Bebelusi de mai...partea a 6 a!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Parpalak, de doua ore dai cu Copy, dai cu Paste, am reusit cu chiu cu vai sa copiez primele doua parti din "in mai nu mai naste nimeni?" intr-un doc in Word. E munca de claca, mai am si noptile urmatoare de butonat. Iti multumesc, deocamdata cred ca ma descurc, vreau sa fie toate la un loc asa ca merg in continuare. Sper sa nu fie sterse pana ajung eu sa copiez tot. Ce am mai scris! Romane! Am mai si citit printre randuri si m-a apucat nostalgia sarcinii. Stiti cand va spuneam ca ne va fi dor de burtica?
Ange, Alexa a avut bubite in obraji ani de zile, nu erau prea vizibile, erau uscate dar imi stateau pe creier chiar daca nu se vedeau decat de foarte aproape. Am fost cu ea si la un dermatolog renumit, mi-a zis ca nu are rost sa-i dau cu tot felul de creme care dau sau nu rezultate, asa fac unii copii si ca o sa dispara de la sine. Asa s-a si intamplat. Nu stiu cum arata bubitele baiatului tau, dar eu zic sa nu te mai stresezi sa nu-ti scada laptele mai mult.
Bietii copii, dau examene de la 4-5 ani? Copilarie cand mai au?
Parpalak, la mine nu s-a intamplat nimic cu dintii nici la prima sarcina nici acum. Nu am luat nici prea multe vitamine. Eu sunt o mare fricoasa de dentist, am destule probleme dar nu de la sarcini ci de la tras chiulul de la dentist. Numai cand se discuta despre asta imi vine rau.
va las ca ma ustura ochii de somn. Tocmai i-am dat o masa de noapte lui Ilincu3a, si-a cam stricat programul, nu se scula inainte de ora 3, acum i s-a facut foame pe la 2, are timp pana dimineata de inca doua mese .

Pa, Dana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Pai vezi, dana d, de ce ziceam sa ti le trimit? :) Eu le-am salvat html, cred ca sa le pun si-ntr-un doc, imi ieseau peri albi (mai multi decit am deja). Sa stii ca si mie mi-era frica de dentist, pina am ajuns aicea, si-aici e prilej de bucurie, mai aud si eu o vorba romaneasca, nu mai zic de ce mina usoara are dentista, plus ca orice lucru incepe cu anestezia - in afara de curatat, care a ramas singura parte nesuferita - de ce-am avut parte azi!
Vreau sa va spun ca Paul s-a re-apucat de supt, de unde ma luptam cu el sa suga, acuma nu mai am probleme - daca o tine tot in ritmul asta ma las eu de muls!
Cu tristete constat ca nu mai functioneaza trucurile vechi, ca incepe sa-si dea seama daca vorbesti cu el sau nu si vrea tot mai multa atentie - o sa ma reapuce raguseala de pe vremea colicilor... A fost un pic tragic azi la dentist, ca nu puteam sa-l tin de vorba, decit din cind in cind, cind facea igienista cite-o pauza de conversatie.

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Voi ce tip de formula folositi?
Eu pina acum i-am dat Prosobee de la Enfalac si n-am avut nici o problema ii placea,nici un colic ii dadeam cind lichid cind praf.
De 2 zile am incercat sa-i dau A+ ca zis ei contine DHA si ARA dar nu prea ii place si face si colici ca-i miriit rau de tot.
Acum abia l-a luat somnul in carut dupa ce i-am dat niste gripe water.

Si ce ma intriga acum 2 saptamani pe siteul lor enfamil.com ii faceau o asa reclama la A+ iar acum nu mai gasesc nici o referinta pe siteul lor acum este altul LIPIL.

Si o alta intrebare voi ce "saving plan pentru educatie" stiti ca ar fi cel mai bun - ma refer la RESP?
Canadian Scholarship Trust Plan vi se pare ok?

Va pupici
Dana si Joshua

Mergi la inceput

Despre A+ gasesti referinte la enfalac.ca.
Sa stii ca si Paul are cite-o zi de colici de cite ori ii schimb formula (de la lichid la praf, de exemplu). Cu RESP-ul, nu prea stiu ce sa-ti zic, ne-au vizitat trei reprezentanti pina acuma si-am zis ca mai facem si noi cercetare pe internet sa vedem care-i treaba. Pina la urma am zis sa nu ne pripim, mai asteptam vreun an, poate reusim sa ne lamurim pina la urma. Singura problema e ca, desi toate-s bune si frumoase cu depusul banilor, nu-i prea limpede cum si cind poti sa-i scoti. Se pare ca nu-i nici simplu si nici usor. Toate planurile sint bune si frumoase daca depui bani constant vreme de 18 ani si daca bb va merge la o facultate de 4 ani. Orice abatere de la schema asta se lasa cu taxe de procesare, etc, etc... Plus ca, uite cum e economia asta.. azi ai slujba, miine n-ai, si nu merge sa pui bani cind ai si sa faci pauza cind n-ai - trebuie sa depui constant, altfel iar te trezesti cu taxe de procesare, etc.. Plus ca, eu nu-s foarte sigura ca o sa raminem in Canada pina la urma.. Uite Lumy ce bine se descurca :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Mamicilor, va rog mult sa-mi raspundeti si mie la subiectul "Cine stie" postat ieri. Sunt aspiranta la titlul de mamica si vreau neaparat fetita.

Pupici si sanatosi si mancaciosi

Mel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Parpalak sa inteleg ca daca imi gasesc fire albe in par de la salvarea subiectelor noastre mi se trage? :))) Ca m-am apucat si eu si le-am salvat pentru ca jurnal mai bun de gravida si de mamica cu bb mic nu cred ca pot avea.
Numai ca apucandu-ma sa citesc m-a luat o jale...
Vai Dana si Ella cand am citit discutia voastra mare dreptate v-am dat. Si eu ma mai enervez uneori da ...asta e. De unde nu este nu ai cum sa ceri!
Ange stai calma pana la urma se va rezolva si cu fata bebelusului. Acu' lapte tre sa ai.
L-as lauda pe asta mic da stiu ca dupa aia ii trece :)
Va pupam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Hei! Cand ati terminat de salvat paginile, trimiteti-mi-le si mie. Ca io nu prea am timp sa ma ocup de operatiunea 'salvare'.
Cum sa am timp cand atunci cand ma asez si eu in fata ordinatorului, ma trage Emma de mana pana la ea in camera si ma pune sa ma joc cu Lego (ea-mi da piesele si eu trebuie sa le asamblez), cand la fiecare 4 ore stau juma de ora la alaptat, cand mai trebuie sa fac si curat in casa, cand mai trebuie sa ma joc si cu Anaïs, ca altfel am impresia ca e abandonata (desi, mititica de ea, e asa de cumintica si sta singurica fara sa planga). Si mai sunt si caldurile astea ingrozitoare!!!
Hai ca m-am plans mult. O sa vedeti ce-o sa ma laud cu fetele mele peste cativa ani... Stau impreuna si eu am o gramada de timp la dispozitie(vise, nu?)

v-am pupic,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Fetelor din Canada sau USA....spuneti-mi si mie ce fel de apa folositi la prepararea formulei (am scris aceeasi intrebare si la bebelusi de iunie-iulie, dar nu mi-a raspuns nimeni ). Eu am cumparat apa cu fluorid...nu am folosit-o inca, dar am citit intr-o carte ca bebelusii nu au nevoie de fluoride pina la 6 luni, asa ca sint in cumpana. Deocamdata folosesc apa filtrata de la frigider pe care o fierb. Mai e varianta cu apa distilata de la bidoane, dar nu stiu daca e buna. Si apropos de fierbere, cite minute fierbeti apa?

Mergi la inceput

Apa de la robinet, filtrata. Fiertul doua minute - dupa cum scrie pe eticheta de la formula..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Am inceput sa va mai scriu citeva rinduri ....Timpul a trecut foarte repede pentru mine si am avut timp doar sa va citesc .
Parpalak si DanaMario si noi am decis sa mai asteptam si sa mai luam notite..Pe noi ne-au contactat vreo trei institutii tip RESP si fiecare avea politica ei cu banii adunati . Am avut norocul sa intilnim un finantist canadian care ne-a dat mai multe amanunte despre aceste institutii si cum trebuie investiti banii astfel incit sa nu fii in pierdere. Am retinut ca una din institutii nu este prea serioasa si asta ne-a facut sa mai asteptam si sa actionam mai tirziu. Prea multe amanunte eu nu va prea pot spune ca numaram zilele sa ajung cit mai repede in tara insa sotul meu a retinut mult mai multe si cu prima ocazie o sa-l pun sa va scrie despre RESP.

Azi am incercat sa iesim spre seara prin Mamaia la plimbare si nu prea am avut sorti de izbinda ca nu am gasit loc de parcare. Am renuntat la plimbarea din Mamaia si ne-am indreptat spre Portul Tomis. Orasul e plin de viata si veselie ! Imi place!

Intre timp am renuntat sa-i mai dau suculet mogildetei mele ca se strimba tare si mi-am propus sa mai astept pina face patru luni!

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput