Cuantumul alocatiei in tara in care locuiti = ?
Raspunsuri - Pagina 2
Melody spune:
Susur, la mine pt fetita e doar $50. Dar tot nu ma plang, asta e!
Oricum e in functie de venit.
Ani
luxe spune:
Noi pana la 3 ani am luat vreo 120 euroi...de la 3 ani luam vreo 190 pana la 6 ani...dupa...se mareste iar cu vreo 50 euroi....!!! Las sa vina....ca noi dam destul....!!!!
susur spune:
Da, ar trebui sa se tina cont de venitul familiei .Noi luam 200 pentru ca eu nu muncesc,am ales sa stau acasa cu copiii altfel nu luam decat vreo 90 $ nu stiu exact.Deci statul ne considera saraci ,nu conteaza ca avem casa si doua masini si nu nme lipseste mai nimic .Luxe, ai mare draptate, la cate impozite platim ,las' sa vina ca dam destul.Eu una nu iert nimic, nici un sfant care mi s-ar cuveni prin lege tocmai pentru imensitatile de taxe caca daca nu stii sa jonglezi cu veniturile ajungem sa muncim robi la stat .
Adela99 spune:
in Suedia alocatia pentru copii e de 1050 sek, aproximativ 110 euro. e aceesi suma indiferent de venit din 1937 cand s-a introdus pana in 1947 a fost pe baza de venit) ca e pentru copil si copiii is egali. se acorda pana la 16 ani iar de la 16 la 20 ani isi schimba doar numele in "bursa" daca cc copilul merge la scoala.
alocatia pentru copii in cazul in care ai mai multi urca cate putin cu fiecare copil. (aceasta forma vine si pleaca in functie de procentul natalitatii - acum este din 2001)
la un copil 1050 sek
doi: 2200 sek
trei: 3600 sek
patru: 5500 sek
cinci: 7600 sek
de la cinci in sus, alocatia e 7600 + 1050 pentru sase, 7600 + 1050*2 pentru sapte, samd
ciuf spune:
0 dolari.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
columbiana spune:
in Quebec alocatiile sunt frumusele;din cite stiu familiile ce au venitul sub 50.000 primesc aproape 300$ lunar, cumulat provincial+federal, bani care ne-au prins bine in primii ani de Canada; cum creste venitul, banii de alocatie se reduc in consecinta; plus ca fiecare copil sub sase ani din toata Canada primeste 100$ lunar suplimentar, suma introdusa de Harper, din cite stiu-indiferent de venitul parintilor.
http://www.floriinro.ro/
dama spune:
Iata si un raspuns din 2 tari europene la intrebarea ta.
In Belgia, alocatia primului nascut e in jur de 80€, apoi la cel de-al doilea copil e mai mare, ajunge chiar la 160€ (sumele depind insa de activitate profesionala a parintilor - salariati sau independeti, sumele de mai sus sunt cele pt salariati, la independenti sunt mai mici) si cu fiecare copil se mai mareste un pic. De la 6 ani mai creste iar cu cateva procente, dar nu stiu exact cu cat. Ah, si am inteles ca ar fi ceva diferente si intre cele 2 comunitati ale Belgiei, francofona si flamanda(poate mai scriu fete care stau prin zona flamanda).
In Franta (unde e nascut primul copil) alocatia se da in functie de venitul pe familie si nu trebuie depasit un anumit plafon (nu mai stiu exact cat). Dar tot asa, primul copil primeste in jur de 180€, la al doilea copil aproape ca se dubleaza si tot asa cu fiecare copil. De aceea in Franta, multe familii cu nr mare de copii (peste 3) traiesc mai ales din aceste alocatii (+ eventual alte ajutoare sociale).
Ca o constatare personala, in Franta sistemul asta pare sa incurajeze adusul pe lume a mai multi copii, pe cand in Belgia sunt destul de rare familiile cu 3 copii.
Mami de David & Patrick
blackpanterro spune:
Nu luam nimic pt ca in US nu se da nimic dar primim in fiecare an, $2000 pt copil, cand ne facem taxele.Si asa e bine, o suma mare toata odata decat cu tzaraita.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
caro spune:
In Canada, CCTB (Canada Child Tax Benefit), care se da in functide de venit. Daca ai depasit 45-50k pe an (si asta e brut, ca asa le place lor sa evalueze venitul unei familii, nu conteaza ca dupa 50K aproape jumate se duc la taxe) ciuciu CCTB. Pe urma mai e acel universal child benefit (introdus de musiu Harper) de 100$ pe luna pentru copii sun 6 ani. Catch-ul cu 100 asta de dolari e ca se adauga la salariul cel mai mic din familie si se impoziteaza. Nici aici nu intereseaza pe nimeni ca gradinita pentru Toma este 195$ pe saptamana, ca toate activitatile extrascolare (muzica, dans, sporturi, etc) sunt foarte scumpe. Ideea e: ai facut copil, ti-l cresti. Si sa nu credeti ca taxele sunt mai breze decat cele din Ro. No, am mai zis: dupa 45-50-55k se baga mana in buzunarul tau pana la cot. Am facut socoteala ca eu, dupa ce trag linia la taxe, iau cam 52-54% din salariul brut anual. Si asta dupa ce am bagat la taxe tot ce se poate baga pentru return. Pe urma se tot discuta pe aici de concediul de maternitate/concediu parental: in Ontario se plateste pentru 12 luni, mamei sau tatalui, 55% din venit dar nu mai mult de 450$ pe saptamana. 450$ pe saptamana din care iti trage taxe si ramai cu vreo 375$. O socoteala marunta: o chirie medie la un apartament mediu, nici prea-prea, nici foarte-foarte - 800-1000$.
columbiana spune:
quote:
Originally posted by caro
In Canada, CCTB (Canada Child Tax Benefit), care se da in functide de venit. Daca ai depasit 45-50k pe an (si asta e brut, ca asa le place lor sa evalueze venitul unei familii, nu conteaza ca dupa 50K aproape jumate se duc la taxe) ciuciu CCTB. Pe urma mai e acel universal child benefit (introdus de musiu Harper) de 100$ pe luna pentru copii sun 6 ani. Catch-ul cu 100 asta de dolari e ca se adauga la salariul cel mai mic din familie si se impoziteaza. Nici aici nu intereseaza pe nimeni ca gradinita pentru Toma este 195$ pe saptamana, ca toate activitatile extrascolare (muzica, dans, sporturi, etc) sunt foarte scumpe. Ideea e: ai facut copil, ti-l cresti. Si sa nu credeti ca taxele sunt mai breze decat cele din Ro. No, am mai zis: dupa 45-50-55k se baga mana in buzunarul tau pana la cot. Am facut socoteala ca eu, dupa ce trag linia la taxe, iau cam 52-54% din salariul brut anual. Si asta dupa ce am bagat la taxe tot ce se poate baga pentru return. Pe urma se tot discuta pe aici de concediul de maternitate/concediu parental: in Ontario se plateste pentru 12 luni, mamei sau tatalui, 55% din venit dar nu mai mult de 450$ pe saptamana. 450$ pe saptamana din care iti trage taxe si ramai cu vreo 375$. O socoteala marunta: o chirie medie la un apartament mediu, nici prea-prea, nici foarte-foarte - 800-1000$.
Mama mandra de Dan Andrei (24/03/1996) si Thomas Adrian (18/01/2004)
http://community.webshots.com/user/lidia67
eu nu stiu cum e in Ontario, dar aici in Quebec banii platiti pe activitati sportive sunt deductibili la impozit la sfirsitul anului-deci practic statul iti plateste banii dati la sportul copiilor, tu numai sa-i dai; in plus exista si credite de impozit returnabil pentru parintele care are copilul en charge. la fel exista credit de impozit pentru tot ce depaseste 7$ subventionat de stat-gradinita copilului, si pentru ce platesti la summer camp/camps de jour;
cam oftopic,
tot pentru copii exista fondul canadian de studii REE/- daca parintele pune anual o suma, statul canadian vine si el si contribuie - suma nereturnabila si neimpozabila, cind ajunge la colegiu copilul nu se indatoreaza pentru plata studiilor; mai exista creditul de impozit pentru transport in comun- primesti inapoi un % din banii dati de pe metroul, autobuz zilnic.
parerea mea personala e ca sunt ajutati financiar parintii in Canada (ma rog, in Quebec cel putin) mai mult decit in multe alte tari.
http://www.floriinro.ro/