Mamografie, unde ?
Ma tot gandesc de ceva vreme incoace ca n-ar fi deloc rau sa-mi fac o mamografie ( nu mi-am facut niciodata ). Nu am motive de ingrijorare dar parca as fi mai linistita de cand cu atatea cazuri de cancer la san... Unde se fac astfe de investigatii ? Multumesc.
Raspunsuri
Lemoni spune:
Nu stiu unde poti sa faci in Bucuresti mamograma.
Dar rog toate fetele sa faca una anual, mai ales daca au istorie de cancer in familie, sau daca au trecut de varsta de 40 de ani.
"O data pe an, programeaza-ti un control medical al sanilor. Nu e mare lucru, e aceeasi procedura de palpare, dar efectuata de personal medical. Medicul tau de familie, un ginecolog, un obstetrician, sau chiar o asistenta medical sunt cu totii perfect calificati. Incearca sa faci controlul la aceeasi persoana de fiecare data. Prin comparatie, au mai multe sanse de a observa orice modificare aparuta de la examinarea anterioara. "
Mindy spune:
Si eu ma gindeam zilele astea incep sa imi fac mamografie anual deoarece exista istoric de cancer in familie. (am 31)
Tare vreau sa fiu o mama sanatoasa pt fetita mea.
Ultima mea vizita la dr a fost anul trecut cind am facut Papa Niolau.
Apropos, Papa Nicolau cit de des se face? ca nu mai stiu sigur.
Lemoni spune:
Tot odata pe an se face si Papa Niolau.
Spune-le si prietenelor tale despre 121.ro/roz.
Pentru ca e mai usor sa previ decat sa tratezi!
Mindy spune:
Multumesc Lemoni!
Am trimis linkul dat de tine http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/roz/ tuturor prietenelor/cunostintelor mele.
Intr'adevar e mai usor sa previ decit sa tratezi.
Multa sanatate tuturor!
alex_ioanid spune:
as dori sa stiu si eu mai multe despre mamografii: incepand cu ce varta se face, daca are legatura cu inceperea vietii sexuale sau nu, cu cati copii ai, la ce varsta ai avut primu copil?
eu inca sunt studenta, deci nu am copii... dar ma intereseaza subiectul si de fiecare data cand merg la medic uit sa intreb... asa, ca as dori sa imi dati voi cateva sfaturi, lamuriri
multumesc
elyanne spune:
In Bucuresti poti merge la Fundatia Renasterea: http://www.fundatiarenasterea.ro/
Gasesti in site nr. de tel. de la centrul de diagnostic.
Vezi ca programarile se fac cu vreo 2-3 sapt. inainte... si parca numai intre orele 15 - 17.
Mia mult de atat nu stiu, pt. ca doar m-am porgamat, apoi m-a vazut dr. ginecolog, m-a consultat, mi-a facut eco. Asa ca am anult programarea si n-am mai ajuns acolo.
Dar depinde si ce varsta ai... pt. ca pana la un mom. dat se poate face ecografie, pt. ca se vede foarte bine si la eco., scapi "neradiata" .
Dupa un timp tesutul devine mai dens si atunci e nevoie de mamografie.
Cred ca intai trebuie sa iti spuna dr. ce iti recomanda, eco sau mamogafie, saaaau sa-i faca intia o eco. si in functie de ce se vede acolo, daca nu-i suficient sa-ti faca si mamografie.
Eu de ex. am facut doar eco. si s-a vazut ce era de vazut.
Daca va plac pozele noastre, votati-ne! www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">cei trei sau www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=22" target="_blank">in2 ... sau amandoua
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
gabriela 1969 spune:
Prima mamografie am facut-o la 30 de ani la Spitalul Fundeni iar eco la sani la 38 de ani la Spitalul Universitar.Pana acum totul e bine.