nutritionist?
Raspunsuri - Pagina 2
Bratu Monica spune:
Eu am fost la nustritionist si mi-a facut o dieta cu numarul de calorii/zi.
Trebuia sa cantaresc tot ce mananc ,pentru ca eram incepatoare si nu-mi putea da seama din ochi,lucru care mi-a fost tare greu sa-l fac datorita job-ului si a faptului ca sunt zilnic pe drumuri in diferite localitati.
Am renuntat pentru ca sincer nu oputea duce la capat.Dar Montignac imi pare ceva super.Am tinut o vreme Montignac pana la un naumit Craciun cand am dat-o rau un bara si atunci am tras concluzia ca nu am ambitia necesara.Culmea era ca la Montignac a fost totul ok.Lejer de tinut,fara sa fac foamea si incepusem sa si slabesc,dar...
Acum am primit pe mail din nou cartea Montignac si ma voi mobiliza sa incep si sa respect acele reguli.]
In primul rand Montignac e sanatos si chiar nu e greu de urmat.Sunt doar acele reguli peste care nu trabuie sa treci.
Monikka
mishutza spune:
Da,monti e super,am slabit si eu ceva cu el,si pe alea nu le-am mai pus inapoi,nu prea mult,dar cam asta fac acuma,adica un montignac adaptat mie,dar e destul de greu,pt ca ma simt ok,doar cand mananc fosrte putin si foarte des,adica manananc cam la 2,3 ore,cate un mar,un iaurt,o chestiuta,nu mai am pranz si cina si mic dejun.Asa am observat eu ca nu mai am starea permanenta de greata,si deci se cam bate cap in cap cu monti care spune dupa o masa sa atepti 4 ore pana la urmatoare,dar voi vedea.Merci
http://community.webshots.com/user/mishutzamishutza[url]
gudinde spune:
mishutza,
Din cate descrii tu cred ca este vorba de ficatul gras.
Cand ne ingrasam, grasimea se depune nu numai pe burta, coapse etc., ci si pe organele interne si aceasta este mult mai periculoasa decat stratul adipos vizibil. Daca pt stratul adipos vizibil exista liposuctie, pt grasimea de pe organele interne exista doar cura de slabire, dar slabitul sanatos.
Este adevarat ca problemele mele de sanatate sunt ceva mai complexe, dar daca te intereseaza regimul dat de dr-ita mea endocrinoloaga: consta in 3 mese principale plus gustari intre mesele principale. Ideea de baza este sa mananci putin si des.
O masa principala poate consta intr-un gratar de piept de pui sau peste si o salata mare (atentie la cat ulei pui!) sau 3-4 ciuperci la gratar + 2 linguri de orez + o salata
Seara poti opta pt o supa (nu a la grec cu smantana etc, ci o supa clara)
Dimineata poti manca lapte/iaurt cu 2 linguri de cereale sau 2 felii de paine + 2 felii muschi + 1 castravete
Gustarea poate fi un fruct sau un iaurt mic degresat.
Nu se mananca dupa ora sapte seara.
Daca apare foame intensa sau pofta de dulce se va consuma un fruct, un iaurt sau o felie de paine.
Miscare zilnic: macar mers pe jos 30 minute.
mishutza spune:
Gudinde,asta cred si eu ca este,de fapt,dupa descrierea doctorului,dupa comparatia cu alcoolici altceva nu prea are ce sa fie.Dar deja cred ca am sa merg la alt medic,pt ca nu mi se pare corect nici sa nu imi spuna ce am ,nici sa nu ma trimita la un specialist,s aimi ia sange in fiecare luna,sa vada ce se mai intampla,dar sa nu imi spuna ce sa fac,ca sa fie bine.L-am intrebat daca este vorba de ficatul gras,si el a zis ca spera ca nu,si mi-a explicat ca ficatul gras e fie de la alcool,obezitate,sau unul din virusii hepatitei,da astea le stiam eu de mult de pe net,ca de la el nu scot nimik.Eu sunt mandra ca sunt romanca,si el e tot roman,se vede ca a fost format in romania,de nu spune nika.Eu am ajuns de fapt la el pt ca eram extrem de des racita,probabil imi e sistemul imunitar slabit,si aveam febra.Si el mi-a dat eritromicina,nu mai stiu de cat,ideea e ca m-am simtit extrem de rau,eu nu am amintiri din saptamana aia cand am luat pastilele,parca eram drogata tot timpul,si mi-am dat seama ca imi e rau de la el cand le-am terminat,fiind la fel de racita in continuare,dar cel putin nu imi mai era rau.Iti multumesc mult pt sfaturi,eu tot ceea ce stiu stiu de pe net,si ma bucur sa imi spui si tu ca trebuie sa mananc putin si des.asa nu imi mai e greata.Si nu mai cred in fiecare luna ca sunt gravida de atata greataA,si am mai citit ca tre sa dorm mult,adica noaptea vreo 7 ore si ziua iar vreo 2,3.si iar ma simt super ok,si parca nu imi mai e foame mereu,ca inainte,da stiam ca oricum somnul are legatura cu pofta de mancare necontrolata.Ai cumva si tu ficatul gras?`Sper sa nu,dar daca ai,mi-ar prinde bine cateva informatii in plus
http://community.webshots.com/user/mishutzamishutza[url]
anky spune:
17 lucruri de care nu stiai ca te pot ingrasa
1) Multe dintre persoanele care sufera de alergii au observat ca antihistaminicele fac sa le creasca apetitul. Cei care sunt alergici la polen sau mucegai au o problema in plus: uneori sunt fortati sa se trezeasca de zeci de ori pe noapte - lucru care ii oboseste si ii face sa consume alimente care le readuc confortul si energia necesare.
2) E-mail-ul
Te faci vinovata de trimiterea zilnica de e-mail-uri colegilor - in loc sa vorbesti cu ei fata in fata? In cazul acesta, esti predispusa la ingrasare cauzata de lipsa de miscare.
3) Indulcitorii artificiali
Se pare ca indulcitorii artificiali pot sa dea peste cap mecanismul natural prin care corpul masoara aportul caloric. Deci mai renunta la unele dintre alimentele cu astfel de indulcitori. Totul cu moderatie!
4) Alimentele slabe in grasimi
Multe dintre aceste alimente "cu putine grasimi" sau "fara grasime" sunt astfel procesate pentru a contine mai putini carbohidrati sau calorii decat variantele obisnuite. Cu toate acestea, in afara de calorii (e adevarat, mai putine) nu prea mai au vreun beneficiu nutritiv. Exceptie fac iaurtul, branza si laptele sarace in grasimi. Pe de alta parte, din vriosele sarace in grasimi - de exemplu - nu mai extragi altceva pe langa calorii.
5) Grijile
Grijile si stresul provoaca in corp cresterea nivelului de cortizol, hormon responsabil de stocarea de grasimi - in special in zona abdominala. Un motiv in plus sa mergi la un salon de masaj cat mai repede!
6) Saritul peste mese
De fiecare data cand mananci, rata metabolismului tau se mareste cu 20 - 30 % pentru urmatoarele 2 ore; daca sari peste mese, pierzi aceasta accelerare metabolica. Saritul peste micul dejun este cel mai periculos - in timpul noptii, rata metabolismului tau scade cu 5% si ramane astfel - pana mananci din nou.
7) Sucul de fructe
Bauturile bogate in fructoza pot sa incetineasca acele substante din corp care se ocupa cu reglarea apetitului. De aceea, este bine ca in locul acestor sucuri sa preferi fructele intregi si sa bei ceaiuri neindulcite.
8 ) Un ficat plin de toxine
Ficatul este organul principal din corp care se ocupa cu arderea grasimilor, dar daca este plin de toxine - ca alcoolul, de exemplu - este prea ocupat cu acestea ca sa mai poata avea grija si de grasimi. Deci redu consumul de alcool, zahar rafinat si grasimi saturate.
9) Salatele de la fast-food
Aceste salate se pare ca au uneori mai multe calorii decat un sandwich. In special sosurile adaugate sunt cele mai periculoase pentru sanatate. Cercetarile au aratat ca, de exemplu, o salata poate avea 452 de calorii, in timp ce un sandwich cu pui are doar 375.
10) Data nasterii
Se pare ca acei copii nascuti in perioada de iarna sunt mai expusi obezitatii decat cei nascuti vara. Motivele sunt cam greu de explicat, singurul lucru stiut cu aproximatie fiind ca cei nascuti iarna au un metabolism mai incet.
11) Privitul la televizor
Daca nici aceste informatii nu te indeparteaza de "cutia magica", nimic nu o mai face. Un grup de cercetatori de la Tulane University, S.U.A., a descoperit ca pulsul, presiunea sanguina si metabolismul scad atat de mult atunci cand privim la televizor, incat pierdem cu 20 - 30 de calorii mai putin decat daca am sta pur si simplu.
12) Contraceptivele
Se pare ca progesteronul din contraceptivele injectabile stimuleaza apetitul. Daca iti este greu sa masori aportul alimentar corect, este recomandat sa treci pe pilule.
13) Grasimea
Un mit des intalnit este acela conform caruia grasimea te ingrasa. Ei bine, numai unele tipuri de grasime te ingrasa. Daca o mananci in moderatie si o iei din alimente care o contin in mod natural - ca avocado - atunci nu ai de ce sa iti faci griji. Dimpotriva, chiar ai nevoie de aceasta grasime, daca vrei sa-ti functioneze corect corpul.
14) Painea neagra
Trebuie sa stii ca, in general, painea neagra este la fel de prelucrata ca si cea alba. Alege painea integrala sau cu seminte, deoarece ele iau mai mult timp organismului in procesul de digestie si nu cauzeaza cresterea nivelului de insulina.
15) Noptile pierdute
Oboseala interfereaza cu abilitatea noastra de a procesa carbohidratii si ne incetineste rata metabolica, deci incearca sa te culci noaptea la o ora cat de cat rezonabila.
16) Mutatul
Atunci cand te muti impreuna cu cineva, ai tendinta de a-ti schimba obiceiurile alimentare. Mai ales daca este vorba despre iubitul tau. Adevarul este ca atunci cand esti indragostita nu te gandesti la grosimea taliei. Nici nu tebuie. Totusi, ai grija sa nu ii copiezi intocmai obiceiurile alimentare. Doar pentru ca acum locuiti impreuna nu inseamna ca trebuie sa inghititi un numar egal de portii.
17) Problemele cu tiroida
Daca te simti mereu obosita si ai inceput sa iei in greutate, inseamna ca poate ai probleme cu tiroida. Intreaba-ti medicul cum trebuie sa te alimentezi, daca acesta descopera ceva in neregula.
Anca, mami de Bianca si Cris
mishutza spune:
ei,da Anky,si astea pe langa multe altele ne fac sa ne ingrasam,pe mine sigur,ca m-am mutat de curand cu iubitul,si mai sunt si ansuta iarna
http://community.webshots.com/user/mishutzamishutza[url]
anky spune:
Mishuta,si eu sint nascuta iarna,asa ca tre sa am grija mereu de mine.
Anca, mami de Bianca si Cris
mishutza spune:
Pai da,dar cei nascuti iarna sunt mai rezistenti,la raceli si alte treburi,nu?Avantaj noi,cu toate ca eu de cand sunt aici,si de caand banuiesc ca au inceput si probelemele mele mai mari cu ficatul,racesc odata pe luna si ma tine 2 saptamani,cum e cineva racit,cum hop si eu.Acum am deja o luna si jumate de cand nu am mai racit,asa ca ar merita sarbatorit cu o ,da pe urma nu ma mai crede doctorul cand ii zic ca nu sunt alcoolica,doar obeza
http://community.webshots.com/user/mishutzamishutza[url]
anky spune:
Ca tot ai pomenit de iaurtul de fructe cu 0,1% grasime...
Alimentele cu continut redus de grasime pot ingrasa.
Gustarile cu continut redus de grasimi pot provoca o crestere in greutate, este concluzia unui studiu publicat in Journal of Marketing Research. Cercetatorii de la Universitatea Cornell au descoperit ca oamenii consuma mai multe calorii atunci cand iau gustari cu continut redus de grasimi, mai ales daca aceste persoane sunt deja supraponderale.Cercetatorii sunt de parere ca oamenii au tendinta de a subestima numarul de calorii in cazul gustarilor cu continut redus de grasimi si supraestimeaza numarul acestor gustari pe care ei cred ca pot sa le manance.Este o greseala foarte usor de facut. Participantii la acest studiu erau de parere ca gustarile cu continut redus de grasimi sunt cu 20 - 25% mai slabe caloric si, prin urmare, pot consuma mai multe gustari. Ca foarte multi oameni, acestia credeau ca un continut redus de grasimi este echivalent cu un numar redus de calorii”. I^n realitate, gustarile cu continut redus de grasimi utilizate pe parcursul studiului aveau aproape acelasi numar de calorii ca si versiunile lor normale.Gustarile cu continut redus de grasimi au cu 59% mai putine lipide dar au, in general, doar cu 15% mai putine calorii pe portie decat versiunile normale. Iluzia ca aceste gustari cu continut scazut de grasimi sunt mai sanatoase i-a determinat pe supraponderali sa consume cu 50% mai multe calorii pe portie. Persoanele cu greutate normala au consumat, in medie, cu 30% mai multe calorii pe portie.
Anca, mami de Bianca si Cris
mishutza spune:
Da,interesante informatii Anky,si noi pt mine,acuma ma bag la nanii,ca sa dorm destul si sa nu imi fie foame maine
noapte buna
http://community.webshots.com/user/mishutzamishutza[url]