ce sa faca medicii???
Raspunsuri - Pagina 11
XIO spune:
quote:
citat din mesajul lui Flaflo
Ca de obicei incerci sa te aperi atacind! Cind vei veni cu argumente mai solide pote vei fi luata in serios.
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
hai ca ma faci sa rad. Sa inteleg ca nu ti-ai citit mesajul anterior in care ii faceai PE TOTI cei care au ales medicina avizi dupa spaga? Sincer , ma uimesti!
Pai tu ma jignesti pe mine in primul rand , ca sa nu mai spun de ceilalti , si dupa aia tot tu spui ca EU atac? Esti incredibila
Ai spus ca toti cei care fac medicina o fac pt. spaga. Asa erau colegii tai , tu evident nu .
Mie mi se pare , dupa cum am spus pe alt forum , lipsa celor 7 ani de acasa sa jignesti oamenii in asemenea hal .
Ce vrei sa-tioti demonstrez? Tu ai spus ca eu am ales medicina pt. spaga. Si vrei ca eu sa-ti demonstrez ca nu e asa?
ma mir...
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Flaflo spune:
Xio, tu nu faci altceva decit sa citesti printre rinduri si sa "traduci" totul in favoarea ta. De aceea eu nu mai imi pierd timpul incercind sa te fac pe tine sa vezi realitatea. Am vazut in nenumaratele tale postari cum gindesti. Nu imi place si tocmai de aceea te voi ignora in viitor.
Ciudat este ca esti cam singura care aperi acesta breasla......
XIO spune:
quote:
Da, este adevarat ca medicii in Romania au un salariu mizer. Insa asta nu s-a intimplat peste noapte, au stiut de la inceputul studiilor despre acest aspect. Si totusi au ales sa studieze medicina. De ce? Pentru ca au mizat pe aceasta spaga!!! Inca de cind eram studenta auzeam diferiti colegi vorbind de tarifele care se practica pentru operatii, tratamente,....
Ah, inca ceva: o fi salariul asta mic al medicilor scuza pentru lipsa de respect si profesionalitate a majoritatii doctorilor??
Flavia si Bianca
Nu sunt singura care apara "ACEASTA BREASLA" , cum bine te-ai exprimat. Este o breasla , deci sunt oameni de toate tipurile. Eu am bunul simt fata de cei care merita respectul meu , implicit cei pe care tu cu o nonsalanta debordanta ii jignesti.
Eu imi scot palaria in fata doctorilor buni.
A , si pt.linistea ta sufleteasca , sunt destui doctori pe aici care-mi scriu pe private sa nu-mi mai bat capul, daca eu stiu ca fac totul ok e destul.
Sa intelef ca INCA nu ai inteles unde sunt jignirile in mesajul tau , nu?
Si ca nu profesezi meseria asta frumoasa.
Sunt totusi curioasa cu ce doctori ai lucrat tu in facultate.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
Hilde spune:
quote:
Da, este adevarat ca medicii in Romania au un salariu mizer. Insa asta nu s-a intimplat peste noapte, au stiut de la inceputul studiilor despre acest aspect. Si totusi au ales sa studieze medicina. De ce? Pentru ca au mizat pe aceasta spaga!!! Inca de cind eram studenta auzeam diferiti colegi vorbind de tarifele care se practica pentru operatii, tratamente,....
Ah, inca ceva: o fi salariul asta mic al medicilor scuza pentru lipsa de respect si profesionalitate a majoritatii doctorilor??
Flavia si Bianca
Trebuie indreptat sistemul mai intai si apoi medicii. Astazi am citit un articol in care un doctor este ucis. Oamenii devin isterici, se omoara intre ei si guvernul sta si se uita.
Cand medicii vor avea salarii decente, cand vor avea echipament in spital, cand vor exista proceduri de urmat si ei inca nu-si fac treaba, iau mita, sunt aroganti, e vina lor.
Altfel e vina sistemului. Punct. Creati un sistem in care medicii sa fie "accountable".
Incercati sa va implicati in comunitatea in care traiti, incercati sa va uniti eforturile ca sa indreptati lucrurile care nu va plac la nivel macro. Daca va plangeti doar un forum, nu rezolvati nimic. Isteria este periculoasa. Creati un sistem in care fiecare persoana sa poata sa fie accountable: guvernant, doctor, inginer, profesor, mecanic, costructor de drumuri, etc
ciuf spune:
Vin si eu cu o intrebare, Xio. La facultatea de medicina este un barem de note ca sa te mentii in scoala? Eu, de exemplu, trebuie sa obtin medii peste 8.90 altfel "zbor" din scoala. Pot sa ma mut la alta facultate. Si am colege care isi schimba majorul si fac cu totul altceva, tocmai pentru ca nu pot avea notele astea.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
ramiris spune:
quote:
citat din mesajul lui XIOquote:
Ca de obicei incerci sa te aperi atacind! Cind vei veni cu argumente mai solide pote vei fi luata in serios.
Flavia si Bianca
hai ca ma faci sa rad. Sa inteleg ca nu ti-ai citit mesajul anterior in care ii faceai PE TOTI cei care au ales medicina avizi dupa spaga? Sincer , ma uimesti!
Pai tu ma jignesti pe mine in primul rand , ca sa nu mai spun de ceilalti , si dupa aia tot tu spui ca EU atac? Esti incredibila
Ai spus ca toti cei care fac medicina o fac pt. spaga. Asa erau colegii tai , tu evident nu .
Mie mi se pare , dupa cum am spus pe alt forum , lipsa celor 7 ani de acasa sa jignesti oamenii in asemenea hal .
Ce vrei sa-tioti demonstrez? Tu ai spus ca eu am ales medicina pt. spaga. Si vrei ca eu sa-ti demonstrez ca nu e asa?
ma mir...
Xio, era nu demult un topic pe tema spagii luate de doctori unde daca nu gfnu gresesc (si o sa caut citatele exacte) ti se parea normal ca personalul medical sa ia spaga atata timp cat nu cer (adica primitul nu e o problema daca nu e corelat cu cerutul) si-i mai spuneai unei colege de pe forum ca "si ea ar lua spaga daca ar avea salariu cat are un medic".
Si acum te jigneste afirmatia ca tot personalul medical ar astepta spaga. Nu vine cumva in contradictie cu ce spuneai pe celalalt topic?
Sau trebuie sa aperi onoarea breslei cu orice pret, chiar daca asta presupune sa faci afirmatii contradictorii?
Hilde spune:
Ciuf, with all due respect, n-are nici o importanta.
Atata timp cat studentii la medicina din Romania vin in 2008 si iau stepurile de medic in America pe picior de egalitate cu americanul inseamna ca studentii de acolo sunt cel putin la fel de smart.( ca nu mai pun si faptul ca le iau intr-o alta limba) Le lipseste sistemul in Romania.
Iar notele aici se dau in functie de nivelul clasei. Nu inseamna ca ca 8.9 este 89%. Poate sa fie crescuta artificial de profesor. Ca sa fie corecte trebuie sa-i compari cu studentii altei universitati sau altei tari.
Si cu tot all due respect, ii consideri pe romani oameni foarte inteligenti dar foarte dezorganizati. In sistemul de invatatmant american/canadian, ei sunt mereu in frunte. Cel putin cei cu care am fost eu colega.
Si e pacat ca trebuie sa plece din tara lor, sa o ia de la zero intr-o alta tara.
Sheannamp spune:
quote:
....
Ciudat este ca esti cam singura care aperi acesta breasla......
...
Faptul ca alti medici de aici au decis sa nu se mai implice in asemenea polemici inutile nu inseamna ca tac din cauza ca le e rusine sau din vinovatie......
Pur si simplu, si-au dat seama ca anumite mentalitati si idei preconcepute ce se inscriu in trendul actual de ura impotriva medicilor romani, nu pot fi combatute prin argumente rationale.
Asa ca
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
ciuf spune:
Hilde, sustin ca un absolvent de Medicina care a fost bun in Ro va fi bun si in USA. Si am mai multe exemple, nu unul. Cei care nu se simt in stare sa continue medicina, nu o fac. Si le vezi ca prefera sa faca altceva sau sa nu aiba job, sa fie casnice. O prietena de-a mea a avut rezultate foarte bune in Ro iar acum lucreaza ca oncolog in orasul asta si este una dintre cele mai bune doctorite.
O alta romanca a ales sa stea acasa pentru ca nu se simte in stare sa profeseze medicina.
Poti, te rog, sa imi spui cum se ridica notele la nivelul clasei? Ca eu nu am auzit pana acum asa ceva. Si ma gandesc cum se face? Daca toate examenele sunt grila si completezi Scantronul, nota se da pe baza rezultatelor. Eu stiu aproape tot timpul cate puncte am ratat si ce nota voi lua.
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
Hilde spune:
quote:
citat din mesajul lui ciuf
Hilde, sustin ca un absolvent de Medicina care a fost bun in Ro va fi bun si in USA. Si am mai multe exemple, nu unul. Cei care nu se simt in stare sa continue medicina, nu o fac. Si le vezi ca prefera sa faca altceva sau sa nu aiba job, sa fie casnice. O prietena de-a mea a avut rezultate foarte bune in Ro iar acum lucreaza ca oncolog in orasul asta si este una dintre cele mai bune doctorite.
O alta romanca a ales sa stea acasa pentru ca nu se simte in stare sa profeseze medicina.
Poti, te rog, sa imi spui cum se ridica notele la nivelul clasei? Ca eu nu am auzit pana acum asa ceva. Si ma gandesc cum se face? Daca toate examenele sunt grila si completezi Scantronul, nota se da pe baza rezultatelor. Eu stiu aproape tot timpul cate puncte am ratat si ce nota voi lua.
Da, Ciuf. :)
Deci se dau teste. Studentii fac 20- 50% dar scoala cere ca ei sa promoveze cu 80%. Profesorul creste nota la 50-80%. Se face si un bell shape in functie de prezenta la curs, in functie de cat de mult au raspuns in clasa, de cum si-au facut temele, etc E la latitudinea profesorului. Cu cat facultatea e mai de renume( sa zicem un MIT), cu atat posibilitatea ca nota sa reflecte exact cunostintele elevului e mai mare. Pt ca la MIT se duc numai capete mari oricum. Dar si aici profesorul poate sa dea un test mai dificil decat nivelul clasei si sa fie nevoit sa ajusteze.
Sau mai exista posibilitatea ca proful sa faca examenele in functie de nivelul clasei. Daca vede ca merge prost, fac un mid-term prost, finalul este foarte usor ca sa treaca lumea. Totul e flexibil. Nu se dau teste standard.
De multe ori am crezut ca pic examenul si ma trezeam cu 80%. Asta pentru ca altii au facut si mai putin decat mine.
Din exeperienta mea ca student in Canada/US si a sotului meu student si prof in US acum.
Si in US sunt fete care termina facultatea de medicina si se fac mame. E unul din motivele pentru care se plang acum spitalele, si e asa mare shortage de medici. Femeile vor sa lucreze part-time eventual, nu vor sa se implice in meserie. E un trend international se pare. :)