ce sa faca medicii???

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

E la moda si convenabil sa ai "pata pusa" pe medic. Oricat l-ai injura, acesta nu-ti va refuza un consult sau un tratament, pentru ca in definitiv il obliga legea.

Daca ne gandim la avocati de exemplu, uite ce respectati sunt ei, ia sa ai nevoie de unul, mai ales pe penal, sa vezi cum scoti din buzunar mii de euro si mai zici si saru'mana. Aia n-or fi facut facultate la stat?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Mai mie MI-E SILA, SILA de sistemul medical din romania.
E RUSINOS!!
Am fost sapt trecuta in ro pt ca tatal meu trebuia sa-si faca o operatie pe inima la timisoara si tot ce se intimpla in spitalele din ro m-a dezgustat, scirbit.
Stateam cu maica-mea in camera de hotel si faceam plicurile cu bani:1500euro la dr, 5 milioane la pompist, 3 milioane lei la anestezist si lista e lunga.Plus plicul cu bani care trebuiau dati la asistente, infirmiere, femeile de serviciu..ca deh, altfel nu se uita la tine.
Maica-mea are o pensie de 200 euro ar taica-meu cistiga putin peste 300 euro. Spitalizarea din craiova ( eu de acolo sint) si cea din timisoara se va ridica la peste 100milioane lei.Fceti si voi un calcul.
Am vrut s-o filmez cu telefonul pe nenorocita aia de receptionista careia trebuia sa-i bagam in buzunar cite 5 lei de fiecare data cind urcam la taica-meu, dar nu am mai avut energia necesara.
AS VREA SA INTREB SI EU O ASISTENTA MEDICALA DIN RO (eu in 2 ani termin colegiul si voi fi asistenta med aici in norvegia)OARE CUM SE AJUNGE LA MENTALITATEA ASTA DE A FACE MUNCA NUMAI DACA ITI BAGA PACIENTUL BANUL IN BUZUNAR, DE A FI AMABIL NUMAI CU PACIENTII CARE DAU BANUL???????????
Sint tare dezamagita, cind ma gindesc citi oameni mor in spitalele din ro doar pt ca nu au bani sa impinga la doctori.
BY THE WAY, desi la test a reiesit ca taica-meu treb sa-si faca de urgenta o operatie de bypass, dr din craiova ii facuse externarea.
A venit maica-mea si i-a bagat euro in buzunar la nenorocit ca sa-l trimita la timisoara pe taica-meu.

CE RUSINE PT RO CARE SE VREA IN EU!!

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ile, v-au fost ceruti banii aia de doctori? Sau ati dat pt. ca ati auzit ca se dau?
la cardio in Tm exista si operatii gratuite , platite de stat , dar sunt doar cateva , depinde cand ai "norocul" sa ajungi la spital.
Pacientul plateste tot , si anestezia , si ustensile, trebuie sa-si cumpere el , ca deh , nu exista bani la noi pt. asa ceva.
Si bunica unui doctor , prieen de-al meu trebuia sa se opereze tot acolo si au tot amanat-o. Nu pt. ca vroia bani , ci din alte motive. Daca era altcineva in locul ei credea ca de-aia nu e operat , ca nu da plicul.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

quote:
citat din mesajul lui XIO

Ile, v-au fost ceruti banii aia de doctori? Sau ati dat pt. ca ati auzit ca se dau?
la cardio in Tm exista si operatii gratuite , platite de stat , dar sunt doar cateva , depinde cand ai "norocul" sa ajungi la spital.
Pacientul plateste tot , si anestezia , si ustensile, trebuie sa-si cumpere el , ca deh , nu exista bani la noi pt. asa ceva.
Si bunica unui doctor , prieen de-al meu trebuia sa se opereze tot acolo si au tot amanat-o. Nu pt. ca vroia bani , ci din alte motive. Daca era altcineva in locul ei credea ca de-aia nu e operat , ca nu da plicul.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

XIO, asa e "traditia".Nu treb sa-ti ceara dr, treb sa ai tu "bunul simt" sa-i dai.
"Traditia" e ca te cheama dr in cabinetul sau ca sa vb cu tine despre operatie, iar tu ca "om simtit" ii dai plicul.
Nu cred ca vine vreun pacient cu gindul "eu nu dau nimik".Pći mai bine stai acasa si mori fericit in patul tau decit sa te duci fara plicurile cu bani la spital.

E rau, e f rau in ro acum.
Trebuie facut ceva, trebuie schimbat "sistemul" din spitalele din ro.

Trist.

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

XIO,
de asta ce zici:
http://www.romanialibera.ro/a129327/injuratura-lui-hipocrate.html
Inainte sa raspunzi te sfatuiesc sa citesti integral atat articolul cat si comentariile la acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Nu vreau sa ma iau de Xio ca m-am luat de mult de ea,dar ce stiu de la ai mei...care amindoi au fost doctori,acum pensionati.Pina nu a dat la asistenta nu s-a uitat nimeni la taica-meu si nu i-a schimbat nimeni cearceaful.Pina nu a dat la brancardier si-au batut joc de el.La dr nu a dat ca au fost colegi de facultate.Deci...nu e vorba de mentalitatea omului de a da spaga,e vorba ca daca nu dai nu ti se ofera acel minim de necesar.Si nu spun ca toti fac asa fiindca mai sint si oameni printre dr dar cei ajunsi si cu renume in general asteapta bani.
Ca sa nu mai adaug ca la cardio din Tm se rezolva totul pe bani.Dar nu mai dezvolt subiectul ca iar ajung sa ma iau de sufletul lui Xio si nu am chef.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Stiti ce ma intriga pe mine ?Aproape de fiecare data cand un medic zice ca vrea sa plece ,ca s-a saturat de sistemul medical din Romania ,toata lumea ii sare in cap ca a facut facultatea la stat si ca i-ar trece sictirul daca l-ar pune cineva sa-si plateasca scolarizarea facuta in Romania .De ce nu se pune problema la fel si pt cei care au facut alte facultati si pleaca in strainatate pt a avea o viata mai buna , pt salarii mai mari s.a.m.d ?Ei au dreptul la o facultate de stat si doctorii nu?
De ce atata ura fata de medici ?
quote:

Nu-i nici un bai sa faci facultate gratuita pe banii uni stat si sa pleci sa practici in altul. E un bai sa pleci injurand locul respectiv convis fiind pana-n maduva oaselor ca nu ai primit ceea ce meritai. Dar, ca tanar absolvent, TU CE AI DAT?

Admit ca poti sa alegi sa nu dai nimic inapoi. E dreptul tau. Dar poti ca macar sa spui la plecare "sarutmana mama", "sarutmana tata", "adio Romania si roamani". Ar fi frumos...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

unde e, maica, facultatea gratuita pe banii statului? dar banii statului de unde vin? nu din taxele platite de voi? Nu considerati ca-i normal, dupa ce platiti taxe cu scaul, copilul vostru sa aiba dreptul la invatatamnt gratuit? Iar ca tanar absolvent ai muncit si din salariul ala de rahat ai platit taxe. Eu nu cred ca tinarul absolvent sau mai putin tanarul titrat este dator cu ceva statului. Cred ca uitam ceea ce inseamna statul... statul sunt o gramada de functionari guvernamentali si organisme/aparate guvernamentale care asigura buna functionare a unui sistem.
Simali, calmeaza-te, prea o iei personal. Chiar asa, pe tine nu te deranjeaza absolut nimic in Ro, in statul acela la care tu te simti datoare, nu te deranjeaza absolut nimic la conationaliii tai? sa fim seriosi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Eu practic medicina din 2000, deci banui ca am depasit cumva, candva statutul de "tanar absolvent".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

quote:
Stateam cu maica-mea in camera de hotel si faceam plicurile cu bani:1500euro la dr, 5 milioane la pompist, 3 milioane lei la anestezist si lista e lunga.Plus plicul cu bani care trebuiau dati la asistente, infirmiere, femeile de serviciu..ca deh, altfel nu se uita la tine.
Maica-mea are o pensie de 200 euro ar taica-meu cistiga putin peste 300 euro. Spitalizarea din craiova ( eu de acolo sint) si cea din timisoara se va ridica la peste 100milioane lei.Fceti si voi un calcul.

Din pacate este exact asa cum a descris Ile 77... cu ceva ani in urma am avut o experienta similara... daca nu dispui de sumele respective nu ai nici o sansa la operatie acolo!

Mergi la inceput