Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui happymum

vezi ce inseamna treaba asta... cand un sofer vede in mijlocul drumului un caine mort, de ce oare nu opreste sa il scoata pe marginea drumului? viitoare sper

Bineinteles.Cu unul sau doi copii in masina, fara manusi, fara dezinfectant fara apa si sapun la indemana cel mai bun lucru pe care il poti face pe o autostrada este sa opresti, sa tragi de cainele mort(evenual intrat deja in putrefactie) dupa care sa te urci multuita de tine la volan , dai semnal pur si simplu(intr-un trafic de 100k/h eventual si fiind bineinteles intr-un loc neprevazut cu banda de fuga-doar acolo a cazut rapus saracul caine) intri lin iar in trafic si continui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

Imi imaginez o lume in care am fi tratati ca si cainii si simt ca nu ne-ar placea.

eu imi imaginez o lume in care sa nu mai fie mii de caini vagabonzi pe strazile orasului.Sa nu mai apara haite de caini langa bloc,in statiile de autobuz,in parc.Sa nu mai latre nopti intregi sub geamul meu.Sa nu mai fie trotuarele si putinele spatii verzi pline de rahat de caine.Sa nu ma mai uit permanent in jur sa prevad atacul unui caine care sare la mine sau la copilul meu din motive care chiar nu ma intereseaza pt ca am destule pe cap (nu stau sa fac psihologie canina).Cainii cu stapan sa iasa la plimbare cu lesa si (acolo unde e cazul) cu botnita,iar stapanii sa nu mai fie nesimtiti si sa stranga rahatul facut de caini.
Ei,cum ti se pare lumea pe care mi-o imaginez eu?

Citat:

Este in zadar sa te intrebi ce este de facut cu cainii atata timp cat in Romania nu este protectie pt batrani, copii, persoane cu dizabilitati , alte categorii defavorizate!

Da,dar poate nu e inutil sa te intrebi de ce exista atata preocupare.atata energie,atata patima in a apara cauza cainilor de pe strazi si atata indiferenta vis-a-vis de batranii neputinciosi,de copiii autisti,de copiii cu sindrom Down.Cand vine vorba de caini,se vor gasi mereu destui care sa sara sa le ia apararea (cu deja clasicele "sunt si ei niste fiinte,ce conteaza ca pot musca mortal copiii mici","nu e vina lor ca sunt pe strazi" - te pomenesti ca e vina mamei care vrea sa se plimbe cu copilul prin cartier).Dar cand se vorbeste de problemele/nevoilor copiilor aflati in dificultate...e liniste,nimeni nu are nimic de zis.Baga capul intre urechi si gata.Da' altfel sunt convinsi ca sunt buni la suflet si aia care ar vrea sa scape intr-un fel de caini sunt rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmine

Citat:
citat din mesajul lui Deus

Imi imaginez o lume in care am fi tratati ca si cainii si simt ca nu ne-ar placea.

eu imi imaginez o lume in care sa nu mai fie mii de caini vagabonzi pe strazile orasului.Sa nu mai apara haite de caini langa bloc,in statiile de autobuz,in parc.Sa nu mai latre nopti intregi sub geamul meu.Sa nu mai fie trotuarele si putinele spatii verzi pline de rahat de caine.Sa nu ma mai uit permanent in jur sa prevad atacul unui caine care sare la mine sau la copilul meu din motive care chiar nu ma intereseaza pt ca am destule pe cap (nu stau sa fac psihologie canina).Cainii cu stapan sa iasa la plimbare cu lesa si (acolo unde e cazul) cu botnita,iar stapanii sa nu mai fie nesimtiti si sa stranga rahatul facut de caini.
Ei,cum ti se pare lumea pe care mi-o imaginez eu?

Citat:

Este in zadar sa te intrebi ce este de facut cu cainii atata timp cat in Romania nu este protectie pt batrani, copii, persoane cu dizabilitati , alte categorii defavorizate!

Da,dar poate nu e inutil sa te intrebi de ce exista atata preocupare.atata energie,atata patima in a apara cauza cainilor de pe strazi si atata indiferenta vis-a-vis de batranii neputinciosi,de copiii autisti,de copiii cu sindrom Down.Cand vine vorba de caini,se vor gasi mereu destui care sa sara sa le ia apararea (cu deja clasicele "sunt si ei niste fiinte,ce conteaza ca pot musca mortal copiii mici","nu e vina lor ca sunt pe strazi" - te pomenesti ca e vina mamei care vrea sa se plimbe cu copilul prin cartier).Dar cand se vorbeste de problemele/nevoilor copiilor aflati in dificultate...e liniste,nimeni nu are nimic de zis.Baga capul intre urechi si gata.Da' altfel sunt convinsi ca sunt buni la suflet si aia care ar vrea sa scape intr-un fel de caini sunt rai.

POate nu sunt eu la curent cu lucrurile , dar vad ca peste tot sunt actiuni caritabile pt. oameni , vad emisiuni , vad oameni ajutati mereu , organizatii peste organizatii.
Cand vor fi si aomenii in situatia cainilor de pe strazi atunci poti sa sari la gatul iubitorilor de animale ca nu ajuta oamenii si ca se gandesc la caini.
dar cand pe partea de protectie a animalelor noi facem zero barat nu vad ce mai ai de spus.
Asa cum unii n-au chef sa faca psihologie canina nici eu n-am chef sa fac analiza omului beat/drogat/idiot/incult/samd pe strazi , ca in 23 de ani a trebuit sa ma feresc de tot tipul de specimene umane si dintre toti cainii cu care am stat bot in bot unul singur m-a muscat superficial , si ala din vina mea.

Asa cum unii nu considera oamenii un pericol ci animalele , eu consider oamenii un pericol , nu animalele.
Doar ca eu nu-i trimit pe toti pe lumea cealalta doar ca mie nu-mi plac si nu-i inteleg.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elvie spune:

Xio tu mananci carne ? daca da ti-ai dat cu firma-n cap,Din punctul meu de vedere daca militezi pt. dreptul animalelor nu le mananci,indiferent daca e de porc ,de pui sau de caine ( sunt tari in care carnea de caine se consuma).Sunt tari unde iubitorii de animale isi duc si cainele si gaina si pisica la veterinar si platesc bani grei pt. asta dar isi tin companioanele acasa nu sunt lasate hai hui pe strada,Totusi cand vine vb. de siguranta ,fiinta umana are prioritate nu se ia in calcul cat de destept este omul sau animalul.
Mai vb. cand o sa ai tu copii ,cand o sa-i scoti la plimbare si au sa tabarasca caini pe ei. (pe tine nu o sara ca tu stii cum sa te porti cu ei ca-i intelegi ,dar copii mici nu inteleg mentalitatea canina).

Eu am fost muscata de caine cand aveam 7 ani cu mama langa mine in plina strada si nici una dintre noi nu a vazut din ce directie a venit javra,socul a fost atat de mare ca nici in ziua de astazi nu mi-am revenit complet,Dupa am avut cainele meu si ne-am inteles mai mult decat bine,in schimb cand vad un caine pe strada (chiar si un prichindel mic) am atacuri de panica.

Primul lucru pe care mi-l doresc schimbat in Romania este curatirea locurilor publice de caini chiar daca astainseamna eutanasierea lor ,sunt prea multi si prea periculosi .

Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)

" I have always been delighted at the prospect of a new day ,a fresh try,one more start,with perhaps a bit of magic waiting somewhere behind the morning..." Joseph Priestley(1733-1804)

Mergi la inceput

Da , Elvie , mananc si carne de porc , gaina. Nu ma intereseaza parerea ta despre iubirea mea fata de animale catusi de putin , este egal cu zero pt. mine ca-mi spune mie Xulescu de pe forum cum sta viata mea de fapt. Iti spun asta ca sa nu irosesti timp sa-mi scrii pe tema asta.

la fel , fazele lacrimogene cu "tu n-ai copii" ma lasa rece , ca mama si tata m-au avut pe mine si nu gandeau ca tine . Si eu am fost copil si datorita lor nu gandeam si nu gandesc ca tine , si nu voi gandi vreodata asa.

Cred ca ar trebui din cand in cand sa ne lasam pe spate si sa incercam sa fim mai buni , ca locul Lui Dumnezeu deja este luat , unii se bat degeaba pt. el.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

cu alte cuvinte:
Grigore Alexandrescu
--------------------------------------------------------------------------------
Câinele #351;i c#259;#355;elul

"Cât îmi sunt de urâte unele dobitoace,
Cum lupii, ur#351;ii, leii #351;i alte câteva,
Care cred despre sine c#259; pre#355;uiesc ceva!
De se trag din neam mare,
Asta e o-ntâmplare:
#350;i eu poate sunt nobil, dar s-o ar#259;t nu-mi place.
Oamenii spun adesea c#259;-n #355;#259;ri civilizate
Este egalitate.
Toate iau o schimbare #351;i lumea se ciople#351;te,
Numai pe noi mândria nu ne mai p#259;r#259;se#351;te.
Cât pentru mine unul, fie#351;tecine #351;tie
C-o am de bucurie
Când toat#259; lighioana, m#259;car #351;i cea mai proast#259;,
Câine sadea îmi zice, iar nu domnia-voastr#259;."
A#351;a vorbea deun#259;zi cu un bou oarecare
Samson, dul#259;u de curte, ce l#259;tra foarte tare.
C#259;#355;elul Samurache, ce #351;edea la o parte
Ca simplu privitor,
Auzind vorba lor,
#350;i c#259; nu au mândrie, nici capricii de#351;arte,
S-apropie îndat#259;
S#259;-#351;i arate iubirea ce are pentru ei:
"Gândirea voastr#259;, zise, îmi pare minunat#259;,
#350;i sentimentul vostru îl cinstesc, fra#355;ii mei."
- "Noi, fra#355;ii t#259;i? r#259;spunse Samson plin de mânie,
Noi, fra#355;ii t#259;i, potaie!
O s#259;-#355;i d#259;m o b#259;taie
Care s-o pomene#351;ti.
Cuno#351;ti tu cine suntem, #351;i #355;i se cade #355;ie,
Lichea neru#351;inat#259;, astfel s#259; ne vorbe#351;ti?"
- "Dar zicea#355;i..." - "#350;i ce-#355;i pas#259;? Te-ntreb eu ce ziceam?
Adev#259;rat vorbeam,
C#259; nu iubesc mândria #351;i c#259; ur#259;sc pe lei,
C#259; voi egalitate, dar nu pentru c#259;#355;ei."
Aceasta între noi adesea o vedem,
#350;i numai cu cei mari egalitate vrem.

Cand pledezi pentru ceva, macar sa ajungi sa crezi si tu ceea ce spui, sa iti asumi toate implicatiile, nu doar sa ii inveti pe altii cum ar fi bine.

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sinzi_ana

cu alte cuvinte:
Grigore Alexandrescu
--------------------------------------------------------------------------------
Câinele #351;i c#259;#355;elul

"Cât îmi sunt de urâte unele dobitoace,
Cum lupii, ur#351;ii, leii #351;i alte câteva,
Care cred despre sine c#259; pre#355;uiesc ceva!
De se trag din neam mare,
Asta e o-ntâmplare:
#350;i eu poate sunt nobil, dar s-o ar#259;t nu-mi place.
Oamenii spun adesea c#259;-n #355;#259;ri civilizate
Este egalitate.
Toate iau o schimbare #351;i lumea se ciople#351;te,
Numai pe noi mândria nu ne mai p#259;r#259;se#351;te.
Cât pentru mine unul, fie#351;tecine #351;tie
C-o am de bucurie
Când toat#259; lighioana, m#259;car #351;i cea mai proast#259;,
Câine sadea îmi zice, iar nu domnia-voastr#259;."
A#351;a vorbea deun#259;zi cu un bou oarecare
Samson, dul#259;u de curte, ce l#259;tra foarte tare.
C#259;#355;elul Samurache, ce #351;edea la o parte
Ca simplu privitor,
Auzind vorba lor,
#350;i c#259; nu au mândrie, nici capricii de#351;arte,
S-apropie îndat#259;
S#259;-#351;i arate iubirea ce are pentru ei:
"Gândirea voastr#259;, zise, îmi pare minunat#259;,
#350;i sentimentul vostru îl cinstesc, fra#355;ii mei."
- "Noi, fra#355;ii t#259;i? r#259;spunse Samson plin de mânie,
Noi, fra#355;ii t#259;i, potaie!
O s#259;-#355;i d#259;m o b#259;taie
Care s-o pomene#351;ti.
Cuno#351;ti tu cine suntem, #351;i #355;i se cade #355;ie,
Lichea neru#351;inat#259;, astfel s#259; ne vorbe#351;ti?"
- "Dar zicea#355;i..." - "#350;i ce-#355;i pas#259;? Te-ntreb eu ce ziceam?
Adev#259;rat vorbeam,
C#259; nu iubesc mândria #351;i c#259; ur#259;sc pe lei,
C#259; voi egalitate, dar nu pentru c#259;#355;ei."
Aceasta între noi adesea o vedem,
#350;i numai cu cei mari egalitate vrem.

Cand pledezi pentru ceva, macar sa ajungi sa crezi si tu ceea ce spui, sa iti asumi toate implicatiile, nu doar sa ii inveti pe altii cum ar fi bine.

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Pana sa-mi asum eu toate implicatiile(care?!?!) , sa i le asume si ceilalti ;)

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyforeverD spune:

Nu cred ca e logic si normal sa eutanasiezi niste animale.Pentru tot ce se petrece in ziua de azi sunt vinovati doat oamenii care sunt cu miile si care nu se gandesc asa cum ar trebui la aceste fiinte.Animalele daruiesc iubire neconditionata dar datorita omului care e un idiot mare si care in loc sa ia masuri din timp aceste fiinte se inmultesc si dat fiind ca le e fame si sunt haituite uneori chiar si de copii lipsiti de educatie ajung sa faca ce fac.In primul rand ganditi logic e casi cum ai constitui o crima adica daca ai fi tu in locul animalului eutanasiat ce ai mai zice? Eu cred ca trebuie gandit mai bine.Trebuie sterilizati si castrati,numerotati si sa l, i se asiure trai decent asa cum si omul primeste in caz de imbolnavire sau altele.Sa stiti ca sunt mii de suflete care nu merita sa nmoara doar pentru ca sunt numerosi ei se aducna in haite pentru ca asa au mai mare siguranta ca se pot apara.Sunt mii de animale si nu numai caini ci si pisici si altele care se inmultesc iar omul anului 2008 asa zisul om moderm\n ,dar care e ceva mi tiran si mai barbar decat era pe vremuri face nenumarate "grozavii ducand puii cine stie pe unde si abandonandu-i.Oameni buni e strigator la cer e ca si cum ai abandona un copil.Si ele au suflet ,durere ,sentimente ,se racesc si trec ca si omul prin diferite stari.Merita ajutate.Sterilizandu-le ajutam sa nu se mai inmulteasca si sa apara alte suflete care sa fie chinuite si sa simta din start ca viata e un chin.Luandu-le acasa si fara sa abuzezi de ele le poti salva .Dar unele animale datorita urii pe care au prins-o pentru om ,fiinta care cred ca face cel mai mult rau in lume ,le-ar fi greu sa se adapteze,mai ales daca sunt mai in varsta ,dar nu merita sa moara.De ce sa le condamnam .Veterinarul de asta e pe pamant ca sa salveze vieti,asta o spun pt cei care sunt de la tara in special sau care gandesc ca nu e bine sa i castrezi.Poate nu e cel mai bine ,dar e unica solutie ca sa nuse mai inmulteasca si alte suflete nevinovate sa fie din start prada chinului de a trai inghiontit de cate un om sau chiar copil fara suflet .Poate si acei copii merita o lectie zdravana.De ce sa ne razbunam pe ceva nevinovat.Gnditi-va mai bine .E greu dar daca ii ajutam pe ei adica pe caini ,pe pisici ,si pe alte fiinte ne jutam pe noi.Ganditi-va daca ar fi copilul vostru in locul cainelui ce ati mai zice???Sunt contra eutanasierii.Asta e valabila in cel mai grav caz ca sa nu se chinuie animalul daca e aproape de moarte ,dar nici atunci nu e un lucru bun,si medicilor le e foarte greu sa faca treaba asta ,Cei care sunt cu adevarat medici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Dany, iti pun o intrebare, cum poti duce o gasca de 20 de caini la doctor pentru sterilizare? Cati caini fara stapan ar trebui sa "infiez" si sa hranesc?

De ce cand se aduce vorba de caini incepeti toti iubitorii de animale sa spuneti ca sunt suflete ca oamenii sunt rai si ca din cauza oamenilor s-a ajuns aici, in schimb nu faceti nimic? Nimeni nu face nimic. Am ajuns sa fim sfatuiti sa ne purtam frumos cu cainii, sa le vorbim frumos si nu ne mai musca... Nu sunt sigura de asta.
Pitica mea ar mangaia toti cainii pe care ii vede in zona. Pe unii, pe care ii cunosc, o las sa ii mangaie, insa nu ii cunosc pe toti. Am mai spus si ma repet, am vazut caine dandu-se la un copil care zau nu i-a facut nimic, doar ca a avut "nesimitirea" sa treaca prin fata cuibului lui, cuib facut in curtea gradinitei. Spune-mi tu, te rog, cum sa se comporte copiii? Am ajuns sa imi fie teama sa imi las copilul sa alerge cand vad in zona caini. Pentru ca au sarit, e adevarat in joaca, pe ea cativa. Si s-a speriat . I-am explicat ca nu au vrut decat sa se joace. Crezi ca in momentul acela a inteles mare lucru? Avea aproape 3 anisori.

O dam inainte ca omul e vinovat de inmultirea lor blablabla. Nu sunt pentru eutanasiere, mi-e mila efectiv de ei, dar zau, am obosit sa ma feresc de ei, am obosit sa ii aud latrand, ca zau nu ma apara pe mine ci isi apara teritoriul... am obosit ocolind mizeria lasata de ei... Ni se spune ca toate adaposturile sunt pline. Si atunci ce e de facut???

Hai sa incercam nu mai suntem atat de vehemeti in a sustine anumite cauze cand nu avem si solutii pentru ele.

Sa aveti o zi buna,

Mergi la inceput

Ei , mie asta imi place cel mai mult: nimeni nu vrea sa vada caini pe strada, nici noi , cei care iubim animalele , nici voi cei care nu le suportati.
Cu toate astea , "noi" trebuie sa facem ceva.
ca voi ati facut "ii omoram".Da , intra si asta in categoria "ce-am facut pt. tara noastra".
De facut se fac lucruri si pt. bietele animale. Dar la asta ar trebui sa contribuie toti , nu doar cei care nu sunt de acord cu autotitulatura asta de Dumnezeu pe care i-o trag unii peste noapte.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput