Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Tocmai am aflat azi dimineata cu stupoare, copilul surorii mele de doar 18 luni a fost muscat de fata de un caine maidanez i fata casei.

La spital ,au reusit sa-l coase cum au putut mai bine,dar acea cicatrice va ramane pe viata pe obrajorul lui.

Ce trist, asa ceva se intampla in bucuresti si nu in africa!

http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2e24f4e077ae85fcc02ed7&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elush_k spune:

Si eu am votat pt eutanasierea cainilor vagabonzi,la mine la bloc ma cert mereu cu toti batranii care ii hranesc,de vreo 2 ori erau sa o muste pe fetita mea,daca nu eram atenta o si muscau.Ceva trebuie facut dar nu stiu exact ce,ca nici nu am inima sa ii otravesc eu cu mana mea.Daca suni la hingheri,parca stiu babele si ii iau ii casa pe toti cand vin si nu mai au ce lua.Sunt intradevar unii cu care nu am nici o treaba dar anumiti caini sunt chiar o problema ca sa nu mai zic de bolile pe care le poarta si cum se tavalesc noapte in nisipul in care ziua fata mea se joaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ranya spune:

Fiecare are parerea lui,a mea este mai diferita sunt o iubitoare de animale,nu sunt de acord cu eutanasierea.Au si ei suflete la fel ca si noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

ranya,
sigur ca au suflete.
Si acum te intreb pe tine ca vad ca cunosti animalele:
de ce musca copiii nevinovati( specific ,nepotul meu se juca in fata curtii iar mama lui s-a intors o secunda sa inchida poarta),deci bebe nu l-a atins pe cainele cu suflet si nici in seama nu la bagat.Sa inteleg ca e doar de la caldura?
copilasul ala acum trebuie sa faca o duzina de vaccinuri fiindca nu se stie daca acel caine a fost vaccinat vreo data.

Deci oameni buni, lasati-va inca 100 de ani in mahala sa va manamce cainii si poate atunci ve-ti intelege.

DA pentru eutanasierea cainilor fara stapan.

apropos, eu sunt obligata in germania sa platesc o asigurare pt cainele meu in cazul in care musca pe cineva plus o taxa de PET anual de vreo 300euro.

Cine vrea animale trebuie sa plateasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Din pacate degeaba votam noi ca vrem sa scapam de haitele de ciini (blinzi si buni, copii si batrinii sint rai pentru ca umbla pe linga coltii lor) pentru ca autoritatile dorm si iubitoarele de patrupede vagaboande se bucura ca au unde sa-si arunce resturile de mincare.
Si pentru ca tot vorbim de ciinii de casa si mie mi s-ar parea normal sa se platesca pentru ei. La noi vezi mii de ciini cu stapin pentru ca e aproape gratis sa tii unul. Nu conteaza ca esti iresponsabil si nu-l tii in lesa, ca nu aduni rahatul, ca nu-i faci toate vaccinurile, ca nu-l dai la dresat si latra ala la luna in miezul noptii, la noi oricine poate sa aiba ciine. Si in afara poate sa aiba, dar costa, noi sintem mai cu mot si marim mizeria in care stam cu multa nepasare. Astept sa-mi sariti in cap si sa-mi spuneti cit de bun si generos e cateleul vostru si cum nu face nimic rau, ca sa-mi dovediti ca n-ati inteles nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kkrrss2003 spune:

serenity90...si nu numai... acum depinde in ce zona a Iasului ai fost..la mine in cartier este o haita (sunt mai multe) de vreo 5 caini care sar la tine(nu tot timpul..dupa soare cred) fara un motiv aparent ( la cei 'afumati' din start).
Intr-o zi am vazut cand un copil arunca mingea si fugea cu mainile ridicate sus sa o prinda ...cainii direct la mainile lui(2 dintre ei)...babele din spatele blocului::: eii mama ai si tu grija cum fugi pe langa ei; stai si tu mai linistit. Adica trebuie sa- mi pazesc copilul sa nu fuga prea tare sau mai stiu eu ce ca sare cainele la el????? nu destul ca nu am un parc mai aproape de mine...alta problema de-a mea.
Varianta care tine de castrare este buna cat sa nu se inmultesca dar ei cand se aduna in haita sunt mai curajosi si cu tupeu...parerea mea
Sper ca nu v am pictisit cu povestea mea..seara buna...cris

p.s. inainte nu eram asa drastica dar acum ma gandesc ca am un copil de crescut - fetita mea de 11 luni aproape

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

Natasa,nimeni nu-ti da in cap tocmai pt ca fiecare a votat in functie de ceea ce urmareste,de solutia care il satisface pt ca aceasta problema sa-si gaseasca rezolvarea.vorbeam cu sotul meu si ii spuneam ca pe vremea lui ceausescu nu erau atat de multi caini pe cat sunt acum pe strazi;unii agresivi si violenti,cu sau fara motiv,etc,la care el mi-a spus ca ma insel,nr lor este acelasi,numai ca mass media nu avea aceeasi libertate a cuvantului si putere in a manipula masele.sotul meu alerga cu un caine agatat de fese si striga cat il tineau plamanii'ajutor,ma mananca lupii!" si asta acum 15 ani!cat despre resturile de mancare,sa fim seriosi...nu se mai practica asa ceva de cand au aparut pet shopurile .toate animalele mananca numai bobite,cel putin maidanezii din mediul urban;cei rurali accepta si paine si stiuleti de porumb si celebrele resturi de mancare aducatoare de bucurie gospodinelor.
despre acest copilas muscat de fata,imi pare sincer rau si regret incidentul,dar nu cred ca asta il ajuta prea mult pe el sau familia lui in acest moment.personal,nu pot emite opinii fara a cunoaste circumstantele,insa cu acelasi regret marturisesc ca am ramas fara cuvinte in fata atitudinii adoptate de un tatic iesit cu baietelul la plimbare in exact acelasi moment in care eu iesisem afara cu catelul de 3 luni:copilul a venit si i-a dat cu piciorul de cel putin 4 ori,taticul asista la scena fara sa ia nici o masura.l-am lasat in pace,am tinut cainele din scurt nu pt ca reprezenta o amenintare pt acel copil care ii dadea cu piciorul,ci pt ca tragea de lesa sa-l las sa se joace cu el,apoi am spus suficient de tare incat 'taticul responsaibil' sa ma auda:'pai dc tu vii si-l lovesti si te musca,cine este vinovat,hm?".nici o reactie.drept urmare,am luat catelul in brate ca sa-l apar de copilul care continua sa-i dea cu piciorul si am plecat din spatele blocului unde este teren viran destinat animalelor de companie catre alte locuri mai pasnice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

quote:
apropos, eu sunt obligata in germania sa platesc o asigurare pt cainele meu in cazul in care musca pe cineva plus o taxa de PET anual de vreo 300euro

din pura curiozitate,dc animalutul tau omoara un om,ce se intampla mai departe?exista o taxa anuala care ia in calcul posibilitatea asta?are circumstante atenuante dc musca pe cineva,pt ca stapanul plateste asigurare?injectiile sunt mai putin dureroase?un caine asigurat musca mai delicat decat unul maidanez?inca o data,pura curiozitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

nu, dar banuiesc ca se stie al cui e cainele, cine plateste pentru el, si acel cineva raspunde; nu ca la noi unde sunt cainii blocurilor buni ca ne scapa de resturi si pazesc masinile - cica- dar nu e tras nimeni la raspundere cand acei caini musca pe cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Tocmai am aflat azi dimineata cu stupoare, copilul surorii mele de doar 18 luni a fost muscat de fata de un caine maidanez i fata casei.

La spital ,au reusit sa-l coase cum au putut mai bine,dar acea cicatrice va ramane pe viata pe obrajorul lui.

Ce trist, asa ceva se intampla in bucuresti si nu in africa!

http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2e24f4e077ae85fcc02ed7&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Si o prietena a mea a fost muscata de nas,in ajun de Revelion de un caine...trecand pe langa gardul unei case.In curte cainele avea cusca langa gard astfel cainele se urca pe ea si"privea"la strada.a SURPRINS-O CAND A TRECUT,A URCAT RAPID PE CUSCA SI EA DIN INSTINCT A INTORS CAPUL SPRE GARD,CACI AUZISE ZGOMOT,SI CAINELE I-A PRINS NASUL.A AJUNS LA CHIRURGIE SI S-A ZIS CU REVELIONUL LA RESTAURANT.
Cainele a devenit prietenul omului prin domesticirea lui de catre OM.Deci omul este total responsabil de soarta acestui animal nevinovat.Cainele trebuie sa fie la un stapan,nu vagabond pe strazi,cersind mancare si mila.OMUL trebuie sa supravegheze inmultirea si "cazarea" prietenului creat de el,fara cruzime.Oameni suntem,nu bestii.

Mergi la inceput