Ca doamnele de odinioara...
Ma tot intreb de cateva zile: de ce nu mai poarta femeile palarii de soare? Sunt atat de cochete, de rafinate, de... misterioase. Si sunt in trend :D... adica pe podiumurile de moda, prin reviste, in vitrine; ca pe strada, n-am prea vazut.
Iaca, e vara in toata regula. Si mi-am dat seama ca, inafara de vreo cateva babute "clasice", eu sunt singura "zuza" cu palarie.
Si revin cu intrebarea: de ce nu mai poarta doamnele palarii?
Raspunsuri
Buburuza-shop spune:
A! Trebuie sa fac o precizare: exista palarii si palarii...
Hm. Nici una potrivita pentru a te inghesui in metrou, de exemplu. Sau cu care sa poti merge la birou. Dar exista palarii de pai sau panza, taman bune de mers la piata. Palarioare micute, haioase, perfecte pentru iesirea cu piticul in parc. Palarii de plaja. Palarii sport. Palarii "smechere". Palarii mai somptuoase, pentru o promenada sau o iesire la terasa. Palarii sofisticate, pentru ceremoniile cu staif.
dulcetica spune:
Cred ca din cauza ca dimineata,dupa ce ma rog sa manince ceva sa nu mearga cu burtica goala la gradinita ,ma fardez in regim de urgenta si ma imbrac cu viteza luminii ,mi s-ar parea aiurea sa intru pe usa radioasa ,cu panglicele de la funda palariei fluturind ,cind intirzii zilnic la birou .
Buburuza-shop spune:
Nici eu nu-s chiar in dispozitie "palarioasa" cand alerg cu tartina prin casa dupa fecior, cand il iau "din zbor" ca sa nu intarziem din nou la gradi, sau cand am de condus cateva ceasuri prin traficul din Bucuresti... Ma si vad! Bombanind pe sub borul palariei... ceva "de dulce" la adresa soferilor indisciplinati, a pietonilor "sinucigasi", a primariei, gropilor, semaforului... Nuuu!
Dar m-am pomenit ca-s singura zuza cu palarie dupamiaza la plimbare, la masa pe-o terasa, la vreo doua-trei nunti (cu mari fitze si pretentii, altfel) la evenimente "mofturoase" ziua/dupamiaza (alea care se intampla in aer liber, pe o peluza... stiti la ce ma refer).
capra cu trei iezi spune:
draga buburuzo, uite na, ca plec la mare si-am sa-mi trag o palarie de toata frumusetea, sa nu te mai lauzi ca esti singura zuza cu palarie, sa fim macar doo.
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
petaluda spune:
Eu port palarii! Nu tot timpul dar mai port. Am un cap de palarie, adica orice mi-as pune pe cap ma avantajeaza.
Port mai ales iarna, cand e foarte frig ca mi se pare mai chic decat o caciula. Am pentru iarna un model clopot, in stilul celor din anii 30, neagra, simpla, din casmir cu lana,cu o panglica tot neagra mata.
Vara la plaja, sau cand ma plimb mai port o palarie panama barbateasca.
Mi-ar palcea teribil de mult sa se poarte palarii, asortate cu tinuta, si barbatii lafel. Dar adevarul e ca si tinutele de azi sunt mult prea casual pentru a asorta o palarie eleganta.
Si aici, la Atena, desii e mult soare rar vad pe cineva cu palarie. Mai degraba barbati cu sepci.
Cred totusi ca in materie de palarii nimeni nu le intrece pe doamnele de la Ascot:
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1027750/Hats-Ascot-The-wild-wacky-wonderful-outfits-Ladies-Day.html
Si o palarie foarte speciala a lui Alexander McQueen ( pe care eu nu as avea cuajul sa o port ):
http://blogs.reuters.com/oddly-enough/files/2007/10/fashion-butterfly-300.jpg
anghelada spune:
Ha-ha... ce tari sunt palariile alea!! Imi place sa port, dar port rar tot din cauza grabei de dim sau chiar a hainelor....
Ada, mamica fericita de Amalia Elena
http://community.webshots.com/user/anghelada
Cineva acolo sus ne iubeste.
kariguld spune:
Buburuza, dar eu port!!! imi plac la nebunie palariile de vara, am multe si diverse modele!
chiar daca dimineata cand ma urc in masina, imi zboara de pe cap, dar o pun pe bancheta din spate si cand cobor, o asez inapoi la locul ei!
Kari
Buburuza-shop spune:
Aaaa... ce bine! Ma gandeam eu ca nu-s singura purtatoare de palarie. Asta primavara am vazut intr-un magazin de accesorii (nu-i dau numele, e cunoscut, e cam in toate mall-urile si nu numai, il stiti sigur) niste palarii care mi-au taiat rasuflarea. Tesatura din pai (sau rafie???), natur sau vopsit, aer colonial, boruri maaari-mari, extravagante; erau aproape toate culorile. Si nici nu costau mare lucru. Tare mi-am mai dorit o palarie din aia, dar am exitat sa cumpar; mi s-au parut cam... prea-prea. Si totusi, cand m-am hotarat sa-mi iau una, oricat de "prea" ar fi, surpriza! Se vandusera toate! Deci, logic, cineva le-a cumparat. Ca sa le poarte, sper, ca doar nu si-or face abajururi din ele. Spre norocul meu, zilele trecute au mai adus cateva bucati asa ca ieri mi-am completat colectia cu una bucata palarie. Fistichie.
Buburuza-shop spune:
Eeeei, Ascot... Raiul palariilor! Probabil singurul loc si singurul moment cand o palarie "prea-prea" este exact ce trebuie.
Mi-am amintit de povestea unei prietene care a mers acum cativa ani la o nunta in Anglia. Tinuta de cocktail. Obligatoriu palarie!
Noroc ca anticipase si-si cumparase... altfel ar fi fost singura femeie de la petrecere cu capul gol descoperit. :D
dooku3 spune:
Uf Buburuza..chiar nu poti sa dai o indicatie..ceva,orice ..ca sa-mi dau seama despre ce magazin vorbesti?Nu esti singura"zuza"dar nu prea se gasesc palarii mai deosebite in Bucuresti.Eu mai iau de pe Lipscani de la un nene(mi-a facut si la comanda)dar nu stiu nici un magazin nou de palarii in afara de cele vechi unde fac la comanda gen asta din Lipscani.