Ce fel de viitor ...
Raspunsuri - Pagina 3
desprecopii spune:
avmaria - eu mi-am permis sa postez alte opinii si stiri din ziare pentru ca m-am gandit - ca aici e un loc potrivit de dezbateri. Iti multumesc ca acepti ca alte persoane au alta pozitie oficiala decat grupul din care faci parte.
Nu inteleg care e problema. Grupul anti avort nu poate decat sa contemple actiunea voastra. O respectam. Insa lasa-ne si pe noi sa ne manifestam in pace si in liniste la acest topic. Pentru ca nu e usor de digerat uciderea unui prunc de 21-22 de saptamani. Am inteles ca nu iti place sa citesti alte pareri decat cele care coincid cu ale tale ... insa te rog sa recunosti ca acest caz este cel putin complicat si merita o dezbatere serioasa. Sorry pentru linistea ta.
Rodica Culcer este un jurnalist respectat in Romania - este fosta directoare de stiri de la TRV1, fost jurnalist BBC cu stagii in UK. Am postat linkul si pentru faptul ca este de la acelasi ziar, care a relatat pana acum despre mersul acestui caz. Si are putina importanta faptul ca tu nu ai auzit de ea. De fapt insa, nici nu conteaza cine e Rodica Culcer. Vorbeste insa in numele unui copil de 22 de saptamani care peste cateva zile sau ore va fi ucis.
In plus, eu nu cred ca parintii acestei fetite trebuie dezlipiti de acest caz. Pe mine m-a scandalizat lipsa lor de reactie impotriva violatorului. Daca tie ti se pare nerelevant acest lucru - mie nu. Ma gandesc mai departe la ce se va intampla DUPA - acum stiu ca va fi un avort.
Parintii ei sunt totusi parte a vietii fetitei. Si cred ca e util sa ne intrebam ce mediu o astepta acasa. Pentru ca, e clar, ceva e putred acolo. Nu e suficient sa ucizi un prunc pentru a opri un viol. Cred ca, trebuie facut totul ca acest lucru sa nu se mai intample. Si nu numai pentru aceasta fetita. Ci si pentru alte fetite din Romania.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Morgano spune:
quote:
Originally posted by desprecopii
Ma gandesc mai departe la ce se va intampla DUPA - acum stiu ca va fi un avort.
Cred ca nu va fi avort, sper din tot sufletul ca medicii britanici vor fi impartiali si total dedicati profesiei lor, care implica atat de multe.
Repet: as dori din partea donatoarelor pro-avort o relatare corecta.
Dar daca crima se va produce, spun cu mana pe inima ca va urma o tragedie si mai mare.
Stiti ca sunt mama de 2 fetite si contra-avort in general, pro-avort in cazuri limita. Acest caz nu mai este unul limita, pentru ca din punct de vedere medical totul decurge perfect. Din punct de vedere moral, este o imensa absurditate. Din punct de vedere al Protectiei copilului, colegiului medicilor, autoritatii nationale bla bla bla... este o bataie de joc.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
avmaria spune:
quote:
Originally posted by desprecopii
Am inteles ca nu iti place sa citesti alte pareri decat cele care coincid cu ale tale ...
Nu, desprecopii, ai inteles gresit. Fusese o intelegere tacita de a separa discutiile pe care tu o incalci, din punctul meu de vedere.
quote:
insa te rog sa recunosti ca acest caz este cel putin complicat si merita o dezbatere serioasa. Sorry pentru linistea ta.
PAstreaza florile alea pt alte ocazii ca se ofilesc degeaba. Io-s mai nesimtita si dorm bine.
Acuma serios : eu intelesesem ca "dezbaterea" luase sfarsit pe DC. CAre e pozitia ta in fond si la urma urmei ? Spune, si ma aliniez. Dar hai sa fim clari, si sa respectam in consecinta hotararile luate
(Lilanda, probabil ai dreptate, desi ma indoiesc, titlul subiectului schimbat, s-ar fi gasit alte scuze pt "dezbatere" ...)
desprecopii spune:
ok - despre DUPA. DUPA ce va fi.
Si despre parinti si responsabilitate.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
hannen spune:
Am citit toate mesajele postate in leg cu acest caz dar m-am abtinut.Acum ma felicit pt. ca au inceput sa apara "necunoscutele" pe care daca as fi indraznit sa le scriu acum citeva zile sigur se termina urit pt. mine.
am citit articolul Rodicai Culcea si ii dau dreptate in totalitate.
Acum este prea tirziu pt. un avort care nu va rezolva nimic din situatia fetitei!Deja stie o tara intreaga!(multumita ministrului sanatatii)
Stiu ca aici se incearca a se discuta situatia de DUPA.
Acolo incerc sa ajung!
N-am citit/vazut interviul cu mama fetitei dar citindu-va pe voi imi dau seama cam cum vor evolua lucruile dupa!Ce exemplu vom da societatii romanesti (cu acest viol) plina de "unchi iubitori" ?
Ca se poate scapa usor dupa un viol,incest???Ca un avort sterge totul cu buretele?
De fapt asa gindesc parintii,pt. ei asta e cel mai important ,sa dispara "intrusul" de parca pruncul acela este vinovat de toata grozavia asta!
Este clar ca lumina zilei ca nu sunt capabili sa aiba grija de propiul copil,ca nu au nici cea mai vaga idee despre cum arata un fat de 21 de sapt!!!Si ca ,desi cea mai buna alegere ar fi aducerea pe lume a micutului,ei nu sunt capabili sa-si asume responsabilitatea cresterii lui.
Si dupa toate astea nu sunt in stare nici sa ceara dreptate!Frate ,frate,da` brinza`i pe bani!!!asa suna un proverb romanesc!Te iubesc de nu mai pot,dar pe copilul meu il iubesc si mai mult!Ia stai matale nitzel la mititica ca sa iti piara gustul de violuri!si ar fi un exemplu pt. toata "tagma" celor cu idei asemanatoare!
Dupa avort,ce credeti ca vor face ei din moment ce nu constientizeaza gravitatea situatiei ,ca propriul copil a fost abuzat si ca abuzatorul merita sa plateasca?Ce credeti ca vor face dupa ce vor scapa de "povara"?
Pt. ei totul va fi ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat!Ma indoiesc ca o vor proteja ,ca vor discuta cu ea,ca ii vor oferi consiliere.
La fel cum ma indoiesc si de faptul ca avortul ar potoli daca nu unchiul,pe altii ca el,din sat,din imprejurimi,din tara!
Oare fetita aceea va fi protejata de alti violatori/alt abuzuri in viitor???
sper din tot sufletul ca avortul sa nu aiba loc,ca micutul suflet sa nu plateasca pt. faptele unui tembel care se pare ca va scapa batista curata!Sper din tot sufletul ca daca i se va acorda sansa sa se nasca,sa fie sanatos si sa fie dat spre adoptie.
Fetita-mamica este clar ca nu va putea sa-l creasca,dar nici parintii ei!
Si ca sa nu uit!Drepturile copilului!Se vorbea la subiect ca ro. nu apara drepturile copiilor nascuti,daramite ale celor nenascuti!
Dar tarile care practica avortul pina la 24 de sapt pe motiv ca mama-i stresata ,ale cui drepturi le apara??Oricum nu ale fatului!
Mi se pare revoltatoare acea lege/drept ,din olanda ,daca am inteles bine!
Imi cer scuze pt. haosul de idei,sunt pe fuga!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
blue eyes spune:
quote:
Originally posted by hannen
sper din tot sufletul ca avortul sa nu aiba loc,ca micutul suflet sa nu plateasca pt. faptele unui tembel care se pare ca va scapa batista curata!Sper din tot sufletul ca daca i se va acorda sansa sa se nasca,sa fie sanatos si sa fie dat spre adoptie.
Fetita-mamica este clar ca nu va putea sa-l creasca,dar nici parintii ei!
Data fiind varsta fetei si legatura de sange, copilul poate avea malformatii. Sa zicem ca avortul nu va avea loc; in acest caz sa speram ca sarcina si nasterea vor decurge bine. Ma intreb: Oare cati oameni vor sta la coada pentru adoptia acelui copil? Stiu ca suna crud, inuman, dar cam asta e realitatea...
Referitor la actiunea penala, sunt fara cuvinte. Cum de nu se emite mandat pentru arestarea monstrului? Indiferent de ce zice mama fetei, eu credeam ca legea actioneaza direct fiind o fapta penala. Ce legi sunt in Romania in 2008? Si mai e si tara membra in Uniunea Europeana... Toata Europa stie de acest caz, legea romana se ascunde dupa deget, musamalizeaza totul!? Doar pentru ca mama copilului are o dragoste primitiva pentru fratele ei, bestia care i-a nenorocit copila? Si vor sta toti fericiti in jurul mesei de Craciun, mamica,pisica, fetita, surioara, unchiuletul... Am dubii ca parintii fetei vor vrea psihoterapie post-viol, eventual post-avort. Sper sa ma insel, sper sa ma insel...
Acum ar fi momentul sa schimbe ceva in legislatura si in modul de aplicare a legilor in Romania. In al 99-lea ceas...
Fluturas coconas
denizel spune:
quote:
Originally posted by blue eyes
... Am dubii ca parintii fetei vor vrea psihoterapie post-viol, eventual post-avort. Sper sa ma insel, sper sa ma insel...
Fluturas coconas
Blue eyes, crezi ca e posibil ca Protectia Copilului sa nu poata obliga parintii sa aduca fetita la psihoterapie?????? Chiar in halul asta e Romania??
J G spune:
Acolo e alta lume complet si nu stiu sincer in ce masura intelegeti. Din ce postezi tu Mirela imi dau seama ca nu intelegi cu adevarat - poate nici nu ai vazut asemenea locuri si poate si anii traiti intr-o tara cu adevarat libera nu te lasa sa vezi.
Datorita serviciului tatalui meu am trait cateva luni in Ruschita - o asezare miniera. In acel loc - era prin 1992 cred?- seara 90% dintre barbati se asezau pe sant si se imbatau. Gunoiul se arunca direct in garla, nu exista nici o pubela. Ma jucam cu o vecina de acolo care era aproximativ de varsta mea, implinea 12 ani si la un moment dat maica-mea a observat ca era gravida. Credeti-ma ca in momentul ala nici nu am putut sa realizez ce insemna asta. Pana la urma a aflat nevasta aluia care o lasase gravida si a venit cu mama ei sa o ia la bataie pe fetita de 12 ani (curva) care se culcase cu barbatul ei. Nu cred ca va puteti imagina cum e acolo... mai ales ca mama fetei era oarecum de acord cu nevasta inselata! O batuse si ea pe curva! Imi aduc aminte ca ai mei erau ingroziti fara sa se poata baga sa potoleasca oamenii aceia beti si agresivi. Imi aduc aminte ca mama plangea cand auzea scandalurile. Si tin minte atitudinea fetei, era complet placida, nu era suparata pe ce se intamplase (nu-mi dau seama daca fusese violata la modul agresiv, poate fusese convinsa - dar are importanta?? are discernamant la varsta aceea?) Spun asta pentru ca am citit opinia aceea dezgustatoare despre fetele de 11 ani care merg la discoteca si fac de toate, oameni buni chiar daca e asa - au discernamant? Le considerati responsabile pentru atitudinea asta?
Cat despre mama fetei care-si protejeaza fratele caruia "proabil i-a venit un narav" .. eu nu ma mir, chiar daca ma revolta. Acolo pentru ei nu s-a intamplat ceva grav. Credeti ca au auzit de post-traumatic disorder?
Pe mine ma intereseaza cum e legea, adica in acest caz trebuie facuta plangere? Nu se auto-sesizeaza politia, parchetul? Daca e asa, e aberant. Asta inseamna ca de pilda daca un tata isi violeaza fiica de 5 ani care nu poate face plangere, nu pateste nimic?
Acolo cu adevarat problema mare este gura lumii care o poate ucide pe fetita. Acolo chiar este o problema!
Si mie mi se rupe inima pentru acel copilas insa cred ca din toate punctele de vedere, pentru a proteja pe fetita de 11 ani, e mai bine sa termine sarcina acum. Din punct de vedere fizic reprezinta un risc enorm dar mai ales psihic.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Tonnia spune:
Stiti ce ma roade? E imposibil ca fetita sa nu stie ce i se intampla, asa cum zicea cineva la un moment dat. Stie ca a fost violata, poate nu in termenii astia, s-a vorbit de fata cu ea, am vazut ca si preoti au stat de vorba cu ea. Oare e total deplasat sa aiba si ea o opinie?
Stiu ca nu are discernamant dar ma gandesc ca de ex copiii de 10 ani sunt consultati in procesele de divort in legatura cu parintele cu care vor sa ramana. Ma gandesc ca poate ea ar fi in stare sa aleaga, s-ar impaca mai usor cu alegerea ei, oricare ar fi ea, poate ar vrea sa schimbe si alte lucruri in viata ei.
Mi-este cu neputinta sa cred ca nu stie ce se intampla, parca-i mobila in toata chestia asta.
In rest, sunt pentru libertatea de alegere! Cu toate ca mi se face rau daca ma gandesc mai mult la ce inseamna asta...
anamaria spune:
am mai spus-o si o repet, nu sustin avortul decat in cazuri extreme dpdv medical!
inteleg ca din moment ce medicii din RO sustin ca bebelusul se poate naste, au facu ceva investigatii si s-a confirmat ca nu sufera de malformatii grave.
caz in care bebelusul poate sa se nasca si sa traiasca.
in mod sigur NU alaturi de mama sa de 11 ani, bunica de 26, tatal si unchiul sau...
legea o poate obliga sa mai astepte cateva saptamani astfel incat nasterea sa aiba loc in siguranta, atat pt mama cat si pt fat. DAR nu o poate obliga - si cred ca nici nu era intentia nimanui - sa pastreze acest copil, sa-l creasca!
ca sa fie adoptat, iarasi nu prea vad cum, nu cred ca sunt multi parinti care ar accepta sa adopte acest copil!
asa ca desi a aparut extrem de tarziu, eu as fi ales - fie ca e vorba de al 'x'-ulea ceas, oferta Bisericii ortodoxe, daca ar creste copilul intr-una din manastiri, de ex.
adica nu mi se pare suficient ca vor sa contribuie la cresterea copilului, cata vreme acesta urmeaza sa fie crescut tot de mama de 11 ani si de familia sa!!!
cat despre pedeapsa pt viol, pot sa afirm 3 lucruri:
1. deocamdata nu este dovedit ca unchiul resp este vinovatul. nu ar fi dovedit indiferent ca exista sau nu plangeri.
2. cred ca se poate face insa test de paternitate si in cazul acesta va exista dovada vinovatiei sale.
3. avand in vedere ca este vorba de pedofilie, cred ca NORMAL ar fi sa nu fie nevoie de o plangere pt a deschide caz penal!
Concluzie:
trebuie deschisa ancheta penala pt a se determina cine este tatal biologic al acestui bebelus nenascut, si indiferent cine este, acesta trebuie sa plateasca pentru acuzatia de pedofilie!!!
daca statul roman nu poate sa intervina in mod legal in acest sens, atunci toate fetitele din RO sunt in pericol de a ajunge in aceeasi situatie!
si in final, pe langa ca unii vor sa doneze pentru avort si altii vor sa doneze pt sprijin psihologic, cred ca problema cea mai importanta 'nascuta' din acest caz este sa se faca ceva dpdv legislativ, astfel incat cei vinovati de asemenea fapte sa plateasca!
nu stiu care este legislatia, dar daca cumva legea zice ca fara sa existe o plangere din partea mamei de 11 ani/ tutorele sau legal nu se poate face nimic pentru pedepsirea celui care a intretinut relatii sexuale cu ea, atunci aceasta lege trebuie schimbata!
nu legea avortului, nu altceva!
avem nevoie de o lege care sa-l bage la inchisoare pe cel care a avut relatii sexuale cu un copil, indiferent de situatie!!!
am citit pe undeva ca unele fete de 11-12 ani merg in discoteci si au atitudini 'provocatoare'. nu contest asta, dar totusi la aceasta varsta se considera ca nu esti inca MATUR, asa ca nimeni, sub nici un pretext, nu ar trebui sa poata sa scape basma-curat dupa ce a intretinut relatii sexuale cu un copil minor!
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!