Bebelusi de mai...partea a 6 a!
Raspunsuri - Pagina 6
DanaMario spune:
Iuliana eu folosesc pentru formula apa cu florid "Spring Water" (nu apa distilata) dar pe care o fierb.
Eu am intrebat doctora si mi-a zis sa folosesc apa de la robinet penrtu ca contine floride sau apa care sa contina florid.
In legatura cu RESP cred ca si eu ma mai documentez intii si apoi voi lua o decizie.
Parpalak tu ce tip de formula ii dai acum completare?
Va pupici
Dana
parpalak spune:
Dana, ii dau Enfamilul ala A+, cu care am iesit din maternitate si n-am avut motive asa de mari de nemultumire incit sa-l schimb. Nici nu-l recomand, nici nu-l des-recomand..
Stau si ma intreb, cum om fi crescut noi, cind nu era nici lapte praf pentru sugari, nici fluor la robinet..
Sanatate la bebei si mamici.
dana d spune:
Vai Lumy, Mamaia Portul Tomis, viata si veselie. Ce faci ne dai cu tifla? Lovesti sub centura? Mirosul marii, pescarusi, zgomotul valurilor, hai ca-mi dau si singura.
Parpalak, mi-a salvat Simona pe discheta, a reusit sa copieze tot documentul cu o singura operatiune, daca va intereseaza o intreb cum a facut si va spun.
Ilincuta e cam agitata si nervoasa de cateva zile, mai ales cand suge. Urla cu tzatza in gura pana sa inceapa sa suga, asta seara a urlat cam 5 minute de nu stiam ce sa mai fac. Eu tit ii miscam sfarcul in gura sa-i aduc aminte ce are de facut si ea nimic, racnea in continuare si se agita in brate. Cam asa erau mesele lui Alexa de am renuntat si i-am dat Milumil, dar Ilinca pana a cum a mancat cuminte, linistita. Sper sa nu o tina mult faza asta ca ma obisnuisem cu copil cuminte fara fasoane.
Maine mergem in Herastrau, se pare ca e un program de promovare Pampers la intrarea dinspre Aviatorilor. de fapt nu maine ci azi. Nici eu nu am timp de calculator, ca sa vin la intalnirea cu voi imi sacrific ore bune de somn. Eu care eram o matinala, nu ma sculam niciodata mai tarziu de ora 8, am ajuns sa ma scol si la 10. Apoi mancam si ne mai invartim prin casa si pe la 11:30 iesim afara la plimbare unde stam cam 2 ore. Cand ne intoarcem (eu, Alexa si Ilinca), pierdem ceva timp cu schimbatul si suptul, apoi mancam si noi, mai spal un vas, mai fac putina ordine si vine tati, dupa asta nu mai facem nimic, s-a dus ziua. seara pe la 7 iar iesim afara in aceeasi formula si intram pe la 9, 9:30.
Va vine sa credeti ce bebei mari avem? Cum a trecut timpul, parce mai ieri ne duceam sa nastem ( ca tot am mai citit si mi-am amintit), ce emotii. Si apoi cu bebeii mici, abia deschideau ei ochii, abia miorlaiau, dormeau toata ziua. Acum Ilinca are un plans de sparge timpanele si zgarie creierii, se uita dupa mine prin camera, imi zambeste chiar daca nu-i vorbesc, gangureste. Mai nou stiti ce face? Cand sta in carucior in pozitie putin ridicata, ridica capul si umerii ca si cum ar vrea sa se scoale de acolo, parca zice " luati-ma de aici ce paziti" si asta numai cand o bagam in seama. sta destul de bine in fundulet rezemata dar nu e bine sa o tin asa desi ei ii place foarte mult. Abia pe la 5 luni avem voie sa ii tinem in fundulet cateva minute pe zi.
Hai ca va las ca-mi cresc cornite, mai laudati-va si voi. Pupici, Dana.
dana d spune:
Draga Mel, am fost la subiectul tau sa vad despre ce e vorba. Eu am ramas prima data insarcinata la 26 ani impliniti in luna decembrie si am facut fata, a doua oara am ramas la 35 ani in luna august si am facut tot fata, deci undeva e o greseala. Vezi ca erau niste diagrame, tabele pe aici pe site cu luna si varsta mamei, la mine s-au potrivit la ambele sarcini. da o cautare la "sexul copilului" sau poate te ajuta cineva cu adresele. bafta!
ange spune:
iuliana, parpalak are dreptate! citeste pe cutia de formula si fierbe apa de robinet atat cat scrie la indicatii.nu uita!nu se fierbe mai mult de 5 min. in nici un caz. eu una,folosesc apa de robinet fiarta 3-4 min. max si nu am avut absolut nici o problema cu Robi.
cat despre formula folosesc enfalac imbogatzit cu fier. mananca baiatul meu de la o luna si-i merge super! este un grasan si jumatate!indraznesc sa vi-l recomand
la mamici si bebici
carrie spune:
am revenit si eu conform zicalei"mai rarutz mai dragutz"...dar daca ne ruga Dana sa ne laudam...si noi suntem niste ingerasi super dulci, care gangurim si radem cu gura pina la urechi.
Thea a implinit 10 saptamani si ieri am mutat-o din cosuletz in patutz si ca urmare ne-a trezit toata noaptea...voi ati patit asta?
insa persista problema mancatului putin-am sa mai postez un subiect si pe forum-si a lipsei poftei de mancare , lucru care imi da mari batai de cap.
Geta , am citit ca te confrunti cu aceleasi probleme.inainte de vaccin si-a revenit bine, dar dupa, 3 zile n-a mancat mai nik, a scazut umpic in greutate, acum mananca san+Milumil, sau numai san sau in scarba numai Milumil, cu scandal si max 100-120ml dar si mai putin.in luna a doua a pus 700 gr , deci ok dar acum de 10 zile numai 140 gr.nu cred ca ar fi intoleranta la lactoza ptr ca atunci n-ar putea manca deloc , nu?
e ff energica, vioaie si nu arata a copil bolnav dar eu sunt in continuare stressata(ca prin minune mai am lapte...)
dr tot zice ca va trece ca e o etapa dar eu ma gandesc la tot felul de minuni
sfaturi?pareri?please...
va pupam
cristiana si bb Theodora Alexia
dcm spune:
parpalak,
ca sa raspund intrebarii tale. Lapte praf pentru bebei era si acum 35 de ani (in Ro, nu mai spun de US si Canada), poate nu asa sofisticat si plin de vitamine, dar era. Cel romanesc se chema Rarau (cu care am crescut eu). Cit despre fluorul in apa, sau mai bine zis, lipsa lui in Ro (ca aici era) e suficient sa te uiti la dintii romanilor in comparatie cu cei ai americanilor de aceeasi virsta si sa te apuce plinsul.
Numai bine,
dcm
ange spune:
carrie,nu dispera! asa am patzit si eu cu Robi cand avea 8 sapt.(acum avem aproape 3 luni eram disperata ca nu manca nici bibe,nici tzatzica mai deloc.mai mult urla,mai mult se agita decat sa manance...a durat cam 2 sapt. tot circul ala!!! pe la 12 sapt. s-a normalizat situatzia.cam in perioada aia am pierdut si laptele...nu tot,dar aproapetot ce-ti doresc este RABDARE
Aalina,nu ca sunt disperata...sunt DISPERATAAAA...cu fatza bb meu de doua zile se vede o ameliorare.mi-a fost recomandata de un medic o prapadita de alifie de 5$ pe care i-o aplic in straturi groase;arata ca un mic indian dar nu-mi pasa! sa-i treaca odata!!! laptele cred ca din cauza stresului si "excesului" de biberon l-am pierdut!asa ca evetzi grija fetelor;nu facetzi ca mine!
oLo,cati ani are fetzitza ta? si eu am o fetitza de aproape 5 ani si ma gandeam cand citeam mesajul tau ca asa cum "patzesti" tu cu fetitza ta cred ca ma asteapta si pe mine.docamdata nu stiu cum este cu 2 copii...Maia a plecat in vacantza cand Robi avea doar o luna.nici nu am realizat prea bine ca am 2 copii...
Lumy, si eu am abandonat sa-i mai dau suc de morcov sau de mar. a primit in prima zi o lingtz. si apoi le-a scuipat cat colo pe celelalte.am sa-l las o sapt. si apoi incerc din nou.daca nici atunci nu tzine,incercam la 4 luni.nu ne grabim,o luam incet si cu multa rabdare!!!
la mamici si la bebei
Aalina spune:
Carrie nu stiu ce sfat sa iti dau. Doar ca suntem alaturi de tine. Si mult calm.
Fetelor si eu am trecut printr-o perioada ingrozitoare. De fapt nici nu stiu daca mi-a trecut sau o sa imi treaca. Ma mir cum de mai am lapte la atata stres.
Bebelul meu sta singurel in camera si se joaca cu manutele dar doar daca e in patul mare. Si se uita curios la jucarii. Si doarme destul de bine peste zi. Are insa momente cand e tare sacait asta mai ales inainte de a adormi. O fi si el mititelul stresat. Azi noapte s-a trezit numai la ora 3 dupa ce mancase doar la 8 seara. Poate revine la sentimente mai umane.
Va pup.
parpalak spune:
Aalina, facem concurs la perioade ingrozitoare :) Daca gasesti o reteta de iesit/evitat sa stii ca sint amatoare. In afara de aia cu somnul, ca ala vine cind vrea el.. Mai mult decit sa stau la orizontala nu stiu ce sa fac.. Noi mincam la juma de ora, o ora, o ora jumate, doua, cite 50-60-70-90 ml. Noaptea, recunosc, la 3-4 ore, tot mai nimica... Si tot circul asta a inceput de cind am avut mai mult lapte... asa ca.. carrie... sa ne tinem reciproc pumnii sa treaca faza ...
dcm, eu am trecut pe lapte de vaca din comert de pe la doua luni.. si n-am avut nici un fel de intoleranta sau problema de nici un fel.. Ca sa nu mai zic de ce dantura superba au unele din prietenele mele.. Cred ca tine si de mostenirea genetica, asta cu dantura. Si de faptul ca in vest se merge foarte mult la dentist preventiv. Eu abia aici am auzit de conceptul de curatare a dintilor. Sa fi mers eu la dentisti gresiti peste tot in Romania?
Sanatate la bebei si mamici.