Cainii fara stapan
Raspunsuri - Pagina 23
stefaniya spune:
Cand vin in Romania am doua temeri,de cutremur si de caini.Unde locuiesc ai mei,de fapt in tot orasul,la fiecare bloc sunt mai mult de 5 caini.Noaptea sa fii pe strada femeie,e mai mult decat sport extrem.
Intr-o vara nu stiu ce boala intrase in ei si le cadea parul,erau plini de bube,pai cum sa mai iesi afara cu copilul?
Eu chiar cred ca iubitorii de caini,multi dintre ei sunt niste egoisti.Ii hranesc in scari,unde ei cred ca e teritoriul lor si tu in caz de treci pe-acolo iti iei adio de la blugi,fusta...Si sunt unii care ii otravesc doar sa scape de ei.Plus de asta ganditi-va ca ei in loc sa se revolte,sa faca ceva campanii,ii aduc pe la blocuri si pun alte vieti in pericol.Ce sa mai zicem ca sunt atatia caini loviti de masini.De ce au sarit cu pietre la hingheri cand Basescu a inceput campania de a-i aduna?E mai bine sa fie batuti si loviti de masini!
Mereu zicem ca in afara e civilizatie,dar noi deloc nu vrem sa ne prindem de ea.Ne "civilizam" doar in lucruri mai putin bune!
Aici la tv tot au aratat de NATO si cainii si daca nu ma insel un jurnalist a ramas in Romania tocmai pt a vedea ce masuri vor lua autoritatile.Au amintit si de japonezul ucis de caine. Suna jungla toata povestea asta!
Dumnezeu s-o odihneasca!
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
moniboni spune:
Citind acest topic am vaga senzatie ca traiesc intr-un oras in care la fiecare scara de bloc sunt 5 caini care abia asteapta sa muste si sa omoare.
Parearea mea este ca se exagereaza un pic. Nu spun ca nu trebuie facut ceva (inclusiv eutanasierea, daca alta solutie nu exista), dar sa spui ca nu mai poti sa iesi din casa de frica cainilor mi se pare un pic cam mult.
Eu personal nu am nicio solutie, niciun raspuns.
Nu mi-e frica (in general) de caini, stiu sa ma port in situatii de criza; am avut in casa si caine de rasa, si caine maidanez.
Dar nu sunt aparatoarea lor, ma enervez si eu ca multi altii cand vin hinghierii sa-i ia si vecinele fac crize (sau se duc sa ii recupereze), dar nu ii iau in casa si tot pe strada ii lasa.
mamica de rockerash
P&ANA spune:
quote:
Originally posted by andriushca
mult stimata doamna Alina, sper ca-mi permiteti sa ma adresez dvs. astfel,imi cer scuze ca v-am facut tanti, dar datorita modului in care v-ati expus ideile v-am confundat cu una.
nu o sa se mai repete!
Cu una ce ? Fii mai explicita .
Si in alta ordine de idei , ar trebui sa te bucuri pt copilul tau ne-nascut inca (si_ti doresc succes sa-l ai cat mai repede)Gandete-te ca s-ar putea juca in parc fara sa existe riscul de a face enterocolita ..etc fara sa-ti fie teama sa mearga cu bicicleta , ca nu cumva sa fie incoltit de "javre" si exemplele pot continua.
Alina
a fi om e lucru mare ...
[url="http://picasaweb.google.com/alina.oztaysi
ioana_p76 spune:
quote:
Originally posted by karmenutzaquote:
Originally posted by ioana_p76
Chiar daca acum pare imposibil sa asiguri adaposturi pentru toti cainii fara stapan, in cativa ani, daca s-ar incepe sterilizarea lor, ar scadea si nr. lor si s-ar putea face noi adaposturi pentru cei ramasi. Va fi si selectia naturala si poate eutanasia doar daca sunt cazuri de boala avansata, pentru a scuti animalul de chin.
Dar nu asta e solutia, sa fie omorati in masa, sunt niste fiinte care au si ele dreptul de a trai pe pamantul asta, ca si noi.
Si daca am contribui fiecare dintre noi cu o suma pentru problema asta, nu vad de ce vi se pare asa mare lucru. Problema este a tuturor, deci fiecare ar trebui sa cotizam. Insa imi imaginez ce scandal ar iesi daca s-ar propune asa ceva de cineva sus -pus. Sa nu ceri romanului sa dea ceva in plus, mai ales pentru o cauza din asta.
Si cam cati ani ar trebui sa-i mai vedem si sa-i suportam pe strazi, pana se produce selectia naturala si ar disparea de la sine? Crezi ca un caine daca este sterilizat este automat si bland? NU! El, chiar daca e sterilizat, tot isi cauta mancare si devine agresiv. El tot vanator este.
Iar in privinta sumelor...cred ca deja contribuim cam mult pentru cat se face din ele, tu nu crezi? De ce ar mai trebui sa platim si pentru maidanezi, pentru confortul lor? Crezi ca doar asta mai e de facut in tara asta?
Si da, exact! Sa nu ceri romanului sa dea ceva in plus, mai ales pentru o cauza din asta.
Nu toti romanii sunt vinovati ca s-a ajuns aici. Doar cei care ii "iubesc" cateva minute si le dau mancare cand isi aduc aminte dar ii tin aciuati pe langa bloc sau in scara blocului.
Desi am zis ca nu mai scriu aici pentru ca nu vreau sa ma cert cu nimeni, ca am vazut ca civilizat si fara jigniri si ura nu se poate, totusi vroiam sa va zic ca trebuie constientizat faptul ca problema este a tuturor, nu e vorba de asigurarea confortului animalelor, ci de securitatea pe strazi, care intereseaza pe toata lumea.Si daca intereseaza pe toata lumea, e normal ca toata lumea sa plateasca, daca ar fi nevoie, adica daca statul nu se descurca cu fondurile pe care le are. Insa probabil si acesti bani ar fi in van, daca se vor cheltui ca si pana acum, fara sa sa se vada nici un efect. Zicea cineva ca s-au cheltuit 7 mil de euro si nu s-a vazut nici un efect, pai atunci cine e de vina decat cei insarcinati cu administrarea acestor fonduri?
De ce aruncati vina pe cei care hranesc animalele, nu datorita noua a crescut nr. lor, pentru ca ele ar fi supravietuit si cu ce gasesc prin gunoaie, care sunt destule, si asta datorita cui, oare?
Daca se foloseau cum trebuie acesti bani, ar fi scazut nr. maidanezilor de pe strazi, chiar daca e un proces de durata de cativa ani, desi cu fonduri mai multe, poate ar dura mai putin.
Si da, sunt foarte multe probleme in tara asta, dar si asta e o problema destul de importanta, deci trebuie alocate fonduri si pentru rezolvarea ei, inca o data, problema e asigurarea securitatii tuturor, nu a confortului maidanezilor, dar pentru ca suntem oameni, trebuie sa procedam ca oamenii, adica fara "decimare in masa" -cum se exprima cineva pe-aici.
Si acum ma retrag, nu inainte de constata cu parere de rau ca primeste avertisment numai cine ia apararea animalelor, ceilalti pot vorbi cum vor, ne pot jigni pe noi care iubim animalele aruncandu-ne in fata ca de-aia le iubim, ca n-avem probleme reale, ca nu avem copii, fara sa stie, bineinteles, care sunt problemele noastre reale...pana la urma vad ca se ajunge la atacuri la persoana..pacat..
Ioana -the new me!
animalutele mele iubite
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!
ramoneloo spune:
de unde si pana unde povestile astea cu agresivitatea cainilor care NU se diminueaza in cazul sterilizararii?chiar suntem toti veterinari pe-aici?mentalitate:puteai sa-i sterilizezi pe toti,fetita aceea tot ar fi murit!spune tot.
pt cei care se mira de ce 3 iubitori de animale indraznesc sa intervina si sa-si sustina punctul de vedere vis a vis de animale si 'minimalizand' in opinia lor,tragedia peterecuta.din start,titlul este neinspirat.gresit ales.cainele fara stapan este ala pierdut,nerevendicat sau chiar cainele ala caruia i-a murit stapanul si-a ajuns pe strada in lipsa rubedeniilor care sa-l ia in grija.maidanezii nu sunt animale salbatice!au fost pui.au crescut zi de zi in prezenta oamenilor,unii i-au hranit din cand in cand cu mancarea stricata din frigider sau sarmaua facuta la paste si craciun sau au mancat din tomberoane.salbatici?NU.focar de infectie?DA.pericol pt siguranta noastra?DA.
tulcea.peste 200 de caini sunt bagati in saci de vii,aruncati la marginea orasului sa moara.inuman?DAfocar de infectie?DA.
batran sfasiat de urs aseara.fara sa-l avertizeze.era ursul pe strada?NU.este animal cu adevarat salbatic?DA.s-a dus omul de buna-voie si i-a incalcat teritoriul,tinand cont de faptul ca ursii acum ies din perioada de hibernare?DA.
de ce cainele DA,puiul NU?nu va bagati in chestii de genul asta,poate fi o simpla problema de gusturi,de bun-simt...poporul meu sa idolatrizeze pisica,vaca sa fie sfanta,iar porcul,sa-mi fie interzis prin insasi natura religiei mele!!!!Nu e de glumit cu asa ceva!
loryi1974 spune:
Cand este o criza,se adopta masuri de criza,apoi ,dupa terminarea ei,se pot adopta si masuri care sa permita o rezolvare normala ca sterilizarea si adoptia insotita de amenzi si care sa evite ajungerea din nou in punctul critic.
Si chiar sunt caini multi in Bucuresti,inclusiv in centru.Poate doar in Primaverii sa nu existe ca au alocati hingheri ,dar in rest misuna peste tot.
Si au partea lor importanta de vina cei care le hranesc langa bloc,atragandu-i acolo.
Iar chestia cu japonezu victima a conspiratiei sau poate a mafiei japoneze care au actionat cu un caine maidanez din Bucuresti e tare de tot.
Totusi,nu-mi explica si mie cineva care este deosebirea intre drepturile cainilor maidanezi,plini de boli si potential agresivi,si bietii pui de gaina din ferme?Si ei sunt suflete ,de ce nu-i salveaza nimeni?Si iarba este o vorba de viata,si spanacul de ce le mai mancati?
Si ce este evident este interpretabil daca nu ne convine noua.
ramoneloo spune:
stiati ca exista un singur oras in romania in care nu exista nici macar un singur caine fara stapan pe strada?
stiati ca exista un singur oras in romania in care exista un adapost pt animale in care acestea sunt ingrijite in conditii europene,cu responsabilitate?
se poate,asadar?de ce se poate intr-un oras si in altul,nu?asta ar trebui sa ne dea gandit,indiferent ca ne declaram pro si contra-animale.
ce observ eu.ambele tabere alimenteaza in definitiv aceeasi ura si sete de sange.mi-aminteste de cazul mailat,cand italienii au cerut guvernului 'exterminarea tuturor ROMANILOR aflati pe teritoriul tarii lor',catalogati ca fiind o natie de criminali,violatori si talhari la drumul mare.au decis sa-si faca singuri dreptate.au iesit inarmati pe strazi,au incendiat magazinele si casele romanilor,i-au haituit si hartuit.
am votat impotriva torturarii animalelor.eutanasierea nu poate fi aplicata oricarui animal,oricum,oriunde si de catre oricine.e si firesc sa fie asa.daca noi am abroga acum aceasta lege,incercati sa va imaginati macar pt o secunda ce s-ar intampla pe strazile romaniei.cate animale nu vor beneficia de injectia letala si vor muri intr-un mod cat se poate de barbar si crud,violent!asta ne dorim,oare?
situatia a fost cat pe ce sa ne explodeze in fata si la referendumul pt uninominal.mi se pare corect sa votez nu o lista,ci o persoana.sa vina cu un program,sa mi-l expuna;ii acord votul meu daca acel program imi reprezinta cel mai bine interesele si in cazul in care lucrurile raman neschimbate,va fi tras la raspundere.ni s-au propus deja astfel de programe care ar duce la rezolvarea situatiei cainilor maidanezi,ramane ca fiecare din noi sa-si exprime acordul in functie de ceea ce urmareste ,strict si personal!
liliana29s spune:
mare dreptate au iubitorii de animale cateii trebuiesc stransi cu grija si delicatete de pe strada .
pisi ma bucur ca ai multi patrupezi cred ca e o casa vesela la tine toata admiratia ca poti sa-ti imparti dragostea si timpul cu niste animalute dar mai e o problema majora.
copilul meu (si alti copii) nu fac zilnic sub geamul tau pipi si caca nu esti obligata sa faci echilibristica pe trotoare sa nu calci in noroace.
normal ar fi ca daca esti iubitor de animal si iti asumi responsabilitatea cresterii unui animal sa te ocupi de tot ce implica asta.
sunt satula pana in gat sa-mi pazesc copilul sa nu puna mana pe una sau pe alta. aleile blocului sunt impanzite de caca de caine (de casa sau maidanez) daca nu ma credeti si va face placere va fac poze si va trimit pe mail. nu mai pot sa am simpatie pentru napastuitele animale care nu au nici o vina de cand am fost atacata si eu si copilul.
tot ce vreau este un spatiu mai sigur si mai curat pentru mine si copilul meu.
nu-mi trantiti de violatori si criminali ca nu au nici o treaba unul cu altul. cand se face subiect despre aia o sa scriu si acolo. acum vorbim de haite (da in galati chiar sunt haite) de maidanezi si despre iresponsabilitatea unora care-si zic iubitori de animale.
in loc sa se faca petitie impotriva eutanasiei maidanezilor mai bine sa facea o petitie cu aplicarea de amenzi propriterilor de cani care nu strang din urma cateilor.
Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dani!!!
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by andriushca
nu stiu careia dintre "duamnele moderator" sa-i multumesc si eu pt triunghiul verde, dar se pare ca aici legea o fac `mnealor!
da, iubesc animalele! da, imi pasa de ele mai mult, tocmai pentru ca sunt neajutorate si nu au ajuns in situatia asta decat din pricina noastra, a oamenilor!
da, regret ce s-a intamplat cu fetita aceea, desi, vorba ioanei_p76, nu se stie exact in ce imprejurari s-a petrecut grozavia.
dar asta nu inseamna sa generalizam, sa cerem moartea tuturor cainilor, sa ii uram.
as vrea sa stiu si eu cine ce are ce cu atitudinea mea, cand am spus ca mi-e mai sila de oameni decat de animale?!!
poate doamna cu avertismentul nu a inteles si atunci sa-i explic ce am vrut sa spun cu asta:
cine pute in mijloacele de transport in comun? al cui rahat duhneste mai tare? al cui rantash impute scara blocului si-mi intra in casa? cine se usureaza in scara sau la coltul blocului? cine - si arunca gunoaiele pe geam, (de la chiloti, pana la tampoane si prezervative) cine-si scoate jegurile de mobile vechi si soioase pe strazi? cine-si arunca rablele de electrocasnice in mijlocul drumului? ale cui vome ocolesc in mijlocul trotuarului?
poluarea cui o suport cand isi ambaleaza rabla sub fereastra mea deschisa?
ale cui sunt toate aceste lucruri? de unde provin ele? de la cainii maidanezi? de la animale?
asta am vrut sa spun, doamna, n-ai decat sa-mi mai dai un cartonas!
andreea
ZOZOLINA
http://tt.lilypie.com/Xc90p2.png
"Eram multumit ca puteam da un raspuns prompt si am raspuns. Am spus ca nu stiu!"
Eu am vaga senzatie ca iubitorii de animale au ochelari de cal si detector de rahati de caine implantat pe undeva.....
Altfel nu imi explic cum de nu sunt deranjati de rahatii de caine de pe trotuare, alei, pe care uneori nici nu ai cum sa ii feresti, de urmele de urina de peste tot, in care involuntar calci incercand sa feresti rahatul care troneaza pe mijlocul trotuarului.
Si macar daca ar fi doar al maidanezilor.
Sau cum nu au fost niciodata latrati, incoltiti si chiar capsati de haitele de maidanezi inraiti la care, vorba frumoasa, coltul de paine si mangaietura pe cap au acelasi efect ca si in cazul lupilor turbati....
Sau cum de nu au luat niciodata vreo boala sau macar un purice de la animalutele dragute pe care le deplang atata.
Sau cum de sunt atat de ipocrite incat sa spuna ca nu li s-a intamplat nimic din ceea am scris mai sus.
Sau care regreta politicos tragedia altora desi o pun sub semnul intrebarii, mai stii poate a fost un motiv obiectiv care i-a determinat pe "dragalasii si oropsitii" de caini sa o sfasie pe fetitza in bucati.
Eu sunt pentru eutanasiere, fie numai si daca exista 0,000001% sanse ca tragedii ca acestea sa se repete......
Eutanasiere pentru ca alte solutii nu ar da rezultate iar riscul s-ar pastra, iar urmatorul copil sau bunica sau mama sau frate ar putea fi a mea si chiar si a ta , andriushca.
Ori eu iubesc oamenii dar si animalele si prefer sa moara fara sa se chinuie decat linsat de familia indurerata.....
Multa sanatate si Dumnezeu sa va fereasca de cainii vagabonzi!