ce sa faca medicii???
Raspunsuri - Pagina 8
Stanescu spune:
Ba sa stii, Simali, ca ai inteles foarte bine: sunt sictirita si de sistemul medical si de Romania, in general. Asta e parerea mea personala, nu oblig pe nimeni sa fie de acord cu mine.
Ce m-a deranjat a fost altceva: ce legatura are capacitatea mea profesionala cu opinia mea despre lume, viata, Dumnezeu si fructele de mare, ca sa zic asa?
try spune:
Da, Simali, daca aia e ceea ce ai vrut sa transmiti prin mesajul acela (legat de mostenirile unui system), atunci am inteles gresit, dar poate ca nici tu n-ai ales exemplul cel mai fericit sa redai ideea asta.
simali spune:
quote:
sunt sictirita si de sistemul medical si de Romania, in general.
quote:
Daca Romania te punea sa-ti platesti studiile la medicina la valoarea la care se plateste in occidentul pe care-l adulezi, poate ca astazi sictirul tau era mai mic.
alice
simali spune:
quote:
sunt sictirita si de sistemul medical si de Romania, in general. Asta e parerea mea personala, nu oblig pe nimeni sa fie de acord cu mine.
Ce m-a deranjat a fost altceva: ce legatura are capacitatea mea profesionala cu opinia mea despre lume, viata, Dumnezeu si fructele de mare, ca sa zic asa?
quote:
Are pentru ca pacientii tai sunt romani. Cand spui "sunt sictirita de Romania" - mi-e si sila sa scriu asa ceva - spui "sunt sictirita de pacientii mei". Romania este formata din romani. Ca nu cred ca te sictiresc muntii, delurile, campiile si luncile. A, si-ti mai bagi si familia in aceeasi oala.
Dar desigur, la medicina nu te invata asemenea lucruri. Astea sunt valori pe care le inveti in familie....
Un medic sictirit nu poate fi un medic bun; pentru ca medicina nu este o meserie similara cu confectionatul scaunelor pe banda rulanta. Implica o latura umana...
Cand zici ca pleci?
alice
Stanescu spune:
quote:
citat din mesajul lui simaliquote:
sunt sictirita si de sistemul medical si de Romania, in general.
quote:
Daca Romania te punea sa-ti platesti studiile la medicina la valoarea la care se plateste in occidentul pe care-l adulezi, poate ca astazi sictirul tau era mai mic.
alice
Las ca recupereaza Romanica banii din salariul mizerabil pe care il am.
Stanescu spune:
quote:
citat din mesajul lui simaliquote:
sunt sictirita si de sistemul medical si de Romania, in general. Asta e parerea mea personala, nu oblig pe nimeni sa fie de acord cu mine.
quote:
Are pentru ca pacientii tai sunt romani. Cand spui "sunt sictirita de Romania" - mi-e si sila sa scriu asa ceva - spui "sunt sictirita de pacientii mei". Romania este formata din romani. Ca nu cred ca te sictiresc muntii, delurile, campiile si luncile. A, si-ti mai bagi si familia in aceeasi oala.
Dar desigur, la medicina nu te invata asemenea lucruri. Astea sunt valori pe care le inveti in familie....
Un medic sictirit nu poate fi un medic bun; pentru ca medicina nu este o meserie similara cu confectionatul scaunelor pe banda rulanta. Implica o latura umana...
Cand zici ca pleci?
alice
Simali, exista ceva ce se numeste profesionalism; printre altele, profesionalismul implica sa te porti amabil si corect cu pacientul/clientul/solicitantul, indiferent de gradul de sictir sau de faptul ca ti-a murit pestisorul din acvariu. Si pot fi un medic bun, cu tot sictirul meu; pt defulare exista forumuri, de ex, nu-mi vars resentimentele in capul pacientelor.
Poate ca era mai corect sa zic casunt sictirita in general, cu unele exceptii.
Te-ai gandit vreo secunda ca poate mi-e teama tocmai de faptul ca peste ani ar putea sa nu-mi pese nici de paciente? Ca nici medicii aia despre care citim povesti de groaza pe aci n-au fost de la inceput niste nemernici. Initial or fi avut si ei niste idealuri, s-or fi purtat si altfel - dar incet incet acest sistem te dezabuzeaza. Eu personal nu tin sa ajung asa.
Si ce ar fi data viitoare sa incerci sa te abtii de a mai face supozitii si insinuari privitoare la pregatirea, modul meu de gandire si familia mea? Daca ai vreo curiozitate, intreaba-ma direct si am sa iti raspund.
Combate-mi ideile, te rog, si lasa insinuarile deoparte.
simali spune:
quote:
Te-ai gandit vreo secunda ca poate mi-e teama tocmai de faptul ca peste ani ar putea sa nu-mi pese nici de paciente? Ca nici medicii aia despre care citim povesti de groaza pe aci n-au fost de la inceput niste nemernici. Initial or fi avut si ei niste idealuri, s-or fi purtat si altfel - dar incet incet acest sistem te dezabuzeaza. Eu personal nu tin sa ajung asa.
quote:
Este exact ce am spus si eu, de la bun inceput; de aceea ti-am sugerat ca este cel mai bine - pentru tine si pacientii tai - sa-ti urmezi visul de emigrare.
quote:
Si ce ar fi data viitoare sa incerci sa te abtii de a mai face supozitii si insinuari privitoare la pregatirea, modul meu de gandire si familia mea? Daca ai vreo curiozitate, intreaba-ma direct si am sa iti raspund.
quote:
Nu ti-am acuzat in nici un fel familia - de romani;
Nu am discutat in nici un fel capacitatile tale profesionale pe care nu le cunosc - am discutat numai asupra faptului ca un medic furios nu poate fi la infinit un medic bun (ceea ce ai recunoscut si tu);
Nu am nici o curiozitate; nici macar nu trebuie sa-mi raspunzi cand pleci.
alice
simali spune:
A ... si nu am remarcat sa-ti fi cerut scuze ca ai jignit 24 de milioane de romani.
Dar pe acest forum, nu vei primi nici un avertisment. Este permis si nicidecum considerat imoral. Ce-ar mai fi locurile astea fara:
1. ora de gunoi in spinarea romanilor, Romaniei, etc...
2. un orgasm multiplu cu tema "ce bine c-am emigrat in Canada" sau "ce bine c-am castigat la Loteria Vizelor".
3. desertul format din forumistii fara speranta si melancolici "ce bine de tine ca pleci".
Cum sa indraznesc eu sa ies din schema trasata... rusine sa-mi fie.
alice
mamitzica spune:
Am citit ce s-a scris la acest subiect si parerea mea este ca
-indiferent ca esti medic sau femeie de servici in romania ai 2 alternative iti iei geamantanul si pleci sau te acomodezi la sistem.Cei frustrati si care nu vad un viitor in romania se iau si pleaca.Nu din motive materiale neaparat.
-este normal sa iti faci programare la doctor si nu sa te duci la usa lui cind ti se nazare tie.
-nu inteleg inversunarea lui Simali contra lui stanescu,dar ziceai ca daca o punea statul sa-si plateasca scolarizarea poate ca vedea altfel problema.Aici m-au pus sa-mi platesc scoala si dau inapoi banii aia pe timp de 10 ani.Zau ca nu mi-a schimbat chestia asta optica in nici un fel.Si cred ca avanjaul in a plati niste sume mari pentru scolarizare este ca automat capeti scolarizare decenta-adica incaperi zugravite,incalzite,materiale corespunzatoare,profesori care au timp sa-si vada de studii si de studenti si nu sa-si bata capul cu ce va fii miine si ce pun de mincare la masa.
-Stanescu ai dreptate,pleaca pentru copilul tau ca sa-i oferi o viata mai buna.
Briantis spune:
Stiti ce ma intriga pe mine ?Aproape de fiecare data cand un medic zice ca vrea sa plece ,ca s-a saturat de sistemul medical din Romania ,toata lumea ii sare in cap ca a facut facultatea la stat si ca i-ar trece sictirul daca l-ar pune cineva sa-si plateasca scolarizarea facuta in Romania .De ce nu se pune problema la fel si pt cei care au facut alte facultati si pleaca in strainatate pt a avea o viata mai buna , pt salarii mai mari s.a.m.d ?Ei au dreptul la o facultate de stat si doctorii nu?
De ce atata ura fata de medici ?