Cuantumul alocatiei in tara in care locuiti = ?
Raspunsuri - Pagina 3
Tethys spune:
Mey... eu nu mai ridic "pretentii" la a astepta ajutor "mare" de la stat... pentru ca, daca unui parinte ii convine (si mai si rade de asta, bucuros si mandru nevoie mare) sa dea propriului copil o pensie alimentara egala cu alocatia de stat sau doar un pic mai mare decat aceasta alocatie (de parca copilul ar fi fost "facut" cu statul )... atunci, de ce sa mai astept vreo ceva bun de la altcineva strain?!? Nu-i asa?!?
Sper ca n-am fost total off-topic ...
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by cryna77
Mey... eu nu mai ridic "pretentii" la a astepta ajutor "mare" de la stat... pentru ca, daca unui parinte ii convine (si mai si rade de asta, bucuros si mandru nevoie mare) sa dea propriului copil o pensie alimentara egala cu alocatia de stat sau doar un pic mai mare decat aceasta alocatie (de parca copilul ar fi fost "facut" cu statul )... atunci, de ce sa mai astept vreo ceva bun de la altcineva strain?!? Nu-i asa?!?
Sper ca n-am fost total off-topic ...
Asemenea "parinti" imi produc sila.
Scuze de off-topic.
Maria
caro spune:
Ana, restul Canadei nu este Quebec. Quebec e un pic mai... special. N-ai sa gasesti nicaieri in Canada day care cu 7$ pe zi. Si numai asta este specific Quebec-ului, restul sunt credite federale. Da, de acord cu tine sunt credite de tot felul: cele pentru sport - inotul lui Danut ma costa cam 4000$ pe an si maximum pe care pot sa-l claim la tax return e 500$, returnul in sine la suma aste de de max. $50, creditul pentru day care - max. pe care pot sa-l claim e 7500, can day care-ul m-a costat 11000. Si acest claim de 7500 trebuie facut de cel cu venitul mai mic, deci returnul nu va fi foarte mare, education planul de care vorbesti: iti adauga dragul de guvern max. 800 la 5000 pusi de tine. Catch-ul: daca copilul nu merge la universitate, banii ii dai inapoi (ceea ce mi se pare normal). Credit pentru camps n-am auzit, creditul pentru transport (introdus de anul trecut) mi se pare un joke si sare-n ochi ca si acel universal benefit de 100$/luna.
Da, sunt tot felul de credite, dar dupa ce ti se baga mana pana la cot in buzunar ti se dau inapoi 2 centi....
Cum spunea cineva din canada (tot pe topicul asta): statul canadian ii considera saraci desi ei au casa, 2 masini si nu le lipseste nimic. Ah, mai bine ma opresc ca iar ma apuca pandaliile....
karligutza spune:
va multumesc pentru raspunsurile voastre
am de facut o remarca pentru ca am simtit ca cineva trebuie lamurit... nu alocatia m-a indemnat pe mine sa fac copilul si nici nu astept ca statul sa mi-l creasca; asa ca, daca ai crezut vreodata ca la asta m-am referit te rog frumos sa iei la cunostinta raspunsul meu...
subiectul acesta l-am deschis in primul rand din curiozitate; cand mi-am exprimat gandul ca aceste alocatii ar trebui poate sa fie mai mari si la noi (asa cum sunt si in alte state, vezi exemple in raspunsurile de mai sus) m-am gandit in general si NU DOAR LA MINE.... vin si intreb, fara ca sa ma mai uit in curtea vecinului (care are sau n-are la fel ca mine/noi), daca ar veni statul sa iti dea bani mai multi, tu ai refuza??? pe fiecare stat de plata sunt trecute automat contributiile noastre la fondurile x, y sau z.... care merg direct in buzunarele statului.... ei bine, eu ca persoana n-am simtit niciodata ca banii acestia mi-au revenit cumva prin servicii sau ca atare... din toti banii platiti pana acum la casa de asigurari de sanatate nu mi-am pus nici macar o plomba gratis! doamne fereste sa fie nevoie de ceva mai grav......... e doar un exemplu.
mai e un aspect pe care l-au mai sesizat fetele aici, corelatia intre nivelul alocatiei copiilor, taxele si impozitele platite de o familie si nivelul veniturilor nete obtinute de aceasta. Atata timp cat salariile in Romania sunt cum sunt, taxele sunt cate-n stele si-n luna.... alocatia face parte din bugetul de venituri al unei familii si este importanta pentru marea majoritate a lor!
karligutza
sunt mamica Adelutei
i_ulia spune:
karli, aici in germania alocatia pentru primul, al doilea si al treilea copil e 154 de euro pe luna. de la al patrulea copil este 170.
ilse spune:
In Olanda se da pe trimestru(deci doar de 4 ori pe an primim sumele respective) si sumele sunt asa:
0-5 ani=190,19 euro
6-11 ani=230,95 euro
12-13 ani=271,70 euro
asta pentru fiecare copil in parte...pe urma urmeaza segmentul diferit:13-17 ani cand se termina invatamantul de baza, urmeaza colegiul si facultatea, unde evident nu se mai da nimic
13-17 ani=aici se calculeaza pe familie la numarul de copii:
1 € 271,70
2 € 305,54
3 € 316,82
4 € 341,61
5 € 356,48
6 € 366,40
7 € 373,48
8 € 386,47
9 € 396,57
10 € 404,65
susur spune:
quote:
Originally posted by karligutza
am de facut o remarca pentru ca am simtit ca cineva trebuie lamurit... nu alocatia m-a indemnat pe mine sa fac copilul si nici nu astept ca statul sa mi-l creasca;
Stiu asta dar si mie mi-a trantit cineva in fata ca daca nu alaptez de ce am facut copil, pentru alocatie ? E la moda sa tot acuzi mamele ca fac copii pentru alocatie asa ca am vrut sa fiu si eu in pas cu moda
Natasa spune:
Mi se par cel putin nepoliticoase remarci de genul "d'aia ai facut copilul, sa astepti alocatia de la stat?" Cei care fac un copil pentru 40 de lei/luna sint cazuri grave, dar hai sa nu pretindem ca noua ne place doar sa dam bani statului, dar in niciun caz sa mai primim vreun ajutor inapoi. Suma pe care o primim mi se pare mizerabila si din cauza asta cred ca ar trebui redistribuita spre familiile foarte sarace, dar in mod normal statul ar trebui sa ofere niste ajutoare, reduceri (reale) de impozit pentru famiile cu copii, nu doar sa-i astepte sa creasca pentru a deveni la rindul lor sclavi la stat.
Otiliav spune:
In Norvegia alocatia standard este 970 NOK (aproximativ 120 de euro), din 2005 nu conteaza cati copii sunt intr-o familie este aceeasi suma (din 1970 pana in 2000 alocatia a crescut odata cu numarul copiilor, din 2000 pana in 2005 cresterea a fost introdusa de la al treilea copil si la urmatorii ramanea constanta suma).
Cei care locuiesc in Finnmark si Svalbard (Finamrk este regiune cea mai nordica a Norvegiei, iar Svalbard insula norvegiana in Oceanul Arctic) mai primesc suplimentar 320 NOK (aproximativ 40 de euro). Parintii singuri primesc un supliment de 660 NOK (aproximativ 80 de euro).
In concluzie nu se mai incurajeaza familiile numeroase doar pentru a incasa alocatii din ce in ce mai mari. Cei din Nord primesc mai mult (nu doar la alocatii, sunt avantajati din multe puncte de vedere) dar traiesc in niste conditii vitrege.
In schimb incurajeaza cuplurile sa nu se casatoreasca, pot fi parteneri legali doi parinti dar atata vreme cat nu sunt casatoriti au parte de alocatii mai mari, platesc mai putin pentru gradinita, si probabil mai sunt si alte avantaje dar eu nu le cunosc.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
Poze BB2 17+
Deianira spune:
Ma mancau degetele sa scriu si eu la subiectul asta. Sunt studenta, deci am terminat liceul oarecum recent. Mama si tata nu m-au facut pentru alocatie , dar credeti-ma ca de multe ori, le-ar fi placut sa imi dea bani de o carte (pentru ca sunt pasionata de lectura) sau ca sa merg la un suc cu colegii si nu se putea chiar tot timpul. Mai rarut, ca-i mai dragut . Nu cred ca am avut vreo luna in liceu in care sa zic ca am fost in fiecare saptamana la un suc si atata (nimic mai mult), sau sa-mi cumpar o carte in fiecare luna! Poate as fi putut cere mai mult de la ai mei, dar mi se parea nedrept, ei imi plateau casa, masa, carti pentru scoala, haine, incaltaminte, etc, iar pe langa mine sunt si ei, nu?
In aceasta situatie, nu credeti ca ar fi buna o alocatie mai mare in tara asta?
Acum lucrez (nici acum pe cine stie ce salar, doar atat cat are un incepator) si imi amintesc cu nostalgie cum strangeam banii cate 3 luni sa-mi iau 2 carti deodata .
Nu cred ca statul trebuie sa creasca copii, dar tinand cont de situatia jalnica in care ne aflam... salariile sunt printre cele mai mici din Europa, taxele printre cele mai mari , cred ca un pic de ajutor pentru un copil nu ar strica.