Fond pentru consilierea fetei de 11 ani
Raspunsuri - Pagina 7
Cristina_A spune:
Idei precum dvd-urile, computerul si excursia sunt binevenite. Ceea ce ma ingrijoreaza insa este izolarea in care traieste Florina in acel sat, in cercul acela de oameni rigizi si unde nu cred ca poate spera sa gaseasca acceptare si afectiune. Ca sa nu mai pomenesc de sansele mici la studiu si la alte orizonturi.
Karmen, iti apreciez implicarea. Admin, toata stima pentru tine.
Nu sunt sub nici o forma de acord cu implicarea fetei in comunitatea DC, mi se pare ceva foarte periculos pentru varsta si psihicul ei fragil. Nu sunteti psihologi (cu exceptia lui Karmen) si de aceea nu va puteti lua responsabilitatea de a-i face terapie si de a va ocupa de psihicul ei.
In privinta adoptiei si a plecarii in alta tara, iarasi mi se pare foarte complicat, fiindca nu vad ce motive si probe pot fi folosite pentru a fi luata Florina de langa parintii ei naturali. Nu ii cunoastem pe oamenii acestia. Nu stim cum traieste fetita acolo si daca parintii ei sunt abuzivi. Mi-e teama ca mai mult de-atat nu putem face pentru ea si ca nu sta in puterea nosatra sa ii schimbam destinul.
Voljena, tu esti Roxana?
Sneeuwklokje spune:
Mey am zis ca plec de pe topic, dar... nu pot lasa asa o confuzie...
Cristina_A "adoptia" este pur sufleteasca. Nimeni si cu atat mai putin Voljena nu si-a propus sa o ia de langa parinti in conditiile a cat stim acum, dimpotriva mama si fetita au fost vazute de serviciile sociale engleze si relatia considerata ok. Asta dincolo de impresia neofitilor.
La fel si implicarea ei in DC: nu se pune problema!!! E un site de adulti cum a zis si Admin, dincolo de ceea ce este postat aici si o priveste direct. Internetul a fost propus doar cu program de control parental cu parola la noi: adica noi decidem ce site-uri. Si sunt atatea educative. Iar conversatiile monitorizate si filtrate.
marius spune:
O sa-i vanda tot ce are in mai putin de 1 saptamana...calculator DVD-uri orice se poate vinde.
Opinia mea este sa asteptam revenirea lui Karmen sunt convins ca va avea un cuvant greu (competent) asupra naturii umane si relational concrete. Multi dintre noi NU STIM in realitate ce anume si cum anume sunt stabilite relatiile acolo. Eu sunt extrem de rezervat. Sunt adeptul unui sprijin "direct consumabil" de catre beneficiara (copil) fara posibilitatea alterarii acestui sprijin din afara. Servicii directe. Acestea NU POT fi comercializate, mutate, fructificate decat doar si numai doar de beneficiara. Nu sunt de acord ca beneficiile sa ajunga la parinti, frati, rude sau sa fie instrainabile.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
voljena spune:
admin - scuze daca formularile mele nu ti se par cele mai reusite, nu-s scriitoare...
karmen - merci de raspunsuri... impresionanta trecere in revista, dar... nu mi se pare ca se suprapune cu cazul florinei... ai ocolit niste intrebari... ma intreb de ce ti s-au parut incomode?... nu-inteleg de ce e secret ce crezi despre dreptul de a alege avort al florinei... intre un psiho si pacient trebuie sa fie empatie... ... si chiar nu inteleg de ce tariful este secret?...
sne si io ne-am gandit la computer si engleza pt ca florina de cand este aici a prins drag de laptop si de joculete pe el si de cuvinte in engleza... mai ales ca planul pe termen un pic mai lung este ca ei sa plece din satul ala unde nu este greu sa-mi imaginez cum vor fi tratati dupa acest tam-tam...
in fine, vad ca marius i-a 'citit' pe parinti deja, nu are incredere in ei ca parinti si oameni... mai sunt si altii care subscriu curentului asta de gandire... mai bine sa nu va pierdeti somnul...
mama florinei spune ca nu este nevoie sa va deranjati si ca ar fi bine sa indreptati banii adunati spre alt copil care are nevoie de ei... ea si tatal ar dori ca fetei lor sa nu i se aduca aminte o data pe saptamana de trauma prin care a trecut, vor sa incerce sa o vindece in familie, sunt pregatiti sa faca tot ce pot ei, iar dupa cum am vazut io relatia lor cred ca este calea de urmat cel putin pt perioada imediata... daca florina va dori sa vorbeasca cu altcineva mai tarziu deja stie ca exista aceasta posibilitate oricand doreste, la ora asta nu vrea sa vorbeasca despre ce i s-a intamplat, vrea sa se joace, sa rada, sa faca poze...
noi am incercat sa nu judecam pe nimeni, am vrut sa dam incredere nu sa emitem judecati, sa inlocuim statul civilizat care ar fi dat tabara si conditii speciale...
Ramona J spune:
quote:
citat din mesajul lui marius
O sa-i vanda tot ce are in mai putin de 1 saptamana...calculator DVD-uri orice se poate vinde.
Foarte urit. Moderatorii nu primesc avertisment? Ii cunosti pe oamenii astia de iti permiti sa faci asemenea afirmatii?
Mai exista pe undeva vreun subiect legat de fondul pentru cheltuielile legate de avortul fetitei?
The best thing you can do for your children is to love your wife.
marius spune:
Pentru conformitate:
Este o opinie. Singura eroare este ca nu am scris in mod explicit ca este o opinie. Conform Regulamentului avertismentele se dau pentru altceva. Si moderatorii sunt supusi la exact acelai reguli fara exceptie.
Marius Pernes
Pagina legislativa
Ramona J spune:
Spune-i cum vrei, in OPINIA mea e absolut jignitor.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
marius spune:
Nu-i cunosc, nici nu am cum insa nu pot sa ignor TOATE informatiile care parvin in media in mod absolut la fel de probabil, si din nefericire exista aceste informatii:
"Ei (printii fetei de 11 ani – n.r.) umbla numai dupa bani. La vreo doua saptamâni dupa ce au aflat ca ar fi violat-o, au venit la noi si ne-au cerut 300 de milioane de lei, ca sa nu anunte Politia. Le-am spus ca nu am banii astia si chiar daca ar fi fost asa le-as fi dat si un miliard, numai sa-l fi avut”, a declarat presei mama lui Fasola care s-a aflat, ieri, la Tribunalul Neamt unde a fost audiat fiul sau. Ea a aratat ca dupa o perioada de timp parintii fetei au cerut un teren. „Dupa ceva timp, au spus sa le dam lor un teren pe care fratele lui (fratele lui Fasola Catalin Amariutei – n.r.) îl are la Savinesti. Sunt vreo 700 de prajini care valoreaza peste 500 de milioane de lei. E terenul baiatului si nu aveam cum sa ne atingem de el”
www.gandul.info/justitia/mama-lui-fasola-este-convinsa-ca-fiul-ei-nu-si-a-violat-nepoata-de-11-ani-video.html?6686 2765576" target="_blank"> Sursa
Astfel incat personal mi se pare plauzibila si aceasta posibilitate si am exprimat-o ca si opinie. Atat. Faptul ca avem opinii diferite este firesc. Timpul petrecut pe DC precum si cazurile de la Umanitare in care m-am implicat m-au invatat sa fiu atent la TOATE informatiile dincolo de sentiment. Sunt pentru lucruri corecte indiferent de destinatie. Pot sa si gresesc este firesc.
Marius Pernes
Pagina legislativa
CristinaT spune:
quote:
citat din mesajul lui marius
Nu-i cunosc, nici nu am cum insa nu pot sa ignor TOATE informatiile care parvin in media in mod absolut la fel de probabil, si din nefericire exista aceste informatii:
[blue][b]
Informatiile sunt intr-adevar foarte credibile. Cei care afirma asta este presupusul violator sau mama lui.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!