Cum este posibil?
Raspunsuri - Pagina 7
loryi1974 spune:
quote:
citat din mesajul lui b.nica
Ai punctat bine Lady J,marul discordiei sunt eu!
Sunt aceleasi persoane care combat postarile mele,indiferent de subiect.
Mi se pare jalnic sa-ti consumi timpul si ideile urmarind persoane pt. care ai facut o fixatie.
Hai sa facem pace, sa lasam glumitele la ZZ-ica si sa ne manifestam responsabil atunci cand postam un raspuns mai ales cand il simtim disperat!
Si ca sa arunc eu piatra prima va provoc sa fiti mai active pe Forumul Zona Zoster!Avem nevoie de umor, de impunsaturi, ca sa ne descarcam!
Hai care sare prima?
B.Nica te-ai gandit macar o clipa ca tu alegi subiecte si postezi in asa fel incat se ajunge aici?Adica la "glumite"?
Uite partea asta chiar n-am inteles-o oricat m-am straduit:
"sa ne manifestam responsabil atunci cand postam un raspuns mai ales cand il simtim disperat".
Sugestiile mele sunt cat se poate de practice:vinde din masini,schimba casa,nu mai iesi din tara in locuri gen Paris si amplaseaza panouri solare in Etiopia.Fiecare om are un vis ,iar al tau se poate implini.
Toti miliardarii de care pomeneam inainte au trecut la actiune,inclusiv Gates.Adica se implica personal in actiunile caritabile,inclusiv in regiuni precum Africa.
Ca tot veni vorba de Gates,si un gest precum un soft Microsoft cu licenta ajuta copiii saraci pentru ca o mare importanta din venituri merg catre actiuni caritabile.
Uite,am citit in ultimul numar din "Dilema Veche" consacrat fericirii ca exista un fel de club al unor oameni care isi doneaza mai mult de 50 % din avere saracilor.In asta consta fericirea lor,fara actiuni publice spectaculoase,fara tam-tam.Fa si tu la fel si vei fi mai fericita.
balaioara spune:
Mi-am cumparat azi un troler rosu, la pretul de 220 lei. Aveam si o varianta mai ieftina, dar l-am preferat pe acesta.
Exista oameni care nu isi permit trolere. Nici cu 100 de lei. Depinde la ce venit te raportezi. Poate ca doamna cu geanta de 5000 de euro are un venit urias. Ea ori sotul sau. Poate ca nici macar nu este un gest de sfidare pentru ea sa isi cumpere acea geanta. Spunea cineva in postarile anterioare ca acest aspect nu o impiedica sa fie o persoana altruista, sa ajute oameni, si sa nu treaca nepasatoare pe langa suferinta altora.
Prin natura muncii mele vin in contact cu oameni aflati in situatii defavorizate. Multi, foarte multi ajung astfel din cauza propriei indiferente fata de viata lor. Fac copii pe banda rulanta, desi nu au casa, nu muncesc, nu isi cauta loc de munca. Vin insa plini de furie sa ceara o casa. De la primar, fireste. Primarul are insa nesimtirea de a nu avea case pentru ei. De fapt primaria, nu primarul... Prioritari sunt cei cu locuinte retrocedate la atribuirea de locuinte. Oameni care chiar au muncit o viata si acum sunt cu fundul in strada pentru ca asa este legea.
Avem "clienti vechi", care ameninta ca le dau foc copiilor daca nu sunt ajutati. Dar nici macar sa muncesca nu le trece prin cap.
mariana_1976 spune:
Eu am calatorit mai mult prin "lumea a treia" decit prin "partea civilizata" si adesea am discutat cu localnicii, atit cei "simpli" cit si cei cu pregatire superioara, despre diferite aspecte ale vietii.Am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa ma simt direct responsabila de legislatia lor deficitara, de conditiile nefavorabile naturale, de politicienii si dictatorii lor, de coruptia in floare, de razboaie sau de unele traditii si credinte cu ajutorul carora sunt mai usor de manipulat...
Tare mi-e teama ca si in cazul in care b.nica si multi altii dintre noi, am incepe sa-si vinda masinile si/sau alte bunuri personale in folosul celor saraci, tot n-ar fi de ajuns pentru intreaga Asie, Africa si America de Sud...Acolo ar fi probabil nevoie de niste reforme concrete, in primul rind legislative si politice, un plan conceret si eficient de redresare al economiei, un sprijin in directia asta din partea tarilor dezvoltate...
balaioara spune:
quote:
citat din mesajul lui ionica
off topic,
ce-i ala un "troler"?
http://fr.youtube.com/watch?v=wQAthxUjkpY
O geanta de voiaj care se trage, pe roti.
http://www.e-genti.ro/genti-voiaj/troler_mirage_65_3772011.html
ForemanElf spune:
Draga B.nica, te rog sa-mi ierti cinismul, dar cred ca am gasit raspunsul la intrebarea de la celalat topic al tau:
-unde gasesc o familie defavorizata care sa merite?
-in Etiopia.
Acum vorbind serios: asa cum foarte bine a spus Mariana 1976, acolo e nevoie de reforme politice si legislative. De fapt, cred ca si tu stii foarte bine lucrul asta, dar asa, de-o conversatie pe forum, merge sa ii bagam in seama si pe copiii din Etiopia.
cu toate astea, ceva tot poti sa faci:
1. sponsorizezi un copil sau mai multi din Etiopia sau din alta tara africana. Nu stiu inca daca se practica si in Romania chestia asta, dar in Canada poti sa donezi cam $30 pe luna catre United Way, iar ei ii redirectioneaza spre anumite cazuri din Africa sau din alte zone defavorizate.
2. pina sa ii poti ajuta direct pe copiii din Etiopia, ceea ce e foarte complicat din cauza distantei, ajuta-i pe cei din Romania. Sau ajuta batrinii, sau fa lobby pentru o cauza in care crezi. Adica fa voluntariat undeva. Nu te limita la o donatie in bani, incearca sa te implici intr-o actiune de felul asta.
Laura
balaioara spune:
quote:
citat din mesajul lui ForemanElf
Draga B.nica, te rog sa-mi ierti cinismul, dar cred ca am gasit raspunsul la intrebarea de la celalat topic al tau:
-unde gasesc o familie defavorizata care sa merite?
-in Etiopia.
Meriti un 10+ pentru raspunsul acesta!
b.nica spune:
Mai sa fie!Andreea Marin a infiat un copil din Nigeria!
Desi diva nu-mi inspira simpatie trebuie sa recunosc ca m-a socat initiativa ei.
Probabil ca a fost un impuls ca acela care m-a determinat sa dechid acest topic si care dupa aceea .
columbiana spune:
nu l-a infiat, il sponsorizeaza; copilul ramine acolo unde e cu familia lui, ea doar ii trimite o suma de bani lunar care contribuie la dezvoltarea/scolarizarea/traiul copilului, si in schimb primeste informatii, poze, scrisori despre evolutia copilului; oricum este un gest frumos, daca nu e doar de reclama.
http://www.floriinro.ro/
simali spune:
quote:
Bogatii daruiesc astazi mai mult ca niciodata Warren Buffet, Bill Gates...etc.
quote:
Nu stiu cum se face ca bogatii astia care daruiesc - sa zicem Bill Gates... Cu toate ca cica tot daruiesc sume uraise sunt tot in top 10 cei mai bogati oameni din lume.
Vreau sa vad si eu pe unul care a cazut de pe locul 2 pe locul 50 "Cei mai bogati din lume" pentru ca facut actiuni umanitare.
Eu cred ca o babuta cu pensia de 200 de lei care da unui sarac 1 leu aloca - in procente din venit - cam de 10 ori mai mult decat un tip din top 100.
alice