Nou stil de viatza (211)
Raspunsuri - Pagina 11
mephala30 spune:
quote:
Originally posted by Tzuni
zac, dordia! Am mancat ceapa si ma doare stomacul
mai, zacamant nepretuit, .
_
Carmen, cu Iustin (5.06.2004) & Teodor (6.09.2006)
anky spune:
Zuzulici de exemplu,salata,rucola,ardei,castraveti,rosii,ceapa,masline,usturoi,marar,ulei,lamiie,ton sau brinza feta,poti sa pui si ou fiert.Cind o fac cu brinza feta mai adaug si nuci,oricum fac o mega salata.
Eu folosesc ulei din simburi de struguri.
Anca, mami de Bianca si Cris
mephala30 spune:
Anda, gata tortul? Cat timp ti-a luat pregatirea lui?
Io am jurat ca e prima si ultima data cand fac un tort sah, mama lui de sah, patru ceasuri mi-a mancat si nici nu-s multumita de rezultat. E drept, n-am nici scule de ornat, nici rabdare...
Tortul amandina nu-i prea greu pentru copii (ma refer la crema cu unt, la cioco/cacao multa...)?
...tare bancul cu via, .
Claudia, stai linistita, vorba lui Anky, asa e peste tot. Radiografiile/tomografiile se fac cu programare, si dureaza cel putin 2-3 saptamani.
Gabi, concediu placut.
Eftimie, ce cauti in capitala? Te angajezi?
_
anky spune:
Pentru Zuzulici si nu numai...
Tine bine de foame.
SALATA ESTIVALA CU VINETE SI PESTE
400 gr. fasole verde
300 gr. vinete
1 ardei gras rosu
1 salata
1 ceapa rosie
3 fileuri de sardele la borcan
2 linguri capere
4 linguri otet de vin alb
5 linguri ulei de masline
2 lingurit de hrean ras(de la borcan)
sare,piper
1 avocado
Ardeiul gras se curata de cotoare si seminte si se taie sferturi,pe lung si apoi felii.
Pentru dressing,se toaca ceapa,sardelele, caperele si se amesteca cu 3 linguri de ulei,otet,hrean,sare si piper.
Fasolea verde se pune la fiert in apa clocotita cu sare,se lasa sa fiarba 10 minute si se scurge.Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajesc feliile de vinata si ardeiul gras 2 minute.Se amesteca impreuna cu fasolea verde.
Se amesteca dressingul cu legumele fierbinti.Se taie in jumatate fructul de avocado si se indeparteaza simburele lemnos.Se decojeste pulpa si se taie felii,se amesteca impreuna cu legumele.
Pentru servire se aseaza in boluri frunze de salata peste catre se aseaza legumele.
mephala30 spune:
Tumpi, , ai un program tare incarcat...multa putere sa le faci pe toate.
_
anky spune:
Carmen,macar la gust e bun tortul,nu..?
Acuma,prima data e mai greu,a doua oara merge mai usor,zic eu.
Eu am facut o praji cu cirese si am dus-o la scoala la Bianca,azi a avut party ,nu de mult am ajus acasa,l-am dus si pe Cris.Le-am facut baita la amindoi si acu dorm dusi.
A avut succes praji a mea,au ras astia tot,e drept ca nu mai facuse nimeni praji cu fructe.Oricum a fost multa mincare,fiecare parinte a dus cite ceva.A fost vreme faina, petrecerea s-a tinut in curtea scolii,copiii s-au jucat pe afara,au dansat, dupa care a urmat un scurt program artistic in scoala.Cind a urcat clasa Biancai pe scena,fi-miu a inceput sa urle ca vrea si el,a facut un taraboi de a trebuit sa ies cu el afara sa il linistesc.
Zuzilici spune:
Anky multumesc de reteta. Vroiam insa sa te intreb, ce-s caperele?
Mephala, mama mea avea o vorba, daca-i dulce se mananca, asa ca sunt convinsa c-a iesit super bun. Ne pui poze maine????
Dordia se vede ca-i weekend, de aceea suntem pe pagina a doua. Dar lasa ca vine Delidana cu forte proaspete si ne scoate din impas, nu-i asa?
Tzuni de cand ai probleme la stomac daca mananci ceapa? Eu zic sa te cauti ca esti prea tanara pentru asa ceva. Ce-ti face papusica?
Anda te-ai culcat deja?
Tumpi spor la treburi. Ce sa zic, ai si-un program mai ciudat de munca. Pana la urma te-ajunge oboseala si stresul. Weekend placut iti doresc.
Vik cum a fost in excursie cu piticii? Prin ce peripetii ati trecut? Si ce-ati vizitat?
Fetelor distractie maxima tuturor ca doar e weekend , nu? Si s-aveti unul plin de soare si voie buna.
ZIETGEIST
Zuzilici de Isabella Maria (21.04.2006)
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by mephala30quote:
Originally posted by Tzuni
zac, dordia! Am mancat ceapa si ma doare stomacul
mai, zacamant nepretuit, .
_
asa compliment n-am mai primit de cand sunt!
...iozac in continuare ca peste ceapa am pus cirese.
Mephala, baga o poza la tort sa opinez vizual! si poate imi spui si un film bun - da' nu de dragoste!
Tzuni mic si drag si scump si pisicos
Tzuni spune:
Zuzilici, imbatranesc.... asta este! ca pana acum n-am avut deloc probleme cu stomacu... Ma duc sa-mi scriu testamentul
Uitasem: Meri sforaie...azi am stat mult prin parcuri.
Tzuni mic si drag si scump si pisicos