nutritionist?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Pai schimba doctorul. Daca situatia ta se inrautateste ca nu iei medicamente sau nu iti schimbi regimul de viata? E foarte frumos ca e roman, dar sanatatea nu are nationalitate.

Trebuie mai intai sa mergi sa vezi ce faci cu boala ta si dup-aceea la nutritionist in functie de ce restrictii vei avea.

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by anky

17 lucruri de care nu stiai ca te pot ingrasa
...

6) Saritul peste mese
De fiecare data cand mananci, rata metabolismului tau se mareste cu 20 - 30 % pentru urmatoarele 2 ore; daca sari peste mese, pierzi aceasta accelerare metabolica. Saritul peste micul dejun este cel mai periculos - in timpul noptii, rata metabolismului tau scade cu 5% si ramane astfel - pana mananci din nou.

...



Foarte adevarat.
In plus mancatul des (la 3 ore) ajuta la optimizarea secretiei de insulina, respectiv mentinerea glicemiei la un nivel optim.


mishutza,
Da, eu am ficatul gras, dar asa cum am spus la mine situatia este mai complicata. Pe langa kg pe care ar trebui sa le dau jos, mai exista la mine efectul insulinei asupra ficatului.

Eu iau si un hepatoprotector care ma ajuta destul de mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mihutza , si mama-mea trebuie sa sabeasca tot vreo 30 de kg. Kilograme depuse initial pt. ca atunci cand era suparata manca.
Pana cand aveam eu vreo 12 ani sa zicem , amma-mea era slaba,n-avea probleme,intorcea capete.
Ei , de la un moment dat in urma diverselor probleme, ca e incapatanata rau , a inceput sa manance cand era suparata. Si din cauza serviciului mai manca si noaptea, deci avea un program alimentar haotic si manca de suparare.
Ei , s-a ingrasat putin si de cand a inceput sa tina tampeniile astea de cure punea tot mai mult.
Am luat-o frumos de mana , ca mai sunt cativa ani sia junge la menopauza, i-am spus toooate riscurile si am mers la nutritionist.
Doctorita este sublima, mama-mea fiind foarte inacantata.
S-a uitat peste analize , in afara de colesterol care este putin crescut totul e ok.
SI i-a facut regim.
Cred-ma ca era atat de bun regimul incat mama-mea trebuia sa-mi faca si mie mancarea aia
Era pe grame pe zi . Nu stiu de ce se sperie lumea de asta , ca e atat de simplu!
A , si inainte sa incep , pediatra mea(da , merg inca la pediatru) se ingrasase la un moment dat .Dupa vreo 2-3 ani s-a enervat si a tinut un regim sanatos:manca pe calorii pe zi . A slabit in vreun an si acum arata ca mine , cu entiunea ca din cauza ca mananca sanatos are o piele stralucitoare si fina.
na , regimul pt. mama-mea a fost in felul urmator:
-sa manance de toate:cartofi , paine , carne , ou , cascaval , telemea , lapte , iaurt , iaurt de fructe , fructe , legume , orez ,verdeturi , miere , prajitura,gratare.
In fiecare zi avea voie sa manance -
-300 de grame de fructe
-600 de grame de verdeturi, legume
-vreo 50-60 de grame de telemea
-1 ou la 3 zile(asta e valabil pt. toti)
-nu mai tin minte gramajul in rest , dar in aceeasi zi avea si carne, intrau cam 2 gratare si pe langa ceva feliat ,cartofi,lactate, samd.
Caut regimul si-l scriu.
Vreau sa spun ca era arhisuficient si te saturai din regimul asta.
Isi facea la lucru un sandwich mare cu paine prajita , salata, rosii,cascaval,muschi file, acasa manca gratar , carne la cuptor, mancare chinezeasca adaptata putin, .
In fine , ritmul de slabire era de 2-3 kg/luna si merge f bine.
Iar cu garmajul....ajungi sa apreciezi cam orice din ochi in doar o saptamana.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishutza spune:

Buna XIO,chiar iti multumesc pt raspunsul tau,dar fetelor,sa nu va inchipuitit ca mananc non stop,mie chiar nu mi se pare ca mananc mult,cura de slabire nu am tinut in viata mea,pt ca nu pot sa tin curele alea cu mancat la ora fixa si alte nebunii.Am reusit sa tin dieta daneza,dar doar o saptamana,in care a fost absolut ingrozitor pt psihicul meu,si decat sa mananc nenorocita aia de carne de vita,care aici e ca un cauciuc,nu mai mancam nimik,doar rosiile.Totul a culminat cu ziua iubitului meu,si cu vreo 5 torturi ce au trecut prin fata mea,am rezistat eroic,pana noaptea,cand am fost la frigi,si am papat un picut de tortuletsi am abandonat,ma stresa prea tare.Am fost de mica extrem de grasa,pt ca am fost crescuta dupa premisa,copilul trebuie sa fie grs si frumos,mama nici acum nu ma vede ca sunt grasa,si abia de cateva luni am reusit sa nu ma mai trezesc sa mananc noaptea,obicei ce il aveam tot din copilarie,bunicul ma invatase,ihihih.Si asta pt ca mi-am dat seama ca a doua zii,dupa un episod de mancat noaptea,ma simt ingrozitor.Ideea e ca mie mi se pare ingrozitor de mult sa ma ingras cu 8 kilograme intr-o luna. A fost o perioada stresanta,in care sotul meu a fost operat,si apoi au urmat vreo 5 saptamani de stat mai mult in pat pt el.Si nu am mancat doar ciocolata zilnic.Am mancat,cam cum mancam acum vreo 2,3 ani,adica normal pt mine.vreo 4 kilograme le am din vacanta de 2 luni de craciun in romania,vreo 14 dupa 7 luni de luat anticonceptionale,dar din astea am mai dat jos,le-am mai pus si tot asa.Ideea e ca mi se pare ca ceva nu functioneaza corect,8 kilograme intr-o luna?
Xio,spune-mi parerea ta,ca viitor medic despre ceea ce ti-am scris,ca din pacate de la medicul meu nu pot afla prea multe,cam cat de stransa e legatura dintre ingrasatul meu si ficat?

http://community.webshots.com/user/mishutzamishutza[url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Asa cum spunea si Xio,stresul si supararea ingrasa

Stresul este de doua feluri: primar si cronic. Stresul primar are durata scurta, il simtiti in situatii in care va grabiti sa prindeti un mijloc de transport sau de pericol. Pe cealalta parte se afla stresul cronic. Acest stres este continuu, de durata si poate sa fie rezultatul unor slujbe nesatisfacatoare sau al unui mediu familial suparator (dezagreabil).
Initial ambele tipuri de stres cauzeaza eliberarea de adrenalina si cortizon. Adrenalina creste rata pulsului si accelereaza tensiune arteriala. Scade pofta de mancare cauzand trecerea sangelui din stomac catre masa musculara si creier. Din aceasta cauza nu va ganditi la mancare in timp ce va grabiti sa prindeti tramvaiul sau cand fugit dupa caine prin parc.
Cortizonul anunta muschii si celulele de grasime sa elibereze carbohidrati si grasime pentru energie rapida. Daca stresul este primar atunci acest episod se termina si corpul se intoarce la starea normala in cateva minute. Trebuie sa fiti atent, daca dupa o ora tanjiti dupa alimente ce contin grasime si carbohidrati, corpul dumneavoastra vrea sa puna la loc rezervele de grasime. Acelasi lucru se intampla si dupa ce faceti exercitii sportive. Imediat dupa ce terminati nu va e foame dar dupa o ora si chiar mai tarziu va simtiti lihnit de foame.
Pofta de mancare rezultata din stres primar este temporara, totusi daca stresul este cronic o sa continuati sa epuizati cortizonul si pofta de mancare sa ramana constanta. Din nefericire, in timp ce va confruntati cu stresul cronic o sa luati in greutate mai ales in zona abdominala. Ca rezultat al faptului ca ficatul este aproape de abdomen cresterile din cortizon tind sa se tranforme in grasime acolo unde caloriile sunt metabolizate. Zona abdominala este una din cele mai periculoase zone ale corpului din cazua depunerilor de grasime. Persoanele care au exces de grasime in zona aceasta sunt predispusi la boli de inima, tensiune arteriala crescuta, infarct, diabet, cancer.
Stresul este o consecinta inevitabila a vietii contemporane. Totusi, daca nu putem elimina total stresul din viata noastra, putem macar sa-i compensam efectele asupra corpului.
Strategii contra stresului
Urmatoarele strategii sunt furnizate pentru a va ajuta in acceptarea, intelegerea si reducerea stresului zilnic. Exersand aceste strategii veti putea face diferenta intre atitudinea eficienta si cea daunatoare.
1. Exercitii. Prima strategie pentru combaterea stresului este fara nici o indoiala practicarea sportului. Practic oricine a citit sau a auzit ca persoanele care fac sport frecvent sunt mai putin stresate decat sedentarii. Acest lucru este adevarat, multe studii medicale arata ca atunci cand facem exercitii fizice corpul nostru elibereaza endorfina, hormoni datorita carora ne simtim linistiti, dandu-ne o senzatie de bunastare. Sportul este foarte bun pentru eliberarea de tensiune si ne pregateste pentru efectele fizice ale stresului.
2. Alimentatia corecta. Nu va infometati. Trecerea peste mesele zilnice nu face decat sa sporeasca pofta de mancare. Mancati produse bogate in proteine. Alimentele pe care le consumati s-ar putea sa agraveze, declanseze sau sa impedice corpul sa raspunda la stresul fizic. Pauzele pentru masa sunt o metoda pentru mentinerea sanatatii si a rezistentiei la stres.
3. Rasul. Un copil de 7 ani rade de 600 de ori intr-o perioada de 24 de ore. Din nefericire dupa varsta de 35 de ani, un adult rade doar de 6-8 ori pe zi. Unul din cele mai sanatoase antidoturi pentru stres este rasul. Cand radem transferul de sange catre creier creste, endorfinele sunt eliberate si scad hormonii de stres.
4. Furia. Cea mai distrugatoare trasatura de personalitate asociata cu stresul care ataca inima este furia. O tehnica buna este sa ne autocontrolam. Cand sunteti nervosi in legatura cu ceva intrebati-va: "Ce incerc sa controlez?" si apoi incercati sa acceptati ca nu puteti sa controlati rezultatul unei probleme, actiunile altei persoane.
5. Somnul. Lipsa odihnei va da stari de indispozitie, suparare si sensibilitate la boli si la stresul zilnic, va incetineste metabolismul si s-ar putea sa luati in greutate.
6. Jurnal personal. Tininand un jurnal zilnic unde sa scrieti ceea ce simtiti poate sa va ajute in eliberarea de stresul emotional. Jurnalul este indeosebi ajutator pentru cei care nu pot sa vorbeasca cu alte persoane despre problemele lor. Intr-un studiu elaborat de psihologul James W. Pennebaker de la Universitatea Southern Methodist participantii au scris timp de 20 de minute pe zi timp de 4 zile despre problemelele sau sentimentele care le cauzau stres. Participantii si-au imbunatatit sanatatea mentala si au devenit mai capabili in a infrunta stresul.
7. Alcool. Bineinteles ca este relaxant sa te bucuri de un pahar de vin dupa o zi incordata la munca, dar caloriile se adauga. O bere are aproximativ 100 de calorii, un cocktail cel putin 300. Alcoolul compromite somnul lasandu-va ametit (si vulnerabil la stresul legat de mancare) a doua zi. Consumati cat mai putin alcool posbil, ideal este sa renuntati definitiv.
Solutii anti stres
Stresul apare sub toate formele si marimile, a devenit atat de universal incat pare sa afecteze orice si pe oricine. Toata lumea pare sa resimta stresul intr-un anumit fel, dar simtindu-va disperat si neajutorat nu ajuta decat la intensificarea efectelor stresului. Ce putem face? In primul rand inainte sa va simtiti stresat puteti sa faceti un plan. Gasiti o activitate care va abate de la rutina zilnica. Chiar daca e o baie de seara, o plimbare la pranz sau o jumatate de ora de yoga dimineata, faceti aceste schimbari in viata dumneavostra. E putin probabil ca stresul cronic sa se instaleze daca faceti aceste "evadari".
Mentinerea controlului
Poate ati auzit spunandu-se: "Daca simti ca pierzi controlul respira adanc si numara pana la 10"
Invatand sa va relaxati, scapati de furie, incurajati-va, adaptati-va mediul in care traiti, luati-va un caine de companie, o vacanta, prioritatea lucrurilor pe care trebuie sa le faceti, hobby-urile si incarcarea cu o atitudine pozitiva despre sine, sunt lucrurile esentiale pentru depasirea momentelor de stres.


Anca, mami de Bianca si Cris

Mergi la inceput