of, duphastonu'meu!
E, da, mi-a gasit ginecologul un chist la ovarul stang, de vreo 4 cm. Mi-a zis ca se intampla des in cazul in care ai avut o extrauterina in trecut, ovarul ramas fara trompa sa faca chist...Nu imi venise nici ciclul si aveam dureri si mi=a recomandat Duphaston pentru reglarea ciclului. Am luat 5 zile, cate 2 pe zi si au trecut 2 zile si nimic! nu trebuia sa imi vina ciclul acum? cand vine? Ce sa fac in continuare? Ma streseaza rau chestia asta...
A, si mi se pare mie sau medicamentul asta face pofta de mancare???As manca si o tona de dulciuri, si abia slabisem...mi-e ciuda de mor! Oare la cat timp dispar efectele astea?
Raspunsuri
roxicucu spune:
Nu stiam ca se prescrie duphaston pentru reglarea ciclului, eu am luat pentru mentinerea sarcinii pana la 7 luni de sarcina dar nu am sesizat vreo crestere a poftei de mancare. Cred ca ar trebui sa vorbesti din nou cu doctorul sa-ti spuna la cat timp dupa terminarea tratamentului trebuie sa-ti vina menstruatia.
Lorenza spune:
quote:
Initial creeata de rory76
E, da, mi-a gasit ginecologul un chist la ovarul stang, de vreo 4 cm. Mi-a zis ca se intampla des in cazul in care ai avut o extrauterina in trecut, ovarul ramas fara trompa sa faca chist...Nu imi venise nici ciclul si aveam dureri si mi=a recomandat Duphaston pentru reglarea ciclului. Am luat 5 zile, cate 2 pe zi si au trecut 2 zile si nimic! nu trebuia sa imi vina ciclul acum? cand vine? Ce sa fac in continuare? Ma streseaza rau chestia asta...
A, si mi se pare mie sau medicamentul asta face pofta de mancare???As manca si o tona de dulciuri, si abia slabisem...mi-e ciuda de mor! Oare la cat timp dispar efectele astea?
Poate esti insarcinata?
unboticutz spune:
rory, exact la ce se gandeste Lorenza ma gandesc si eu . nu sunt f sigura dar parca duphastonul ori te ajuta sa-ti vina ciclul ori ajuta sarcina .
Emma are nevoie de noi!
Diablette spune:
Duphaston-ul este progesteron, se da printre altele si pentru reglarea ciclului, (si) in sindromul ovarului polichistic (ambele, in cazul meu). Pofta de mancare vine din autosugestie, nu de la duphaston . Gandeste-te la altceva, plimba-te sau fa ceva miscare si bea multa apa. In doua zile iti trece! Eu am aceeasis chema de tratament ca si tine, am luat ultimele doua pastile luni si azi, dupa 2 zile pline... s-a intamplat. Bine, deja ma obisnuisem fara.... .
Ai grija totusi, sansele de a ramane insarcinata cresc cand iei duphaston!
Numai bine,
Oana
Spuneti NU prajelilor de orice fel, sucurilor sintetice, fumatului, margarinei, FACETI multa miscare, dragoste, fapte bune, acte de caritate, iubiti, iertati, daruiti, hidratati-va corpul si pielea, folositi cosmetice cat mai naturale, mancati ciocolata cu 85% cacao, beti suc proaspat stors de grapefruit si portocale, ganditi pozitiv, nu mai faceti RAU...
SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil
rory76 spune:
E, insarcinata as vrea eu sa fiu dar n-am cum, doar cu sfantu' duh! Deci, exclud din start, din lipsa activitatii...Ce ma ingrijoreaza e lipsa ciclului. au trecut 3 zile. Am vazut pe net ca ar trebui sa treaca intre 4 si 7 zile pana sa vina...Mai astept, n-am ce sa fac! Alte simptome n-am, ma doare putin burtika, salele, ca inainte sa vina...Dar atat! red spot...nu!!!Ma oftic, nu stiu ce sa fac!Multam frumos pentru raspunsuri!
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
denisabia spune:
Draga mea, sa o luam pe rand.Ginecologul tau a uitat sa-ti mentioneze ca ciclul iti poate veni in aproximativ pana la 10 zile, nu e o perioda exacta la unele se instaleaza imediat de la terminarea tratamentului, la altele dureaza mai mult.Daca totusi nu se instaleaza menstruatia, atunci probabil esti insarcinata.
Pofta de mancare poate fi de la Duphaston, dar asta doar in perioada cat ai luat pastilele, in rest e posibil sa fie sindromul premenstrual .Pentru a evita efectele secundare ale Duphastonului stari de rau, greata etc exista o alternativa Utrogestan , progesteron natural.Se indica printre altele in amenoree , dar generic e folosit pentru sustinerea sarcinii. Se gaseste sub forma unor gelule care se pot lua pe cale orala sau vaginala.Luat pe cale vaginala, nu vei mai avea aceste neplaceri si nici nu-ti va afecta ficatul cum face Duphastonul .Nu inteleg de ce ginecologii nu il prea prescriu, fiindca pretul e cam acelasi si in multe situatii e o alternativa mai buna.
Sa ne spui cum evolueaza lucrurile.
AngeliquedeS spune:
Un an de zile am facut tratament cu duphaston pt ca altfel nu-mi venea CM si odata nu a venit (fara sa fiu insarcinata) si a trebuit sa mai iau o transa. dc nu-ti vine in interval de 10 zile tb sa repeti - asta dc e exclusa sarcina asa cum zici. pup
Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)
Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi
noi 2, poze, luni de miere...,
Mare, Munte, Flori
Participam la concurs: daca va place de noi, votati-ne: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=20" target="_blank">pag.21 - Freza si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=40" target="_blank">pag.41 - Somn adanc