atac de panica

atac de panica | Autor: mumyca

Link direct la acest mesaj

Am si eu o MARE PROBLEMA
Acum 3 zile mi s-a facut foarte rau,noaptea ma durut in partea stinga,am intrat in panica apoi am avut palpitatii.
A 2-a zi mi s-a facut ameteala si aveam o stare de frica,neliniste ,agitatie.Mi-au spus ca am spasmofilie si mi-au facut calciu i.v.
Dupa aceasta injectie am crezut ca mor....mi-a fost foarte ameteala .De frica am refuzat sa mai fac asfel de injectii si am luat tablete cu Ca si Mg si vitamine.
A3-a zi am avut senzatie de sufocare,si nod in git ,nu am fost in stare de nimic,am stat la pat aproape toata ziua.
A 4a si a 5-azi mi-a fost un pic mai bine ,doar ameteala citeodata si oboseam cind vorbeam .
Si am observat ca daca cineva e suparat,sau se cearta,mi se face rau,nu suport.
Intre timp au primit rezultatele la Ca si Mg si au iesit bine La Ca am 9,30 iar limita normala este intre 8,..si 10,4
Peste o saptamina primesc rezultatele si pentru tiroida.
Acum ma gindesc sa nu fie vorba de atac de panica pentru ca si fratele meu a avut la fel.
Daca ati trecu prin asa ceva sau treceti va rog mult spuneti-mi ce sa fac pentru ca vreau sa fiu ca inainte.Imi e frica sa merg si la examene sa nu mi se faca rau pe acolo

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu am facut primele atacuri de panica anul trecut in august si inca ma mai confrunt cu ele...de facpt inca n-am reusit sa scap de frica de un nou atac, desi n-am mai facut niciunul de prin septembrie anul trecut. Am luat Magne B6, am incercat sa ma odihnesc si ma lupt cu mine zilnic, sa trec peste temeri. Cand simt ca ma panichez, incerc sa ma automotivez, sa-mi spun ca totul e doar in mintea mea si ca depinde de mine sa nu mai am probleme. Respir adanc si de cele mai multe ori imi iese. Mai am insa si zile mai proaste, de obicei cand sunt foarte obosita sau stresata, cand mi-e tare greu sa ma controlez, si atunci pun mana si iau o pastiluta de Sedatif PC, mi-au facut foarte bine. Dar repet, inca nu-s pe deplin vindecata, ca sa zic asa...sper sa reusesc totusi incet-incet sa trec peste

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

imi pare rau ca te confrunti cu problema aceasta, stiu cum este...

Asteapta si rezultatele analizelor de la tiroida, insa din ceea ce descrii este foarte posibil sa nu fie ceva organic. Seamana intr-adevar cu simptomele unui atac de panica "adevarat", m-am confruntat cu ele si a trebuit sa duc o munca de convingere cu mine insami pentru a-mi demonstra ca "fizic" nu am nimic, ca nu o sa fac atac de cord sau altceva in timpul unei crize.

Te poate ajuta un supliment de magneziu, eu port la mine pliculetul de magneziu (Additiva Mg, 300 mg, se dizolva in apa).

Poate ca daca ai deschide subiectul la Cabinetul Psi ai primi si mai multe sfaturi care sa te ajute sa depasesti mai usor aceasta faza.

Nu ignora problema si nici nu o lasa sa se amplifice. Spui " imi e teama sa ma duc la examene sa nu mi se faca rau pe acolo". Ai mare grija, poti dezvolta astfel un comportament de evitare a unor situatii...si asta nu face decat sa iti inrautateasca starea psihica generala.

Te mai pot ajuta pt a depasi situatia asta rudele apropiate 9parintii, fratela , mai ales ca s-a confruntat cu asa ceva), sotul daca esti casatorita, sau prietenul daca e cazul, pt ca e important sa ca ei sa stie prin ce treci. Daca "nu trece" starea rea, la psiholog si nu te feri nici de psihiatru. In general cand aud oamenii de psihiatru au tendinta sa zica " e clar, sunt dus(A)"- nu e nimic mai gresit. In situatiile de criza doar autosugestia poate sa nu functioneze, asa ca doar medicul psihiatru iti poate prescrie o schema de tratament care sa te ajute sa treci repede peste

Multa sanatate si putere!

April

Emma are nevoie de ajutor !

Mergi la inceput