personalul din spital...oribil
Raspunsuri - Pagina 13
XIO spune:
quote:
citat din mesajul lui Flaflo
E dureros,.....nu, e ingrozitor ce se intimpla in spitalele din Romania. Am avut "onoarea" sa am de a face cu oncologia de la Timisoara in primavara aceasta. Nu am cuvinte sa descriu ce se intimpla acolo.... Unchiul mau are cancer, avea nevoie de radioterapie. A fost inscris pe lista de asteptare, urma sa-i vina rindul "cindva" (am citat spusele doctorului). Eh, am venit eu de la Viena, mi-am pus in miscare cunostintele (ca sa nu spun pile), asa ca unchiul meu a fost internat de urgenta in aceeasi zi, urmind sa inceapa tratamentul. Mi-e sila de spitale, insa cel mi sila imi este de personalul care lucreaza in ele. Am studiat si eu acolo, am trecut prin aceste spitale, dar parca acum nu mi-a venit sa cred ce vad... Si sint aceleasi spitale (cu aceeasi doctori) pe care Xio le apara cu atita patos...
Eu personal am alternativa, dar ce fac cei care nu o au? Spera sa nu se imbolnaveasca? Si daca o fac merg la spital cu sacul? Dar daca nu dispun de acest sac? Nu vreau sa ma gindesc....
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
Mai , nu stiu cu ce doctori ai facut tu , e clar ca nu ii cunosti pe aceia pe care ii cunosc eu daca ai parerile astea . ;)
Gabriela , cred ca stiu mai bine ce s-a intamplat cat a stat bunicul MEU in spital decat tine , nu? A fost tratat ca si ceilalti pacienti.
Iar despre asternuturi........eu vorbesc despre cu totul altceva,, si anume bunul simt pe care trebuie sa-l ai fata de o persoana necunoscuta si capacitatea de a separa individul de gramada.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
mariamunteanu spune:
Flaflo, eu l-am adus pe tata la Viena pt. radioterapie pt. ca in RO nu se stie cand ii venea randul. La cancer orice amanare poate fi fatala. A trecut mai mult de un an de la tratament si analizele i-au iesit perfecte. Ne-a costat o mica avere, dar e salvat. In spital (a fost tratat ambulatoriu timp de 2 luni) toti s-au purtat cu el exceptional de frumos si apropiat, iar doctorita care i-a urmarit tratamentul l-a tratat ca pe fratele ei, am ramas impresionata efectiv pana la lacrimi. Mi-as dori ca toti bolnavii sa aiba parte de asemenea servicii.
Maria
Flaflo spune:
Mai Xio, te-am cronometrat,.... nici 10 minute, oau.
Si ca de obicei, ai un raspuns pentru toate, nici nu ma asteptam la altceva. Stai linistita, sint aceeasi doctori, dar se pare ca avem moduri diferite de interpretare. Asta inseamna ca tu esti la locul potrivit acolo unde esti, te incadrezi perfect in sistem si ai toate sansele sa devii unul dintre acei "preaiubiti" medici.
Maria, nici tu nu ai avut "onoarea" sa te intilnesti macar cu unul dintre medicii despre care vorbeste Xio?
XIO spune:
quote:
citat din mesajul lui XIOquote:
E dureros,.....nu, e ingrozitor ce se intimpla in spitalele din Romania. Am avut "onoarea" sa am de a face cu oncologia de la Timisoara in primavara aceasta. Nu am cuvinte sa descriu ce se intimpla acolo.... Unchiul mau are cancer, avea nevoie de radioterapie. A fost inscris pe lista de asteptare, urma sa-i vina rindul "cindva" (am citat spusele doctorului). Eh, am venit eu de la Viena, mi-am pus in miscare cunostintele (ca sa nu spun pile), asa ca unchiul meu a fost internat de urgenta in aceeasi zi, urmind sa inceapa tratamentul. Mi-e sila de spitale, insa cel mi sila imi este de personalul care lucreaza in ele. Am studiat si eu acolo, am trecut prin aceste spitale, dar parca acum nu mi-a venit sa cred ce vad... Si sint aceleasi spitale (cu aceeasi doctori) pe care Xio le apara cu atita patos...
Eu personal am alternativa, dar ce fac cei care nu o au? Spera sa nu se imbolnaveasca? Si daca o fac merg la spital cu sacul? Dar daca nu dispun de acest sac? Nu vreau sa ma gindesc....
Flavia si Bianca
Mai , nu stiu cu ce doctori ai facut tu , e clar ca nu ii cunosti pe aceia pe care ii cunosc eu daca ai parerile astea . ;)
Gabriela , cred ca stiu mai bine ce s-a intamplat cat a stat bunicul MEU in spital decat tine , nu? A fost tratat ca si ceilalti pacienti.
Iar despre asternuturi........eu vorbesc despre cu totul altceva,, si anume bunul simt pe care trebuie sa-l ai fata de o persoana necunoscuta si capacitatea de a separa individul de gramada.NImeni nu spune ca in Romania e foarte bine , dar hai sa nu ne batem joc de munca tuturor. In fiecare domeniu exista oameni buni si oamnei cu care nu0ti doresti sa te intalnesti.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
XIO spune:
quote:
Si ca de obicei, ai un raspuns pentru toate, nici nu ma asteptam la altceva. Stai linistita, sint aceeasi doctori, dar se pare ca avem moduri diferite de interpretare. Asta inseamna ca tu esti la locul potrivit acolo unde esti, te incadrezi perfect in sistem si ai toate sansele sa devii unul dintre acei "preaiubiti" medici.
Maria, nici tu nu ai avut "onoarea" sa te intilnesti macar cu unul dintre medicii despre care vorbeste Xio?
Flavia si Bianca
M-ai cronometrat deci? Wow , sunt magulita.
Acum , ma scuzi ca te intreb , vad ca le stii pe toate , dar cu ce doctori ai LUCRAT tu ? Zi si mie aici cateva nume , ca sa vedem. Nu de alta , dar dupa cum stii , sunt mai multe serii intr-un an , si fiecare serie face cu alti profesori. Iar acesti profesori se schimba. ;)
Dar imi place gandirea ta . Tu deasupra tuturor , si noi ceilalti nesimtitii hapsani.
Vreau sa spun ca mesajul atu este o dovada de lipsa a celor 7 ani de acasa si o supraestimare a ta .
Pana sa ma faci pe mine avida dupa bani ar trebui sa ma cunosti si sa vezi cam cum imi petrec eu timpul liber. Facand voluntariat. Dar e ok , you're the man! Tu esti salvarea , tu esti ingerul din spitale....btw , practici medicina?
ramiris spune:
quote:
citat din mesajul lui XIOquote:
Flavia si Bianca
M-ai cronometrat deci? Wow , sunt magulita.
Acum , ma scuzi ca te intreb , vad ca le stii pe toate , dar cu ce doctori ai LUCRAT tu ? Zi si mie aici cateva nume , ca sa vedem. Nu de alta , dar dupa cum stii , sunt mai multe serii intr-un an , si fiecare serie face cu alti profesori. Iar acesti profesori se schimba. ;)
Dar imi place gandirea ta . Tu deasupra tuturor , si noi ceilalti nesimtitii hapsani.
Vreau sa spun ca mesajul atu este o dovada de lipsa a celor 7 ani de acasa si o supraestimare a ta .
Pana sa ma faci pe mine avida dupa bani ar trebui sa ma cunosti si sa vezi cam cum imi petrec eu timpul liber. Facand voluntariat. Dar e ok , you're the man! Tu esti salvarea , tu esti ingerul din spitale....btw , practici medicina?
Hai mai Xio, nu te mai revolta asa, ca nu e Flaflo singura care nu gandeste ca tine. Din pacate parerle similare celei pe care o ai tu sunt minoritare, majoritatea vede ce vede flaflo...
Ti-am mai spus de cateva ori, nu cred ca te referi la realitatea din spitalele publice din Romania, sau daca la ea te referi ai un mod de a o percepe mai mult decat subiectiv.
Nu e nevoie sa ai termen de comparatie cu o realitate sanatoasa dintr-o tara civilizata (desi nu ti-ar strica) ca sa-ti dai seama ca articolul ala "Injuratura lui Hipocrate" este chiar rupt din viata sistemului nostru sanitar.
Nu te-ai plicitist sa pui aceeasi placa over and over again? Chiar crezi ca daca o tii una si buna ca nu-i asa o sa stergi din creierele noastre experientele de cosmar, pline de mizerie si umilinte din spitale? CA doar n-om fi nimerit toate in sngurul salon imputit din romania, cu singura baia nespalata de nu stiu cand care pute de-ti muta nasul, n-am dat peste singura asistenta obraznica, mitocanca si plina de tupeu sau peste singurul doctor care te anunta zambind "cat te costa" sa-si faca treaba pentru care tu deja platesti taxe la stat.
XIO spune:
Ramiris , si eu si toti cunoscutii au dat peste functionare nesimtite. Dar nu ne apucam sa le "vanam" pe toate functionarele din lume.
Pe mine ma distreaza cum se inghite tot ce apare in pres.
Daca eu iti povestesc despre un doctor de la plastica din Tm care a facut o reconstructie de mandibula cu grefa de peroneu la un paceint operat de cancer , care avea postoperator pur si simplu o gaura prin care ii vedeai in gat nu te impresioneaza.
Daca iti spun ca o asistenta a facut o injectie gresita hulim tot.
Nu prea intereseaza reusitele , ce conteaza ca UN DOCTOR A SALVAT 1000 DE VIETI , DACA A FACUT O TAIETURA MAI LUNGA LA UN PACIENT E UN IDIOT CARE NU ARE DE CE SA PROFESEZE.
Si exemplele pot continua.
Am vazut mentalitatea asta la o vecina de-a mea. Si m-am lamurit ca nu se poate schimba in veci.Tot timpul oamenii care nu sunt in domeniu vor stii mai mult decat cei din domeniu.
Iar faza cu spaga , ca daca nu dai te omoara , e cam ca si taica-miu si loto:"de ce sa joc , ca precis nu castig".
nelia spune:
Xio, eu nu te pot contrazice pe tine, din punctul tau de vedere asa este. Sint medici care au facut 1000 de oameni bine, dar recunostinta e pe masura, nu a noastra, in general, ci a celor 1000. Fii sigura ca le vor multumi medicilor care i-au salvat pina vor inchide ochii. Dar daca acea singura taietura facuta gresit e pe copilul meu (sau tatal, sau mama, sau chiar pe mine personal), cred ca orice om care poate sa fie cit de cit obiectiv, poate intelege de ce eu nu le pot multumi! Nu pot, dar nici nu vreau! Nu merita! Pur si simplu pentru acea taietura gresit nu merita apreciati, ci huliti! Si mai cred ca voi ar trebui sa fiti primii care sa stie, sa spuna si sa ceara acest lucru.
Stii, asta trebuie sa intelegi tu: ca oricine poate gresi in lumea asta, greseala e umana! Dar voi, medicii, nu puteti gresi, nici macar o singura data, pentru ca atunci greseala voastra este inumana! Dar tu stiai acest lucru cind ti-ai ales o asemenea meserie nobila pina in pinzele albe, chiar daca multi medici o innegresc. E un risc pe care ti l-ai asumat. O mie de operatii bune, o singura taietura gresita... ce mare lucru. Dar acea taietura nu e facut pe fata de masa, e facuta pe un om, care poate a murit din cauza asta si daca nu a murit, oricum nu-i poate multumi, pentru ca o vede zilnic! Sau sufera zilnic din cauza acelei erori. El nu-i cunoaste pe cei o mie si nici nu il intereseaza, el se stie pe el si pe suferinta lui, si il stie pe medic, pe care l-a ales datorita reputatiei celor o mie de operatii reusite... dar la el a gresit. Medicul poate uita si dupa o alta mie de operatii reusite apare alta gresita.
Stiu ca pentru voi medicii, pe care eu va respect dar va si injur in aceeasi masura, depinde de ceea ce primesc de la voi, ca de dat am scapat de dat, noi sintem niste cazuri, unele mai interesante, altele mai putin interesante, iar cel de unu la o mie, e pur si simplu o nereusita la o mie. Bun palmares, pentru voi... dar nu si pentru noi! Pentru ca pentru noi, noi sintem noi, suferinta noastra sau a celor dragi noua e a noastra sau a lor si a noastra, asa cum a fost cea a bunicului tau. Si oricit de mult ti-ar placea sa-ti aperi meseria si cei care o practica, pentru ca tu stii ca exista si medici excelenti si unii care nu iau spaga si spitale curate, te rog eu frumos, opreste-te! Chiar daca e nobil fata de confratii tai sa-i aperi, noi nu-ti putem aprecia simtul nobil, pur si simplu nu putem. Nu poti aparea la fiecare subiect unde oamenii se pling de erorile si de nesimtirea unor medici, cu dorinta de a-i apara pentru ca jigneste aparitia ta. Stim si noi ca exista si medici altfel, nu atit de bine ca tine, dar stim, numai ca daca acel caz nereusit sint eu sau mai grav, copilul meu, da-ne voie, te rugam, sa nu ne pese decit de medicul care ne-a distrus in loc sa ne salveze si asta ne da dreptul sa generalizam cit vrem in suferinta noastra.
Sora mea este surdo-muta pe viata datorita unei erori medicale. Poti tu, ca viitor medic, sa vii sa-mi spui da, dar acel medic a facut bine alte citeva sute de persoane. Da, si!?! Tragedia e in familia noastra, viata distrusa e cea a surorii mele, suferinta si vina o poarta mama mea de 40 si ceva de ani... nu acel medic, care sint sigura ca a uitat cazul in luna urmatoare. Si cind pentru o asemenea greseala, ti se mai cere nu o gaina, ci poate jumatate din casa in care stai... ce ai mai putea sa spui la aceste lucruri!?!
Una dintre verisoarele mele a facut un test amnio la 24 de ani, o injectie gresita facuta de un anestezist. Si? Doar acela a facut zece mii de alte injectii impecabil executate. Da, si!?! Pentru verisoara mea fusese singura sansa de a avea un copil, nu stia atunci, dar acum stie. Si acea sansa a fost spulberata de acea singura injectie gresita pe care o aperi tu. Si copilul pe care trebuia sa-l aiba fusese perfect sanatos! Mai e nevoie sa-ti spun de ce eu nu am avut curaj sa ajung la amnio, desi am nascut dupa 35 de ani si am stat cu inima cit un purice doua dintre sarcini!?! Da, stiu, o singura injectie gresita, dar daca acea injecite gresita era facuta pe copilul meu!?!
Prietena mea cea mai buna are cancer si stiu exact prin ce trece un bolnav de cancer in Romania. Si are bani! Un simplu imi pare rau din partea ta si faptul ca iti doresti ca tu sa nu fii sau sa nu ajungi la fel e tot ce trebuie sa fie scris intr-o interventie de-a ta la un asemenea subiect, daca l-as deschide. Nu are rost sa aperi ce nu e de aparat, nu atunci cind oamenii isi povestesc suferintele datorate celor pe care tu ii aperi! E indecent si inuman pina la coada! Si toata munca pe care o depui ca sa ajungi medic, plus benevolatele pe care le faci in timpul liber si inca 10 de practica medicala impecabila nu au cum sa stearga aceasta indecenta si nici sa transforme inumanul in uman. Intelegi ce vreau sa spun!?!
Si ca sa inchei, te-am gasit de multe ori, dar niciodata nu am avut timp sa-ti raspund asa cum as fi dorit. Sinteti medici, nobila meserie v-ati ales. Dar nu sinteti dumnezei, sinteti oameni! Dar eu va consider supraoameni, pentru ca voi sinteti cei-care-nu-au-voie-sa-greseasca. Si nu numai profesional, nici uman, nici moral, nici social, nici oricum ai vrea tu sa o iei. Si, din pacate, va calcati singuri nobilismul in picioare, pentru ca o parte mare dintre voi, nu numai ca isi permit sa greseasca si sa spuna pai, nu-i nimic, unul la o mie merge, dar se injosesc si va injosesc prin cersetoria lor. Nu poti altfel practica, nu vrei sa pleci din tara in alte locuri mai civilizate, renunta si fa altceva cinstit, daca esti cinstit! Am doua prietene medici, de fapt, mai bine spus o prietena si o fosta prietena: una nu ia nici daca o pici cu ceara si e un medic nemaipomenit. Si nu moare de foame, traieste asa cum traieste orice om cinstit, cu studii, in Romania, din munca ei, are rate ca orice roman care doreste un standard bun de viata, si le plateste facind la greu garzi si ore suplimentare, trateaza vecinii, rudele, cunoscutii si nu le ia nimic, pentru ca ea nu face afaceri pe sanatatea oamenilor... I-ar placea sa aiba salariu mai mare, i se pare normal, poate cel mai mare din toate categoriile de munca, si eu sint prima care votez daca se propune asa ceva. Dar nu-l are si nici nu vede posibil sa-l aiba in viitorul apropiat. Si atunci ce sa faca, sa fure!?! Pentru ca furt se numeste aceasta spaga pe care medicii inchid ochii cind li se indeasa in buzunare. Ca sa ce? Sa-mi platesc casa, sa ma duc in excursii, sa-mi schimba masina la fiecare 3 ani? Nu! Mai bine ma apuc de altceva care imi aduce bani si fac ce doresc! Dar nu ca medic! Si acest om e medic, in Romania din al 2008-lea an, d.H. Deci exista! Dar exista si reversul: cealalta prietena care nu-mi mai este prietena din momentul in care, intr-o discutie cu ea si cu parintii ei, a fost facut un calcul cum isi poate plati rata la casa: pai cu salariul platesti casa si lasa ca ajungi si tu pe post si vei avea slava Domnului din ce sa traiesti, ca stii ca oamenii dau mai mult decit pot! Si tu vei primi, o intreb eu? Pai, cum sa nu primesc, mi-am tocit creierii atitia ani ca sa mor de foame!?! Slava Domnului!?! Si pina unde e slava si unde incepe Domnul in acest caz!?! Nu sinteti singurii care v-ati tocit creierii, sint atitia alti romani care si i-au tocit, dar pe putini i-am auzit facindu-si calcule conform carora casa se va plati din salariu, iar viata de zi cu zi se va duce din spaga de zi cu zi, adica cea de toate zilele!
Iertare pentru acest mesaj lung, dar considerati-l ca o suma a tuturor mesajelor pe care am vrut sa i le scriu lui XIO de fiecare daca cind am citit indecenta ei.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
gabriella1 spune:
quote:
citat din mesajul lui nelia
Stiu ca pentru voi medicii, pe care eu va respect dar va si injur in aceeasi masura, depinde de ceea ce primesc de la voi, ca de dat am scapat de dat, noi sintem niste cazuri, unele mai interesante, altele mai putin interesante, iar cel de unu la o mie, e pur si simplu o nereusita la o mie. Bun palmares, pentru voi... dar nu si pentru noi! Pentru ca pentru noi, noi sintem noi, suferinta noastra sau a celor dragi noua e a noastra sau a lor si a noastra, asa cum a fost cea a bunicului tau. Si oricit de mult ti-ar placea sa-ti aperi meseria si cei care o practica, pentru ca tu stii ca exista si medici excelenti si unii care nu iau spaga si spitale curate, te rog eu frumos, opreste-te! Chiar daca e nobil fata de confratii tai sa-i aperi, noi nu-ti putem aprecia simtul nobil, pur si simplu nu putem. Nu poti aparea la fiecare subiect unde oamenii se pling de erorile si de nesimtirea unor medici, cu dorinta de a-i apara pentru ca jigneste aparitia ta. Stim si noi ca exista si medici altfel, nu atit de bine ca tine, dar stim, numai ca daca acel caz nereusit sint eu sau mai grav, copilul meu, da-ne voie, te rugam, sa nu ne pese decit de medicul care ne-a distrus in loc sa ne salveze si asta ne da dreptul sa generalizam cit vrem in suferinta noastra.
Nu are rost sa aperi ce nu e de aparat, nu atunci cind oamenii isi povestesc suferintele datorate celor pe care tu ii aperi! E indecent si inuman pina la coada! Si toata munca pe care o depui ca sa ajungi medic, plus benevolatele pe care le faci in timpul liber si inca 10 de practica medicala impecabila nu au cum sa stearga aceasta indecenta si nici sa transforme inumanul in uman. Intelegi ce vreau sa spun!?!
Si ca sa inchei, te-am gasit de multe ori, dar niciodata nu am avut timp sa-ti raspund asa cum as fi dorit. Sinteti medici, nobila meserie v-ati ales. Dar nu sinteti dumnezei, sinteti oameni! Dar eu va consider supraoameni, pentru ca voi sinteti cei-care-nu-au-voie-sa-greseasca. Si nu numai profesional, nici uman, nici moral, nici social, nici oricum ai vrea tu sa o iei. Si, din pacate, va calcati singuri nobilismul in picioare, pentru ca o parte mare dintre voi, nu numai ca isi permit sa greseasca si sa spuna pai, nu-i nimic, unul la o mie merge, dar se injosesc si va injosesc prin cersetoria lor. Nu poti altfel practica, nu vrei sa pleci din tara in alte locuri mai civilizate, renunta si fa altceva cinstit, daca esti cinstit! Am doua prietene medici, de fapt, mai bine spus o prietena si o fosta prietena: una nu ia nici daca o pici cu ceara si e un medic nemaipomenit. Si nu moare de foame, traieste asa cum traieste orice om cinstit, cu studii, in Romania, din munca ei, are rate ca orice roman care doreste un standard bun de viata, si le plateste facind la greu garzi si ore suplimentare, trateaza vecinii, rudele, cunoscutii si nu le ia nimic, pentru ca ea nu face afaceri pe sanatatea oamenilor... I-ar placea sa aiba salariu mai mare, i se pare normal, poate cel mai mare din toate categoriile de munca, si eu sint prima care votez daca se propune asa ceva. Dar nu-l are si nici nu vede posibil sa-l aiba in viitorul apropiat. Si atunci ce sa faca, sa fure!?! Pentru ca furt se numeste aceasta spaga pe care medicii inchid ochii cind li se indeasa in buzunare. Ca sa ce? Sa-mi platesc casa, sa ma duc in excursii, sa-mi schimba masina la fiecare 3 ani? Nu! Mai bine ma apuc de altceva care imi aduce bani si fac ce doresc! Dar nu ca medic! Si acest om e medic, in Romania din al 2008-lea an, d.H. Deci exista! Dar exista si reversul: cealalta prietena care nu-mi mai este prietena din momentul in care, intr-o discutie cu ea si cu parintii ei, a fost facut un calcul cum isi poate plati rata la casa: pai cu salariul platesti casa si lasa ca ajungi si tu pe post si vei avea slava Domnului din ce sa traiesti, ca stii ca oamenii dau mai mult decit pot! Si tu vei primi, o intreb eu? Pai, cum sa nu primesc, mi-am tocit creierii atitia ani ca sa mor de foame!?! Slava Domnului!?! Si pina unde e slava si unde incepe Domnul in acest caz!?! Nu sinteti singurii care v-ati tocit creierii, sint atitia alti romani care si i-au tocit, dar pe putini i-am auzit facindu-si calcule conform carora casa se va plati din salariu, iar viata de zi cu zi se va duce din spaga de zi cu zi, adica cea de toate zilele!
Iertare pentru acest mesaj lung, dar considerati-l ca o suma a tuturor mesajelor pe care am vrut sa i le scriu lui XIO de fiecare daca cind am citit indecenta ei.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRUIn viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.
SUBSCRIU!
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
gabriella1 spune:
XIO,daca ai de gand sa faci parte din gramada pe care o aperi cu atata inversunare, schimba-ti meseria cat inca nu e prea tarziu. Apuca-te de croitorie ca materiale de cumparat se gasesc, si nu vei schimba destine in mod tragic.
Dupa cum gandesti si dupa cum iti aperi breasla nu te vad eu respectand juramantul lui H. cum nu-l respect eu,ca nu l-am depus!
Sper sa ma fereasca Dumnezeu sa ajung pe mana ta vreodata sau a celor ca tine... si prea cunoscuti de noi...muritorii de rand!
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.