Cainii fara stapan
Raspunsuri - Pagina 24
ramoneloo spune:
daca tot divagam de la cainii fara stapan la copiii abandonati...nu vad de ce nu am abramburi lucrurile si mai tare decat o facem in momentul asta!n-am stiut ca 'sensibilitatea' este condamnabila.avem 10 porunci,printre care"NU UCIDE!"-nu se specifica om,animal,copac."CRESTETI SI VA INMULTITI!"-dar nu va abandonati copiii,de la sine inteles,ca orice bun crestin,cu frica de Dumnezeu.
ca fapt divers,'stiati ca 99,9 % din genele noastre sunt identice cu cele ale sobolanului?'
de-a lungul istoriei,am luat o serie de masuri extreme care nu au condus la nimic bun.hitler.genocid.evrei.rasa suprema.rasa pura.
ceausescu-cel mai mare proiect social avand scop cresterea demografica a populatiei.consecinta:2 mil de copii nascuti fara a fi doriti,mame care au murit pt ca deja aveau 7 copii acasa,iar dreptul asupra integritatii corporale le-a fost suprimat,copiii cu dizabilitati au fost aruncati in 'lagare',fara mancare,apa,lumina.cel mai mare esec social.
'Omul este un animal biped, fara pene si cu unghii late'-platon.
stefaniya spune:
quote:
Originally posted by moniboni
Citind acest topic am vaga senzatie ca traiesc intr-un oras in care la fiecare scara de bloc sunt 5 caini care abia asteapta sa muste si sa omoare.
Parearea mea este ca se exagereaza un pic. Nu spun ca nu trebuie facut ceva (inclusiv eutanasierea, daca alta solutie nu exista), dar sa spui ca nu mai poti sa iesi din casa de frica cainilor mi se pare un pic cam mult.
Eu personal nu am nicio solutie, niciun raspuns.
Nu mi-e frica (in general) de caini, stiu sa ma port in situatii de criza; am avut in casa si caine de rasa, si caine maidanez.
Dar nu sunt aparatoarea lor, ma enervez si eu ca multi altii cand vin hinghierii sa-i ia si vecinele fac crize (sau se duc sa ii recupereze), dar nu ii iau in casa si tot pe strada ii lasa.
mamica de rockerash
In vara ajung iar acasa si promit sa fac poze,in special la ai mei la bloc,ca sa vezi ca nu exagerez cu absolut nimik.Nu locuiesc intr-un cartier marginas,e un carteir normal.De ce as exagera? Ca orice om iubesc anumalele dar diferenta trebuie facuta. Eu una iti zic ca noaptea nu pot dormi ca incepe unu si apoi gasca....si ca sa vezi ca mai exagerez o data,sora mea locuieste intr-un cartier ca sa zic asa,cotat cu 0.Deci la 100m de primarie.Intr-o seara am stat in masina mai bine de 30 minute asteptatnd ca gasca de cel putin 10 caini sa dispara.
E trist ca e vorba de o fetita ce a murit ingrozitor! Putea fi fetita oricui,si sa ascundem totul dupa vorbe.
Daca nici cazuri din astea nu trag semnale de alarma,atunci la ce mai traim? A ajuns Romania o tara in care esti mancat de caini!
As fi dorit sa vad ca se propun campanii,intalniri pt a se face proteste,pe forum suntem o groaza,as fi vrut sa vad ca se ia atitudine,dar vad ca o viata chiar nu mai conteaza.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
nuschu spune:
Mai, oameni, nici eu nu am fost niciodata muscata de vreun caine de pe strada, in general nu mi-e frica de ei, pe strada unde lucrez (in Bucuresti) nu sunt decat in curti asemenea catei, iar unde locuiesc is 2-3 la scara blocului blanzi cu locatarii, hraniti de locatari.
Cand ma voi muta la casa, voi avea deja in juru-mi 2 maidanezi si probabil imi voi mai lua si eu 1-2 catei. In plus, mi-am petrecut parte din adolescenta langa un caine considerat fioros, care insa pe mine m-a iubit si m-a aparat si m-a regretat cand am plecat de langa el, catel inteligent in privire si reactii.
Astea, insa, nu inseamna ca sunt rupta de realitate! Ca nu ma suna sora-mea panicata cand pleaca de la birou ca e nevoita sa treaca printr-o haita de 10-12 catei, carora nu stie ce le vine si harsti! in piciorul ei (desi ea e lesinata dupa catei)! Ca nu mi se pare demn de MadMax faptul ca o copila e sfasiata de caini, ca nu il cred pe colegul meu cand imi spune ca a cazut pe gheata si un caine s-a repezit in piciorul lui!
Daca mie nu mi se intampla, nu inseamna ca nu exista! E o problema cu animalele astea si nu e vina lor, intr-adevar, ca s-a ajuns aici, e tot vina oamenilor, dar, tocmai de-aceea, tot oamenii trevuie s-o repare, pentru ca, daca vom continua asa, riscam sa iesim numa' cu aparate din alea cu ultrasunete din casa.
Da, eutanasierea e barbara. Insa acum cativa ani s-a incercat sterilizarea. Astazi vedem rezultatele aduse de acea sterilizare. Dovada ca nu merge, ca cei desemnati faca acea treaba nu au facut-o cum trebuie, deci trebuie o solutie mai radicala.
Nu e o discutie contradictorie intre cei ce iubesc si cei ce nu iubesc animalele. Trebuia sa fie o discutie care sa identifice niste solutii pentru eliminarea stresului si a lipsei de siguranta pe strada.
Eu nu am copii, insa dimineata trec pe langa o gradinita. Cainii se preumbla incolo si incoace, caini care de altfel nu dau dovada de agrsivitate. Insa copilasii, cu parintii de mana, se smiorcaie si se opresc in loc si se sperie de cainii aceia, pentru ca nu sunt in stare, la varsta lor, sa faca diferenta inrre maidanezul inofensiv (pana la proba contrarie) si catelul de dincolo de gard care latra furios maidanezul. E normal ca un copil de 4 ani sa experimenteze stresul asta in fiecare dimineata?!
E normal sa fac slalom, cum spune si Sheannamp, printre atatea mizerii?! Asta e intrebarea: e normal sa fie ucise fiinte umane, e normal sa fie strazile pline de cadavre de animale, e normal sa fim stresati?
ramoneloo spune:
bun.eu am 7 solutii,nu una!vin in fata voastra si vi le enumar.la sfarsitul polologhiei o sa imi spuneti'eutanasierea,pt ca sunt prea multi'.de ce ne mai batem gura de pomana,in concluzie?numarul s-ar reduce la jumatate,spre multumirea tuturor.unele animale sunt batrane,bolnave,purtatoare de boli care ne pun pe noi ca oameni in pericol,sunt agresivi,nu pot fi integrati in cadrul unei fam...eutanasiere fara comentarii.am demnitatea de recunoaste ca TU ai dreptate si EU m-am inselat,ca solutia Ta este mai buna decat a MEA!
ramoneloo spune:
da,am ochelari de cal si sunt o ipocrita.
comparam situatia din romania cu alte state la al caror nivel cultural si educational vom ajunge in alti 100 de ani de acum incolo!
sa vedem cum procedeaza'ei' cand un animal salbatic ucide un om.concret.una bucata vanator.una bucata tigru.tigrul il 'hacuieste' pe om,desi omul il impusca insa glontele nu provoaca decat rani superficiale.este impuscat de autoritati si i se face necropsia.se se constata ca inaintea atacului,acel animal a mai fost impuscat,deci atacul lui a fost datorat provocarii si agitatiei.ranit deja,da nas in nas cu un om care nu i-a facut nimic,singura lui vina a fost aceea de a se afla la locul nepotrivit in momentul nepotrivit.uite-asa ataca si sfasie animalele salbatice oameni.asa se ancheteaza.nu exista 'nu se stie daca animalul a provocat moartea copilului'!
pisigri spune:
ok. nu e normal nici sa fii muscat de ciini, nici sa moara un copil, nici ca faci slalom printre rahati.
ok. nu e normal nici sa vezi animale lovite de masina, moarte in mijlocul drumului.
nu e normal nimic din ceea ce se intimpla cu animalele fara stapin.
ca sa nu uit, raspund intii la chestia cu violatorii si criminalii. nu, nu am sugerat ca ar tb lasati pe strada. am spus doar ca vreau sa fie eutanasiati.punct. de la un ciine nu ai poate mari asteptari, dar de la un om da. probabil ca daca doamne fereste fetita unei dintre voi ar fi agresata sexual, ati redirectiona si cei 2% din venit pt puscaria in care se afla violatorul, nu? ca doar e om si are dreptul la o a doua sansa...
eu am fost foarte aproape de viol la virsta de 12 ani, in miezul zilei, in scara blocului in care locuiam. si pt ca atunci am scapat pt ca a deschis usa o vecina, dereglatul a mai venit o data, cind si-a scos si scula din pantaloni fuga fuga, pina au deschis ai mei usa...ca se invoisera de la servici ca sa fie acasa cind vin eu de la scoala...si se intimpla la diferenta de 4-5 zile...
dar...sint sigura ca omul ala merita o a doua sansa...
dupa cum am mai spus, e treaba mea cui ce dau si cum imi gestionez banii. bani copiilor nu le mai dau, in viata mea, pentru ca:
1. am dat si tiganca-mama il astepta dupa colt
2. am dat mincare si a fost aruncata ostentativ in cosul de gunoi in fata mea, ca doar el ceruse un ban, nu mincare
3. am un ciine cu 3 picioare care a ramas asa dupa ce un copil care cersea cu el in brate l-a aruncat in fata mea sub rotile unei masini. si nu vreau sa va spun ce tare ma bucur ca am fost mai ocupata sa salvez ciinele decit sa-l prind pe copilul ala "pur" "inocent", "nevinovat", "neintinat" si care cu siguranta intrupa un inger trimis de doamne-doamne...
strigati cit vreti. dupa cum va exprimati unii dintre voi, banuiesc ca ideal ar fi ca detinerea unui animal de casa sa fie impotriva legii.
strigati cit vreti. dar cind aveti timp, uitati-va un pic cum toti artistii, scriitorii, oamenii mari din istorie au avut si au iubit pina la nebunie macar un ciine. uitati-va cum privesc si altii Ciinele....si meditati un pic daca totusi nu au si ciinii aia nenorociti dreptul sa moara altfel decit in chinuri...si nu, nu inseamna ca in fiecare dintre posesorii de ciini zace un hemingway nedescoperit (asta ca sa nu las loc la interpretari tendentioase a ceea ce am afirmat).
stiu, TOTI cei de aici sinteti absolut terorizati. nici unul dintre voi nu exagereaza. in fiecare zi aveti confruntari cu haite de la 10 ciini in sus, organizati si pregatiti sa ucida...
stresul la care sint supusi copiii? pai cum sa nu...daca atunci cind nu maninca tot din farfurie, cind tipa pe strada, bau-bau este inlocuit si figuri mult mai reale, cum e nenea politistul si...ciinele. NU O DATA am trecut pe linga mame care isi luau copilul in brate, trecind pe trotuar pe linga ciinele meu de 10 kg, in lesa si lipit de piciorul meu in partea opusa lor, spunindu-i "hai la mama ca te musca"...asa educatie...halal.
da domle, am spus in FIECARE post: ciinii fara stapin trebuie eutanasiati, pentru binele tuturor si pentru ca in prezent nu exista alta solutie. trebuie eutanasiati printr-un program strict, clar, respectat pina in pinzele albe, ASOCIAT cu sanctiuni drastice pentru cei care nu isi sterilizeaza ciinii fara pedigree si pentru cei care abandoneaza ciinii lor sau puii fatati de ciinele lor.
dar fac si un apel la ratiunea tuturor celor care se simt mindri ca s-au nascut ca sa mearga pe doua picioare. nu te obliga nimeni sa iei un ciine daca nu iti plac. nu te obliga nimeni sa iti placa "jivinele". BUNUL SIMT te obliga sa ii respecti insa pe cei care au o jivina.
citi ciini am evaluat..? pai nu stiu; oficial nici unul, neoficial mi-am asumat raspunderea pentru multi, care am decis ca e mai bine sa fie eutanasiati decit sa incerc pina in pinzele albe sa ii dau cuiva si sa risc accidente stupide. citi ciini bolnavi incurabil am dus la eutanasiat? multi. o singura data am chemat hingherii sa ia un ciine din scara blocului bunicii mele, care musca pe toata lumea de nu puteai sa faci vizite decit cu batul in mina...imi pare rau ca am chemat hingherii pentru ca stiu cum se poarta acestia cu ciinii, dar nu am avut nici o solutie sa rezolv problema pe cont propriu. in final, s-a dovedit ca am facut foarte bine, ciinele traieste acum in casa celei care il oplosise pe scara, si nu mai musca pe nimeni, a devenit chiar un super ciine.
oricum...mi-a placut foarte tare ziua in care o vecina a venit la usa si mi-a spus plina de indignare ca eu ii umplu scara de purici care il pisca pe copilul ei....acelasi care tropaia regulat prin casa la 2 noaptea si care mi-a varsat apa de la acuarele in balcon...pentru ca evident...eu daca am ciine, inseamna ca locuiesc intr-un grajd infect, sintem si eu si ciinele plini de purici, capuse, paduchi si alte bestiutze...si cu siguranta totul in jurul meu este o sursa permanenta de infectii letale...
asadar...masurati-va va rog cuvintele referitor la posesorii de patrupede; nesimtiti exista de ambele parti ale baricadei; nici faptul ca esti parinte, nici faptul ca ai ciine nu reprezinta o garantie a celor 7 ani de acasa...exista totusi in mod ciudat oameni care au si ciine acasa, si copil mic (fara sa arunce ciinele pe la neamuri sau in strada)...si copilul de 3-4-5 ani mai mingiie si ciinele de la bloc...si nu s-a mai intimplat nimic.
si pentru ca tot mi s-a atras atentia ca asta era un topic despre fetita ucisa...
1. doar exmenul de medicina legala este in masura sa stabileasca daca ranile de colti si gheare au fost produse inainte sau dupa moarte, si daca ele au fost cauzatoare de moarte
2. am inceput sa postez aici tirziu, mult dupa ce se stirnisera discutii interminabile pe tema ciinilor fara stapin
3. INDIFERENT ce anume a produs moartea fetitei aleia, aceasta este o tragedie. dar nu imi sta in fire sa ma iau cu miinile de par pe forumuri si sa imi manifest....compasiunea sau intelegerea sau indignarea referitor la ceva ce....a fost publicat intr-un ziar. imi pare extrem de rau si pentru ea si pentru parintii ei. dar...NU POT sa postez aici ca sa "simpatizez" cu tragedia unor oameni care nici macar nu citesc acest forum...
mihutzu spune:
ramona, stii ce mesaj ti-am trimis aseara...ei, cred ca ai vazut si tu ca inca mai exista oameni care cred ca opinia lor si doar a lor este deasupra celorlalti, in felul acesta tu neavand dreptul la replica...ai vazut cred ca pot sa numar pe degetele de la o mana cate persoane au raspuns mesajelor tale, sa-ti spun si de ce, nu cred, deja stii. exista oameni care pur si simplu se ridica ca mentalitate si ca valoare culturala deasupra celorlalti, asta e. haideti sa dam vina pe maidanezi, pentru ca va impiedicati de rahatii lor pe strada. ce sa mai spun despre cei "civilizati", scosi la plimbare de stapanii lor...de cate ori nu i-am vazut facand lucrul acesta langa mine, pentru ca mai apoi stapanul lui sa treaca cu nonsalanta, ca si cum ar fi ceva foarte normal. de astia ce mai spuneti? ziceti ca suntem o tara civilizata...atunci de ce stapanul uman nu aduna din urma cainelui lui...oricum, vad ca cei care sunt impotriva eutanasierii isi bat gura de pomana, intotdeauna vor fi pe putin 10 care le vor da peste nas...pentru ca nu stim sa facem altceva decat sa improscam cu noroi in tot ceea ce inseamna intr-adevar umanitate: respect, demnitate, etica. intr-un fel sau altul, ne cultivam toti "calitatile" de posibili politicieni...
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by ramoneloo
"NU UCIDE!"-nu se specifica om,animal,copac."CRESTETI SI VA INMULTITI
Ai mobila in casa??
Da' pantofi de piele??
Da' copan in farfurie???
Atunci...da..ucizi..direct...sau indirect!!!!
Eu cred ca e o oarecare diferenta intre a ucide un om si a ucide un animal/copac
Si mai cred ca nu e nici o diferenta daca ucizi tu personal, sau angajezi un macelar/abator...
Iubitori de animale ar trebui sa le pese de CALITATEA vietii acelor caini fara stapan...nu de supravietuirea lor cu orice pretz...
Cred ca asta inseamna a iubi, nu???
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati
ramoneloo spune:
deja am expus mare parte din aceste solutii.adoptarea si aplicarea acelorasi metode care au dat rezultat in orasul ala fara 'laba' de caine pe strazi in toate orasele din tara,fara exceptie.
infiintarea adaposturilor urmand exemplul celui din brasov,singurul care intruneste conditiile UE.
responsabilizarea stapinilor,sanctionarea (inclusiv penala) a acelora care 'aprovizioneaza' constant strazile,campurile,etc cu animale.
sanctionarea financiara a acelora care adopta animale ca mai apoi sa ii redea strazii si interdictia de a mai solicita vreodata intentia de a adopta.
aplicarea eutanasierii animalelor purtatoare de boli,bolnave,agresive,imposibil de integrat intr-un camin.mentionez faptul ca a fi purtator al unei boli nu este acelasi lucru cu a suferi de acea boala.
etc,etc,etc....
P&ANA spune:
quote:
Originally posted by ramoneloo
da,am ochelari de cal si sunt o ipocrita.
comparam situatia din romania cu alte state la al caror nivel cultural si educational vom ajunge in alti 100 de ani de acum incolo!
sa vedem cum procedeaza'ei' cand un animal salbatic ucide un om.concret.una bucata vanator.una bucata tigru.tigrul il 'hacuieste' pe om,desi omul il impusca insa glontele nu provoaca decat rani superficiale.este impuscat de autoritati si i se face necropsia.se se constata ca inaintea atacului,acel animal a mai fost impuscat,deci atacul lui a fost datorat provocarii si agitatiei.ranit deja,da nas in nas cu un om care nu i-a facut nimic,singura lui vina a fost aceea de a se afla la locul nepotrivit in momentul nepotrivit.uite-asa ataca si sfasie animalele salbatice oameni.asa se ancheteaza.nu exista 'nu se stie daca animalul a provocat moartea copilului'!
Da'de ce confunzi savana cu Romania ?
Si de ce in Romania nu putem trai civilizat ???eu vreau sa traiesc civilizat
Alina
a fi om e lucru mare ...
[url="http://picasaweb.google.com/alina.oztaysi