Mamici de nov-dec 2003, partea a 6-a

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Poti sa-i duci flori, ceva produse de patiserie care sa nu fermenteze (in burta) de genul piscoturi, placintute, saleuri. Suc eu nu as recomanda, mai ales pe caldurile astea, poate cel mult un IceTea. Pentru bebe, daca nu o mai vizitezi acasa, poti sa-i duci ceva simbolic, oricum va folosi totul cand ajunge acasa.
Poti sa-i duci si ceva de citit, de preferinta despre cresterea copilului, sau eventual o revista gen "Practic".
Si cel mai important, sa-i acorzi timp, daca si ea simte nevoia sa mai vorbeasca si cu altcineva.
PS: sa nu faci remarca aia stupida (scuzati) si plina de mirare: mamaaa, parca nici n-ai nascut.....", mai bine incurajeaz-o cat de mult posibil.

Cu drag,
Vilma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Vilma are dreptate, timpul e cel mai frumos cadou. Sa nu o vizitezi intre 2 intalniri, rezerva-ti un pic de timp sa o intrebi cum a fost, cum se simte, dar mai ales sa-ti povesteasca de bb. Eu cand am fost in spital a trebuit sa trimit toate florile acasa ca nu ma lasau cu ele in salon si aveam un stres pana venea sotul sa le ia, ca trebuia sa le ascund. Cel mai frumos cadou mi s-a parut o rochitica pt Andra de la o mamica care a stat o vesnicie de vorba cu mine (sau asa mi s-a parut mie, de fapt ea a stat vreo juma' de ora), si avand in vedere ca avea deja 3 copii ma mai intreba de una, de alta, da' la fix cat sa-mi si raspunda daca vedea ca eu n-am habar. Ma rog, nu e cazul de sfaturi dar ... tot la fel, reviste frumoase pt crescut bebei... de ex.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mnicol spune:

Buna fetelor.
Se vede ca-i caldura mare, s-a cam asternut tacerea.
Eu tocmai ce m-am intors la serviciu, caci am iesit sa mananc cartofi prajiti. Nu-mi doream altceva. Astfel incat m-am oprit in primul Spring Time si mi-am luat o portie de cartofi si nu m-am putut abtine si de la un hamburger si un suc de portocale. Asa ca acum sunt super fericita si mancata. Ma simt extraordinar.
Milana, eu cred ca cel mai bine poti sa-i duci proaspetei mamici un buchet de floricele si ceva prajiturele. Iar pentru bebe, cred ca daca mergi la un magazin si ceri ceva pentru nou nascuti e imposibil sa nu-ti atraga ceva atentia. Si tot ce primesti acum la inceput e folositor, chiar daca este o caciulita, un body, o pereche de pantalonasi sau Pampers. Sau poti sa-i iei ceva ce o sa-i foloseasca mai peste o luna doua. Ceva de imbracat, oricum. E util. De jucarii nu prea stiu ei acum.
Eu asa am mai procedat si cand mergeam in vizita la bb mai apoi, imi era drag sa vad ca probabil din intamplare purta ce-i daruisem.
Fetelor, tineti-va bine burticile in weekend-ul asta, caci afara e nebunie curata. In schimb bb se simte cred foarte bine, mai ales dupa masa de pranz. Zburda.
Noi doua va pupam. Sa aveti grija de voi.

Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Ce mai faceti burticute?
Noi avem treaba pe aici pe la servici, dar cum am promis sa spunem cateva vorbe...Facem bine, ne chinuie arsurile la stomac care se mai potolisera intr-o vreme dar de vreo cateva zile au revenit in forta - nici nu stiu ce sa mai mananc sa nu am arsuri-cred ca ori asa, ori asa, tot aia e!
Ce stiti de Alinkav? Nu a mai aparut, si ea scria in fiecare zi. O fi in concediu...pai pe caldurile astea trebuie sa fii putin anapoda sa stai in Bucuresti, dar ce sa ne mai facem? Si prognoza sumbra-cica va fi canicula toata luna septembrie...uf!
Milana, la proaspata mamica poti sa-i duci iaurtel ca stiu ca are voie, si eventual cum spunea Vilma, piscotele...Suc nu, ca cica nu-ti da voie imediat dupa nastere ca fermenteaza-eu cand mi-au nascut colegele le-am dus totdeauna si flori - m-am gandit ca mie una mi-ar place sa primesc multe flori dupa ce nasc... Lui bb pot sa-i duci o iconita sfintita-poate nu are la patut, sau chiar daca are, niciodata nu o sa-i prisoseasca - si va fi prima iconita primita din viata lui! Nu te chinui cu maimutoaie - tot nu stie ce sunt alea...
Dar pana una alta vezi cum te descurci cu caldurica si intreab-o pe mamica cum a nascut - cred ca o sa-i faca placere sa povesteasca, si apoi ne spui si noua, curioasele!
Va pupic pe toate!
Carmena si bb-ul - 22 sapt si 5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Buna fetelor!!!!
Dintr-o intamplare luna trecuta am uitat sa platim telefonul, si am constatat lucrul asta prin faptul ca ni l-au inchis!!!Asa ca doua zile n-am avut telefon, ce tare m-a deranjat ca n-am putut sa intru pe Net.
Noi suntem foarte bine, crestem. Toata ziua ma bate, ma impinge.
Eu burta mi-am masurat dimineata, ca seara se baloneaza, si devine parca mult mai mare decat este in realitate.
Exercitiile nici eu nu le fac, timp am, dar dorinta nu.Si ma intreb la ce ma va ajuta? Eu am facut sport de performanta,inot, 8 ani la rand. Si ma gandesc ca am o conditie fizica dezvoltata. Inainte de a ramane insarcinata, faceam exercitii, abdomene in principal(toate felurile) si altele, dar acum , nici nu stiu ce sa zic. Oricum de faptul ca avem nevoie sa facem multa miscare, sunt de acord, ma plimb cat de posibil se poate, acasa nu stau toata ziua in pat.
Oricum fiecare face cum vrea.

Multumesc ptr informatiile referitor la camasa de noapte si sutien. Poate ma duce sapt viitoaare sotul meu pana la Obor.

Voi fetelor tot discutati despre concediu, cand il luati, dar eu de la 1 octombrie, intru in munca, adica incepe urmatorul an la facultate. De mers am sa ma duc, ptr ca sunt la zi, n-as vrea sa pierd ceva, va veni sotul meu sa ma ia de fiecare data. Asa ca mai o luna, si ies din concediu!!!!!!

Milana, nu esti singura care pofteste dulciuri. Ma alatur. Aproape in fiecare zi il rog pe sotiorul drag sa-mi ia, ba ciocolata, ba inghetata, ba o bombonica, ba nite biscuitei si lista continua.
Eu m-am ingrasat deja 8 kg, ma deranjeaza rau, nu de altfel dar mie in primul rand mi se ingrasa fata. Si e tare inervant.

Si eu am sa merg la cursurile prenatale, dar as vrea sa merg din octombrie, si cred ca asa si voi face.
Si la expo, am sa ma duc, desi e periculos, ptr sotul meu, ptr mine va fi o placere imensa!!!!!!! Sa mai achizitionez cate ceva.

Bubu, dar de ce te programeaza asa de devreme la cezariana, si nu mai aprope de termen?

Bine, am sa mai trec pe aici!!!
Pupici la bebici!!!!!!!!!si la mamici!!!
alina-28 sapt si 3 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Buna fetelor,
Eu nu prea pofetesc mare lucru. La noi e cald, dar nu ca si acasa, dar cu toate astea eu sint toata apa. Niciodata pina acum nu mi s-a intimplat ca sa curga apa de pe mine. Asta e.
Alinkav, daca trebuie sa faci cezariana de la inceput< nu trebuie sa astepti sa ai dureri si se face intre 37 si 39 saptamina. Asa e si in Ro, mama ma tot intreba daca nu e asa si aici. V-o iau inainte dar ma simt asa de speriata. De ieri de cind mi-a spus nu mai imi intra nimeni in voie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milana spune:

multmesc frumos pt sfaturi :)).
week-end placut si sa speram ca trecem cu bine peste canicula din acest week-end.

- 27 saptamani, bb matei, dpn 20 noiembrie, dr. cezara bucur, spitalul giulesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana75 spune:

Buna dragelor,
si eu am sa nasc tot prin cezariana... si am fost programata la sfarsitul saptamanii 38 de sarcina, adica peste exact 3 luni :) Pe 29 Noiembrie. Nasc prin cezariana deoarece prima nastere tot asa a fost... si nu vrem sa riscam vreo ruptura de uter. Sanatate multa, pupici pe burtici.

Mariana,Alevandru si bebe Irina :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi spune:

Si eu am sa nasc cu cezariana. Ma gandisem sa insist pentru o nastere normala dar ma tem...nu prea am incredere in dr de aici. Asa ca...cezariana. Si ziceti voi ca e mai devreme cu 2 saptamani? Interesant! Poate iese Scorpion?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Buna burtici..
Eu sunt o puturoasa de la un timp,,,ma trezesc de la 8 dimineta imi fac de mincat,,ma duc in apoi in pat maninc si somn de voie pina pe la 12:00...dupa trezirea iar mincarica si televizorul aprins la care nu ma uit ,,doar ca sa am o ocupatie schimb programele pina inebuneste telecomanda....am pus pe mine 6 luni citeva kg bune adica de la 1,68kg am ajuns la 1,85..si bebelusul meu nazadravan nu imi da pace de loc,,,ma bate in burtica in fiecare zi si nopate...ma pune pe buda de 10 ori pe nopate,,,de vomat nu mai vomit ...Sunt insarcinata in 26 de saptamini si o sa am baietel asa cum este pe listaeu as fi vrut fetita dar ce pot face acum,,,sotul este cel fericit si multumit ca intodeaunaasa ca de dat cu crema pe burtica imi dau cu jhonson baby oiliar ce ma infurie cel mai tare este cind va veni ziua sa nasc,,oare va fi dureros cum se spune,,,,oare cum va fi????imi pun intrebarea de 100000 de ori....caci sunt o fricoasa si nu rabd durerile oricit de mititele sunt ele...si daca dati cu rosii nu ma supar ,,DAR MIE FRICA DE NASTERE...CE SA FAC SA NU MAI MA GINDESC PINA IN DECEMBRIE CIND VA VENI ZIUA DE NASTERE?????CACI CRED CA O SA MA INBOLNAVESC DE STRES.................
EU AM CUMPARAT APROAPE 80% DIN CE IMI TREBUIE PENTRU BAIETELUL MEU ,,,carucoir,scaun de masina,patut,,lenjerie de patut,hainute,biberoane,,etc....voi mamici cu burtici cind o sa mergeti la cumparaturi? eu stiu ca este devreme dar nu ma pot abtine cind trec pe linga magazilele de bebelusi parca imi fac cu ochiul....
Va pupic pe burtici !!!!

Elena cu burtica si sotul AL

Mergi la inceput