Cine va asteapta la Marea Neagra romaneasca
Raspunsuri - Pagina 22
Qamar spune:
ne-am intors si noi de la mare, ..ieri
bune:
1. plaja privata, relativ mare, mult loc de joaca pt Bia
2. apa- curata, fara alge, calda, mica (Mamaia)
3. hotelul (prin "hotel" inteleg: mobila, decoratiunile, dotarile, etc)
4. atmosfera din restaurant: pian live in cateva seri
rele:
1. mizeria crunta de indata ce ieseai de pe plaja privata, plajele jegoase, pline de resturi si gunoaie, apa mizera...
2. personalul: desi hotelul era de 5 stele, serviciile au fost de 2 stele cazatoare;in a doua zi de hotel am fost nevoite sa ne mutam in alta camera, pentru ca li se demagnetizase nu stiu ce la usa, asta dupa ce de 2 zile ne plangeam ca avem pb cand intram in camera cu cartela: "daca ati tinut-o unde nu trebuie"""- pana s-au prins ca pb e de la ei...
3. mancarea: desi hotel de 5 stele, meniul fff slabut, nimic deosebit, nimic care sa te faca sa mananci acolo sau sa iti mai doresti o portie
4. ospatarii: 80% din timp il petreceau hlizindu-se la bar, barfind clientii. Mi-au uitat/incurcat comanda, te lasau sa astepti o gramada pana sa apara, desi nu era plin restaurantul.
5. cainii vagabonzi omniprezenti pe orice plaja ne-ingradita sau publica, sau in boschetii de pe marginea drumului, pe langa restaurante, peste tot...
6. si inca o data, pentru ca m-a socat aproape la fel de mult ca cea de la munte: mizeria; nu pot sa cred ca bucatica asta superba (odata) de Romania a ajuns in halul asta, nu pot sa cred ca de indata ce ieseam din curtea hotelului gaseam gunoaie, pesti morti si alte scarbosenii la fiecare pas...Am plecat cu o sila enorma si nu am de gand sa ma mai intorc.
Nu ne-am intors cu nicio boala, ceea ce e bine iar Bia s-a simtit excelent pe plaja si in apa, asa ca pot spune ca vacanta a fost ok-- pentru ca a fost ea happy. In rest, e o experienta pe care nu as repeta-o.
Sa va spun cat costa camera la 5 stele?........mai bine nu
ariel_7000 spune:
hai mai noe!! de ce nu ne spui? dar in euro plssss! ca sa am termen de comparatie cu bulgarii! ai avut AI?
ce conteaza relele??? ai avut parte de ele intr-o atmosfera de cantec de pian:))
bine ati revenit, sanatosi! acum, asteptati sa va reveniti! :)
te pup si te rog, spune-ne cat era camera totusi:)
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
www.phenforum.com/ticker/img,38,70,0,kg,73.5,68.3,58,/weight.png" target="_blank">ce am fost si ce am ajuns
Qamar spune:
www.litoralulromanesc.ro/mamaia_Vega.htm" target="_blank">io-te aici
P.S. nunu, fara AI, din fericire, probabil, ca asa nu m-am simtit "obligata" sa mananc numai la ei:))
ariel_7000 spune:
te-am luat! uite aici:
http://www.familytravel.ro/Oferta-Grand_Hotel_Varna_5_steleAll_Inclusive-655.html
camera noastra aratand ca in poza cu ultimul dormitor din galeria foto...deosebirea constand in faptul ca noua ne-au montat si un patitz de bebe in camera...
inca o mentiune, am mers prin alta agentie, nu cea din link, insa am ales link-ul asta ca aveau si prezentarea serviciilor de AI si mai multe poze decat pe siteul agentiei de unde am luat noi (oricum, la noi era mai ieftin cu 1 euro, de persoana, pe noapte:)))
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
www.phenforum.com/ticker/img,38,70,0,kg,73.5,68.3,58,/weight.png" target="_blank">ce am fost si ce am ajuns
Qamar spune:
te cred!
noi am fost anul trecut la un 5* in Bulgaria si nu se compara; am avut AI si ne-am simtit f bine, doar ca Bia nu s-a apropiat de apa
din pacate, in RO inca sunt multi care considera ca daca au bagat o mobila moderna si au pus 5 stele pe hotel, totul e perfect....
Lolilo spune:
am avut si eu placerea sa-mi petrec concediul in romania dupa mult timp si-am ajuns si pe la marea noastra. ce-am vrut eu a fost simplu; o casuta din lemn, cu dus, pe plaja si undeva sa fac un foc seara. (pt mine marea nu are nici un farmec fara rasaritul si apusul soarelui).deci n-aveam nevoie de stele.
era exclus sa merg la hoteluri pt ca-mi petrec o mare parte din viata prin hotelurile din lume oricum si nici la pensiuni n-am vrut dintr-o fobie ce tine de cazutul copilului pe gresia obligatorie de peste tot in pensiunile "moderne" din romania. ori eu doream sa stau la umbra si sa ma uit la valuri fara sa am stresul potential ca-mi cade baiatul in nas si-n loc sa stau pe plaja, stau pe la urgente cu el.
si pe langa aceasta fobie mai am cateva "pretentii" legate de cazarea la pensiune, de orice stea sau margareta se vrea.
ei bine am ales 2 mai, unde nu fusesem niciodata, pt ca am auzit ca e un sat linistit. am gasit pe net un nene care se lauda cu asa niste casute de lemn la 100m de plaja si-am ales sa mergem acolo.
la fata locului am avut parte de cea mai acra primire posibila si de o lipsa de ospitalitate socanta din partea lui nenea cu casutele si-a sotiei lui - o blonda oxigenata pana la extrem, cu-o voce si-o maniera agasanta, incat am ales sa plecam in alta parte si mi-am exprimat dorinta in doar 2 fraze.
am gasit cazare in 5 minute, la niste sateni, la polul opus celor cu casute si laptop si pretentii cum ca ei cunosc oamenii dupa fata doar.
la niste oameni extrem de ospitalieri unde ne-am simtit foarte bine; desigur n-am scapat de marea mea fobie, pt ca toata curtea era pavata si gresiata si toata casa la fel; evident copiii mei au cazut de nu stiu cate ori alunecand pe gresia uneori uda, dar n-au patit nimic grav.
plaja a fost foarte aproape si am fost dezamagita doar de pietrele din apa si de mucurile de tigari de peste tot, dar am incercat sa ne simtit bine oricum.
foarte multi copii, insa copiii mei nu au reusit sa-si faca prieteni de joaca, in general mai deschisi decat altii si cand fata mea a intrebat o fetita "scuza-ma, cum te cheama, vrei sa ne jucam impreuna?" acea fetita i-a intors spatele fara un cuvant....lasand-o oarecum dezamagita.
la doua zile o doamna pe plaja mi-a spus ca "a auzit ca mergem la gradinita cu predare in limba engleza" si-am intrbat-o unde "a auzit asa ceva" si n-a mai stiut sa-mi spuna........
despre 2 mai.. nu m-a impresionat in nici un sens; era asa cum ma asteptam, cu aceeasi doza de mizerie ca peste tot prin romania, seara insa foarte aglomerat si foarte zgomotos. eu n-am fost acolo inainte-a boom-ului comercial de vile si pensiuni dar ce nu realizeaza primaria acestui loc este ca le lipseste total infrastructura aferenta. de la lipsa unei conducte de gaze, mi s-a spus ca ei inca au butelie la bucatarie, pana la lipsa spatiului in general ( trotuare pt pietoni, parcari, restaurante, plaja etc).
o lipsa totala a planning-ului de rigoare.
despre nudisti si hippioti mare lucru n-am ce sa comentez, am vazut lumea aruncand gunoaie chiar sub nasul lor si zona corturilor era chiar oribila, plaja si marea mizerabile -nu exagerez- incat m-a socat ca acei oameni fie ei rockeri si drogati stau in propria mizerie atat de boem; n-am gasit nimic boem despre prezentarea si mirosul unui rahat semi putrezit langa o coperta che guevara (hahah) si-o cutie de bere.
preturile... practic nu era seara sa nu lasam milionul la masa, invariabil pe aceleasi portii de cartofi prajiti cu snitel de pui, bere si sucuri. foarte rar am gasit si altceva disonibil din meniu.
deci noi cu toata bunavointa si ingaduinta, nu vom repeta aceasta vacanta prea curand.
iulia_b spune:
Noe, eu am fost la hotelul Fantasy Beach la inceputul lui august, aproape de hotelul Vega, si nu am gasit plaja jegoasa, pesti morti si altele. Pe cuvantul meu de pioner. Poate in partea dinspre complexul comercial, numit "la butoaie" acolo nu stiu ce sa zic, ca n-am fost. Dar in partea cealalta, tot inspre satul de vacanta n-am gasit super mizerie si nici caini. E drept, eu nu am plecat cu prejudecati din start si nici n-am privit de sus pe amarastenii de la 2 stele.
Qamar spune:
Iulia, nu ma intelege gresit, ca nu sunt genul care merge undeva ca sa gaseasca motive sa nu se simta bine.
Si nici nu ma uit de sus la nimeni, atata timp cat nu se coboara sub un anumit nivel...
Imi pare sincer rau ca nu am fotografiat toata mizeria pe care am intalnit-o,..si inspre La butoaie si in partea opusa, mergand in fiecare seara cateva ore pe jos....
Si daca la 5* am avut parte de o experienta nu tocmai de vis, nu pot decat sa ii compatimesc pe cei de la 2, pentru ca logica imi spune ca nici lor nu le-a fost f bine...
In timpul facultatii mergeam cu colegii in Vama si nu ma interesa unde stau, ce mananc, cat, cum, etc.
In momentul in care a aparut Bia, mie mi s-a parut normal sa incerc sa ii creez niste conditii cat mai bune, ..si iti spun sincer ca, daca nu mi-as fi permis sa merg la 5* la marea din RO, nu as mai fi mers deloc.
Insa, dupa cum ziceam, tzepele in RO nu tin cont de stele...Ma bucur insa ca nu am gasit gandaci sau alte minuni in camera unde am stat si ca, totusi, cei de la hotel se ocupau de plaja...
In rest, nu mai am ce sa comentez la mesajele celor care inca mai cred ca litoralul din RO a ramas neschimbat si curat, frumos si mirific. Am vazut cu ochii mei, m-am socat, ...intre timp mi-am revenit, dar eu acolo nu mai calc...
aissa spune:
Dupa ultimele 2 sejururi bulgaresti (Nisipuri anul trecut, Nessebar anul asta), am profitat de ofertele sociale si am zis why not, am mers o saptamana si aici la noi, la Jupiter, plecand de la principiul ca la banii dati (380 ron pt 6 nopti la 3 stele) nu o sa plang daca e naspa si vin acasa. Asa ca duminica trecuta am plecat intr-o ultima sclipire a verii spre mare. Hotelul il stiam de acum 2 ani (Delta), arata relativ ok, mai frumos afara decat inauntru. Ar putea fi si mai bine dar se vede clar ca nu intereseaza pe nimeni sa il ingrijeasca. Oricum, receptia e frumoasa, mare, cu un acvariu la care toti copiii se zgaiau, cu un bar (nu ma intereseaza), are restaurant propriu, plus inca o terasa "cuccina italiana". Camerele sunt mici si meschine, ca la mai toate hotelurile de la noi (cred ca 1/3 din camera din Bg), mobilier vechi, baia nasoala, totul invechit, mizerie impinsa intre dulapioare de muuulte generatii de turisti. Insa macar au schimbat lenjeria si prosoapele dupa 3 zile. Cum in camera veneam doar pt somn nu m-am isterizat, prosoape aveam de acasa oricum.
Servirea la restaurant nu a fost minunata dar asta si pt ca in ciuda hotelului plin (cand am ajuns era parcarea full si e destul de mare, plus ca ne-a cazat abia la ora 2, tineti cont, era totusi 7 sept) au lasat sa plece din personal asa ca erau prea putini chelneri. Aia care ramasesera, cu o singura exceptie, erau ok, politicosi, serviabili, in ciuda copiilor nostri pusi pe sotii mereu. In afara de restaurantul hotelului mai era o singura terasa deschisa, si aia mereu full.
La plaja erau sezlongurile 20 ron (2+umbrela) pe zi, dar prietena mea a fost si mai isteata si a rezervat pt o saptamana cu 100 ron, asa ar fi trebuit sa fac si eu dar nu ma gandisem.
Plaja super, era lume dar atat cat sa nu ne temem ca pierdem copiii, apa calda, curata (au venit alge doar dupa o zi de valuri), destul de curat. Erau chistoace, erau si coji de seminte si cioburi, dar cine sa faca frate fata valurilor de nesimtiti? Era o baba, am vrut sa o pozez dar m-a certat mama, venita cu sotul, el avea slip dar ea...era in chiloti albi cu dantela, fara sutien desigur. Toate tarabele vindeau la reduceri ce le-a ramas, asa ca un costum de baie era 20 ron, sigur ar fi avut cum sa cumpere un slip. Alta, tot spre varsta a treia, si-a dat slipul jos pur si simplu ca sa se schimbe...no comment, nici macar nu s-a acoperit cu un prosop.
Ce sa zic, nu-s fan litoral romanesc si nici nu m-as gandi in sezon sa dau la noi la 2-3* mai mult decat ma costa la 4-5* AI la bulgari, dar asa, cu noroc de vreme buna, am prins oferta asta si la banii dati, asa cum zic, a fost super ok. Mare pacat, ne batem efectiv joc de constructiile astea, s-ar putea redresa foarte usor daca ar exista vointa.
ariel_7000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aissa Dupa ultimele 2 sejururi bulgaresti (Nisipuri anul trecut, Nessebar anul asta), am profitat de ofertele sociale si am zis why not, am mers o saptamana si aici la noi, la Jupiter, plecand de la principiul ca la banii dati (380 ron pt 6 nopti la 3 stele) nu o sa plang daca e naspa si vin acasa. Asa ca duminica trecuta am plecat intr-o ultima sclipire a verii spre mare. Hotelul il stiam de acum 2 ani (Delta), arata relativ ok, mai frumos afara decat inauntru. Ar putea fi si mai bine dar se vede clar ca nu intereseaza pe nimeni sa il ingrijeasca. Oricum, receptia e frumoasa, mare, cu un acvariu la care toti copiii se zgaiau, cu un bar (nu ma intereseaza), are restaurant propriu, plus inca o terasa "cuccina italiana". Camerele sunt mici si meschine, ca la mai toate hotelurile de la noi (cred ca 1/3 din camera din Bg), mobilier vechi, baia nasoala, totul invechit, mizerie impinsa intre dulapioare de muuulte generatii de turisti. Insa macar au schimbat lenjeria si prosoapele dupa 3 zile. Cum in camera veneam doar pt somn nu m-am isterizat, prosoape aveam de acasa oricum. Servirea la restaurant nu a fost minunata dar asta si pt ca in ciuda hotelului plin (cand am ajuns era parcarea full si e destul de mare, plus ca ne-a cazat abia la ora 2, tineti cont, era totusi 7 sept) au lasat sa plece din personal asa ca erau prea putini chelneri. Aia care ramasesera, cu o singura exceptie, erau ok, politicosi, serviabili, in ciuda copiilor nostri pusi pe sotii mereu. In afara de restaurantul hotelului mai era o singura terasa deschisa, si aia mereu full. La plaja erau sezlongurile 20 ron (2+umbrela) pe zi, dar prietena mea a fost si mai isteata si a rezervat pt o saptamana cu 100 ron, asa ar fi trebuit sa fac si eu dar nu ma gandisem. Plaja super, era lume dar atat cat sa nu ne temem ca pierdem copiii, apa calda, curata (au venit alge doar dupa o zi de valuri), destul de curat. Erau chistoace, erau si coji de seminte si cioburi, dar cine sa faca frate fata valurilor de nesimtiti? Era o baba, am vrut sa o pozez dar m-a certat mama, venita cu sotul, el avea slip dar ea...era in chiloti albi cu dantela, fara sutien desigur. Toate tarabele vindeau la reduceri ce le-a ramas, asa ca un costum de baie era 20 ron, sigur ar fi avut cum sa cumpere un slip. Alta, tot spre varsta a treia, si-a dat slipul jos pur si simplu ca sa se schimbe...no comment, nici macar nu s-a acoperit cu un prosop. Ce sa zic, nu-s fan litoral romanesc si nici nu m-as gandi in sezon sa dau la noi la 2-3* mai mult decat ma costa la 4-5* AI la bulgari, dar asa, cu noroc de vreme buna, am prins oferta asta si la banii dati, asa cum zic, a fost super ok. Mare pacat, ne batem efectiv joc de constructiile astea, s-ar putea redresa foarte usor daca ar exista vointa. Cris |
aissa, am ras de am lesinat!!! pacat ca nu ai facut poza! trebuia sa inventezi o scuza si sa te ascunzi de mama ta si s-o faci!!! spune merci ca ai vazut doar 1 baba in chiloti si una fara!!! caci eu, la techirghiol, numai cu d-astea m-am "delectat"....si mai erau si manjite cu asa-zis namol...hahaha! bine ca omul meu ramasese in camera, ca i se lua de femei pt tot restul vietii!
POZE ALEX SI TEO: