ce sa faca medicii???
Raspunsuri - Pagina 12
ciuf spune:
Hilde, tot nu am inteles cu testele pentru ca stiu cum dau eu examenele. Dar nu mai insist, ca sunt deja off topic.
Despre profesatul medicinei aici, ce sa spun, prietena mea lucreaza de dimineata pana seara la 9 (plus garzi). Si deja se gandeste sa lucreze part-time pentru ca nu mai face fata.
Stiam ca absolventii incep cat mai repede serviciul pentru a-si achita loan-urile care sar de $150,000. Nu stiam ca e shortage la medici, auzisem numai de asistente.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
Hilde spune:
Multe dintre studentele la medicina sunt copii de oameni bogati, care nu au loan-uri de platit apoi. Ori se marita cu colegi doctori care fac bani oricum.
Ciuf, ca sa intelegi, uite un exemplu fortat:
Daca la mine la scoala se dadea un test de la Sorbona, toata lumea ar fi picat. Altfel cu testul scolii mele toti am luat luat 85%.
Am mai completat si postul ulterior despre flexibilitatea examenelor.
Principalele examene sunt cele profesionale, daca exista in domeniu. O scoala poate sa-si faca renume in functie de numarul de studenti care au trecut examenele profesionale, standardizate la nivelul tarii.
Si stiu studenti in McGill University de ex, Canada, care abia au trecut examenele in scoala lor din Canada dar le-au trecut pe cele profesionale din US foarte usor. Si altii care au terminat in US cu 95% si abia le-au trecut. Un exemplu, nu inseamna ca se intampla asa in 100% din cazuri.
Hilde spune:
quote:
citat din mesajul lui ciuf
Nu stiam ca e shortage la medici, auzisem numai de asistente.
Avem un prieten care are agentie de recrutari pentru medici.
Are prima de la spital de $10,000 de dolari pentru fiecare medic gasit.
La mine in zona n-o sa vezi niciodata un anunt de angajat medic intr-un ziar. Numai de asistente medicale.
ciuf spune:
Hilde, saru'mana ca ma lamurisi.
Eu sunt la Nursing, sa nu se inteleaga ca fac Medicina. Dar crede-ma ca invat al naiba de mult ca sa obtin note mari. Foarte mult timp mi-am petrecut in laboratoare, sa studiez cadavrele sau m-am dus la centre de tutoring pentru a avea rezultate bune. De-aia am fost un pic furioasa cand mi-ai spus cu sistemul de notare.
Nu ma rog decat sa imi dea Dzeu putere de munca sa reusesc sa termin facultatea si apoi sa iau Board-ul.
Fetelor, scuze de off topic. Am plecat.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
Flaflo spune:
quote:
citat din mesajul lui Sheannampquote:
citat din mesajul lui Flaflo
....
Ciudat este ca esti cam singura care aperi acesta breasla......
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
...
Faptul ca alti medici de aici au decis sa nu se mai implice in asemenea polemici inutile nu inseamna ca tac din cauza ca le e rusine sau din vinovatie......
Pur si simplu, si-au dat seama ca anumite mentalitati si idei preconcepute ce se inscriu in trendul actual de ura impotriva medicilor romani, nu pot fi combatute prin argumente rationale.
Asa ca
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Ba da pot fi combatute, insa in cazul de fata nu am auzit nici un argument rational din partea ei. Doar rastalmaciri a ceea ce am scris eu (si altii).
Cind cineva aduce un argument, in majoritatea cazurilor se da vina pe sistem. Sistemul este format din oameni, atita timp cit acestia nu isi schimba mentalitatea nu se va schimba nici sistemul.
Insa.... Nu cred ca cineva contesta pregatirea doctorilor romani, cel putin aici sunt foarte bine vazuti. Sunt convinsa ca si in Romania exista multi medici buni atit profesional cit si uman. Nu am facut niciodata o generalizare, ba chiar cunosc citiva (putini ce-i drept) medici de exceptie. Insa multi sunt asa cum nu ar trebui sa fie, de aici poate ideile preconcepute....
Imi pare rau daca te-am jignit, imi cer scuzele de rigoare.
DidiAlex spune:
quote:
Nu am facut niciodata o generalizare
Ei nu! Asta ce-i?
quote:
Si totusi au ales sa studieze medicina. De ce? Pentru ca au mizat pe aceasta spaga!!!
Alina
Ramona J spune:
quote:
citat din mesajul lui Hilde
Si in US sunt fete care termina facultatea de medicina si se fac mame. E unul din motivele pentru care se plang acum spitalele, si e asa mare shortage de medici. Femeile vor sa lucreze part-time eventual, nu vor sa se implice in meserie. E un trend international se pare. :)
De cind m-am mutat la Dallas am cunoscut mamici casnice care de altfel au studiat medicina, drept, sau sint CPAs. CPAs mai lucreaza citeodata part-time, ca e mai usor de facut de acasa. E intr-adevar un trend.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
DidiAlex spune:
De ce-au mai facut medicina (facultate fff grea), daca apoi au devenit casnice? Adica inveti de rupi sa iei notele alea, te consumi fizic si psihic....ca sa ce? Nu-i ala timp pierdut? Intreb si eu......
Alina
ocebine spune:
quote:
citat din mesajul lui DidiAlex
De ce-au mai facut medicina (facultate fff grea), daca apoi au devenit casnice? Adica inveti de rupi sa iei notele alea, te consumi fizic si psihic....ca sa ce? Nu-i ala timp pierdut? Intreb si eu......
Alina
Io zic ca nu-i timp pierdut...te imbunatateste (pe mai multe planuri).
Eu zic ca au facut din placere...si devenite casnice tot din placere.
Inseamna o persoana multumita cu ea insasi.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."