ODISEEA SLABITULUI
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
vyrgynya spune:
quote:
Originally posted by Giana
Deci nu-i corect!!! Unde a disparut subiectul nostru? Nu inteleg de ce l-au sters de tot? Puteau sa-l inchida si sa nu mai fie deschis altul dar sa ramana sa vedem si noi ce si cum.S-a terminat in coada de peste....daca era sa faca asa de rau pastilele alea de ce nu au lasat sa vedem si noi,care n-am apucat a lua! Sa nu avem probleme! Eu nici nu stiu ce sa mai cred...sa fac!
VREAU SA CITESC PANA LA FINALUL DISCUTIEI!!! Asa mi se pare corect! Ca sa pot lua o decizie...sunt sau nu bune! Eu tind sa cred ca sunt! Pt ca rau se feci imediat asa cum au facut pers. binevoitoare!!!
GeorGianade
Stefan Daniel (17 august 2005) si
Luca Serban(6 iulie 2007)
www.gianadedu.shutterfly.com/action/" target="_blank">POZE
*** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. ***
Michael Levine
N-a disparut de tot, il poti gasi la "Containerul verde", il puteai gasi si in lista de subiecte la care ai postat (cand faci click pe propriul profil).
Lectura placuta.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
nora2005 spune:
Giana, rautatea unora e in singe, n-o poti sterge cu nimic.
Daca vrei...continui informatiile despre bioritmul organelor. Mi se par interesante.
Haideti sa īncercam sa analizam, din acest pdv al autorilor, o zi din viata noastra!
Stomacul, splina, pancreasul E f.important cum ne trezim dimineata. Daca am īncerca sa observam cum se trezesc animalele dimineata, am constata ca ele mai īntīi se īntind, īncepīnd fara graba noua zi. Sa luam ex de la animale si sa īncercam sa ne trezim dimineata linistiti, acordīndu-ne cīteva clipe de relaxare īnainte de orice activit zilnica. Multi se trezesc dimineata cu sufletul la gura, cu teama ca nu au timp de a rezolva ceea ce si-au propus. Ar fi bine sa ne trezim putin mai devreme decīt o facem de obicei pt a simti linistea dinaintea zilei care abia īncepe.Īntre orele 7:00 si 9:00, functiile stomacului sīnt la valoare max, deci trebuie sa luam micul dejun fara graba. Ar trebui sa tinem cont si de calitatea si cantitatea alimentelor pe care le consumam la aceasta masa. Īn intervalul orar 9:00-11:00 lucreaza intens splina si pancreasul, stomacul odihnindu-se. Īn acest interval e recomandat sa nu consumam alimente greu digerabile. Pancreasul e cel care controleaza nivelul glicemiei. E de preferat sa nu consumam prea multe dulciuri pt a nu forta functia pancreasului. Splina, cimitirul trombocitelor, daca nu functioneaza corect, se poate perturba nivelul trombocitelor din sīnge.
Inima, intestinul subtire Īntre orele 11:00 si 13:00, activitatea inimii e la capacitate max. Īn aceasta perioada nu se recomanda mese copioase, care presupun un consum suplimentar de energie, care va fi luat din energia necesara activitatii intense a inimii. Intestinul subtire are o activitate intensa īntre orele 13:00 si 15:00. Autorii afirma ca nu de multe ori s-a observat ca un angajat cu norma redusa de munca realizeaza la serviciu la fel de mult ca un angajat cu norma īntreaga. De ce? Din cauza randamentului scazut al organismului dupa orele 13, mai ales dupa un prīnz copios. Activitatea intestinului subtire, cu rol imp. īn procesul de digestie, e ghidata de sist nervos vegetativ, aceasta putīnd fi blocata sau dereglata de stres sau nervozitate. Din acest motiv se recomanda ca masa de prīnz sa fie luata īn liniste.
Īntre orele 15:00 si 17:00 e perioada īn care functioneaza la max vezica urinara. Vezica urinara are un rol imp īn dezintoxicarea organismului, alaturi de rinichi. Acest lucru poate fi accelerat cu ajutorul ceaiurilor diuretice, care au un efect maxim daca sīnt baute pīna la ora 19:00, deoarece īntre orele 17:00 si 19:00 rinichii functioneaza intens. Daca īn acest interval orar, puteti beneficia, alaturi de un ceai diuretic, si de un masaj de relaxare, se produce o dezintoxicare mai eficienta a corpului. Dupa ora 19:00 e bine sa nu se consume o cantitate prea mare de lichide, īnainte de somnul de noapte.
Circulatia sangvina are o activitate intensa īntre orele 19:00 si 21:00. Autorii spun ca daca multi parinti au zilnic o problema cu adormitul copiilor īnainte de ora 19:00, dupa aceasta ora, trimisul la culcare devine deseori o batalie crīncena, care de obicei e cīstigata de catre copii. Acest lucru nu se īntīmpla fara motiv: īntre orele 19:00 si 21:00 circulatia sangvina functioneaza cel mai bine. Īn aceasta perioada, corpul si spiritul se gīndesc la cu totul altceva decīt la dormit.
De la ora 21:00 pīna la ora 23:00 se realizeaza o acumulare intensa de energie īn corp. Aceste 2 ore ale recuperarii energiei se numesc la chinezi, dupa un meridian al corpului, triplul īncalzitor. Cei care sīnt īn aceasta perioada sensibili la frig, cei care nu pot dormi decīt īntr-o camera īncalzita nu ar trebui sa ignore acest semnal. Undeva s-a creat un dezechilibru fizic sau emotional si necesita atentie. Pt multi dintre noi, cele 2 ore sīnt pline de vitalitate. Acest lucru e mai usor vizibil la tineri, care īn aceasta perioada se gīndesc sa mearga la distractii si nu la somn. Multora dintre noi ni s-a imprimat ideea, ani de-a rīndul, ca seara trebuie sa ne culcam devreme, corpul refacīndu-se prin somn pīna la miezul noptii. Poate ca aceste vorbe sīnt de fapt interpretarea gresita a ideii ca noi acumulam intens energie īntre cele 2 ore.
V-a placut? Mai am un episod pentru voi
Nora
nora2005 spune:
Vezica biliara si ficatul
Īntre orele 23:00 si 1:00 se realizeaza intens functiile vezicii biliare. Aceasta, care contribuie cu secretiile ei la digestie, e un organ care, prin disfunctia lui, da mari probleme īntregului organism. Cei care se trezesc des noaptea īn aceasta perioada trebuie sa-si puna cumva problema unei functionari gresite a bilei sau a ficatului. Stresul si mīncarea consistenta cu prajeli si grasimi seara īmpiedica o functionare corecta a bilei. Compresele umede si calde aplicate pe zona ficatului sint benefice in acest interval orar. Ceaiul fierbinte, baut cu inghitituri mici, mai ales cel de pelin, baut cu 20 de minute inainte de masa, ajuta la activarea functiei bilei. Sucul de ridichi ajuta de asemenea. E de mare importanta descongestionarea intestinului gros care, daca nu se realizeaza īn mod natural, se poate face cu ajutorul unor clisme. Īn acest interval orar ar trebui evitate, pe cīt posibil, bauturile si alimentele reci. Daca sunt probleme īn functionarea bilei sau a ficatului, munca desfasurata in perioada noptii e foarte nociva, deoarece nu se pot reface cele 2 organe. Mai avem īnca 6 ore din noapte pt a incheia ciclul de functionare al organelor interne pe parcursul unei zile.
Astfel, intre orele 1:00 si 3:00 functioneaza intens ficatul. Acesta, daca are o structura deteriorata, se poate reface in anumite conditii, importanta fiind odihna prin somn alaturi de o buna incalzire a corpului. Functia ficatului sufera din cauza toxicitatii marite a unor alimente, a alcoolului, nicotinei, cīt si a stresului. De retinut e ca alcoolul si nicotina au un efect mult mai daunator īntre orele 1:00 si 5:00 dimineata. Īntre orele 3:00 si 5:00 dimineata e rīndul plaminilor sa functioneze intens. Multi fumatori au un acces de tuse dimineata pt ca plaminii au lucrat toata noaptea si acum dau afara substantele care nu trebuie sa fie īn interiorul lor. Īntre orele 5:00 si 7:00 dimineata, intestinul gros are o functie maxima. Hrana sta īn intestinul subtire circa 2 ore, iar īn cel gros, chiar 20 de ore. Scaunul subtire indica probleme de digestie īn intestinul subtire, iar constipatiile pun īn evidenta o crestere a toxicitatii organismului.
Alungati batrinetea! Cu aceasta ocazie, prin scurta calatorie īn intervalele orare ale unei zile am incercat sa va prezint, cu ajutorul celor 2 autori, cīteva aspecte ale ceasului nostru interior. Cunoasterea acestor ritmuri ne face sa avem incredere in instinctele noastre, actionind corect pt a ajuta functiile organismului. E f. important sa nu simtim ca imbatrinim o data cu virsta, caci starea fizica buna a intelectului, puterea de a munci, de a iubi scad considerabil imbatrinirea. Sa ne ascultam ceasul interior si sa incercam sa ne adaptam ritmului sau, strivind prejudecatile. Exista personalitati care au trait, creind la vīrsta de 80 de ani opere nemuritoare, sau tineri care la 30 de ani asteapta cu resemnare pensia. Viata zilnica ne arata ca fericirea nu are legatura cu virsta si bogatia, ci cu linistea interioara, cu multumirea lucrului implinit, indiferent de lumea din jur. Gindurile noastre nu pot modifica totdeauna aspectul lumii exterioare, insa lumea interioara se poate schimba intr-o fractiune de secunda, daca dorim si avem vointa sa o facem. Aici este secretul in dorinta, vointa si, mai ales, credinta. Sa nu uitam ca totdeauna pasul cu noul mentine tineretea, iar conservatorismul in general aduce batrinetea.
PUTEREA MINTII
Multi se intreaba ce se īntimpla cu corpul uman, cu ritmurile organelor sale, in calatoriile care schimba fusurile orare. Īn acest caz, cīnd ajungem īntr-o tara unde soarele e pe cer, īn timp ce ceasurile interioare semnalizeaza ca e ora de culcare, functiile organelor sunt date peste cap, durind citeva zile pīna ce-si pot reveni la un echilibru functional. E bine sa ne cunoastem propriul corp pt a cauta o metoda proprie care sa ne ajute la depasirea cit mai rapida a acestei adaptari. Unele dintre aceste probleme se bazeaza pe activitatea mentala a fiecaruia. Multi oameni carora nu le pasa de calatoriile lungi, de-a lungul si de-a latul globului, si nici de fusurile orare, stapinesc arta de a se simti oriunde ca acasa. Acestora le reuseste cel mai repede schimbarea ritmurilor corpului. Ei sunt oamenii care calatoresc toata viata cu bagaje putine, atit material, cit si in inima.
Meditati...si aplicati!
Nora
tatiana83 spune:
Vai Nora, m-ai dat pe spate cu ritmul tuturor organelor....ii fac baie bebelui si revin la citit..poate imi si notite
nu am retinut ceva care ma intereseaza in mod expres:daca nu imi poti raspunde recitesc primul mesaj:daca intre 11-13 nu e bine sa mananci copios atunci cd e recomandat sa iei pranzul?
dupa baitza revin
Tatiana, mamica de bebe Luca (12.12.2007)
22.04............65,2 kg
...dupa o saptamana....
29.04............62,4 kg
..dupa inca o saptamana
06.05............60,6 kg
tatiana83 spune:
Nora, meriti
22.04............65,2 kg
...dupa o saptamana....
29.04............62,4 kg
..dupa inca o saptamana
06.05............60,6 kg
nora2005 spune:
quote:
Originally posted by tatiana83
Vai Nora, m-ai dat pe spate cu ritmul tuturor organelor....ii fac baie bebelui si revin la citit..poate imi si notite
nu am retinut ceva care ma intereseaza in mod expres:daca nu imi poti raspunde recitesc primul mesaj:daca intre 11-13 nu e bine sa mananci copios atunci cd e recomandat sa iei pranzul?
dupa baitza revin
22.04............65,2 kg
...dupa o saptamana....
29.04............62,4 kg
..dupa inca o saptamana
06.05............60,6 kg
Acesta e ritmul lor...al organelor noastre...noi ne putem da dupa ele, programul nostru...dar ele asa functioneaza la maxim, orice am face noi...Deci, daca vrem sa functionam perfect trebuie sa ne adaptam noi programului lor!
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Nora
nora2005 spune:
quote:
Originally posted by tatiana83
Nora, meriti
22.04............65,2 kg
...dupa o saptamana....
29.04............62,4 kg
..dupa inca o saptamana
06.05............60,6 kg
Nu eu, autorii. Eu doar v-am informat. Sunt multe lucruri de care nu tinem seama...si ne-ar face bine...dar de cerut, cerem...grupa mare. Ia sa invatam sa dam mai intai. Stii cum e vorba...daruind, vei dobindi !
![](cool.gif)
Nora
bretonica spune:
quote:
Originally posted by nora2005quote:
Originally posted by Giana
Deci nu-i corect!!! Unde a disparut subiectul nostru? Nu inteleg de ce l-au sters de tot? Puteau sa-l inchida si sa nu mai fie deschis altul dar sa ramana sa vedem si noi ce si cum.S-a terminat in coada de peste....daca era sa faca asa de rau pastilele alea de ce nu au lasat sa vedem si noi,care n-am apucat a lua! Sa nu avem probleme! Eu nici nu stiu ce sa mai cred...sa fac!
VREAU SA CITESC PANA LA FINALUL DISCUTIEI!!! Asa mi se pare corect! Ca sa pot lua o decizie...sunt sau nu bune! Eu tind sa cred ca sunt! Pt ca rau se feci imediat asa cum au facut pers. binevoitoare!!!
GeorGianade
Stefan Daniel (17 august 2005) si
Luca Serban(6 iulie 2007)
www.gianadedu.shutterfly.com/action/" target="_blank">POZE
*** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. ***
Michael Levine
Giana, gata, a trecut...Hai sa lasam in urma, daca asa s-a decis. Sunt forte carora nu te poti opuse, pentru ca au cheia.
Nu conteaza si parerea cititorilor...
In alta ordine de idei, sa va spun ceva.
Orele organelor - 15.04.08 de Romulus Popescu, parapsiholog. Traim cu totii īntr-un univers ciclic. Totul īn jurul nostru se repeta: sec, min, orele, zilele, anii, anotimpurile, somnul, respiratia, bataile inimii... Viata e formata dintr-o īntreaga gama de cicluri care creeaza o adev simfonie. Adaugam īn fiecare zi cīte o caramida la zidul vietii noastre. Daca reusim sa mentinem un ritm corect īn int si īn afara noastra, concertul pe care-l sustinem aici, pe Pamīnt, va fi unul lung si melodios. Dar, ca sa reusim asta, trebuie sa stim cum.
Un mecanism important al corpului este bioritmul cotidian al organelor interne. Despre bioritmul corpului uman s-a scris destul de mult, dar despre cel al organelor interne, mult mai putin. Johanna Paungger si Thomas Poppe, īn cartea Aus eigener kraft, fac o descriere amanuntita a ritmului functiilor organelor noastre interne.
Autorii afirma ca fiecare dintre organele corpului are o activitate max timp de 2 ore pe zi, dupa cum urmeaza:
vezica biliara; (23:00-1:00)
ficatul (1:00-3:00)
plamīnii (3:00-5:00)
intestinul gros (5:00-7:00)
stomacul (7:00-9:00)
splina si pancreasul (9:00-11:00)
inima (11:00-13:00)
intestinul subtire (13:00-15:00)
vezica urinara (15:00-17:00)
rinichii (17:00-19:00)
circulatia sangvina (19:00-21:00)
iar o acumulare generala de energie se face īntre orele 21:00 si 23:00.
Breto, tie cind ti-e foame cel mai tare ? Coincide?
Nora
Start superdieta-16.03.2008: 80 kg
27.04.2008: 70.0 kg
16.03: 79.5; 39.1; 47.7
19.03: 78.0; 38.2; 48.3
24.03: 75,2; 36.3; 49.2
02.04: 74.0; 35.5; 49.5
09.04: 72.8; 34.7; 50.0
16.04: 70.9; 33.3; 50.7
23.04: 70.0; 32.5; 51.1
TARGET ATINS !!!!!!!
Start regim disociat: 10.05-70 kg
Target: 01.07-65kg
"Invingatorii sunt cei ce fac lucrurile sa se intample.
Invinsii lasa lucrurile la voia intamplarii."
..poate nu ai inteles...eu am FOAME 24 din 24...dar un pic coincide...dimineata as minca si pietre
![](bang.gif)
![](cool.gif)
![](cool.gif)
"Rabdarea este amara, dar fructele ei sunt foarte dulci"
bretonica spune:
FOARTE EDUCATIV NORA...macar sa reusim sa punem si in aplicare tot ce ai scris
nora2005 spune:
quote:
Originally posted by bretonica
Breto, tie cind ti-e foame cel mai tare ? Coincide?
Nora
..poate nu ai inteles...eu am FOAME 24 din 24...dar un pic coincide...dimineata as minca si pietre..dar mai nou ma trezesc cu o foame mult mai mica"PRIETENII STIU DE CE"
![]()
Breto, la ce-s buni prietenii, daca nu sa te ajute ?
![](icon_smile_wink.gif)
Nora