Strange Case of Dr Nastasia and Mr Hyde
Raspunsuri - Pagina 16
elyanne spune:
Natasa peste 30 de milioane oricum este enorm... si 20 este foarte mult... eu n-am dat atat nici la toate internarile in acel spital adunat (4 la numar... 2 nasteri, 2 operatii) si pana la urma ni le facem cu mana noastra (la modul general, nu io sau tu)... Multe fac asa si pt. ca aud cat a dat cutare... si vor sa fie mai cu mot... sa dea mai mult
Iar 86 de milioane la euroclinic este f.f.f. mult... eu am mai zis-o... si daca n-aveam ce face cu banii nu alegeam un spital privat... Prefer doctori buni intr-o mizerie de spital... cum i-ati zis... eu nu-l consider asa... Si eu am avut doctori buni: ginecolog si neonatolog.
Viata copiilor mei e mai importanta decat conditiile de hotel in care as fi stat eu (copiii habar n-aveau)...
Ca sa comparam putin spitalele... operatie de nodul la san in martie anu asta, la cantacuzino... am dat 3 mil. (ca asa am vrut). Conditiile nici nu se apropie de fundeni... ala e mizerie de spital... Cat iti zic sa le dai nu mai stiu... am auzit niste "preturi", dar nu vreau sa le comentez pt. ca sunt din auzite... banuiesc ca si acolo exista destui doctori care-si fac meseria fara sa ceara...
EDIT
Professoresa acum am vazut mesajul tau... era mic si n-am bagat de seama...
Pai cam asta spuneam...
- increderea in doctor nu ti-a schimbat decizia, chiar daca cineva a incercat sa-ti spuna ca nu-i ok. De-asta si eu nu o sa-mi schimb parerea, pt. ca n-am avut experiente negative acolo... si chiar nu e mizerabil spitalul... Tot acolo o sa ma inernez in curand... de buna voie
- mizeria din toalete e in mare parte din vina pacientelor nseimtite... fumeaza acolo, se spala la chiuveta acolo etc. sa nu intru in detalii... eu le-am vazut pe fetele alea facand curat de cateva ori pe zi... si in saloane la fel.
- despre epidurala nu pot fi obiectiva... preferam sa fie dr. care nu pune peridurala... am facut-o ca urlau gravidutele din jurul meu... si am regretat dupa... Ele de ce n-or fi facut-o? Ca anestezist era... multe regretau dar era prea tarziu... trusa se gasea la farmacia de la colt... Una nu era cu epidurala din 6-7 cate erau acolo... si anestezista era in zona... nu dormea sau sa fie in vreo operatie... pe mine incerca sa ma convinga sa n-o fac daca am nascut asa usor prima data si acum sunt gemeni
Si ca mi-am adus aminte de asistentele de la prematuri... una dintre ele... era cea mai blanda persoana din cate am vazut... parca toti erau copiii ei... ii adusese unei mamici de 3 pici, de la tara, cu ultimul prematur, de vroe luna cu el in spital, de la nastere, hainute mici de la copiii ei probabil...
Intre sistentele de jos n-am gasit una sa tipe sau sa ma jigneasca... sa ceara ceva... Si ele sunt cele care aveau contact in mare parte cu femei f.f simple, de la tara sau tiganci, deobicei ele nu ajung la timp la doctor sau oricum nu tin cont de indicatii sa stea in pat si sa tina cat mai mult bb-le in burta... si nasteau pici de 1-2 kg.
Si se chinuiau sa-i puna pe picioare... ele si doctorii... un bb era lasat acolo, mama se dusese acasa la ceilalti 2 copii... ca n-avea cine sa stea cu ei o luna de zile...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Bedrosmart spune:
Imi cer scuze pentru off topic si pentru ca acaparez in felul asta topicul Profesoressei, dar tin neaparat sa adaug ceva.
A fost un moment in care am vrut sa-mi cer scuze, pentru ca intr-un fel in mesajul meu anterior(facand referire la ALDE Spektor) am jignit un membru al DC si nu-mi sta in fire sa fac asa ceva.
Dar am stat si m-am gandit foarte bine si pentru faptul ca a facut referire la cat era in plic, n-am sa-mi editez mesajul.Si n-am sa-mi cer scuze.
Si da, sunt dispusa sa-i jignesc pe toti cei care, prin atitudinea lor, ne obliga sa dam spaga in spital. Da, vreau sa le jignesc la sange pe asistentele de la reanimare cu care am avut de-a face acum 2 luni, cand am fost operata. Sa le jignesc la sange, pentru ca am stat 24 de ore sub puterea lor, cu PORTOFELUL pe burta mea operata, scotocind innebunita dupa suta de mii pentru ORICE tratament sau atentie cersita de la ele. Cersite, da, pentru ca si dupa ce le RUGAM FRUMOS sa ma ajute si le dadeam nenorocitii de bani, atitudinea fata de mine era aceeasi. Da, niciodata n-o sa-mi treaca vehementa pentru cele mai oribile 24 de ore traite in viata mea. Cat de JEGOS trebuie sa fii sufleteste ca sa iei bani de la un bolnav care-ti cere plosca pentru ca nu se poate da jos din pat, care abia a fost operat? Si chiar si dupa ce-i primesti, sa bombani ostentativ ca ai fost deranjata. Si ca sa bocani, sa trocani, sa vorbesti TARE toata noaptea intr-un salon cu 10 bolnavi abia operati. Imi pare rau, mizeria sufleteasca e nevindecabila. Si nu conteaza ca am iesit teafara din spital, asta a fost meritul medicilor (jos palaria in fata lor) si meritul propriei mele rezistente. NU este si nu va fi vreodata meritul acelor asa-zise asistente.
Mai vreti lucruri urate? Mama a fost in martie operata de cancer la san. Toata stima si nimic de reprosat medicilor care au ingrijit-o si nici conditiilor din spital (ca a avut bani de rezerva cu plata). Dupa externare, a continuat sa se duca cateva saptamani la pansat. In Saptamana Mare (inainte de Paste), a fost chemata la pansat marti. Toate bune si frumoase, o panseaza doctorul de garda (foarte amabil de altfel, dar si mama e darnica din fire), moment in care in sala de pansamente intra o doctorita (si nu o observa pe mama, care se imbraca intr-un colt al camerei). Doctorul o intreaba: "Tu ce faci, ii mai chemi (la pansat) o data saptamana asta sau sa vina toti dupa Paste?" Raspunsul doctoritei: "Normal ca-i mai chem o data! Pai ce, burta mea nu trebuie sa fie plina de Paste?" Moment in care o observa pe mama si tace brusc. Cred ca nu mai trebuie sa adaug nimic. A, ba da, un singur lucru: totul de petrecea la Institutul Oncologic Bucuresti, deci majoritatea bolnavilor chemati la pansat postoperator erau operati de cancer. Imi pare rau, cu riscul de a supara pe oricine pe lumea asta, comentariul meu va fi azi si mereu unul singur: JEGOS.
Bedrosmart
PS Intr-adevar, am gresit: Euroclinic e MULT mai scump decat CF2. Colega mea regreta insa enorm ca nu a nascut la Medlife, pentru ca a crezut ca nu are destui bani. Ironia sortii...
ramiris spune:
quote:
Originally posted by elyanne
cu mot... sa dea mai mult
Iar 86 de milioane la euroclinic este f.f.f. mult... eu am mai zis-o... si daca n-aveam ce face cu banii nu alegeam un spital privat... Prefer doctori buni intr-o mizerie de spital... cum i-ati zis... eu nu-l consider asa... Si eu am avut doctori buni: ginecolog si neonatolog.
Viata copiilor mei e mai importanta decat conditiile de hotel in care as fi stat eu (copiii habar n-aveau)...
Elyanne, sunt ACEEASI DOCTORI si la privat si la stat, nu ii aleg clinicile private pe aia prosti care au ramas dupa ce au luat spitalele de stat "spuma".
Daca ai curiozitatea sa vezi cine profeseaza in clinicile private ai sa te lamuresti.
elyanne spune:
Era vorba de neonatologi... despre care nu se scrie peste tot ca despre ginecologi... si n-am de unde sa stiu prea multe detalii... degeaba ma uit in siteurile lor ca sa vad cine lucreaza... Iar doctorii neonatologi nu cred ca pot lucra in ambele parti, ca ginecologii... sau sa vina cand vrea sa nasca cineva la particular... cum se procedeaza la euroclinic de ex.
Eu mi-am intrebat dr. ginecolog care-i cel mai bun neonatolog din spital, mi-a zis, si l-am intrebat daca pot sa-l chem daca nu-i in spital... se putea... Era cel mai important lucru pt. mine cand stiam ca nu voi naste la termen nici cum, ca erau doi bb-ei... care din toate ecografiile erau mai mici cu 2-4 sapt. Chiar nu ma interesa altceva...
Nu stiu de ce nu primesc gravide care nasc prematur... mi-e greu sa cred ca din cauza aparaturii cand au investit atatia bani in toate cele... li s-au terminat bani fix cand e vorba de prematuri...
Inclin sa cred ca nu se bazeaza pe medicii neonatologi... cel putin asta era situatia la euroclinic acum o vreme... nu puteai sa nasti prematur la ei.
Edit: la euroclinic in site un sg. medic e zilnic (pp ca la program obisnuit, ca orice om) si restul dr. on-call... cel putin asa scrie, n-am de unde sa stiu amanunte... dar daca-i asa cred si eu ca nu primesc prematuri... Si daca e nevoie de dr in afara programului il cheama de acasa?
Pur si simplu intreb... chiar nu mai stiu amanunte... E f. interesant daca-i asa...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Natasa spune:
Eu una sint tare dezamagita ca dr Nastasia (sau asistenta preferata) a intrat doar pentru un mesaj si nu pentru un schimb de idei. Daca nu ca sa-si ceara scuze pentru mitocanie, macar ca sa-si apere punctul de vedere si sa spuna cit de mult isi merita spaga.
Natasa spune:
SA nu credeti ca intre timp s-a schimbat ceva la Cantacuzino. Mitocania si mizeria cresc, preturile asemenea. Analizele si ecografiile costa la fel ca la orice clinica privata (chitante se dau din 2 in 14, oare de ce?), dar orele nu se respecta, doctorii te trateaza ca pe un animal venit sa le strice buna-dispozitie, iar noi mergem inainte compatimindu-ne soarta. Probabil ca ar trebui sa deschid alt subiect pe tema asta (si chiar o s-o fac), dar asta e primul care mi-a venit in minte. Toate-s vechi...