personalul din spital...oribil
Raspunsuri - Pagina 14
moruna spune:
cand am internat-o pe mama in spital acum vreo trei ani am asistat la o intamplare pe care cu greu o voi uita.era acolo o femeie de la tara care isi internase barbatul pentru a i se face o operatie.amnunte nu stiu,dar stiu ca era destul de grav.femeia aceea plangea foarte tare si i-a zis medicului ca i aduce porc,gaini,vin daca vrea ca bani nu are si sa il opereze.raspunsul medicului m-a socat:"cucoana daca vreau toate astea mi le cumpar.eu vreau bani nu produse!"saraca femeie a ramas cu gura cascata in urma lui si nu stia ce sa mai faca.
gabriella1 spune:
vis-a-vis de ce a scris mai inainte morunami-am adus aminte de o intamplare de acum 1 an. Mi-am dus sotul la UPU Vaslui.Salvare venita in 2 minute, o doctorita care se purta cu "manusi" cu el, o asistenta care i-ar fi suflat si-n fund... ca deh,Xio,tu stii cum sunt tratati ,uneori,ce-i care platesc si OPSNAJ.Ca si de acolo distinsa breasla pe care o aperi cu foc si patos ia bani, si bani mai multi decat de la noi ,muritorii de rand. Pe hartia numita fluturas scrie :retinere OPSANJ 250 LEI, cealalta retinere ,ca si ptr noi e de 70 lei.
Intamplator , pe un pat alaturat,un om de la tara.Pe jumatate lesinat,nu era in stare nici varsta sa si-o spuna. Tratat ca un gunoi. Juma' de ora cat am stat acolo inafara de faptul ca l-a intrebat de unde e si cum il cheama, nu i-a dat nici macar un pahar cu apa.In bataie de joc i-a luat o tensiune,l-a intrebat ce a mancat .Bietul de el, OMUL, mancase o zi intreaga doua felii de paine cu dulceata si prasise la 40 grade. La raspunsul lui madama aia cu 6 ani de facultate si vreo nush cati de rezidentiat ,a simtit nevoia sa rada si sa-l intrebe daca face cura de slabire. Nu s-a gandit o clipa ca poate bietul om n-a avut ce manca. Toata averea lui e pamantul ala pe care-l prasise,ca agricultura e o loterie:ploua,nu ploua, se face perumbul,nu se face porumbul.
Imi venea s-o strang de gat.Am intrebat-o cu tupeu cat m-ar costa sa -i puna si lui o perfuzie si un pahar de apa."Vai doamna,dar se poate?!Noi nu primim nimic".
Normal ca ii era teama sa primeasca ceva de la mine. I-a strecurat sotul meu omului acela niste bani .Cred ca de la el i-a primit -sper sa fi fost destui pentru pretentiile si standardul de viata a celei care a facut un juramant in fata lui Dumnezeu!
Pur si simplu ma apuca o cumplita sila !
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
gabriella1 spune:
XIO ,ti-am citit toate postarile vis-a -vis de parerea ta despre medici,spitale,asistente ,etc...
Mai fata, tu traiesti in Romania anilor 2008?!Tu poti realiza ca inca se poate muri pe masa de operatie la o banala operatie de apendice din cauza unui medic INCOMPETENT sau nesatisfacut financiar?!Un medic din ala cu facultate la o societate comerciala ca n-avea tac-su ce face cu banii .
Tu -a mia oara iti scriu- CITESTI DOAR CE-TI CONVINE si raspunzi numai la ceea ce poti gasi un argument.TU VEI FI MEDIC?!Si daca da,ce fel de medic?Unul din ala pro bono care accepta salar de 880 ron ,cu o mica prima de instalare si 20 % spor ca ai studii superioare?Vrei sa-mi spui ca nu vei accepta nimic de la nimeni ,fie el bogat sau sarac?!
Daca tu imi vei spune"da" ,te rog,mai uita-te inca o data pe actele de identitate si spune-mi unde traiesti,ca sigur NU in Romania.Sau daca totusi traiesti in Romania, cu siguranta dupa ce vei practica vei avea stabilit un "onorariu".Ca ,deh,"sanatatea n-are pret,dar are buget"-spuse tot un "distins"purtator al halatului alb.
Si daca tot esti hotarata sa o mai faci si pe bunul samaritean, recomanda-ma la un ginecolog tot din ala pro bono,care e dispus sa-mi faca jdemii de investigatii ,sa-mi faca o laparoscopie ,eventual sa ma si deschida, sa pot si eu ramane din nou insarcinata, sa nu fac umbra pamantului degeaba, si la urma sa-i spun doar "sarut mana domnule doctor, vin la dvs cu bebe in brate sa vedeti ca n-a investit statul roman de pomana in dvs."
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
ile77 spune:
Mai fetelor voi puteti sa umpleti 1000 de pagini pe DC despre asistentele nerusinate si doctorii nesatui de bani din ro, ca nimik nu se va schimba.
Trebuie facut mult mai mult.
Trebuie luat taurul de coarne si iesit in strada, trebuie facuta o mica "revolutie" impotriva acestui sistem medical nenorocit.
Televiziunea si ziarele trebuie sa se implice,sa se faca reportaje peste reportaje, sa se arate again and again situatia jalnica din sistemul medical, pina cind oamenii se vor satura si vor iesi in strada.
FRICA, este cuvintul potrivit pt toti pacientii si familiile lor. FRICA ,ca daca nu dai banul vei muri cu zile in spitale sau vei fi tratat ca un animal de catre personal.
E VINA MEA, A TA , A NOASTRA.
Ne ducem la spital cu banii deja pregatiti.De aici pleaca greseala.
Am meditat mult asupra situatiei in care s-a aflat tatal meu. Mi-a fost FRICA, ca daca nu dam BANII,nu ii vor face operatia, nu vor avea grija de el dupa operatie,sau mai stiu eu ce se putea intimpla.
FRICA, m-a facut sa gindesc intr-un mod cu totul ciudat,diferit de cum as fi gindit aici in norvegia: "si ce daca sint bani multi, dam si mai multi daca e nevoie, doar sa scape cu bine si sa se faca sanatos. DAM CIT E NEVOIE".
Asa gindim toti, si de aceea nu se va schimba nimik.
Nimeni nu are curajul sa zica NU.STOP.AJUNGE. Si asta de FRICA.
Nu ajuta cu nimik faptul ca ne stringem aici si vorbim despre, DACA NU SE TRECE LA ACTIUNE.
DECI CINE INCEPE?
Ile, mami de Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
deliafairais spune:
si mie imi e groaza de spital! am pierdut o sarcina acum 2 ani si, pentru ca nu am dat bani nimanui, am trait din plin rautatile asistentelor. pot spune ca cea mai amabila asistenta a fost cea care a tacut, si nu mia reprosat ca am venit de urgenta noaptea. nici nu vreau sa imi amintesc cum a fost...a fost un cosmar noaptea aceea! a doua zi, nu stiau cum sa o indulceasca, pt ca niste prieteni (medici de seama din spital) au inceput sa se intereseze de mine. imi e greatza de sistemul asta! si am decis sa nu dau niciodata bani, sau sa ma folosesc de relatii la spital. nu ma conformez unui sistem atat de corupt!
deliafairais spune:
si ca idee...acum sunt insarcinata din nou. si mi se pare atat de nedrept ca faptul ca nasterile se fac acolo imi umbresc o parte din bucuria de a avea un copil! de data asta va fi total diferit...nu in sensul ca ei vor fi mai amabili (nu visez asa departe), ci in sensul ca eu nu le voi accepta rautatile, in nici un fel.
"un sut in fund, un pas inainte", nu?
mariana_1976 spune:
Eu am impresia ca ar trebui niste reforme mai adinci si fiindca nu am idee cum sunt gestionate spitalele in Romania as avea citeva intrebari:
-din ce fonduri se cumpara aparatura medicala?
-ce procent din fondul de asigurari medicale (de stat) ajunge in salariul medicilor?
-exista cumva un plafon oficial al costului diferitelor interventii medicale si al unei zile de spitalizare in diferite sectii? Daca da, pe ce baza au fost calculate si cit de realistic ca sa acopere cheltuielile respective prin asigurarea platita de cetateni?
-ce fel de asigurari medicale private exista si cit la suta din costul lor intra in salariul medicilor?
-ce alte cheltuieli ar putea fi reduse din bugetul de stat pentru a suplimenta fondurile de asistenta medicala/salariile medicilor?
-care ar fi solutia cea mai realistica si rentabila din punct de vedere economic pentru a se ajunge la niste salarizari acceptabile in domeniul medical?
valentinag spune:
Mariana,felicitari pentru Mena in primul rand!
In al 2-lea rand,la ultimul punct,dintre cele pe care le-ai scris tu,eu as pune pacientii sa dea banii pe care doresc sa-i dea doctorilor,drept multumire,intr-un cont,deschis de spital,care bani sa se foloseasca la salariile medicilor!Sau foarte bine,sa platim si noi ca americanii,90%din costul interventiilor si 10%din buzunar!
Atunci nici medicii n-ar mai lua spaga,nici noi ne-am mai criza!
Eu una,am ales de mult ca tot ceea ce fac legat de sanatatea mea si a familiei mele s-o fac la privat!Desi platesc asigurari medicale si sotul meu deasemenea(Gabriella,stiu cum e,ma apuca nervii cand ma gandesc cati bani i se opresc)o sa ma duc la stat doar atunci cand nu am alta alternativa!
Desi...zilele trecute am fost la medicul meu de familie(extraordinar om)si m-a trimis la ORL,cu bilet de trimitere,la un cabinet alaturat,intr-o policlinica de stat!Am stat un pic sa ma gandesc daca sa ma duc sau nu si am zis hai!Mai rau decat am fost tratata nu cred ca se poate!Am fost extrem de placut surprinsa,un medic extraordinar,nu am dat un leu spaga,s-a purtat exemplar,mi-a dat recomandari pentru alt medic si tot asa!Deci se poate!
Por'ma,la sotul ORL-istului de mai sus,care este ginecolog,mi se pune pata sa-mi fac papanicolau si sa fac un control!Iau bilet de trimitere,ma duc frumos,Aveam programare la 7.15,la 7.10 omu plecase deja,credea ca nu mai vin!L-a sunat asistenta,s-a intors din drum,si-a cerut scuze ca a plecat,credea ca nu mai are pe nimeni,i-am dat trimiterea,fara un leu,am stat de vorba,etc,mi-a facut analiza,am platit frumos costul ei si ne vedem dupa rezultate!Deci se poate!
Eu am mai povestit,acum 2-3 ani am umblat cu matu-si-mea prin vreo 3 spitale bucurestene!
Bagdasar Arseni-nu a luat dr nici o spaga,doar infirmierele,daca nu ii dadea bani,nu-i schimba patul
Urgenta-am stat 2 ore aproape,purtat frumos,fara spaga ceruta sau data,tratament corect,toate cele
Sf Luca-ORIBIL si am spus tot!
Trebuie sa se poata si la noi,ca semnul de multumire pe care il arati unui dr care te-a tratat cum trebuie sa fie un cos de flori,un tort,o donatie pentru spital,cine isi permite!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
megbeng spune:
quote:
Si daca da,ce fel de medic?Unul din ala pro bono care accepta salar de 880 ron ,cu o mica prima de instalare si 20 % spor ca ai studii superioare?Vrei sa-mi spui ca nu vei accepta nimic de la nimeni ,fie el bogat sau sarac?!
Daca tu imi vei spune"da" ,te rog,mai uita-te inca o data pe actele de identitate si spune-mi unde traiesti,ca sigur NU in Romania.
poti raspunde DA si sa traiesti totusi in romania; cazuri mai rare e drept, dar uite, de ex eu am ceva mai putin de 880 RON/luna si nu am acceptat niciodata spaga (am refuzat-o sau daca pacientul a fost mai iute ca mine am scos-o din buzunar si i-am lasat-o pe pat)..pentru ca eu as putea sa muncesc si fara salariu, castiga sotul suficient pentru amandoi si ne ajuta si parintii. fac ce fac 100% din pasiune si pentru ca nimic in lumea asta nu mi-ar placea mai mult..da tre' sa recunosc intr-adevar, ca si pacientul roman are nene o mentalitate si un stil de a insista cu spaga ceva de groaza
a, si mai am destule colege cu soti parinti cu bani destui cat sa isi poata pastra decenta de a nu lua spaga..la fel cum am colegi foarte, foarte capabili, care nu aveau cum sa se intretina doar din salariu, asa ca acum sunt in State sau in Franta
meg,dematei(9.02.2007)
XIO spune:
quote:
citat din mesajul lui gabriella1
XIO ,ti-am citit toate postarile vis-a -vis de parerea ta despre medici,spitale,asistente ,etc...
Mai fata, tu traiesti in Romania anilor 2008?!Tu poti realiza ca inca se poate muri pe masa de operatie la o banala operatie de apendice din cauza unui medic INCOMPETENT sau nesatisfacut financiar?!Un medic din ala cu facultate la o societate comerciala ca n-avea tac-su ce face cu banii .
Tu -a mia oara iti scriu- CITESTI DOAR CE-TI CONVINE si raspunzi numai la ceea ce poti gasi un argument.TU VEI FI MEDIC?!Si daca da,ce fel de medic?Unul din ala pro bono care accepta salar de 880 ron ,cu o mica prima de instalare si 20 % spor ca ai studii superioare?Vrei sa-mi spui ca nu vei accepta nimic de la nimeni ,fie el bogat sau sarac?!
Daca tu imi vei spune"da" ,te rog,mai uita-te inca o data pe actele de identitate si spune-mi unde traiesti,ca sigur NU in Romania.Sau daca totusi traiesti in Romania, cu siguranta dupa ce vei practica vei avea stabilit un "onorariu".Ca ,deh,"sanatatea n-are pret,dar are buget"-spuse tot un "distins"purtator al halatului alb.
Si daca tot esti hotarata sa o mai faci si pe bunul samaritean, recomanda-ma la un ginecolog tot din ala pro bono,care e dispus sa-mi faca jdemii de investigatii ,sa-mi faca o laparoscopie ,eventual sa ma si deschida, sa pot si eu ramane din nou insarcinata, sa nu fac umbra pamantului degeaba, si la urma sa-i spun doar "sarut mana domnule doctor, vin la dvs cu bebe in brate sa vedeti ca n-a investit statul roman de pomana in dvs."
Gabriela
mai , pe mine ma uimeste cum sariti ca eu citesc ce-mi convine , dar dupa aia imi faceti o analiza psiho:
-una zice ca am dat la medicina pt. banii primiti de la pacient dupa(axact , de-aia ma chinui cu sute de mii de pagini si stau in spital de dimineata pana dimineata , ca ma gandesc ca POATE dupa ce termina facultatea , daca iau rezi-ul pe ce-mi place vine pacientul si-mi da bani )
-alta imi spune ca precis o sa am un tarif.Apropo , te-ai ruga in genunchi sa ajungi pe mana mea ;) E irnoie draga , ca daca tu ai bunul simt uitat in cealalta camera imi permit si eu sa spun ceva. ;)
Imi spui si mie ce inseamna "tensiune luata in bataie de joc"? parca esti vecina-mea , numai aia stia ca doctorul i-a facut prea mare incizia , ca e prost si nu stie , si ca operatia a durat prea mult pt. ca el nu stia ce face.
Lasa veleitatile de ghicitoare la altii si apuca-te tu de croitorie , ca eu una sunt sarisfacuta si multumita pana la Dumnezeu si inapoi de ce fac.
Cata rautate , dom'le, ca mi se face greata.
Nu te mai chinui sa-mi raspunzi ca-mi iau zborul in vacanta pa in 30 , daca vrei iarasi sa-mi dai in bobi si sa spui diverse fantezii de-ale tale despre mine desfasoara-te pe privat.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/