nutritionist?

nutritionist? | Autor: mishutza

Link direct la acest mesaj

Deschid un nou subiect pt ca nu am eusit sa gasesc raspuns in urma cautarii la intrebarea mea:a reusit sa slabeasca cineva,bineinteles sanatos,si frumos de se poate,sau pana la urma doar slabit,cu ajutorul nutritionistului?Mi-ar prinde bine experientele voastre,eu nu am prea reusit sa slabesc niciodata un numar destul de mare de kilograme,iar acum chiar trebuie,ficatul meu isi face de cap,si sunt constienta ca singura nu prea am sa reusesc,ca singura ma straduiesc de o viata si nu merge

http://community.webshots.com/user/mishutzamishutza[url]

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Ce inseamna ca ficatul tau isi face de cap?

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishutza spune:

hmm,as vrea sa iti spun mai multe,dar nici eu nu stiu destule,scot cuvintele din gura doctorului cu,virgula, clestele,mai mult tre sa ghicesc,eu banuiesc ca am ceea ce se cheama ficat gras,pt ca mi-a spus ca ficatul meu e ca cel al unui om ce bea zilnic,adica asa functioneaza,si eu nu beau niciodata,poate odata pe an doua guri de ceva,in schimb am multe,multe kilograme in plus.As vrea si eu sa stiu mai multe,dar nu reusesc sa aflu nimik de la el,si nici la un specialist nu ma trimite,e doctorul de familie, deja ea doua luna cand imi fac analizele,a zis ca e mai bine,nuhs ce valori sunt multe prea ridicate.Eu stiu ca analizele sunt mai bine pt ca mi-am stalcit eu creierul pe net sa vad ce trebuie sa faca bolnavii de ficat,ce sa mananc,cat,cat sa dorm,el nu mi-s spus nimic.Acum mi-a zis ca ar fi bine sa fac sportE putin nebunel doctorul meu cred


http://community.webshots.com/user/mishutzamishutza[url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Io zic ca e bine sa mergi la un nutritionist, mai ales ca esti constienta, ca singura nu vei reusi.Oricum trebuie sa iti schimbi total modul de viata,ceea ce, e destul de greu la inceput.V-a trebui sa iti alegi alimentele sanatoase mai tot timpul,sa maninci putin si des,sa faci sport.


Anca, mami de Bianca si Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishutza spune:

Da,stiu,de mancat manac putin de multi ani,ok,mai dauiama in dulciuri,da nu exagerez,mie mi se pare ca manc normal,cred ca am sa incerc sa imi notez cate calorii consum zilnic,poate am eu o parere prea buna despre mine.Mi se pare ca intreaga mea viata a fost o atentie la ce mananc,si tot naspa e.Ideea e ca eu mai reusesc asa sa dau cate 3,4 kile jos,reducand drastic ce manac,dar bineinteles pun 5,6 inapoi.Oricum ,anul asta am facut pt prma oara in viata mea prostia de a lua pastile de slabit,bineinteles naturale,doar din buruieni si fara nici un efect secundar.Am slabit 5 kile,am pus 8 inapoi,bine ca am avut minte sa le arunc dupa o luna,si apoi la o luna am ajuns la doctor si am descoperit problemele.Aviz amatoarelor de pastile.Nu spun ca e din cauza lor,cu siguranta nu era ok nici inainte,dar asta cu siguranta a pus capac.Acum am vrea 2 saptamani de cand fac efort dimineata,ma bucur ca reusesc si sper sa ma tina asa.Am vazut la tv tot felul de emisiuni cu nutritionisti,dar iar nu am reusit sa aflu raspuns la intrebarile mele,de aceea speranta e la voi

http://community.webshots.com/user/mishutzamishutza[url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Uite, Mishutza, eu nu sunt nutritionist, dar pot sa iti spun cum am slabit eu cam 18 kg in vreo 6 luni. Eu aveam 70 de kg, la tine nu am inteles cam cat de mare e "paguba"...Acum am 53-54 de kg, la 1.60m, nu e putin, dar nu e nici mult, eu as vrea sa mai dau jos vreo 3-4 kg, as arata mai bine dezbracata...acum sunt in stadiul in care imi place cum arat imbracata...M-am mentinut la astea 53 de kg uite ca se fac doi ani de cand am slabit si nu am pus nimic pe mine. Eu cred ca esential este sa vrei cu adevarat sa slabesti in primul rand. Daca vrei asta foarte, foarte tare, nici un dulce si nici o mancare "interzisa" nu iti va mai face cu okiul! Uite, la mine a functionat asa: GATA, nu se mai poate. De azi nu mai mananc tampenii! Trebuie sa slabesc! Vreau ca asta sa fie ultima cura de slabire. tinusem cred ca zeci, nu exagerez, de cure pana atunci. De asta zic ca trebuie sa vrei cu adevarat. Si m-am apucat intr-o joi parca, nu de lunea, nu de la 1, intr-o zi oarecare cand am simtit ca sunt pregatita. Si m-am gandit logic: cura cu cartofi prajiti si ciocolata cred ca nu exista,nu? Hai sa tin o cura cu alimente care stiu sigur ca sunt recomandate in orice dieta, si sa aleg din alea pe cele care imi plac. Greu, pentru ca eram obisnuita sa imi placa doar dulce-patiserie-chipsuri...Si am facut un plan: dimineata, fructe orice fel si in orice cantitate. La pranz, o salata MAAre din orice legume proaspete-roshii, castraveti, ardei, orice si un fel de proteina langa salata aia ca sa nu ametesc- piept de pui la gratar, fiert, prajit, fara pesmet, sau oua omleta, sau branza, sau sunca presata, peste la folie, marinat. Ma rog, depinde ce iti place tie. Apoi dupa amiaza beam un 3 in 1 din ala si mai luam o bucatika-dar doar UNA- de cioco neagra. Seara iar fructe orice fel si orice cantitate. Mie mi-a fost usor ca m-am apucat tot asa prin iunie si pana iarna am avut fructe...

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishutza spune:

multumesc mult de raspunsuri fetelor,deficitul e de vreo 30 de kile cred,da acuma nici nu sper sa ajung la greutatea standard,ca de mica am fost grasa,si nu mi-ar fii mie bine cu mine,cred ca cel mai important e sa inteleg ca ce am pus de-a lungul unei vieti nu pot da jos in 4 luni,am sa ma autoconving de chestia asta.
multumesc

http://community.webshots.com/user/mishutzamishutza[url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Mishuta,e greu sa renunti la dulciuri in totalitate,ideea e sa le inlocuiesti cu "dulciuri sanatoase".De exemplu mi-am facut azi inghetata din iaurt,capsuni si am pus zahar invertit,care nu este toxic pentru organism. Un super desert in cazul poftei de dulce.
Zahar invertit folosesc si la cafea sau alte deserturi.

Anca, mami de Bianca si Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishutza spune:

ce e zaharul invertit?eu folosesc zahar brun,nerafinat.Si da,e cam greu cu zaharul,eu am avut un soc cand m-am uitat pe un iaurt de fructe mic si am vazut ca are 5 grame de zahar,dar e doar cu 0,1 grasime

http://community.webshots.com/user/mishutzamishutza[url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by mishutza

ce e zaharul invertit?eu folosesc zahar brun,nerafinat.Si da,e cam greu cu zaharul,eu am avut un soc cand m-am uitat pe un iaurt de fructe mic si am vazut ca are 5 grame de zahar,dar e doar cu 0,1 grasime

http://community.webshots.com/user/mishutzamishutza[url]



Nici zaharul brun nu este ok pentru organism.


ZAHARUL INVERTIT

Zaharul tos este toxic pentru organism.
Pentru a fi metabolizat, el este mai intai invertit in interiorul
corpului, operatiune care necesita mult calciu, care se preia din
oase, dinti, unghii, par.
Zaharul invertit este inofensiv pentru organism.
Materiale necesare:
- 1 kg. zahar tos;
- 450 ml. apa (de la robinet sau plata);
- zeama de la o lamaie (sau o lingurita rasa de sare de lamaie);
Eu folosesc lamiie.
- un vas emailat (se interzice folosirea inox-ului sau a
aluminiului).
Mod de preparare:
- Se pun toate ingredientele intr-un vas smaltuit, se fierbe totul
la foc iute si se amesteca putin cu o lingura de lemn (nu se
foloseste nici un fel de metal).
- Invertirea zaharului dureaza, in total, 10 minute.
- Fierband in clocote, zaharul se transforma intr-o compozitie
limpede ca uleiul sau ca mierea; pe marginea vasului se aduna o
spuma pamantie la culoare, care se strange cu lingura de lemn si se
arunca.
- In ultimele 2-3 minute de fierbere, trebuie sa fim atenti ca
siropul din vas sa nu se inchida la culoare; pentru aceasta vom
micsora intensitatea focului.
-Cand este gata, zaharul nu mai colecteaza spuma si are consistenta
unei smantani mai subtiri.
- Se lasa la racit putin si cand este caldut inca, se toarna in
borcane curate prin doua straturi de tifon.
- Se foloseste in loc de zahar in ceai, cafea, lapte, prajituri,
checuri, cozonac, cu conditia de a micsora cantitatea de lichid,
eventual din albusuri (in cazul prajiturilor).

Anca, mami de Bianca si Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishutza spune:

wow,anky,cat te-ai chinuit sa imi scrii,multumesc,si pt ca tu ai scris atat o sa fac si eu zaharul asta,chiar daca ieri am facut provizii de zahar brunetel

http://community.webshots.com/user/mishutzamishutza[url]

Mergi la inceput