Barbat intretinut?
Va urmaresc de multa vreme,dar aceasta este prima logare. In general nu prea imi deschid sufletul usor, dar acum cred ca sunt la limita, ca am nevoie sa aud si parerile voastre.
Povestea mea, pe scurt: Recasatorita acum 3 ani cu un barbat care a insemnat foarte mult pentru mine, care, atunci era asa cum imi doream eu un barbat, care-mi oferea o casnicie asa cum speram cu multi ani in urma. Acum un an lucrurile au inceput sa mearga prost din punct de vedere financiar, eu fiind cea care a intretinut familia de un an incoace. Nu mi-a fost si nu-mi este usor,dar cred ca multe din voi stiti cum este sa traiesti dintr-un salariu. Am sperat ca in acest interval el isi va reveni financiar, si inca mai sper,pentru ca dupa spusele lui in scurt timp totul se va rezolva. Aici intervine problema mea. Rudele "binevoitoare" imi tot spun ca sunt proasta ca accept aceasta situatie, ca nu este admisibil ca o femeie sa "intretina" un barbat. Tatal meu,care locuieste cu noi, are aceeasi opinie, si complica si mai mult situatia. Evident ca si intre noi au aparut discutii,pentru ca, uneori ii reprosez multe lucruri,pentru ca m-am saturat sa ma gandesc mereu la bani. Am incercat sa stau departe de el o perioada, dar, atunci cand nu este langa mine ii simt lipsa.
Ce a-ti face voi daca v-ati afla intr-o asemenea situatie?
Raspunsuri
adda spune:
Cred ca ti-ai dat seama si singura de faptul ca ar fi tare bine daca rudele "binevoitoare" si-ar vedea de treaba lor...of! ce ma calca pe nervi persoanele astea care n-au nimic mai bun de facut decat sa-si bage nasul unde nu le fierbe oala ...eu nu-mi permit sa-ti dau un sfat pentru ca nu stiu exact situatia voastra...tu stii mai bine cat de mult te deranjeaza ca intretii singura familia (lasa parerile altora despre casnicia voastra si despre faptul ca barbatul trebuie sa aduca cei mai multi bani in casa ... nu permite altora sa decida pentru tine si ignora rudele "binevoitoare" care-ti spun ca esti proasta ca accepti situatia asta)... mai bine discuta cu sotul tau, vedeti ce e de facut si nu mai pleca urechea la ce spun altii...
Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza
ochinegri spune:
quote:
Initial creeata de Aniela
Recasatorita acum 3 ani cu un barbat care a insemnat foarte mult pentru mine, care, atunci era asa cum imi doream eu un barbat, care-mi oferea o casnicie asa cum speram cu multi ani in urma.
Rudele "binevoitoare" imi tot spun ca sunt proasta ca accept aceasta situatie, ca nu este admisibil ca o femeie sa "intretina" un barbat.
Ce a-ti face voi daca v-ati afla intr-o asemenea situatie?
Si la bine si la rau impreuna.
Rudele .... hm.... nu esti proasta, esti un om bun.
Sunt in aceeasi situatie si pot sa-ti spun doar că imi iubesc sotul mai presus de orice si, nu ma deranjeaza situatia de fata. Incerc sa-l fac si pe el sa nu sufere din aceasta cauza. Recunosc, tare mi-ar place sa fiu eu casnica in loc sa fie el babysitter.
I'm in love
Yasmine spune:
Spune-le rudelor "binevoitoare" sa-shi vada de drum, se poate intampla oricui sa ramana fara job, shi nu e nici o rushine ca o femeie sa intretzina o familie, shi eu o fac.
Noi avem bebe de 8 luni, eu fac banii shi Alexandru face casa, shi creshte pe Andreas, care e problema??
Daca tu ai fi ramas fara job, shi el ar fi muncit pt. tine.
Mie imi place ca femeile vor sa fie intotdeauna emancipate, shi puse pe aceeashi treapta cu barbatzii, dar cind e la o adica, tzin de chestii invechite.
Parerea mea e, ca suntetzi o familie, deci comportatzi-va ca atare.
Corinna
isabela spune:
Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare de ceva timp. Asa cum spuneau si fetele ,incearca sa nu pleci urechea la rudele "binevoitoare". La mine aceste rude s-au exprimat chiar mai urat, pentru ca ele considera ca un barbat matur(la noi exista o diferenta de 17 ani de varsta) trebuie sa-si intretina familia.M-au afectat intr-un timp cuvintele lor, dar incet, incet am rarit legatura cu ele. In definitiv rudele nu ma ajuta cu nimic pentru a depasi situatia, asa ca nu am nici un drept sa intervina in casnicia mea. Si la noi au existat uneori discutii, dar vad ca si el sufera din cauza acestei situatii si incearca, pana la rezolvarea ei, sa ma ajute: are grija de copil, ma ajuta la toate celelalate treburi.
Eu sunt optimista si sper ca totul se va rezolva curand.
ioanau spune:
Si eu am trecut printr-o situatie similara - cand sotul meu a ramas fara servici - care a durat destul de mult. Vreau sa-ti spun ca, oricat de greu mi-a fost, nu m-am gandit niciodata la el ca fiind intretinut (e adevarat ca nici nu am rude "binevoitoare" care sa-mi spuna asa ceva). Dar de femeile care stau toata viata acasa si nu se duc nici macar o zi la servici ce zici? Crezi ca ar trebui sa se considere intertinute? Eu cred ca intr-o familie este mai importanta dragostea si intelegerea decat cine sau cati bani aduce in casa. De asemenea, cred ca mai bine in acest moment ar fi sa te preocupe psihicul lui, deoarece pentru unii barbati este foarte greu sa accepte ideea ca nu-si gasesc un servici, ca stau pe banii tai etc. Eu zic sa-l sustii si sa-l iubesti in continuare si o sa vezi ca o sa treceti si peste asta.
Dana P spune:
Si eu am trecut prin asa ceva.
Rudele sa-si vada de blidul lor, ca poate nici la ele nu e chiar bine. Sfaturi e usor sa dai si sa faci pe grozavu' (aviz acestor rude).
Eu le-am ignorat rautatile si dupa dou ani de "sot intretinut" acum e foarte bine, si-a copt creierii cum sa iasa din belea si iata ca suntem totul e ok. Rudele au ramas cu buza umflata. Acum nu mai au nimic de carcotit, si cred ca ii roade ca nu mai au subiect de barfa.
Incet si cu rabdare le trceti voi si peste asta.
dana
lilib72 spune:
Hop si eu cu niste intrebari, de ce sotul tau nu isi cauta o slujba? nu ai scris daca el nu vrea sa-si gaseasca o slujba sau nu si-a gasit pana acum?
Referitor la rude, eu zic sa nu mai pleci urechea la tot ce spun ei, tu trebuie sa faci ce consideri tu ca este mai bine pt. voi.
Numai bine.
http://community.webshots.com/user/lilib72
Victoria spune:
In primul rand, rudele nu au ce sa se amestece.
In al doilea rand, depinde de el: daca il vezi ca sufera ca nu are servici si isi cauta tot timpul ceva de lucru, e ok, oricui i se poate intampla, o sa-si gaseasca.
Din pacate eu am cunoscut 2-3 cazuri in care barbatii ramasi fara servici au descoperit ca le place acasa, la TV, si au stat asa pana au primit amenintari de divort. Inteleg ca nu asta e cazul tau, deci tine-i pumnii sa-si gaseasca un job si nu mai asculta la rude, ca nu cu ele dormi in pat.
V.
Nati spune:
Tatal meu nu are servici de vreo trei ani,e si greu la o varsta inaintata,si intr-un oras mic,de curand a fost ziua lui,l-am sunat sa-i spun la multi ani,era foarte suparat ca mama si fratele uitase de ziua lui,ce mi-a spus tata:"normal ca nu merit la multi ani,pentru ca nu aduc nici un ban in casa".L-am sunat pe fratele sa-l felicite,mama si fratele uitasera,dar nici prin cap nu le-a trecut sa se gandeasca la ceea ce gandea tata referitor cu venitul in casa.
Acum vin si iti spun,lasa rudele,vorbeste cu sotul tau,spune-i ca intelegi situatia lui,nu este usor sa gasesti un servici in Romania,eu cred ca el isi da tot interesul sa gaseasca un servici cat mai repede.
Barbatii sunt foarte orgoliosi daca le reprosezi ceva ce ei incearca sa repare,eu ma uit la tata,vechimea in campul muncii o are,dar nu are varsta de pensionare,greu te angajeaza cineva daca esti in varsta si mai ales intr-un oras mic si fara oferta de munca.
Succes si intelepciune iti doresc in situatia asta.
Arhistefy spune:
Si eu castig mai mult decat barbatul meu, dar stiu ca suntem o echipa la bine si la rau si nu are nici un fel de importanta care membru al echipei castiga mai mult.Oricum banii sunt la comun. Gandeste-te ca ar fi putut fi invers. Tu sa ramai fara slujba si atunci ce ar trebui sa-ti faca el? Sa-ti dea cu piciorul pentru ca asa spun "rudele"? Hai sa fim serioase...
Sa nu crezi vreo clipa ca el nu constientizeaza situatia.Este greu si pentru el si la greu numai sa-i mai dai si tu in cap e tot ce ii lipseste.
Eu zic ca veti trece cu bine peste acest hop.
Cu mult drag,
Mihaela