Cine va asteapta la Marea Neagra romaneasca

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Androix, si eu ca si tine! NO MORE...
Inainte de revolutie, am tot fost la noi la mare si mi se parea divin. E drept ca ma deranjam la stomac de fiecare data, dar nu ma gandeam de ce, era ca sa zic asa, la pachet cu litoralul. Eram si inca mai sunt genul care uraste statul la soare si vrea non-stop in apa.
Dupa 90, am mai fost doar de trei ori pe litoralul romanesc si de fiecare data am jurat ca e ultima, pentru ca mai tarziu sa ma razgandesc si sa-mi mai dau o sansa... Ultima oara a fost cel mai rau si in vara respectiva foarte multi prieteni au avut experiente similare. Boala la pat timp de zece zile, cu temperatura, ameteli,varsaturi, frisoane, diaree, rau de tot...Trei adulti si doi copii, am cazut pe rand, la interval de cate o zi si numa' la perfuzii n-am ajuns...Cosmar! Si nu, nu era de la mancare, dar ne scaldasem in valuri, dupa furtuna si probabil ca se rascolisera toate mizeriile, nu mai vreau sa ma gandesc...
Eu sunt convinsa ca e jale la capitolul epurarea apelor si ca pe langa scurgerile principale ale oraselor sunt foarte multe clandestine, ale teraselor si constructiilor noi din apropierea plajelor. Puteti sa ma contraziceti, sa va iluzionati ca nu e grav, sa va testati in continuare rezistenta...In ceea ce ma priveste, cat timp pot alege si lucrurile nu se schimba in mod esential...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu de sus de la tribuna va spun cu mana pe inima ca imi duc gunoaiele de la gratar inapoi la bucuresti, dar e drept pe-ale celorlalti nu stau sa le culeg De fumat fumez si nu-mi trebuie scrumiera portabila pentru ca rar o fac pe strada, iar in masina si in parc am scrumiera respectiv cos de gunoi. Au mai fost ocazii in care sa nu am unde sa arunc tigara dar un servetel sau o sticla goala de apa sau cola se mai gaseste pana la primul cos. Si tot in spiritul asta imi educ si copiii, ba pot chiar sa spun ca fi-mea e un talent innascut incat azi a facut curatenie in parc adunand toate chistoacele si ambalajele de biscuiti. Nah, uite ca nu fac durat dupa altii la gratar dar am facut in parc, se pune?

Exact ca si Olympia, anul asta merg la mare ca nu am de ales, dar la anul nu mai merg la noi o sa aleg turcia.

Adriana, multumesc ca te-ai uitat la poza urmeaza pe la jumatatea lui august o serie de la mare, mi-as dori sa nu fie la fel dar ramane de vazut poate mai exagerez o data ca a inceput sa-mi placa

Slabesc, slabesc si nu ma mai opresc!
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

aia cu de sus de la tribuna nu era pt tine, da' daca tot te-ai urcat ...

eu string gunoaiele si la dus si la intor. la dus ca nu suport sa vad mizerie in jurul meu, chiar dc sint pet-uri lasate de altii, iar la intors fin'ca asa e frumos

anul trecut am fost la constanta la mare si a fost murdar, acu' doi ani tot la constanta si a fost curat-curat. anul asta ne-am preumblat in sud de jupiter si iar a fost curat.
drept e ca la balcic proprietarul circiumii a venit sa converseze cu noi, in ro numai vreo 2 ospatari au facut glumite, restul erau cam tristi

sint realista si nicidecum nu sustin ca totul e roz, dar nu e nici chiar asa negru - e un roz-murdar

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

La 2 Mai pe plaja erau amplasate suficiente cosuri de gunoi. Nu tocmai cum ar fi trebuit sa fie, ca erau descoperite si cand batea vantul mai lua din hartiile aruncate acolo, dar erau ... Iar plaja reuseau sa o mentina destul de curata. In weekend, cand a inceput revarsarea de popor, a inceput si lupta mea cu morile de vant. L-am intrebat pe un nenea care-si ingropa in nisip staniolul de la inghetata de ce nu-l arunca la cos. Mi-a raspuns ca nu exista cos. I l-am aratat si a parut sincer mirat, da a zis ca acu nu se mai duce pana la el - erau vreo 20 de metrii - da cand pleaca o sa duca si staniolul sa-l arunce. Vezi sa nu ... Am rugat-o pe o tanti care manca seminte langa noi si scuipa cojile pe nisip sa nu mai faca asta deoarece fica-me se juca in zona si nu mi se parea tocmai ok sa ajunga sa puna mana pe ce scuipa ea. Mi-a raspuns ceva de genul: " ete, doamna, da ce ai vrea sa fac, du-te la piscina daca nu-ti convine aici, la gramada... " si si-a intors capul scarbita in partea cealalta. I-am spus unui tip care fuma si si-a aruncat tigara in nisip ca s-ar putea sa calce cineva in ea. Mi-a dat dreptat, ba chiar a murmurat si un "scuze" si ... a calcat cu gija pe ea, ca sa o stinga si sa o indese in pamant. De aia care beau bere si aruncau paharele de plastic n-am mai avut curajul sa ma iau, erau cam multe pahare in jur si tipii erau destul de masivi....

Tot ce am povestit chiar s-a intamplat ... nu-s basme.

Pe de alta parte, am fost la sfarsit de saptamana in Ungaria, la strandul termal de la Oroszhaza. Au suprafete mari de iarba, nu numai betoane, dar am vazut toata ziua un singur muc de tigara pe jos. Nici o harite, seminte ce sa mai zic - nici mancand n-am vazut pe nimeni, pet-uri la fel ... foarte, foarte curat. Iar multi dintre cei de acolo erau romani ... Asta e dilema mea, ce durerea mea se intampla in alte locuri de acolo lumea se comprota altfel ... Ce? Daca mi-as da seama poate m-as mai linistii,as zice ca pana la urma vom face si noi la fel. Dar nu-mi dau seama cum se face ca in alte locuri lumea da dovada de bun simt si pastreaza curaenia, iar la noi , nu.

Mamica de spiridus

"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel

NOI

Spiridusul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Danitin ,pe acolo sunt legi care se aplica. de aia si romanasi nostri sunt mai civilizati prin alte parti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

quote:
citat din mesajul lui Androix

Adriana, multumesc ca te-ai uitat la poza urmeaza pe la jumatatea lui august o serie de la mare, mi-as dori sa nu fie la fel dar ramane de vazut poate mai exagerez o data ca a inceput sa-mi placa

....sa inteleg deci ca vei pleca in august la mare . cine stie poate ne "intersectam" pe plaja. noi mergem din 8 august. aaaaaaaa si o sa vin si eu cu poze...de bine sper noi ne propunem de vreo 2 ani sa mergem in turcia si tot aici am luat bilete. din motive de perioada concediului. no asta e. vom vedea. sa avem numai vreme buna....ce nu inteleg eu insa prea bine, de la ce va imbolnaveati voi? de la mancare? de la apa? se stie ca apa si soarele si chiar atmosfera de la mare pot provoca reactii in organism. eu spre exemplu fac alergie, si nu de la soare doar, medicul mi-a explicat ca factorul alergen pt.mine e chiar aceasta combinatie: aer, apa, soare. mi se face perfuzia cu hemisucinat de ca si magneziu si apoi pot sta toaaaaaata ziulica la soare si in apa. insa anul trecut nu s-a decl;ansat alergia. si habar nu am de ce! poate m-am vindecat . so mie marea imi face bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

quote:
citat din mesajul lui Alina

Eu nu prea am ce sa critic,nu am mai fost la Marea Neagra de vreo 9 ani si nu-mi doresc.Dar totusi ceva imi doresc ca de aia scriu la subiectul asta :vreo 2-3 zile in Vama Veche.

Vama Veche are o valoare sentimentala enorma pt noi si as vrea sa mergem acolo anul viitor,2-3 zile.
Intrebare:mai este Vama Veche cum a fost?

Verile trecute citeam ca se facuse o actiune"Salvati Vama Veche!"pt a reinvia atmosfera boema din anii 90,auzisem ca in ultimii ani o napadise kitschul si manelele...s-a rezolvat ceva?

Alina

Eu una nu ti-as recomanda sa mergi in Vama Veche. Nu a mai ramas nimic din vechea Vama. Acum este foarte aglomerat, ca la balci, cazarea scumpa si nu intotdeauna curata, pentru mancare trebuie sa stai la cozi mari si astepti de-ti vine rau pe la terase (am stat odata si 2 ore pt pranz si nu aveam alternativa fiindca peste tot era la fel), totul e foarte scump, anul trecut preturie erau la fel ca in Mamaia, plaja e murdara, sunt drogati peste tot, riscul sa fii jefuit ziua in amiaza mare e considerabil, noaptea in discotecile de pe plaja se lasa des cu batai, multa lume care bea pana-si pierde mintile, e multa multa galagie tot timpul, satenii care altadata inchiriau camere la preturi modice acum practica preturi comparabile cu statiunile...
Au mai ramas cateva 'oaze' in care mai asculti muzica rock sau folk, in rest suna manele peste tot, plaja e plina de masini care de care mai fitzoase si de oameni care-si etaleaza prostul gust.
Eu una am ramas cu un gust tare amar, ultima oara am fost in Vama anul trecut in iunie, sperand ca nu va fi nici foarte aglomerat si nici foarte galagie...si m-am inselat. Mi-am promis ca nu mai calc...
E adevarat ca multa lume a migrat in 2 Mai, dar acolo plaja e foarte mica si inghesuita. Iar cu mancarea, eu una am avut o urata experienta, toxinfectie alimentara severa, abia mi-am revenit.
In continuare am prieteni, fara copii, care merg in Vama sa-si 'spele creierii', adica , vorba americanului, pentru 'Sex, drinks and rock-n-roll', dar eu una, cu copilul dupa mine, nu mai calc pe acolo ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Adriana, iti dai seama ca si eu vreau sa fie poze de bine ca altfel cat ar fi soarele si marea de benefice pentru kinderi ma lipsesc. Noi ne-am imbolnavit de la mancare. Si nu am mancat in cine stie ce bombe ca doar eram cu copil de un an jumate dupa noi. Degeaba il bagam la inaintare cand intrebam daca mancarea e proaspata, se pare ca cel putin in ultima zi nu a impresionat prea tare Acum inca nu avem cazare dar sper sa gasesc la vreo pensiune ceva ca sa pot sa am acces la bucatarie sa le fac o zeama acolo, ca in afara de cartofi prajiti si pizza nu le mai dau la restaurant (nu ca ar fi nici astea suta la suta sigure dar oricat)
Sanatate multa cu alergia, poate ai scapat marea ti-a declansa-to, marea te-a vindecat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Sunt perfect de acord cu Androix (parca mi-a citit gandurile ), Olympia, danitin
In rest, sa spui ca mergi pe litoralul romanesc din motive de patriotism si sa amesteci astfel de discutii cu subiecte legate de curatenie elementara si educatie mi se pare, scuzati-ma , ipocrizie.
Adica sa spui, ce aveti dm'le cu marea noastra, ca-i a noastra, asa cum e ea cu bune su rele, si chiar nu e murdarie, de ce exagerati asa, ce , vreti sa emigram, mi se pare simplist
Dezastrul de pe litoral e revoltator de evident, Spitalul din Constanta a dat comunicat si a spus ca sectia de pediatrie de la infectioase este plina si ca nu fac fata cu vaccinurile pentru cei care se prezinta la camera de garda muscati de tot felul de creaturi, doi colegi de-ai mei au jurat ca nu isi mai duc copiii (care au in ju rde un an sau trei) la mare mai devreme de 5 ani, pt ca au stat in spital al C-ta cu enterocolita si infectie urinara, dr. copilului meu a spus sa nu il duc pe litoralul romanesc.
Eu de doi ani nu mai merg la mare ( si este dureros pt. mine, care sunt indragostita iremediabil de mare si plaja) tocmai pt ca nu sunt inconstienta sa-mi expun copilul la astfel de riscuri. Cred ca doar Doamne-Doamne ii mai apara...Am ales muntele, hotel cu piscina, daca tin neaparat sa ma balacesc.
Avantajele curelor de soare la mare pentru copii este contrabalansat de aceste derapaje nesimtite de la orice norma elementara de igiena pentru colectivitati.

Probabil ca unii dintre voi o sa spuneti ca exagerez, ca sunt anxioasa, ipohondra si panicoasa, poate asa o fi, dar daca temerile mele nu ar fi sustinute de unele date oficiale cum sunt cele pe care le-am prezentat mai sus, probabil as fi convinsa ca sunt un pic dereglata.
daca vi se pare ca am exagerat, ignorati, va rog, postarea mea iar daca vreti sa imi dati replica la sagetile mele lipsite de diplomatie, va rog sa o faceti pe PM, ca sa nu intrerupem cursul normal al discutiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

aysha nu intru in polemica cu tine ca nu am de ce. vreau doar sa-ti atrag atentia ca nu ai inteles mare lucru. nu stiu cine ti s-a parut tie ca merge la mare din patriotism sau... "astfel de discutii cu subiecte legate de curatenie elementara si educatie mi se pare, scuzati-ma , ipocrizie" .......asta nu am inteles-o

si mai citeste putin inca o data...ce s-a spus despre emigrare si exagerare, eu cel putin am spus-o in gluma...nicidecum la modul drastic si inversunat pe care, se pare, l-ai inteles tu. noi ne-am si amuzat putin aici, asa ca ... aaaa cand te imbolnavesti mi se pare normal sa te revolti si mai tare pe tot sistemul. eu nu m-am imbolnavit si nici copiii si acum ce sa fac? nu fii atat de indarjita...parerea mea

Mergi la inceput