i s-a furat viitorul
Raspunsuri - Pagina 55
Porumbita spune:
sincer ultimele 10 pagini nu isi aveu rostul....
ripley, daca respecti deciiziile medicilor, vei fi de acord ca medicii din UK sunt cel putin la fel de buni ca cei din RO si vor decide ce e mai bine pentru fetita in primul rand... FARA sa fie insa ingraditi de lege si fara sa traga de timp ca sa se ajunga la situatia in care nu s emai paote face nimic
dc fetita pleca in Anglia nu va fi decat in beneficiul ei... sau credeti ca acolo medicii nu sunt suficienti de competenti sa decida ce e mai bine pt ea in primul rand si apoi pt fat?
s-a afirmat clar ca va fi intai supusa unui control, doar nu ajunge in anglia si gata intra pe masa de operatie...
si da, subiectul ar trebui impartit in doua... si sa se mai lase atata vorbarie...
nu sunteti de acord cu deplasarea in anglia, f bine, puteti dona prin campania facuta de DC pt spijinirea ulterioara a terapiei
doriti ca voljana si snee sa nu suporte singure financiar toata cheltuielile legate deplasarea in UK si interventie (asta dc medicii de acolo decid ca e ok pt interventie) donati cu trimiterea banilor la vikinga....
sa o luati iar de la capat cu varsta copilului/a sarcinii/etnie/birocratia romaneasca care taraganeaza lucrurile la nesfarsit (mai lipsesesc discutii despre ceea ce a aparut in ziar...stai ca abuz sexual a fost, da poate nu a fost chiar viol ci de fapt copilul de 11 ani plin de hormini si-a provocat unchiul
) mi se pare ca nu aduce absolut nimic bun...
liliana29s spune:
Nu sunt pentru avort si nici contra. Sunt pentru dreptul de a decide macar acum daca in cazul violului nu a avut nimic de spus.
Sunt pentru consilierea in sensul ca sa nasca acel copil si sa-l dea spre adoptie dar sub nici o forma pentru impunerea acestui lucru.
Cred ca si eu si alte femei suntem mai mult decat vaci carora li se impune sa nasca ca ..asa e legea.
Cred in dreptul meu de decizie , in momementul in care nu as putea lua o hotarare intr-un lucru care ma priveste pe mine in primul rand si abea apoi societatea ,viata mea nu ar mai avea sens.
Sunt convinsa ca acel copil nenascut are dreptul la viata dar pana sa ajung sa vorbesc de drepturile lui vorbesc de dreptul celuilalt copil , drepturi care exista macar moral daca nu legal.
Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dani!!!
alinushca spune:
Eu am 3 intrebari:
- de unde stie "opinia publica" ca fetitza nu avea 3 alti iubiti pe langa cel care a violat-o? La 11 ani daca ati observat (mai ales in mediu provincial) "fetitele" merg la discoteca imbracate sumar, machiate, si fiind perfect constiente de notiunea de "sex".
- de ce nimeni nu a depus plangere penala impotriva baiatului de 19 ani? cumva pentru ca nu a existat un viol?
- de ce daca medicii din Romania au zis ca fetitei i se va face avort in cateva zile, parintii inca vor sa plece in Anglia? cumva ca sa se mediatizeze si acolo intens ce tara inapoiata suntem, sau sa se plimbe putin si parintii ei care nu au nici unul serviciu si nu si-ar permite?
Ignoranta la noi in tzara este acum mediatizata larg, iar mesajul final care reiese e ca e perfect OK sa omori un copil perfect sanatos si total format pentru a reda presupusa copilarie a unei presupuse fetite. Dar la varianta cu adoptia nu s-a gandit nimeni?
Alexa Ioana spune:
deci... pan' la urma se face split, sau ce se intampla ?
am incercat sa citesc cat de mult am putut... dar chestiile concrete s'au cam pierdut printre ... hai sa le zic "off-topic"-uri...
asa ca va rog lamuriti'ma si pe mine... cei din romania unde trimit banii si cum ?
trimiteti'mi si mie un PM cu un cont... sau daca nu se poate pe PM, cui sa'i trimit adresa de yahoo ???
haideti sa discutam putin "la concret", ca avem timp de povesti pe urma...
va multumesc !

denizel spune:
quote:
Originally posted by alinushca
Eu am 3 intrebari:
- de unde stie "opinia publica" ca fetitza nu avea 3 alti iubiti pe langa cel care a violat-o? La 11 ani daca ati observat (mai ales in mediu provincial) "fetitele" merg la discoteca imbracate sumar, machiate, si fiind perfect constiente de notiunea de "sex".
Va rog, va implor, nu mai lasati ca astfel de grobianisme sa continue sa fie scrise pe acest subiect!
Daca nu aveti in regulament puncte care sa sanctioneze mizeriile de acest fel, ori concepeti un nou punct in regulament ori stergeti asemenea postari!
alinushca spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Eu am 3 intrebari:
Va rog, va implor, nu mai lasati ca astfel de grobianisme sa continue sa fie scrise pe acest subiect!
Daca nu aveti in regulament puncte care sa sanctioneze mizeriile de acest fel, ori concepeti un nou punct in regulament ori stergeti asemenea postari!Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Sau desigur putem sa inchidem ochii si sa IGNORAM ca asta este doar o REALITATE la noi in tara - in locul de unde provine fetitza.
karmen spune:
M-am interesat la Protectia copilului asa cum am promis. Cei de acolo sunt fostii mei colegi, mi-am dat demisia acum 1 an pentru ca am decis sa profesez in domeniul privat (asta asa in treacat, pentru cele care se indoiesc de competenta mea profesionala).Din cate am aflat li s-a cerut psihologilor de acolo sa faca o evaluare psihologica a fetitei care era in curs de derulare, in acest moment este si greu de gasit fetita, am inteles ca ar fi plecata la Iasi.
Oricum nu pot afla exact ce se intampla pentru ca se pastreaza o confidentialitate a cazului, iar eu nu mai lucrez acolo. In fine, eu stiu ca in orice caz de abuz sexual se face o evaluare, se fac niste recomandari de recuperare (medicale,psihologice). Directia pentru Protectia Copilului are un serciciu psihologic de consilierea copiilor abuzati.Acolo se pot face sedinte de consiliere, gratuite.
Eu nu pot sa ma pronunt in nici un fel unde ar trebui sa faca psihoterapia. Atata zic ca va trebui sa se desfasoare pe termen lung(1 an poate chiar 2), sa-i fie acordata o atentie speciala de catre cineva care a mai facut asta si care are timp si motivatie suficienta pentru abordarea acestui caz.
Probabil ca i se va oferi familiei varianta consilierii de catre psihologii de la D.G.P.C dar pana la urma parintii sunt cei care decid unde va urma psihoterapia copilul lor. Si apoi voi, cei de pe DC care donati banii.
Eu ma ofer sa fac cateva sedinte in mod gratuit, nu ar fi prima data cand fac munca voluntara dar totusi nu ma pot angaja sa fac asta pe o perioada foarte lunga.
Ramane sa va decideti cine va face consilierea si apoi sa stabilim cum ajungem la familia fetei sa-i spunem despre oferta noastra de ajutor.
cl spune:
quote:
Eu am 3 intrebari:
- de ce nimeni nu a depus plangere penala impotriva baiatului de 19 ani? cumva pentru ca nu a existat un viol?
- de ce daca medicii din Romania au zis ca fetitei i se va face avort in cateva zile, parintii inca vor sa plece in Anglia? cumva ca sa se mediatizeze si acolo intens ce tara inapoiata suntem, sau sa se plimbe putin si parintii ei care nu au nici unul serviciu si nu si-ar permite?
Ignoranta la noi in tzara este acum mediatizata larg, iar mesajul final care reiese e ca e perfect OK sa omori un copil perfect sanatos si total format pentru a reda presupusa copilarie a unei presupuse fetite. Dar la varianta cu adoptia nu s-a gandit nimeni?

Dumnezeule mare!!!! Nu-mi vine sa cred ce citesc!!!! Este vorba despre un copil!!!! Un copil abuzat, molestat, violat, amenintat!!!! La 10-11 ani poti momi un copil cu o ciocolata si nu realizeaza ce face! Cine e de vina???? El sau cel care-l momeste??? De ce se cheama minor oare???
Si inca ceva Alinuscha, desi cred ca-mi risipesc tipul inutil. E mult mai bine daca fetita pleaca in Anglia. Cei de acolo cred ca sunt mai in masura sa decida daca e mai bine pentru ea sa fie operata sau nu. Iar in caz de complicatii (Doamne fereste!) cred in experienta lor. Doar fac intreruperi de sarcina pana la 24 de saptamani mult mai des decat medicii de la noi, nu? Stiu mult mai bine ce sa faca in situatii critice, experienta conteaza! Deci e in interesul copilului sa mearga acolo.
Oh, la ce mizerii s-a ajuns!!!! Nu-mi vine sa cred!!!! Pacat!
denizel spune:
quote:
Ignoranta la noi in tzara este acum mediatizata larg, iar mesajul final care reiese e ca e perfect OK sa omori un copil perfect sanatos si total format pentru a reda presupusa copilarie a unei presupuse fetite
Alinushca, vas ca nu ti-au ajuns mizeriile pe care le-ai scris si ai mai facut un edit.
Pentru afirmatiile "presupusa copilarie" si "presupusa fetita" declar fara urma de regret ca esti o rusine pentru forumul DespreCopii si contul tau ar trebui inchis definitiv!
Este INADMISIBILA o asemenea atitudine!!!!!!!
szivarvany spune:
Mirela 
ar trebui mutat subiectul la ZZ, deschise cele 2 subiecte pt strangerea de fonduri si gata.![]()
Unde trimitem noi banii, Snee, cele din Romania, pt plecarea in UK ???
Daria &
GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3 ![]()