noi nu am comentat nimic. De atunci nu mai exista nici o cheie in casa la usile interioare

Sper ca nu v-am plictisit

F

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

It dai seama rational ca nu ramanea fara aer, nu? Cred ca ai reactionat prea puternic pentru ca el e asa mic si probabil el plangea de disperarea ta. 25 de minute cat venea tatal tau cu cheile era rezonabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

squirrel bine ca ai reusit sa-l convingi sa-ti dea cheia. eu cred ca luam facaletul si spargeam iala.

clover acum, privind la rece imi dau seama ca m-am panicat si am reactionat foarte prost. Ma asteptam la mai mult de la mine, mai ales ca pana acum am reusit sa trec foarte bine peste diverse situatii dificile( eg. eu si prietena mea pe munte, singure, ea cade, isi sparge capul si e inconstienta si eu reusesc sa raman calma si sa am grija de ea pana la venirea salvamontului). Nu credeam ca ma pot panica in asemenea hal si atat de repede. Tocmai am realizat ca imediat ce l-am sunat pe tata sa vina cu cheia, cum am inchis telefonul i-am spus sotului sa caute ceva sa sparga geamul. Nici macar nu am asteptat putin. Apoi faza cu lipsa aerului nu stiu de unde eram asa convinsa dar acum imi dau seama ca nu se putea sa ramana fara aer intr-un timp asa scurt.

Eu una, daca as fi auzit povestea asta la altcineva as fi zis probabil " hahaha ce fraieri!". Nu as fi crezut ca niste gesturi absolut mecanice: securizat copilul in scaun, in masina, inchis usa, deschis usa sa-mi provoace o asemenea reactie. Sunt foarte dezamagita de mine

fianna cu printisorul Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

n-are cum sa ramana fara aer. masina nu e etansa.
eu am functie de recirculare la masina, o folosesc des....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Fianna imi pare rau sa aud prin ce ai trecut.

Si lui Lissy ii place sa se joace cu cheile si i le dau frecvent dar nu stiu de unde mi-a venit gandul cel bun si o data, dupa ce am inchis usa la ea am realizat ca poate sa incuie masina. De atunci ii iau cheile inainte de a inchide usa ei. Pupici multi lui Matei care e baiat destept si nu numai ca stie sa incuie masina dar sa o si descuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

fianna, inseamna ca esti ceea ce numesc eu mama leoaica. Sa nu iti stea nimeni in cale cand e vorba de copilul tau ca e jale. Poate data viitoare o sa reusesti sa te gandesti si rational, dar n-ai de ce sa fii dezamagita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Cunosc sentimentul
Am patit-o si eu acu cateva luni, doar ca la mine nu a fost problema cu cheile ca le aveam in mana, mi-a picat centralizarea si nu mai pot deschide usile din exterior, uitatasem sa deblochez din interior, in timp eu imbatraneam langa usa, Oana se amuza copios in interior, a inteles ca trebuie trebuie sa deschida ea,deja se mutase in fata si apasa pe toate butoanele doar pe cel cu pricina nu il atingea nicicum, facuse o laringita asmatiforma si ma temeam sa nu planga si sa inceapa cu tusea aia nenorocita. Noroc ca o luase ca pe o joaca

Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Si noi am patit!Rares nu a inteles ce trebuie sa faca,era si mic,avea 2 ani si s-a mutat de pe bancheta din spate in fata,si-a prins piciorul in frina de mina si plingea cu niste lacrimi infioratoare.Suplimentar ii curgea nasul.Asa ca am spart un geam si gata.Se strinsese lumea ca la balamuc!Evident ca fiecare dadea cite un sfat.Au incercat unii sa introduca o linie pe linga geam,ca spargatorii de masini in filme:nu functioneaza,nu insistati.Barnatul meu vroia sa sparga parbrizul...altul a spus ca e enorm costul parbrizului la masina mea si mai bine spargem unul mai micut.Inteligent!
Faza cea mai dura este ca s-a mai inchis o data,numai ca atunci era deja experimentat si a priceput ce trebuie facut.
Altadata m-am inchis eu in chicineta.Mai bine spus Rares a trintit usa dupa mine si nu-mi pot explica in ce mod s-a coborit maneta si s-a inchis usa.Am fost foarte calma,mai ales ca sufar de claustrofobie si i-am explicat sa ia un scaun,sa-l impinga aproape si sa incerce sa deschida.Baiatul mamei e destept!A reusit!Probabil avea in jur de 3 ani.
Acum are 4 ani si 4 luni si cum prinde momentul cind ies in balcon ma inchide acolo.

Mergi la inceput