Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Cred ar trebui sa se inregistreze mai intai toti cainii cu stapan, ceea ce am inteles ca se face deja, sa li se puna etichete in ureche sau microcipuri care sa permita identificarea stapanilor, apoi tot ce se mai geseste pe strazi sa se stranga in adaposturi, sa se incerce contactarea stapanilor cainilor care au semne ca au fost inregistrati, sa ii ia inapoi daca vor, dar sa achite taxa de stationare (care ar fi utila pentru dezvoltarea acelor adaposturi), daca nu vor sa semneze ca renunta. Apoi, toti cainii, cei la care s-a renuntat si cei fara stapan sa fie evaluati, cei bolnavi, nerecuperabili sa fie eutanasiati, ceilalti, macar catelele, castrati. Apoi, ar trebui sa se implice mas media - sa se faca emisiuni scurte, pe posturile cu audienta mare, despre acesti caini, in ideea ca cineva totusi vrea sa-i adopte. Daca in decurs de cateva luni nu sunt adoptati, sa fie eutanasiati. Este inacceptabil sa nu poti merge pe strada, sa-ti fie frica sa lasi copilul cu bicicleta din cauza acestor haite de caini, care ataca fara a fi provocati si de multe ori fara avertisment. Zau ca ma enerveaza ideile conform carora cainele ataca daca este amenintat sau daca simte ca iti este frica. Pe mine m-a muscat unul pe care nici nu l-am vazut.Si ceea ce este chiar ciudat este ca am acasa 2 caini luati de pe strada, deci nu am prejudecati...in principiu ii iubesc pe toti, dar nu pot sa nu simt frica de cand am patit-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bush spune:

Sigur eutanasierea aste singura solutie.Trebuie sa ne gandim chiar si la japonezul,copii,batranii care le-au cazut victime Trebuie sa ne gandim la noi si la copii nostri Sa ne amintim groaza care ne cuprinde cand unul sau mai multi caine ne incoltesc sau isi arata coltii noaptea cand incercam sa ne strecuram in casa scarii. Am caine pe care il iubesc dar pentru vagabonzi numai eutanasierea este solutiA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Dezbaterea asta pro si contra eutanasie are vreun scop?
Ce inseamna sa votam la urna?
Se face vreo petitie care ajunge la urechile lui Basescu?
Cum se face ca in occident nu exista caini pe strada?I-au casapit pe toti si i-au incinerat?
Si eu am fost muscata de caini, dar daca mi-ar pune cineva o seringa in mana si mi-ar spune sa eutanasiez un catel, n-as putea sa o fac.Nu e vina lor ca bietii catei ajung pe strada, e tot vina noastra ,nu va faceti iluzii, acuzand mereu sistemul ca nu face ce trebuie cu cainii vagabonzi.
Mai multe victime sunt produse de mana omeneasca anual ,decat de dintii unui caine.Cati dintre oameni n-ar trebui eutanasiati daca mergem pe gandirea asta?
Un medic veterinar din orasul meu ,se agita de 2 saptamani sa adune sposorizari ,pentru un adapot pe care il face pe terenul lui, si e refuzat sistematic de cei care nu iubesc animalele.Ce credeti?
Sunt batrane pensionare ,care au facut donatii pentru asta si se pare ca ,mai mult cu ajutorul acestor gen de oameni se va construi adapostul si nicidecum ce al celor care sustin eutanasierea.
Sa iubesti un om sau un animal e acelasi lucru ,sa urasti e la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

Pentru cei din Bucuresti(si zonele limitrofe),primarul general a demarat o campanie printr-o ordonanta de urgenta prin care cainii sunt sterilizati,vaccinati si inregistrati intr-o baza de date,totul gratuit.asadar,daca aveti caini la serviciu,in fata blocului,tot ce trebuie sa faceti este sa dati un telefon pentru a va programa cei de acolo,vor veni,vor ridica animalele,vor face toate aceste operatiuni,inclusiv cazarea lor pe perioada post-operatorie,apoi vor fi returnati in teritoriu.destul de rezonabil,tinand cont ca animalele chiar vor fi sterilizate,inmultirea lor va fi stopata,vor fi mai putin agresivi si cel mai important,nu vor mai fi purtatoare de boli cu transmitere catre om.si nu va costa nimic.puteti vizita acest site pentru mai multe informatii http://www.sterilizeaza.ro/sterilizarea.html.
sper ca modelul sa fie 'imprumutat' si de catre primarii celorlalte orase din tara cat mai curand posibil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

nu inteleg pe cei care sar asa imediat si spun repede sa se eutanasieze bietii caini.

sunt multi e adevarat, dar sunt de la dumnezeu lasati si ei. e vina oamenilor care i-au abandonat.

la mine in cartier, impreuna cu inca o iubitoare de animale, avem grija cat putem si noi de cainii vagabonzi. in cateva randuri i-am adunat si i-am dus la sterilizat, le dam periodic tratament pentru viermisori, praf antipurici, mancare, etc. si facem acestea pe banii nostri, si nu ne pare rau. suntem primele care il certam daca fac prostii, dar ne doare inima cand vedem cum unii oameni trec pe langa ei si fara motiv ii lovesc, sau arunca cu pietre. daca nu ii suporta, inteleg, dar chiar trebuie sa aratae cat sunt de negri la suflet?

eu am in prezent un catelus de 8 anisori. e la noi de 4 ani numai, l-am gasit pe strada abandonat. e tot numai inima. pana anul trecut am avut si o fetita grasa grasa, tot asa gasita pe strada, dar care din pacate a fost omorata de un pitbul.

parerea mea este ca ar trebui sa se faca si la noi in tara asociatii care sa se ocupe in mod corect si mai ales uman de aceasta problema. sa omoram cu buna stiinta, nu e o solutie!!!!

viitoare sper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Buna,
Scriu la acest subiect deoarece am nevoie de un sfat. Nu vreau sa dau nastere la discutii controversate, pur si simplu am nevoie de un sfat.
La noi in cartier s-au inmultit excesiv cainii. Nu imi dau seama de unde au aparut atat de multi. Pentru ca nu sunt puiuti. Avem si din aceea vreo 7. E vorba de caini mari, care s-au dovedit a fi si agresivi. S-au cuibarit in curtea gradinitei, si in jurul blocurilor, alearga copiii care trec pe langa cuibul lor...

Intr-o zi, eram cu pitica in curtea gradinitei, dupa "cursuri" (ii place sa mai stea o jumatate de ora o ora la joaca acolo cu alti copii), iar cainii erau si ei prezenti in zona. Unul dintre ei s-a simtit deranjat de un copilas, si s-a repezit la el. Pur si simplu copilul nu a facut nimic care sa il fi deranjat pe acel caine....Mi-a inghetat sangele in vene cand am vazut.

Ma rog, nu vreau sa ma lungesc.
Intrebarea mea e ce pot face, cu cine trebuie sa luam legatura pentru a face ceva in acest sens??? Cainii au intrat si pe scarile blocului. Sunt copilasi carora le e teama sa mai iasa singuri din casa.... Va rog, nu dati cu pietre, pur si simplu va cer un sfat: ce pot face in acest caz?
Va multumesc.
Va multumesc

Mergi la inceput

buna magda,

sunt sigura ca acei caini au fost adusi si lasati in acea zona tot de .... OAMENI.

eu sunt o mare iubitoare de animale si sincer la ai nostri le iau apararea cand se dau la ei betivii si golanii. insa daca un caine se da la un copil, e vai si amar de el. nici nu concep sa vad un caine atatcand un copil

cu cainii agresivi este intradevar o mare problema. poate daca suni la cei care se ocupa de acest lucru, poate vin si rezolva problema. sunt de acord ca cei agresivi sa fie stransi de pe strada si inchisi in adaposturi, sa se incerce o reabilitare a lor si numai in cazul in care nu se mai poate face nimic abia at sa se recurga la masura eutanasierii. e destul de dificil cand se pune problema eutanasierii. pentru ca si unii caini blanzi si linistiti pot sa ajunga pana acolo. ideal ar fi ca toti cainii de pe strazi sa fie adunati in adaposturi si sa primeasca ingrijiri adecvate. din pacate la noi in romania inca nu se face acest lucru.

sper sa se rezolve problema ta, si copilasul sa se simta in siguranta.
poate ne povestesti si noua ce masuri se vor lua. multumesc.
numai bine.

viitoare sper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui happymum
cu cainii agresivi este intradevar o mare problema. poate daca suni la cei care se ocupa de acest lucru, poate vin si rezolva problema. sunt de acord ca cei agresivi sa fie stransi de pe strada si inchisi in adaposturi, sa se incerce o reabilitare a lor si numai in cazul in care nu se mai poate face nimic abia at sa se recurga la masura eutanasierii.

yo propun sa ii eutanasiem pe toti ciinii vagabonzi, da pe toti...si apoi ii reabilitam post mortem...pare mai logic, eficient...si civilizat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui happymum
cu cainii agresivi este intradevar o mare problema. poate daca suni la cei care se ocupa de acest lucru, poate vin si rezolva problema. sunt de acord ca cei agresivi sa fie stransi de pe strada si inchisi in adaposturi, sa se incerce o reabilitare a lor si numai in cazul in care nu se mai poate face nimic abia at sa se recurga la masura eutanasierii.

yo propun sa ii eutanasiem pe toti ciinii vagabonzi, da pe toti...si apoi ii reabilitam post mortem...pare mai logic, eficient...si civilizat.

sincer m-ai facut sa rad.

doamne fereste de asa propunere. , nici macar nu o sa iti raspund, ca prea o zici cu foc.

viitoare sper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Imi imaginez o lume in care am fi tratati ca si cainii si simt ca nu ne-ar placea.
Sterilizare, vaccinare, strangere in centre civilizate, incercare de oferire spre adoptie si doar in ultima instanta eutanasiere, in mod civilizat nu cu bate, cianura sau alte metode romanesti.
Este in zadar sa te intrebi ce este de facut cu cainii atata timp cat in Romania nu este protectie pt batrani, copii, persoane cu dizabilitati , alte categorii defavorizate! Cine sa faca ceva? Daca ies bani din asta sigur se vor ocupa de problema. Pana atunci va sfatuiesc sa incercati sa traiti in pace cu orice sufletel de pe langa voi. Cred si sper ca la sfarsit toate, dar toate, faptele si gindurile ne vor fi analizate si taxate.

Mergi la inceput