Cine va asteapta la Marea Neagra romaneasca

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Oare ce mare -mare poluator din zona a fost sarit?Nu cumva autorul a uitat desigur din greseala sa enumere Petromidia in acest articol?Petromidia ca poluator face probabil cel putin cat toate celelalte la un loc.Iar apa din piscine,sa fim seriosi.....
Vorba ceea si in lacul Snagov se deverseaza toate mizeriile produse de proprietarii de vile din zona si este doar un lac,dar in Marea Neagra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Litoral 2008: haznaua in care ne scaldam http://stiri.rol.ro/content/view/135041/2/

Deci de acolo vine KK? Si ne mai miram de ce fac copiii enterocolita/diaree/e-coli/salmonella...pai la cata apa inghit saracutzii cand se joaca in mare printre valuri...brrrrr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chan spune:

Am fost in Spania, Grecia, am fost si pe plajele din California si Florida si ma voi duce in continuare. Imi permit concediu oriunde in lume! Si da, merg si pe litoralul romanesc. Nu pentru ca ma asteapta ceva bun acolo. De ce litoralul romanesc ar face nota discordanta cu restul Romaniei? Nu astept ca romanii sa fie altfel de cum sunt. Astia suntem! Aceeasi oameni!

Da, stiu ca se deverseaza deseuri in mare , asa cum stiu ca centrul Bucurestiului atenteaza zilnic la sanatatea mea si a familiei mele. Ce fac? Ma mut din Bucuresti la munte, unde aerul este curat? Nu. Traiesc in cel mai infect aer posibil! Imi duc copilul la scoala langa Unirea, adica in plin centru, mergand pe cel mai aglomerat bulevard al Bucurestiului. De ce? De ce nu duc copilul la scoala la Tartasesti sau mai stiu eu in ce comuna unde aerul este cat de cat respirabil si unde voi avea satisfactia, cand copilul va implini 18 ani, ca va fi prost dar sanatos!?!

Merg pe litoralul romanesc de la 2 ani in fiecare an, exceptand vreo 4 sau 5 ani si am 37 de ani. La mare nu m-am “virusat” niciodata, nu am facut niciodata toxinfectie alimentara. Da, am unele probleme de sanatate! Dar nu din cauza celor 2 saptamani pe an pe care le stau pe litoralul romanesc! Sa fim seriosi…

Sunt probleme grave acolo, asa este! Si sunt convinsa ca daca serviciile ar fi asa cum trebuie, adica oamenii care sunt angajati acolo, pe litoralul romanesc, ar invata ca pentru ei turismul inseamna bani, ca amabilitatea nu se vinde celor care ofera spaga ci este o conditie necesara angajarii, daca turistii ar intelege ca litoralul romanesc, asta amarat, este un bun al nostru, al tuturor si asa cum vom avea grija de el asa il vom avea, nu ar conta faptul ca sunt deversari in apa marii. Deversari au fost de cand s-a infiintat litoralul romanesc si in fiecare an se aduce subiectul in discutie. Cand mergeti in Grecia, Spania sau mai stiu eu unde, intrebati la agentie unde deverseaza hotelurile dejectiile, daca au statie de epurare? Nu cred! Si chiar daca ar deversa in apa marii nu ati afla! De ce? Pentru ca ei stiu sa-si faca publicitate... Credeti ca hotelurile din Bulgaria deverseaza in alta parte? Ca toate au statii de epurare? Nu! Tot in mare si tot in aia Neagra!

Sa nu se inteleaga ca sunt de acord cu asa ceva. NU!!!! Sper din tot sufletul ca se vor lua masuri, sper ca va exista o legislatie care sa stabileasca niste amenzi drastice celor care nu pastreaza curatenia, ca din acesti bani nu se vor imbogatii "oamenii zilei" ci se vor plati servicii de curatenie profesionale, se vor face gropi ecologice, statii de epurare a apei menajere uzate.
Nu puteti spune, cele care ati fost totusi pe litoralul romanesc, ca lucrurile nu s-au mai imbunatatit. Incet, ca mersul melcului, dar tot atat de incet merge si societatea in ansamblu...in orice domeniu... sanatate, invatamant, agricultura etc. Totul e sa facem si noi ceva petru societatea asta nu numai sa dam cu pietre... un lucru de altfel foarte simplu si la indemana tuturor.

Sunt bucuroasa ca exista in tara asta un litoral – asa cum e, cu bune si rele, "scump" si "jalnic", ca exista o Delta – chiar daca e plina de tantari si e murdara, ca exista o Dunare – chiar daca nu e navigabila decat pe o portiune mica (ceea ce sper sa se intample in viitorul apropiat), ca exista munti – chiar daca sunt plini de gunoaie lasate de turisti, ca exista rauri – chiar daca sunt mizerabile din cauza faptului ca toti locuitorii de pe malurile lor deverseaza dejectiile in ele si le considere gropi de gunoi comunale. Ce am mai zice daca aceste "frumuseti naturale" nu ar exista? Ne-am considera un popor vitregit de soarta... daca am mai exista ca popor …
Sunt bucuroasa ca nu trebuie sa plec la sfarsit de saptamana sa fac shopping intr-un oras “f. curat”, sa ma plimb pe strazile “inmiresmate” ale oraselor (fie ele chiar si Paris, Barcelona, Atena si altele),sa stau pe o banca si sa ma minunez ce "masini frumoase" trec prin fata ochilor mei, sa fac ture prin mall ca sa traca timpul mai repede ci plec sa petrec un sfarsit de saptamana la munte sau la mare, pe teritoriul Romaniei.
Acolo unde marketing-ul si publicitatea sunt inexistente!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada29 spune:

Chan,ai de la mine nota 10 cu felicitari!

Un concediu placut tuturor oriunde v-ati afla!

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Concluzia e deja "din clasici":

Tara e frumoasa, pacat ca e locuita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

Bravo Chan!!! Ai perfecta dreptate!

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chan spune:

Tara e frumoasa , pacat ca nu e APRECIATA!!!!

Exista probleme si in alte mari, acolo unde se baga bani seriosi

www.ziua.net/news.php?data=2008-07-12&id=9234" target="_blank">http://www.ziua.net/news.php?data=2008-07-12&id=9234

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

chan m-ai impresionat si pe mine. adevarul e ca am citit topicul acesta din cap in coada si am vrut la un moment dat sa scriu si eu un mesaj dar mi-am dat seama ca nu are rost. aproape toata lumea care a scris aici are o idee pe care nu am sa o schimb ... si la urma urmei nici nu vreau. mesajul tau e asa cum l-as fi vrut pe al meu si ma bucur ca mai sunt oameni care gandesc ca si mine. si eu am fost toata copilaria mea la marea noastra, in studentie am fost verile la costinesti, e al doilea an cand imi duc copiii la mamaia...poate nu sunt prea pretentioasa, poate chiar am ales o locatie buna si anul trecut pentru ca plaja a fost curata, se curata seara si dimineata, nu am auzit neam de manele sau alta muzica zgomotoasa, hotelul a fost ok, mancarea la fel, copiii s-au simtit minunat si nu s-au imbolnavit...nici eu in atatia ani cat am fost la mare nu m-am imbolnavit ever. anul asta incercam o locatie all inclusive...si acum vor sari miulti ca la banii pe care i-am dat puteam avea ceva muuuuuult mai confortabil in turcia. stiu, probabil ca anii viitori voi ajunge si acolo...sau in bulgaria...ei acolo nu voi merge sub nicio forma.
nu e patriotism, nu vreau sa maresc pib-ul romaniaei sau sa ingros vreun buzunar de patron local...pur si simplu ma simt bine si vreau sa merg la marea noastra si nu vreau sa-mi fie rusine ca o fac.

si voi citi in continuare topicul in fiecare dimineata pana plec in august la mamaia si poate voi veni si cu impresii dupa...
chan inca o data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

CHAN, AD_RIANA fix asa as fi scris si eu ,daca aveam timp !

MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu cand am de ales merg la alte mari din motive FINANCIARE! Pai munte de kkt in mare, ok intelegem si inchidem ochii, apa excesiv clorinata la piscine, inchidem ochii si mai tare ca ne ustura, chelneri impertinenti si mancare proasta (acum doi ani 4 adulti si un copil au fost rapusi de o ciorba proaspata ca era s-o mancam "cruda" nu alta ) OK! Da atunci sa fie mai ieftin frate! Conditii romanesti la preturi muncitoresti! Altfel ma duc si la bulgari, care e problema? Nu am fost niciodata, nu stiu cum este, dar zic si eu, nu am greturi legate de locatie, dar nu vreau sa ma intorc mai mult moarta decat vie ca ma duc sa ma odihnesc nu sa ma imbolnavesc. Si pe deasupra toate astea pe multi bani! Litoralul romanesc e atat de scump de zici ca e riviera franceza. Si in conditiile astea e paradoxu' dreq aici e scump, deci merge cine isi permite, se presupune ca cei care isi permit si au bun simt sunt mai multi decat aia care isi permit si nu au bun simt. (Sau poate ca nu si se rezolva paradoxu' de unul singur...) Intrebare: atunci de ce e plin la mare de nu ai loc sa arunci un ac? Si totusi pentru un camion de mucuri se gaseste loc pe plaja? printre altele...

Chan, te contrazici singura: tara e frumoasa si e pacat ca e locuita, nu neapreciata. "Nu astept ca romanii sa fie altfel de cum sunt. Astia suntem! Aceeasi oameni!" Parerea mea este ca mai bine am avea pretentia la schimbare decat sa apreciem situatia actuala.
Si sa nu ma intelegeti gresit dar chiar ma oftic cand citesc platitudini de genul "asta e romanica", "astia suntem, n-o sa ne schimbam niciodata", "offf, hai sa emigram in masa".

Slabesc, slabesc si nu ma mai opresc!
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput